Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Jó didergést mindenkinek!
Hát hideg az van, + vaskályhám + olajkályhám + még tüzelőm is. Hogy akkor mi a gond? Nagytudású kormányzat építési szabályai, a kerületi építési, hatóság, no és nem utolsósorban a magasságos kéményseprőhivatal a bogaúristennek nem engedett parapetes (turbó) cirkót , konvektort vagy szerelt kéményt. Történt mindez az úr 2003 évében, amikor ellehetetlenítették a tüzelő beszállítását, és át kellet állnom gázfűtésre. Így az egyetlen kéményt át kellett alakítani gázkéménnyé és +.....hatom az alternatív fűtést, amiért most siránkoznak hogy miért nincs!! Ha más nem lesz, marad a kisebbségi kémény (ti kályhacső ablakon vagy a falon ki.) oszt jónapot! Már látom magam előtt a sok szép füstokádó csövet az ablakokban, erkélyeken, és a tüzelőt kukázó népeket tisztára mint a háború után. Kár hogy a dölött autókat nem lehet megenni.
Ott az rf kimenet gyorskereső megtalálja a csatornát és már megy is a tv n.
Hi!
Nem veszem sértésnek, csak mosolygok rajta. Amúgy tudom, hogy ez nem hihető, noha sok valóság van benne, főleg a nindzsákkal kapcsolatban. De nem kezdem el ecsetelni, mert a végén a moderátorok izzó pákát dugnak az altesti kimeneteli nyílásomba Szóval, ez tényleg ez egy jelmezhez kellene. Nekem elég, ha hasonlít hozzá. Amennyiben a google keresőjébe beírod, hogy "cosplay", a www.cosplay.hu-ra felmész, akkor némiképp meg fogsz érteni.
Én meg most látom, hogy még sem dolgozunk szombaton, mert több gáz fogy
Mi lenne ha sose dolgoznánk télen? Akkor rengeteg gáz megmaradna.
Oké, a szellemi fáradtság fizikai fájdalmat okoz! Tapasztaltam! Googa, mindig meg tudsz lepni! Őszintén, mi van a tarsolyodban még? Azt hiszem, kiismertelek, mindennap rá kell jönnöm, tévedek!
...és nyomdokaidba sem léphetek! Halkan írom, vagy mégis?
A tüzifa árának jelentős emelkedését nagyrészt éppen annak köszönhetjük, hogy már ma is müködnek olyan erőmüvek az országban ahol azt a fát tüzelik el amit korábban a lakosság "MI" vásároltunk meg. A sógoroktól lesték el ezt a modszert csakhogy szakértőink. A tároloikhoz már nem mentek ki /biztosan hideg volt/mert ott a részben a tőlünk származó nálunk szemétnek tartott fa hulladékkal fütik az erőmüvüket. Mi meg ujra gondolkozhatunk azon mivel is fütsünk,hogy a gatyánk ne menjen rá.
Sziasztok!
Jelenleg kis falumban -11 fok van, mindenhol csak a vegyes tüzelésű kémények füstjét láttam.... Jól megy mostanság a helyi fakereskedőnek, és bizony a kerti hulladék fákat is tüzelésre használjuk. Olvastam hogy van ahol hulladék ruhával fűtenek mert szinte ingyen adják, magunkat mérgezzük. Hihetetlen ami itt megy, ekkora egy z.... számító vezetői a világnak mint most, ekkora még sosem volt. Lassan a szétszedett hangfalak fái is sorra kerülnek tüzelő gyanánt. Ha így megy minden erdő közeli falu ERRE a sorsra jut(bocsássatok meg de ezt ismerem, itt nagyon feltűnt hogy nincs erdő). Szeretem az erdőt, nem akarok tarvágás közelében élni. Reméljük erre nem kerül sor.
A fa egy érdekes kérdés, mert azt sokan hangoztatják, hogy milyen jó, megújuló energiaforrás, nade, hogy mitől az azt már nem gondolják végig.
Mert ugye attól lenne az, hogy élete során legalább annyi káros anyagtól szabadítja meg a környezetet, mint amennyit égése során termel. Illetve folyamatos körforgásban van vagyis kivágunk 1-et és telepítünk 1-2-t ezt pedig X évente lehet ismételni. Nade elfelejtik, hogy az erdő nem csak fákból áll, úgy is mondhatnám nem látják a fától az erdőt. Amint telepít valaki egy erdőt felelősséggel tartozik az ott élő állatop és növények millióinak. Mit szólnának, ha kapnának egy házat majd 5 év múlva se szó se beszéd lerombolnák azt? Szóval jelenleg a fa semmivel sem jobb a többinél (gáz, olaj), csak akkor lenne az, ha úgy is használnánk.... (Gusztustalan faj az ember, magamat is beleértve... )
Arról nem is beszélve, hogy az erdőnek kell egy kis idő míg megnő. Különösen tölgy esetén 80-90 év. Ezt erőműben eltüzelni bűncselekmény. Még a viszonylag gyorsn növő akácnak is kell úgy 25-30.
Ez azert "vicces", mert epitesi/hasznalatba veteli engedelyt viszont nem kapsz ha nincs legalabb egy tartalek kemeny...
A kemenysepro egyebkent nagy ur/komoly hivatal. Peldaul akkor jon amikor akar es idopontot sem lehet vele egyeztetni. Valamint akar sikerult neki bejutni es megnezni a kemenyt, akar nem, fizetni mindenkeppen kell... Persze attol hogy vaskalapos egy hivatal, meg nem butasag amit csinalnak (sajnos eleg sok CO mergezes van minden evben).
Látom megint ki lett osztva valakinek egy warn nyelvtani hiba miatt (miért/mért), viszont szerintem most alaptalanul, lásd. melléklet. Bár lehet, hogy voltak már előzményei a figyelmeztetésnek.
Lehet, hogy meg kéne tanulnunk, egyensúlyban élni az energiával. És értékelni azt ami évezredek alatt felhalmozódott, a kőolajban, földgázban. Akár kiszámítani, és tudni hogy egy nap hány száz évnyi munkáját teszed tönkre a természetnek.
Lehet, hogy hülye példa, de: pl: Büntetném a fölöslegesen legyártott kínai, s egyéb elektronikai cuccok gyártóit, melyek semmire se jók, s csak pár napig működnek. Mert valójában nem annyiba került, mint amennyiért megvetted... Idézet: „Gusztustalan faj az ember, magamat is beleértve...” Amióta az ember tudja, hogy ő "az ember", azóta "ő az állat". kaszarobert: Idézet: „Büntetném a fölöslegesen...” Jó ötlet! Csak az, aki ezt eldönti és ellenőrzi, az is ember. És az ember, feltalálta a korrupciót is!
Sajnos a szemét gyártás maga a globalizmus. Csak annyit tehetünk ellene, hogy lehetőleg nem veszünk szemetet. Még karácsonyi ajándéknak sem.
Ezzel meg az a baj, hogy nagyon kevés az ilyen tudatos vásárló!
Megvesszük az olcsó, ismeretlen "csing-csung" meg mindenféle állatnévre hallgató 'MultiShop'-os cuccokat. Nem a Multikkal van bajom e téren, mert pl a DVD lejátszómat is a Te*co-ban vettem, de több mint a kétszerese vot az ára a mellette álló P*nda maci nevű társához képest. Mert ő So*y volt! Nem tud DivX meg társait, de az 5.1 kibontó chipje legalább valódi, nem valamilyen lebutított, kis minőségű gagyi. Persze ez igaz a videochipre is. Persze vannak akik nem tehetik meg, hogy a jóval drágábbat vegyék, de idővel ők is rájönnek, amikor már a harmadik szervizen vannak túl a garancia idő alatt, s ha már 3 éven belül a második készülékük végzi a kukában. Persze az sem igaz már sajnos, hogy a márkás cuccuk között nincs selejtes. Ha egy márka gyártója egyre többfélét gyárt, annál jobban nőhet a "gagyisodás" esélye. Nem beszélve a márkák közti fúziókról. Van, hogy ez az általunk jól ismert, megbízható márka kárára válik. Eotvospm-el volt már pár eszmecserénk az ilyen "Made in Dobdel" cuccokról. Igaz Peti, Te is tudnál mit mesélni róla!
Sajnos a márka sem garancia. Úgy is mondhatnám: amit nem Kínában gyártanak az hamisítvány. Az egész világ ebbe az irányba megy. Egy presztizs autómárka szervízében dolgozom. Nap mint nap látom, hogy ezek a drága autók milyen gagyik.
Annyira jó, hogy a nap folyamán mindent leírtatok nagyjából, amire gondoltam! Annyit fűznék hozzá: a környezetvédelem és társai (Megújuló energiaforrások, stb.) NEM a környezet védelméről szólnak! Az ember nem annyira önzetlen, csak azt védi amiben érdeke van! Érdeke, hogy 30 év múlva ne tűnjön el az ózonpajzs, érdeke, hogy legyen mit enni-inni! Érdeke, hogy ne bökjön ki a gyerekeivel! Szóval az érdekünk: jelenlegi életkörülményeinket fenntartsuk úgy, hogy az eljövendő generációnak is jó legyen! Ezt egy környezetmérnök mondta nekem, de nem muszáj osztani a véleményét!
Egy kicsit vidámabb téma: Ki szeret teázni? Nekem a kedvencem: Earl Grey 1 kockacukorral, citrom nélkül! A másik a karamellás tea háztartási keksszel!
A márka nem garancia, de legalább biztosan kapsz hozzá alkatrészt legalább pár évig.
Példa: Vettünk egy "Gazdaságos" porszívót aminek a szűrője 1 év után megadta magát. Bementem és közölték, hogy javítani azt nem, cserélni esetleg. Alkatrész nincs és különben is hogy jövök én ahhoz, hogy javítani akarok valamit. Cseréljem ki olcsóbb..... Kiszámoltam: Nem Olcsóbb! Vettem egy Sam**ungot amihez lehet kapni minden alkatrészt és javítani is tudják, mivel általában nem a motor megy tönkre így kiszámoltam, hogy ha évente 4-5 porzsákot szűrőt használnék még mindig olcsóbban jövök ki. Ja és ez szív, nem úgy, mint a TS-es. Viszont a Dell laptopom selejt, a noname Advent vagy mi pedig 3 éve tökéletesen megy, semmi baj vele. Igaz az akkor 200 volt ez meg most 150.
Én szeretem a teát kristálycukorral is! (... de mindenképpen egy kevés citrommal!)
Vidám témát mostanában nehéz találni. Én pl. rohadtul szégyellem magam, hogy magyar vagyok. A szomszéd ország segítséget kér, és a vezetőink kerek-perec kijelentik, hogy NEM... Nem azt mondjuk, hogy adunk annyit, amennyit épp tudunk nélkülözni, vagy annyit, hogy azért ne fagyjatok meg... De a korlátozást ma már feloldották, mert 10M köbméterrel kevesebb gáz fogyott, és a kereskedőknek így kiürül a zsebük…
Látod, mivel ezeket már nem kell leírnod, így meghosszabbodott a billentyűzeted élettartama. A miénk meg rövidült
Idézet: „a környezetvédelem és társai... ...NEM a környezet védelméről szólnak!” Az autónknak most esedékes a garanciális olajcseréje. Mivel nem szeretnénk a garancia elvesztését, kénytelenek vagyunk márkaszervizben elvégeztetni. Az árajánlatok: 4 liter olaj = Idézet: ezer Forint + „X” Idézet: ezer Forint munkadíj.„Y” Mivel van kapcsolatunk nagykereskedéssel, az olajat olcsóbban tudnánk megvenni, s ezt rakja be a szerviz. Válaszuk: De ezt beírjuk a szervízkönyvbe. Ja és akkor még van Idézet: ezer Forint környezetterhelési díj. Mondanom se kell, hogy így még drágább is lenne az "akció"!„Z” Ami elgondolkodtató: Idézet: ? Mire föl? A benzinkutaknál ingyen átveszik!„környezetterhelési díj” Végezetül a vidám téma. Én szeretek, bár ritkán hódolok neki. Az is igaz, hogy igazi jó teát is ritkán van szerencsém inni. Ezekből a filteresekből alig sikerül valami jót összehoznom. Ezek is már Kinaiak Legutoljára a seregben ittam jó teákat. Vagy csak a színvonalat adtam akkor annyira le? A teás viccemet, ami eszembe jutott, rasszicista okokból magamban tartom.
Nagy tea-őrült vagyok! Szeretek teázni, de nem olyan sznob módon, mint az angolok, meg egyébként sem vagyok (tartom magam) sznob(nak)!
A segítségről annyit, hogy a körülöttünk lakó népek belénk rúgtak a történelem során, nem is egyszer (Pedig sokat köszönhetnek nekünk!) ! Ezek után mit várnak?! Mégis, hogyan bánnak a magyar kisebbséggel, és hogyan merészelik ezt a látványos, nem is titkolt erőltetett asszimilációt? Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten! Soroljam? Osztrák bálás szenny 2 éve, habzó Rába... Elvont iskolai támogatások Szlovákiában, 90 %-ban magyar iskoláktól! Szerbiában kis vajdasági falu: 50 behívó. 48 magyar 2 szerb. a lakosság 50-50 %-ban szerb és magyar! Szerk: Ajjaj, már megint fájdalmas téma, de nem tudok elmenni ezek mellett, mint semmilyen igazságtalanság mellett sem! Legyen az akár szociális, vagy bármely más! Ezer bocsánat, de van olyan ismerős család, aki a Vajdaságból MENEKÜLT Magyarországra, mert ELÜLDÖZTÉK! Jelenleg itt él, nagyon szeretjük őket! Ez nem aktuál politika akart lenni! Ki kell nyitni a történelemkönyvet! Régen is ez volt! Addig, míg nem bántanak engem, senkit nem bántok, de ha belémkötnek, nem leszek kedves!
Ajjaj, már megint valami fájdalmas téma! Az a baj velem, nem tudok elmenni semmilyen igazságtalanság mellett! Legyen az emberi viselkedésbeli, szociális, vagy egyéb! Lehet, hogy változtatnom kéne ezen a gondolkozásomon! Ámbár... akkor nem lenne ennyi barátom, és nem bízna meg bennem annyi ember, mint most! Nagy kincs ám az őszinte barátság, és a feltétlen bizalom ilyen minden értelemben ínséges időkben!
Szerk.: ja, és elfogult is vagyok, meg érzelmileg befolyásolható!
Volt szerencsém már több ízben is angol családnál vendégeskedni. Ők sem azok a sznob félék szerencsére. Imádjuk egymás kölcsönösen. Viszont az angol teák közül nem sok ízlett.
Nemrég a fővárosba mentem! Helyszín: Deák Ferenc tér. Egy francia házaspár el szeretett volna jutni Ferihegyre, tanácstalan forgatták a térképet, már vagy 2-3 perce! Az alatt bejött az ellenvonal, megtelt a Deák tér. Szerencsétlenek hiába próbálták, nem tudtak segítséget kérni! Az, hogy alig tudott angolul valaki, hagyján! (Leírtam a véleményem már a magyar nyelvoktatásról, a saját élményemet is beleértve. Tömören újból: 8 év alatt 9 angoltanárom volt, fele oroszból átképezve! Középiskolában egy db egy éves tankönyvet nem volt képes az illető tanárnő 4 év alatt befejezni!) Nem aktivizáltam magam, mert nem vagyok pesti, úgysem tudnék érdemben segíteni. Aztán betelt a pohár! Megindultunk egymás felé, mondom hátha segíthetek. Mondtam nekik először is: elnézést a tört angolságomért, és nem Pesten élek. Hátha segíthetek. Elordítottam magam: Valaki tud segíteni ennek a külföldi házaspárnak, hogyan kell Ferihegyre menni? Semmi válasz! SEMMI! Mindenki ment, mint akiket a vágóhídra hajtanának. Egy magyar nő oda jött, de ő is 20 éve Londonban élt... Oké, oké! Tanultuk pszichológiából: természetes jelenség. Minden tömegben előfordul, minden népnél! Mindenki azt várja, majd a másik segít, de akkor is: én ilyenkor szégyellem magam, de nagyon!
Nem akarok megbántani senkit, de szerintem elég szomorú, hogy így gondoljátok. Én azért az egész emberiségre vagy emberi fajra nem mondanám azt, hogy gusztustalan, csak mert az utóbbi pár száz vagy ezer évben így viszonyul a Természethez. Több tízezer vagy százezer éven keresztül összhangban tudott élni az emberiség a Természettel, erre mit mondunk rájuk? Hogy barbárok voltak! Ha jobban belegondolunk talán inkább a mai nyugati társadalom emberét jellemezhetnénk úgy, hogy barbár, ahogy bánik a környezetével és a Természettel, csak mert azt hiszi a mai ember a természet koronája és azt csinál vele amit csak akar.
Azért gondolj csak bele, amit leírtál! A saját gyerekedet, vagy mondjuk a hozzátartozódat is gusztustalannak tartod? A második mondatot meg sértőnek érzem az állatok nevében is, ez most ne vedd magadra Action2K, inkább csak azt a mai gondolkozásba rögzült néztre értem, hogy az állatokat teljesen lesajnálják, semmibe veszik, azoknál alantasabb már csak talán a növények és az élettelen tárgyak. Bocs, a kirohanásomért!
Valaki kapott egy áprilisig tartó warnt! Alig hittem a szememnek!
Természetesen nem akarok általánosítani, de nézz körül és mondjál pár embert akire azt mondod igen normálisan él.
Ezen kívül ilyenek vagyunk: Ahelyett, hogy azt mondaná az ember, hogy igen én sem vagyok tökéletes egyből elkezdi magyarázni a szavakat. Szerintem amennyi erő elmegy arra, hogy megmagyarázzuk nekünk miért szabad tönkretenni a földet azzal meg is menthetnénk. Csak hát én sem vagyok különb, még ha az is akarok lenni. (most is fogyasztom feleslegesen az áramot ezzel).
Ja és csatlakozom, hogy a mért szó tökéletesen használható a magyar nyelvben a miért szó helyett.
Aki pl tájszólásban beszél nem hiszem, hogy ezzel kevesebb vagy tiszteletlenebb lenne, mint aki nem. Gondolom egy elnézést megér a dolog .
Egyáltalán nem bántasz meg!
Nagyon is tisztelem azokat, akik nem tartoznak a természetet leigázók, és nemtörődömök közé. Talán azért is, mert én is szeretem a természetet. Gyerekkorom nyarait messze a várostól, egy akkor gyönyörű, vadregényes, erdő menti, kis házban töltöttem. Azóta ott az erdő szélén a 2 méternél magasabb rezervátum kerítés, a tavak gondozatlanok, a források és patakok alig megtalálhatók. Nem találkozom már őzekkel, nyulakkal, vaddisznókkal... nem ihatom a forrás kristálytiszta vizét. Lett helyette aszfaltos út, rengeteg ház (lakópark), az egyik tóból strand, a völgyben futó patakot mesterséges gáttal felduzzasztották, lett belőle lezárt területű horgászparadicsom. Soroljam még? Szörnyű látni, hogy az egykoron a szüleim tulajdonában lévő több katasztrális hold méretű zamatos szőlőt termő hegyoldalt, az ízletes gyümölcsöket adó lankákat, az aranysárga búzát termő szántóföldet, a harsogó zöld füvet adó réten legelésző tehenekkel együtt mindent elvettek, elállamosították, majd hagyták lepusztulni, s most kiparcellázták és ez lett belőle. Az ország meg sír, nincs mezőgazdaság, s importáljuk be az élelmiszert. Ami nagy rész mű! Hát nem ezt akartam, akarom a csemetéimnek, akiket próbálok a jó útra nevelni! Nehéz, mert mindennek az ellenkezőjét látják. Az állatos mondatom tele volt idézőjellel. Kár, hogy félreértetted. Amíg ilyen kulturáltan teszed a kirohanásaidat, szívesen fogadjuk. Gondolom mondhatom többesszámban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |