Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Földhurok, avagy mit csináljunk, mikor minden zúg
Lapozás: OK   3 / 62
(#) eSDi válasza cydor hozzászólására (») Máj 11, 2006 /
 
Jaj! a Válaszom másik fele ami az IC cserélgetéséről szólt, azt nem kell figyelembe venni összekevertelek valaki mással. Meg a tda2030-as topic-al.

Nekem 3G-s P4-esem van és nincsenek ilyen gonjaim csak amit jóval feljebb említettem de az az erősítő hibája. Én bárhogy is halgatom egyáltalán nem zajos ha nem megy semmien zene....
(#) Slope válasza eSDi hozzászólására (») Máj 12, 2006 /
 
Egy normális PC táp vásárlásán még nem gondolkoztál? Nekem egy alaplapi (MSI) 5.1-es CMI hang chip van az asztalimban, a régi táppal nekem is produkált hasonlókat, tápcsere után megszűnt.
A notimban(IBM) meg sima AC97 van, azzal sem volt semmi bajom... mellesleg jobban szól mint az asztali 5.1-es.
(#) kripower válasza Slope hozzászólására (») Máj 12, 2006 /
 
Azmondta már mindent cserélt. De lehet többfajta rossz tápot próbált csak ki. A gerjedés oda is visszavezethető az biztos.
(#) cydor válasza kripower hozzászólására (») Máj 12, 2006 /
 
így van a tápot is lecseréltem többféle márkát is kipróbáltam (nem éppen olcsóakat)
most egy Q-tech Low noise 400W-os van benne, de emellett is van zaj.
ha TV-auxra kötöm, akkor nincs zaj, ha hifi-re, vagy házimozi erősítőre (azóta többet is kipróbáltunk) akkor van zaj...
nem tudom már mit kellene kipróbálni ami kiszűrné
azért a procit még kinzom egy darabig hátha sikereül azzal legsíllapítani.
(#) Jamesch hozzászólása Júl 11, 2006 /
 
hello
észrevettem hogy a számítógéphez csatlakoztatott hátsó hangszóróim nem zúgnak ha lehuzom őket az 5m-es jack hosszabítóról. arra gondoltam hogy ez a
hosszabítóra rárakódó hálózati zaj. vki mondta hogy ez földhurok, de én ebben sem vagyok biztos.
tud esetleg vmi okosat mondani hogy ezt hogy tudnám megakadályozni? van olyan hogy árnyékolt hosszabító? /gondolom
sok pízér van/

előre is kösz
(#) damatic válasza Jamesch hozzászólására (») Júl 11, 2006 /
 
Szerintem valami gáz van azzal a hosszabbítóval, nem lenne szabad neki ilyet csinálni, mivel a hangkártya kimenete min. 2V-os.

Ezek a ferdeszeműek
(#) Nagymoli válasza Jamesch hozzászólására (») Júl 16, 2006 /
 
Általában a PC-k kapcsolóüzemű tápjainak "zaja" rákerül a PC fém házára, illetve a "GND" pontokra is. Ha földeletlen konnektorról járatod a PC-d, és valami földelt cucchoz is hozzáérsz, eléggé keményen meg tud rázni a PC-ház. Na ez nem tetszik az audio cuccoknak sem. Vagy ha TV tuner kártyád van, és rácsatlakoztatod az egyébként földelt kábelTV hálózatot, még szikrázik is egyet. Sajnos földelt hálózatnál is marad némi zaj, de legalább nem olyan kellemetlenül ráz. (régi házgyári panelházakban nem nagyon volt szokás a konnektorokat földelővezetékkel ellátni. Megoldás a problémádra: Vagy digitális optikai kimenet használata, vagy egy úgynevezett földhurok-leválasztó, ami egy hangfrekis trafócska. SAL-nál lehet is kapni ilyet. www.sal.hu
(gondolom, a hátsó hangszóróid aktívak, van bennük külön erősítő)
(#) Jamesch válasza Nagymoli hozzászólására (») Júl 16, 2006 /
 
Hát elég furcsa ami nálem volt sztem, mert egyrészt a konnektor földelt, másrészt a tvkábel nem volt a számítógép és a hozzá kapcsolódó egyéb cuccok része csak épp egyméteres közelségbe volt kb.
Gondoltam egyet és kipróbáltam azt hogy leföldeltem(egy vezetékkel rákötöttem a hálózati földre), a UPC-s koax földjét(külsejét) és láss csodát megszűnt a zúgás.
szal ennyi
ha vki érti megmagyarázhatná
és kösz a segítséget
(#) Nagymoli válasza Jamesch hozzászólására (») Júl 17, 2006 /
 
Táp zaja okozta a búgást. Én is küzdöttem vele darabig. Nálunk nincs föld a konnektorokba, de kicsit hajmeresztő módon megoldottam. Azt már le sem írom, hogyan, nehogy valaki utánozzon. Nem akarok senkinek rosszat.
És szívesen!
(#) Jamesch válasza Nagymoli hozzászólására (») Júl 17, 2006 /
 
hát nemhiszem hogy nálam is ugyanez volt, mert egyrészt van föld a konnektorba, meg az oldotta meg a problemot hogy földeltem a tv kábelt.
üdv
(#) patexati válasza Jamesch hozzászólására (») Júl 19, 2006 /
 
Ne kevejétek össze a földelést a nullázással!!A konektor az nullázva van nem földelve!A nullázó vezeték a transzformátor csillagpontjánál van földelve meg egykét oszlopon és a házak mérőóráinál {bár nem minden esetben a régi építésüeknél} hálózatjavító földelések vannak.A földelés egyenesen a földbe lévő szondáról kijövő magas keresztmetszetű vezető!Mellesleg elég nehéz jó földelést csinálni elég mély gödröt kell ásni és minék nagyobb felöletü legyen a földelőszonda!A konnektorban lévő nullázás tele van hálózati zavarokkal brummal a földelés teljesen zavar és brummentes!:yes:
(#) kmil hozzászólása Dec 20, 2006 /
 
Sziasztok!

SOS segítségre lenne szükségem. Megépítettem az erősítőmet, de az a fránya medve benne van. Minden csillag pont szerűen kapja a jelföldet, minden el van szigetelve a fém háztól, és mégis a ház és a 220 földelés között mérek 60V AC-t. Ez hogy lehet? Amúgy az összes elemét lepróbáltam még a műhelyasztalon, és ott szuperul ment, nem volt brummos. Az előerősítő/hangszínszabályzótól kapja, mert ha a végfok bemenetét leföldelem, nincs brumm.
Valaki tudna segíteni?
(#) isamisa válasza kmil hozzászólására (») Dec 20, 2006 /
 
Hova földeltél??

A dobozt összekötötted a hálózati védőföldel? mert ha azt nem szigetelted el a csillagpontol akkor onna is eredhet a brumm...Szerintem.
Nem csak a jelföldet kell csillagpontosan földelni hanem a végfok földjét is, hogy onnan menjen a hangszóró földje is.

lehet neked is fesz van a hálózati földben. Tavaly a barátomnak is volt 30-40V. Rázott is a sz.gép háza.

Így csináltad:
(#) kmil válasza isamisa hozzászólására (») Dec 20, 2006 /
 
A doboz össze van kötve a védőfölddel, de ha leveszem, csökken a zavarás. A hálózati védőföld és a táp-jel föld is el van szigetelve. A számítógép háza nekem is ráz néha. A dobozra nincs semmi más rákötve. Ha pedig hozzáérek a dobozhoz, az megjelenik a kimeneten zavarként. Már mindent kipróbáltam, de kifogytam az ötletekből. Az biztos, hogy az előerősítő adja neki a brummot. A fadobozos erősítőimmel sosem volt ilyen probléma.
(#) _JANI_ válasza kmil hozzászólására (») Dec 20, 2006 /
 
Lekell földelni a számítógép házát!!! :felkialtas:

A közöf földpont, az mindenütt közös és nem kell elszigetelni...

S két kép, a(-jánlott) közös-főldpont kialakítására...
(#) kmil válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 20, 2006 /
 
Csodállom, hogy gyárilag nem oldják meg a számítógép földelését. Akkor ez is rám hárul.
A rajz alapján nekem a dobozra kellene kötnöm a jelföldet. Sokan mondták, hogy az nem túl jó, de kipróbáltam, és jelentős mértékben csökkent a zaj, így azt rá fogom kötni. Ugye attól nem lehet baja. Köszi a képeket. A meradék brummal meg csak megküzdök valahogy.
Köszi a válaszokat és, ha valakinek még eszébe jutna valami, légyszi írjon.
(#) isamisa válasza kmil hozzászólására (») Dec 20, 2006 /
 
Hát szerintem nem szabadna ráznia a sz.gépnek.
A táp háza le van földelve, és az érintkezik a sz.gép házzal.

Szerintem ellenőrizd le a védőföldet a lakásban. Az nagyon nem jó hogy 60V-ot mértél a ház meg a föld között.
(#) Woid hozzászólása Jan 20, 2007 /
 
Üdv. Bocs hogy nem nyitok emiatt új témát.
Nekem a PC és a VHS magnó (Azért erre megy mert a TV-n nincs csak tuner aljzat...) között van földhurok, és elég kellemetlenül ráz is ha nem nem figyelek oda mikor összedugom a kettőt. A TV képen pedig látszik hogy enyhén hullámzik, zajos. Olvastam valahol hogy elvileg a videokártya is elhasalhat, na ezt nem szeretném. Bár elég régen üzemel így, meg akarom a problémát szüntetni.

Házilag lehet összerakni egy ilyen leválasztó kütyüt?
(#) szabi83 válasza Woid hozzászólására (») Jan 20, 2007 /
 
az alap, hogy áramtalanítva kötünk össze cuccokat!? úgye??
(#) Woid hozzászólása Jan 20, 2007 /
 
Tiszteletem. Ez így igaz, csak ettől tekintsünk most el mert a PC jó ha hetente félórára le van állítva, mennie kell.
A video is elég rossz helyzetben van, nehéz lenne naponta akár többször is kiszedni a polcból, bebújni mögé, szekrény mögött megkeresni a dugót stb... Még szerencse hogy az RCA aljzat elöl van.

De végülis nem az a gond hogy ráz, ha kikapcsolva csatlakoztatnám össze, a hullámos kép megmaradna akkor is. Tehát itt az érdekelne főképp hogy a leválasztás megoldható-e házilag. Tudom, lehet kapni üzletben gyárilag készen, de ha nem valami spec szerkezet, összeraknám magamnak. Köszi előre is.
(#) dawe hozzászólása Feb 22, 2007 /
 
Sziasztok!
Nekem is a brummal akadt egy kis gondom. Az érdekes pedig az, hogy csak az erősítő bal csatornája búg, a jobb oldal meg tök kussban van amikor kell . Normál esetben elkezedene az ember földhurokkal meg ilyesmikkel szórakozni, de itt? Az erősítő egy TDA7375-ből összerakva, trafó, graetz híd, 2x2200µF puffer 100nano is van benne bőven, aztán 15voltos stab ic, szóval minden szép és jó elvileg, de mégse. Ja, az IC elég közel van a trafóhoz, de szerintem nem ez a baj...
(#) titi válasza dawe hozzászólására (») Feb 22, 2007 /
 
Hali!
Szerintem nézd meg az elkókat.
(#) Georgee válasza dawe hozzászólására (») Feb 22, 2007 /
 
Egy két leírás nem tom h segít e valamit...
(#) elektro válasza Georgee hozzászólására (») Feb 22, 2007 /
 
hy
ez a könyv nekem is megvan. Egyébként a címe A csináld magad sorozat zenei elektronika a címe nagyon sok jó dolog van benne ajálmom mindenkinek
(#) dawe válasza Georgee hozzászólására (») Feb 22, 2007 /
 
Köszi, majd holnap utána járok még a problémáknak
(#) Isti hozzászólása Feb 22, 2007 /
 
nem értek az erősítőkhöz, de nekem is ezt a kerregést csinálja, ha gépelek v ha egerezek.
de ha terhelve van akkor nem hallani(egy fostos maxtor géphangfalból való erősítő van rákötve a két 4ohmos 4W-os hangszórómra (tv.ből vannak). Meg rossz a beép. hangkártyának a kimenete is.
Az erősítőnél, (ha lehet az ilyet ennek nevezni ) meg a kínaiak úgy forrasztották be a bemenetet, hogy a 3 drót összeérhet egymáshoz, ezért nem szólt néha a bal, néha a jobb (szigszallaggal megoldtam...)
(#) golax hozzászólása Márc 14, 2007 /
 
üdv!

van egy nagyon jó kis erősítőm, aminek az a problemája, hogy mindenféle jel nélkül, alapjáraton is zúg egy kicsit. Ha a hangerőspotit megtekerem, a 100% felé már kifejezetten hangos. Ez persze a zene alatt is megy. Mivel nem ez az egyetlen erősítő, ami ilyen problémákkal küzd nálam elgondolkodtam. Arra jutottam h zajos lesz a hálózat. VAn valakinek valami jó és olcsó ötlete erre? nem szeretnék 8000é zajszűrős hosszabbítót, ha építhetek is valamit ami talán jobb.
(#) Moderátor hozzászólása Márc 14, 2007
 
Idézet:
„"Hálózati zajszűrő"”
téma ide áthelyezve!
(#) szabi83 válasza golax hozzászólására (») Márc 14, 2007 /
 
olvassad át a témát, megéri. :yes: :yes:
(#) isamisa válasza golax hozzászólására (») Márc 14, 2007 /
 
Zajszürő egységet készen is lehet venni a boltban. amit betehetsz a dobozba. 3500 körül, vagy a HQ-ban olcsóbban.

DE ez lehet a rosz földelés miatt van.
Következő: »»   3 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem