Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D LED CUBE építés

Témaindító: prst14, idő: Máj 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 30
(#) geri303 válasza Babó22 hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

Nos tranzisztornak pl a sima 2N2222 megfelel, az 9 LED-et elbír bőven.
PIC-et pl itt találsz: Bővebben: Link
(#) Babó22 hozzászólása Dec 24, 2008 /

Értem. Közben megosztom a forrást, mivel arra, hogy működni fog-e vagy sem, nem írtátok. Első (illetve második) bátortalan lépéseim a PIC-ek világában, már csináltam vele villogót. Csak gondoltam, a forrásból hátha tudtok többet mondani a kapcsolás működőképességéről.

LED.asm

(#) geri303 válasza Babó22 hozzászólására (») Dec 24, 2008 /

Nos, ránézésre működöképes, bár van pár dolog amit nem így kellett volna megoldani, mert a kijelzés nem megszakításos pölö, de ettől még működőképes lehet, sok sikert.
(#) Krisz03 hozzászólása Dec 26, 2008 /

Hali!

Szeretnék készíteni egy 3*3*3-as PIC-es kockát, de sajnos nem igazán találtam ilyenekről leírást. Legjobb az lenne, ha nem kellene ezért új PIC-eket vennem, hanem fel tudnám használni a 16F628-aimat, vagy a 18F1320-at, esetleg a 12F629-et (bár ennek elég kevés lába van a feladathoz). Youtube-on találtam 628-assal felépített ilyen kis kockát, de semmi információ nincsen róla, nem hogy valami készítési leírás.

Egyébként a pár hozzászólással ezelőtt csatolt rajzot én is megtaláltam itt, de nem sokra megyek vele 16F690 nélkül.
Nem lehetne ezt esetleg átültetni 16F628-ra? Nem igazán értek én még a PIC-ekez, így ha nem, hát nem lehetséges...
(#) geri303 válasza Krisz03 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Az a helyzet hogy a 690-es az 20 lábú,míg a 628 csak 18 és a kapcsiban olyan lábak is használatban vannak ami nincs a 628-nak. De lába végső soron elég a 628-nak is. Csak a forrást módosítani kell az új módosított bekötésnek megfelelően, vagy új progit kell rá írni. Szerintem új progi
(#) Krisz03 válasza geri303 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Szóval ez egy nehéz feladat lenne. Akkor tovább keresgélek. Azért köszi!
(#) Satterhand hozzászólása Dec 27, 2008 /

Sziasztok segítség kellene én szeretném megépíteni úgy hogy 8x8x8 és RGB-ből!
Ha valaki már megcsinálta akkor segítsen már vagy esetleg hol találok részletes leírást.
Előre is köszi
(#) Mickey5 válasza Satterhand hozzászólására (») Dec 28, 2008 /

Átgondoltad alaposan? Összesen 512 db LED, ami nem csekély összeg, továbbá 2048 láb, amit be kell forrasztani!!! No és akkor a vezérlésről még nem is beszéltünk. A helyedben én valami egyszerűbbel kezdeném, de Te tudod...
(#) Satterhand válasza Mickey5 hozzászólására (») Dec 28, 2008 /

Az az igazság hogy egyéb dolgom sincs most csak ilyeneket csinálni és foglalkozni a hobby cnc gépemmel, de sajna az én tudásom nagyon nagyon kicsi de viszont imádok barkácsolni...
(#) geri303 válasza Mickey5 hozzászólására (») Dec 28, 2008 /

Ez nem egy olyan dolog amit könnyen után lehet építeni
Sok a láb, a vezérlés szintén. Csatlakozom Mickey5-höz, szerintem is egy egyszerűbbel kellene kezdeni. PIC vagy AVR? LED: kocka vagy 5mm? Vagy miből szeretnéd?
(#) Mickey5 válasza geri303 hozzászólására (») Dec 28, 2008 /

Szerintem RGB LED-ből akarja, az meg ugye 5 mm-es.
Mellesleg én még nem láttam 8*8*8-as RGB kockáról leírást...
(#) geri303 válasza Mickey5 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Még én se, de hajrá majd várjuk az infókat róla
De szerintem nem lenne rossz az már négyszögletesből sem. Annyit forrasztani
(#) Mickey5 válasza geri303 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Ja így értetted azt, hogy "kocka": kocka alakú led, nem pedig LED Cube. Azt hittem, 3 mm-est akartál kérdezni, de elírtad. Sajnálom!
(#) geri303 válasza Mickey5 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

A négyszögletes flux LED-re gondoltam Abból se nézne ki rosszul.
(#) madass hozzászólása Dec 29, 2008 /

kedvet kaptam én is a megépítéséhez és kapásból lenne is kérdésem:

az ebay on keresgéltem és találtam ilyeneket.:
Bővebben: Link

ez meg a ledek mellé mire lenne még szükség??
(#) Mickey5 válasza madass hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Ha rám hallgatsz, nem kockáztatod meg ezt az eBay-ről! Itt a HEStore-ban is kaphatsz 5000 körüli áron AVR programozót. A külföldi sem lesz olcsóbb, mire kézbe veszed. Az itthonihoz pedig segítséget is kapsz itt a HE-n.
A másik kérdésedre pedig az a válaszom, hogy olvasd át ezt a topikot (de tényleg, legalább egyszer!). Minden benne van, aminek alapján megépíthetsz egy LED kockát.
(#) geri303 válasza Mickey5 hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Vagy ott a PicKit2 programozó 5-8e Ft között mozog az ára és az is mindent tud, vagy abból építhetsz is, arra is van itt a HE-n leírás.(persze ha PIC-ezni akarsz és nem AVR-ezni)
(#) madass hozzászólása Dec 30, 2008 /

köszia választ és konkrétan itt a HEstore-n ami kell ahhoz nem tudsz cikkszámot vagy pontos tipusszámot mondani? mert olvastam hogy jo a 16f778 olvastam 16f887-rol is ....

ugye én 4x4x4 eset szeretnék összerakni tehát olyan pic vezérlő kell aminek van elég bemenete....vagy tüsije

a linkre pedig nem tudok rámenni mert ugy nézi minthaa csak alá lenne huzva.

elöre is kössz
(#) Krisz03 válasza madass hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Idézet:
„a linkre pedig nem tudok rámenni mert ugy nézi minthaa csak alá lenne huzva.”

Az nem link, csak figyelemfelkeltés céljából aláhúzta Mickey5. Azt akarta ezzel kifejezni, hogy olvasd át ezt a 16 oldalt.
(#) Mickey5 válasza madass hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Igaza van Krisz03-nak: a figyelemfelkeltés miatt húztam alá.
Ha majd egyszer átolvasod a topikot, akkor láthatod, hogy egy 4x4x4-es kockát többen is megépítettünk (például én is). Gyönyörűen működik, de nem PIC, hanem AVR kell hozzá.
Újra mondom: itt, a topikon belül mindent megtalálsz, ami szükséges az építéshez, csak kezdj már végre olvasni!
A HEStore-ban pedig megkapod az összes hozzávalót, én is onnan rendeltem. Jó munkát!
Nem húztam alá, hogy ne legyen félreérthető.
(#) madass hozzászólása Dec 30, 2008 /

Köszi a türelmet
végigolvastam és megleltem EZT
és ez alapján biztosan el tudom késziteni. a többi kérdésem majd ha még hajlandoak lesztek hozzátok fordulnák segítségér .

OFF: végre találtam egy normális hozzávaló listát
(#) Mickey5 válasza madass hozzászólására (») Dec 31, 2008 /

Természetesen segítünk, ha tudunk. Csak kezdj hozzá, mert ez a történet arról szól, hogy magadnak építesz valami szépet és jót. Linkelve ott az eredeti leírás, olvasd el azt is! Abban megtalálod a teljes alkatrészlistát. De ha csak a működő kockát akarod megépíteni, az Neked fölösleges, elegendő azt beszerezni, amit az én oldalamon látsz.
Buék!
(#) Satterhand hozzászólása Jan 1, 2009 /

valaki el tudná küldeni nekem a kapcsolások menüben leírt 5x5x5 led cube alkatrészlistáját él tuná küldeni mert megkönnyítené a rendelést!

B.Ú.É.K. 2009 jó józanodást mindenkinek
(#) geri303 válasza Satterhand hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Én elküldeném De még magam sem csináltam róla, csak összeszedtem ami itthon volt
De nincs benn sok cucc
Igyekeztem költséghatékonyra tervezni
(#) Krisz03 válasza Satterhand hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Hali!

Nem bántásból írom a következőket, de én sosem értettem az ilyen jellegű kéréseket. Ott van a tisztán kivehető kapcsolási rajz, alatta pár kiemelt főbb alkatrész, már csak egy papír és egy ceruza/toll szükséges (esetleg szövegszerkesztő és nyomtató) az alkatrészek kigyűjtéséhez. Sokkal rövidebb idő, mint ide beírni a kérdést és megvárni a választ.

Most mondja azt valaki, hogy nincs igazam!
(#) madass hozzászólása Jan 1, 2009 /

nekilestem egy 3x3x3 as megforrasztásához amig meg nem jön a 200 led meg a alkatrészek.

Tényleg jó forrasztási gyakorlat

itt addig 1 kép még led tesztelés elött.
láttszik, balra 1 szint közép 2 jobbra 3 a forrasztási sorrend

DSCF3899.JPG

(#) Krisz03 válasza madass hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Ezt mivel fogod meghajtani? Vagy ez csak és kizárólag gyakorlás volt?
Csak azért kérdezem, mert gondolkodom egy ilyen kicsi kocka elkészítésén, csak még nincs hozzá PIC-em, illetve LED-ből is 7db-bal kevesebb van még: Bővebben: Link
(#) madass hozzászólása Jan 1, 2009 /

én is ez alapján gondoltam majd elkészíteni de először majd a 4x4x4 re koncentrálok.

(#) googa hozzászólása Jan 8, 2009 /

A nagy, karácsonyi házdekorálások közepette, az jutott eszembe, hogy meg kellene ejteni egy 230V-os égőkből álló kültéri LED kockát. Minden működhetne úgy, ahogy van az eddigi leírásokban, csak megkellene toldani némi tranzisztottal, relével és még "dobolni" is lehetne vele.
Nagyon szép lenne, lehet megérne egy-két ajtócsapkodást. Mit szóltok hozzá?
(#) geri303 válasza googa hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Biztos jól nézne ki
Egyetlen baj az izzókkal az utóvilágítás, tehát ami a LED-eken jól néz ki az a lámpákon nem feltétlenül. Én egy 8 égős égősorral voltam így, teljesen más hatások néznek ki rajt jól, így sok hatás megy veszendőbe, én fel is hagytam vele ilyen téren. Az ára se lenne kevés mondjuk 8x8x8-asnál 512 égő,foglalat, több száz méter kábel......a meghajtásról nem is beszélve.
Következő: »»   8 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem