Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Áram mérése
Témaindító: csikosgabi, idő: Júl 13, 2006
Témakörök:
Sziasztok.Van egy MATECH MAS830-as multiméterem.10A a méréshatára.Egyszerűen az elemeken kívül semmit nem lehet vele megmérni.(Ez csak az áramerőségre utal-a többi minden műkszik)
Mikor rá van írva trafóra,akkura stb. hogy 5amper és én meg akarom mérni el kezd szikrázni,de közben azért valamit ír ki a kijelzője de nem merem a mérésponton hagyni sokáig mert meghal. miért van ez a szikrázás??????? kössz
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHH!
te párhuzamosan rátetted a műszert a trafóra??? A rövidzárlati áramod akár 60A is lehet! ÁRAMOT csak fogyasztóval sorbakötve mérünk!!! Ha mákod van nem ölted meg a műszered! Olvass! [link=http://www.puskas.hu/r_tanfolyam/muszerek_es_meresek.pdf]http://www.puskas.hu/r_tanfolyam/muszerek_es_meresek.pdf[/link]
egy akkura az van írva, hogy 5Ah és nem az hogy 5A.
Az az 5Ah azt jelenti, hogy 5 amperóra. Tehát ha rátesze l egy fogyasztót ami 5 ampert eszik akkor az ~1 óra hoszzát fog működni, ha 1ampert eszik a fogyasztó akkor 5 órát fog működni. (Ampervérővel csak egy fogyasztó fogyasztását tudod mérni ha sorba kötöd vele a mérőt. ha 1ampert mutat és 12V-ről megy akkor az a fogyasztó 12Wattos (P=U*I) )
Mi ezt még általánosban tanultuk hogy az A-t sorosan egy fogyasztóval kell megmérni.De azért már én is bele estem a te hibádba már!:yes:
Nekem is volt egy MAS830-as műszerem, Kölcsönadtam, meg akarta mérni a csávó egy autó akkumulátor feszültségét. megmérte, majd utána megnézte hogy mekkora árammal tölt az akkutöltő. Ez eddig ok, mindent jól csinált. Otthagyta 10A-es állásban. Majd pár óra múlva megint meg akarta mérni a feszültséget. Átrakta 20V-os méréshatárba, majd egy csattanás, és a műszerben a sönt 3 részre robbant szét...
![]() ![]() Kifizette... azóta van új. ![]()
értem .Kössz
kössz mindenkinek a segítséget mostmár értem.
![]()
én meg köszönöm a pontot
![]()
Ampermérővel én se szoktam párhuzamosan a trafó kivezetéseit mérni,csak akkor,ha az feszültségmérésen van!
De akkut szoktam ampermérővel párhuzamosan mérni! Ez tényleg nem pozitiv élmény az aksi részéről ![]() Ha gyorsan "lenullázodik"az ampermérő,akkor lehet tőlteni az akkut,ha viszont 10 A mutat,és nem csőkken tele van élettel ![]() Tudom,ezt ugyis lehetne,hogy mérem az akku feszültségét,és közben vele párhuzamosan rákapcsolok egy kisűtő alkatrészt(wattos izzót,a feszültségnek megfelelően)de ez bonyolult ![]() Idézet: „Ampermérővel én se szoktam párhuzamosan a trafó kivezetéseit mérni,csak akkor,ha az feszültségmérésen van!” Akkor viszont nem ampermérő, hanem voltmérő. És az egész egyben multiméter... ![]() ![]() Köszi a pontositást ![]() Igen egy multiméter,viszont az elfelejtetted,vagy én,hogy nem csak átkapcsolni kell,hanem a legtöbb müszernél a banándugót is át kell dugni!
Multiméterrel váltakozóáramot szeretnék mérni, és azt szeretném kérdezni hogy a multiméter hatásos áramot mér, vagy látszólagost?
Én is gondolkodtam már, h bekéne építeni egy gyors biztosítékot a fő ágba az ampermérő ágba, és ha 10 a határ érték akkor kisebbet berakni, hátha gyorsabb mint a sönt.
Amugy a kismüszerem a gagyibbal már mértem 15 ampert miközben 10 a max, ráírva.
az attól függ, hogy mit értesz hatásos meg látszólagos áram alatt...
a multiméterek általában effektív értéket mérnek... négyzetgyök[ (1/T)*(integrál(0;T;u^2(t) dt)) ]
Fater GANZUNIV-3 típ. multiméterén nem kell átdugni.
![]() Azt mondják erről a cuccról, hogy fasza. http://meter.hu/adatlap/multimeter/pdf/Ganzuniv1_3.pdf szerintem is. ![]() ![]() ![]() csináltam már vele pár hülyeséget de nem engedte. okosabb, mint én. ![]() mennyit ér egyébként mostanság? isten ments hogy eladjam csak érdekel. fater anno elég drágán vette.
Hatásos és látszólagos (meg van még a meddő) az teljesítmény, nem áram. A multiméterek színuszos áram esetén az effektív értéket mutatják. Nem színuszos esetén viszont csak a trueRMS jelzésűek mutatják az effektív értéket, mert a többi csak a színusz maximumát méri, és azt elosztja gyök(2)-vel.
Haligali,
Van egy maxwell multim és szeretnék vele ampert mérni. Na tudom is, hogy kell 200mA-ig mértem is, de van egy olyan része is, hogy 20A ( 10sec Unfused ) Ez ugye azt jelenti, hogy a 20Ampert azt csak 10másodpercig ajánlatos mérni, ja meg bizti sincs benne. Lehetséges, hogy 20A-es állásban kb. 3A-t lehetne huzamosabb ideig ( pl.: negyed óráig ) mérni? probáltátok már? nem akarom tönkretenni...
3-5 Ampert vidáman mérhetsz vele tartósan, azt bírnia kell.
Mérheted nyugottan. A sönt (korlátozó) ellenállás lessz az aminek rossz a hűtése, és hosszabb idő után szétég, de a műszer se szereti az erősebb áramot.
A sönt ellenállás XWos legyen, az ellenállása állandó( nem szokot nagyba változni). Az hővé átalakuló teljesítmény: Pt=R*I^2 Tehát ha gyengébb áramot kapcsolsz rá négyzetesen csökken a melegedése, ezáltal a leégetés esélye is.
Van hatásos, meddő, és látszólagos áram is!
Ha nem hiszed, keress rá google-ben! ![]()
Köszi a válaszodat, akkor megnyogotta... egyből könnyebb lesz az életem, hogy tudok mérni.
Igen ismerem a képletet, csak nemtudom a sönt értékét.
Ha ez nekem szólt, akkor tudok róla - egy csomót agyaltam mire megértettem, de már vágom - a váltóáram meg a reaktanciák fura dolgok, de ha megértem akkor oké, ma má vágom ezt má
![]()
Nekem lenne egy kérdésem.
Megdöglött a műszerem árammérő része de hogy azt passzolom, ergo nem mér semmit.Nagyon régen használtam már iesmire a műszert.De most elég surge lenne megmérni a jlh-m nyugalmiáramát mert gyanítom hogy nagyon kicsi.Igenám de hogyan? Sajnos most nem tudok hirtelen műszert keríteni. Viszont érdekes hogy minden mást tökéletesen mér a műszer.
Szia !
Semmi baja a műszerednek szerintem, csak nagyobb áramot mértél mint a beállított méréshatár. Szedd szér és a biztit cseréld ki benne. Üdv!
Jelentem megvolt de ennek annyi mert semmit sem mér.
Szia !
Milyen műszered van ? Se A-t se mA-t nem mér ? Üdv!
Sajna úgy nézem ez minden áramméréssel fapcsolatos funkciót elfelejtett.Ennek annyi
![]() Amugy uni-t márkájú darab nem valami márkás tudom de akkor csak ez volt.
Sziasztok.
Van egy Maxwell MX-25 102 multim. Áramot csak 200mA-ig tudok vele mérni. Ha 10A állásba kapcsolom ott nem működik. Már szétszedtem, de nem látok semmi hibára utaló nyomot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |