Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Shell Eco-marathon
Lapozás: OK   1 / 1
(#) hulala hozzászólása 9:34 /
 
Szeretnék többet tudni a Shell Eco-marathon versenyről, épített technikákról, technikai és elektronikai megoldásokról, esetleg a versenyen induló hazai csapatok épített versenygépeikről ill. azok konkrét elektronikai megoldásairól és persze egyéb más e versenyhez kapcsolódó témáról. (Sok sikert minden induló hazai fiatal csapatnak!)
(#) hulala hozzászólása 9:52 /
 
Egyből kérdeznék mert hátha van tájékozott egyén a HE-ai fórumtagok között vagy valaki tudja a választ. A nyitott topic témáját érdeklődve néztem a YouTube-on és a belsőégésű motorok kategóriában hirdetett versenyeket figyelve feltűnő, hogy gyakran kapcsolják ki ill. be a motort azaz hosszú szakaszokon "gurítják" a járművet hajtás nélkül. A végeredmény, hogy nagyon alacsony üzemanyag fogyasztás jön ki mikor kiszámolják hány kilométer tudna megtenni az érintett jármű 1 liter üzemanyaggal. Egyszerűnek tűnik a dolog. Van tisztán elektromos hajtású jármű kategória is. Kérdésem: A belsőégésű motorok kategóriájában a többszöri motor újra indásakor vajon az önindítón keresztül az akkumulátorokból bevitt elektromos energia mennyiségét beleszámolják-e a tényleges "fogyasztásba" vagy csak tisztán az elfogyasztott üzemanyag mennyiségből számolnak? Amennyiben tisztán az elfogyasztott üzemanyag mennyiségből számolnak akkor a tisztán elektromos hajtású járművek nincsenek hátrányban? Bár tudom nem egymás ellen versenyeznek azaz nem egy kategória a szénhidrogén alapú ill. az elektromos meghajtás ..." de azért mégis" mert a megítélés is számít.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem