Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Áram mérése
Témaindító: csikosgabi, idő: Júl 13, 2006
Témakörök:
Sziasztok.Van egy MATECH MAS830-as multiméterem.10A a méréshatára.Egyszerűen az elemeken kívül semmit nem lehet vele megmérni.(Ez csak az áramerőségre utal-a többi minden műkszik)
Mikor rá van írva trafóra,akkura stb. hogy 5amper és én meg akarom mérni el kezd szikrázni,de közben azért valamit ír ki a kijelzője de nem merem a mérésponton hagyni sokáig mert meghal. miért van ez a szikrázás??????? kössz
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHH!
te párhuzamosan rátetted a műszert a trafóra??? A rövidzárlati áramod akár 60A is lehet! ÁRAMOT csak fogyasztóval sorbakötve mérünk!!! Ha mákod van nem ölted meg a műszered! Olvass! [link=http://www.puskas.hu/r_tanfolyam/muszerek_es_meresek.pdf]http://www.puskas.hu/r_tanfolyam/muszerek_es_meresek.pdf[/link]
egy akkura az van írva, hogy 5Ah és nem az hogy 5A.
Az az 5Ah azt jelenti, hogy 5 amperóra. Tehát ha rátesze l egy fogyasztót ami 5 ampert eszik akkor az ~1 óra hoszzát fog működni, ha 1ampert eszik a fogyasztó akkor 5 órát fog működni. (Ampervérővel csak egy fogyasztó fogyasztását tudod mérni ha sorba kötöd vele a mérőt. ha 1ampert mutat és 12V-ről megy akkor az a fogyasztó 12Wattos (P=U*I) )
Mi ezt még általánosban tanultuk hogy az A-t sorosan egy fogyasztóval kell megmérni.De azért már én is bele estem a te hibádba már!:yes:
Nekem is volt egy MAS830-as műszerem, Kölcsönadtam, meg akarta mérni a csávó egy autó akkumulátor feszültségét. megmérte, majd utána megnézte hogy mekkora árammal tölt az akkutöltő. Ez eddig ok, mindent jól csinált. Otthagyta 10A-es állásban. Majd pár óra múlva megint meg akarta mérni a feszültséget. Átrakta 20V-os méréshatárba, majd egy csattanás, és a műszerben a sönt 3 részre robbant szét... .Kiderült, hogy elfelejtette átrakni a vezetékeket a 10A-es állásból...
Kifizette... azóta van új.
értem .Kössz
kössz mindenkinek a segítséget mostmár értem. :yes:
én meg köszönöm a pontot
Ampermérővel én se szoktam párhuzamosan a trafó kivezetéseit mérni,csak akkor,ha az feszültségmérésen van!
De akkut szoktam ampermérővel párhuzamosan mérni! Ez tényleg nem pozitiv élmény az aksi részéről,de számomra ez a legegszerűbb modja annak,hogy kiválasszam a lemerült,és a full feltöltött akkukat! Ha gyorsan "lenullázodik"az ampermérő,akkor lehet tőlteni az akkut,ha viszont 10 A mutat,és nem csőkken tele van élettel Tudom,ezt ugyis lehetne,hogy mérem az akku feszültségét,és közben vele párhuzamosan rákapcsolok egy kisűtő alkatrészt(wattos izzót,a feszültségnek megfelelően)de ez bonyolult Idézet: „Ampermérővel én se szoktam párhuzamosan a trafó kivezetéseit mérni,csak akkor,ha az feszültségmérésen van!” Akkor viszont nem ampermérő, hanem voltmérő. És az egész egyben multiméter... Köszi a pontositást Igen egy multiméter,viszont az elfelejtetted,vagy én,hogy nem csak átkapcsolni kell,hanem a legtöbb müszernél a banándugót is át kell dugni!
Multiméterrel váltakozóáramot szeretnék mérni, és azt szeretném kérdezni hogy a multiméter hatásos áramot mér, vagy látszólagost?
Én is gondolkodtam már, h bekéne építeni egy gyors biztosítékot a fő ágba az ampermérő ágba, és ha 10 a határ érték akkor kisebbet berakni, hátha gyorsabb mint a sönt.
Amugy a kismüszerem a gagyibbal már mértem 15 ampert miközben 10 a max, ráírva.
az attól függ, hogy mit értesz hatásos meg látszólagos áram alatt...
a multiméterek általában effektív értéket mérnek... négyzetgyök[ (1/T)*(integrál(0;T;u^2(t) dt)) ]
Fater GANZUNIV-3 típ. multiméterén nem kell átdugni.
Azt mondják erről a cuccról, hogy fasza. http://meter.hu/adatlap/multimeter/pdf/Ganzuniv1_3.pdf szerintem is. csináltam már vele pár hülyeséget de nem engedte. okosabb, mint én. mennyit ér egyébként mostanság? isten ments hogy eladjam csak érdekel. fater anno elég drágán vette.
Hatásos és látszólagos (meg van még a meddő) az teljesítmény, nem áram. A multiméterek színuszos áram esetén az effektív értéket mutatják. Nem színuszos esetén viszont csak a trueRMS jelzésűek mutatják az effektív értéket, mert a többi csak a színusz maximumát méri, és azt elosztja gyök(2)-vel.
Haligali,
Van egy maxwell multim és szeretnék vele ampert mérni. Na tudom is, hogy kell 200mA-ig mértem is, de van egy olyan része is, hogy 20A ( 10sec Unfused ) Ez ugye azt jelenti, hogy a 20Ampert azt csak 10másodpercig ajánlatos mérni, ja meg bizti sincs benne. Lehetséges, hogy 20A-es állásban kb. 3A-t lehetne huzamosabb ideig ( pl.: negyed óráig ) mérni? probáltátok már? nem akarom tönkretenni...
3-5 Ampert vidáman mérhetsz vele tartósan, azt bírnia kell.
Mérheted nyugottan. A sönt (korlátozó) ellenállás lessz az aminek rossz a hűtése, és hosszabb idő után szétég, de a műszer se szereti az erősebb áramot.
A sönt ellenállás XWos legyen, az ellenállása állandó( nem szokot nagyba változni). Az hővé átalakuló teljesítmény: Pt=R*I^2 Tehát ha gyengébb áramot kapcsolsz rá négyzetesen csökken a melegedése, ezáltal a leégetés esélye is.
Van hatásos, meddő, és látszólagos áram is!
Ha nem hiszed, keress rá google-ben!
Köszi a válaszodat, akkor megnyogotta... egyből könnyebb lesz az életem, hogy tudok mérni.
Igen ismerem a képletet, csak nemtudom a sönt értékét.
Ha ez nekem szólt, akkor tudok róla - egy csomót agyaltam mire megértettem, de már vágom - a váltóáram meg a reaktanciák fura dolgok, de ha megértem akkor oké, ma má vágom ezt má
Nekem lenne egy kérdésem.
Megdöglött a műszerem árammérő része de hogy azt passzolom, ergo nem mér semmit.Nagyon régen használtam már iesmire a műszert.De most elég surge lenne megmérni a jlh-m nyugalmiáramát mert gyanítom hogy nagyon kicsi.Igenám de hogyan? Sajnos most nem tudok hirtelen műszert keríteni. Viszont érdekes hogy minden mást tökéletesen mér a műszer.
Szia !
Semmi baja a műszerednek szerintem, csak nagyobb áramot mértél mint a beállított méréshatár. Szedd szér és a biztit cseréld ki benne. Üdv!
Jelentem megvolt de ennek annyi mert semmit sem mér.
Szia !
Milyen műszered van ? Se A-t se mA-t nem mér ? Üdv!
Sajna úgy nézem ez minden áramméréssel fapcsolatos funkciót elfelejtett.Ennek annyi .
Amugy uni-t márkájú darab nem valami márkás tudom de akkor csak ez volt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |