Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   336 / 3599
(#) vicsys válasza googa hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Persze nem méterekre gondoltam, hanem 5-10cm-es dirib-darabokra. (POF is jó, nem kell üvegszál)
(#) googa válasza vicsys hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Ha senki sem tud segíteni, szerezz a kínai piacon üvegszálas lámpácskát. Vagy valamelyik barkács áruházban olyan hatszöglet keresztmetszetű műanyag rudat, ami a reluxa csavargatásához kell Olyan van nekem is, abból lesz eagle eye.
(#) vicsys válasza googa hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Konkrétan a kábelt kéne bemutatnom, a maga fizikai valójában nem mint fényvezető rudacskát-szálacskát. Az ötletet viszont díjazom!
(#) killbill válasza zolika59 hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Üdv!

> Ékezet nélül írni nem ildomos (hogy finom legyek).

Szerintem azért ez nem ennyire szigorú dolog. Én pl. 1982 óta dolgozom számítógéppel, és csak kb. 1 éve beszélgetek nyilvános fórumokon, addig abszolut nem volt szükségem az ékezetes karakterekre. Hasonlóan Gafly-hoz, azt mondom, hogy megszokás kérdése. Azért 26 évnyi megszokástól szabadulni nem egyszerű.

Szerintem a muszaj még mindíg sokkal jobban néz ki, mint a muszály, meg az egyelore is szebb, mint az egyenlőre, nem beszélve a mostani újitásokról mint mien, vok, orrba-szájba w v helyett és hasonlók. Az értelemzavaró vesszőkről és azok hiányáról ne is tegyünk említést! A progitól meg kifejezetten kiráz a hideg

Na, de én sem vagyok nyelvész, tudok ékezettel írni, csak kényelmetlen használni.
(#) Árpy válasza killbill hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Helló!
Nem akarok kukacoskodni, de mind a kettő helyes: az egyelőre és az egyenlőre is. pl.:
- Egyenlőre szeretném elfelezni a vezetéket.
- Egyelőre nem tudom megoldani a problémát.
Üdv! :yes:
(#) Norberto válasza Árpy hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Igen, ez igaz, de szerintem killbill arra gondolt, hogy sokan az egyenlőre szót használják több helyen, pontatlanul.
(#) killbill válasza Árpy hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Hello!

Idézet:
„Helló! Nem akarok kukacoskodni, de mind a kettő helyes: az egyelőre és az egyenlőre is. pl.: - Egyenlőre szeretném
elfelezni a vezetéket. - Egyelőre nem tudom megoldani a problémát. Üdv!”

Ebben teljesen igazad van, ahogy a helység is jó meg a helyiség is, csak általában rosszul használják. Ez igaz az egyelőre esetében is. Erre céloztam.
(#) kaszarobert válasza Norberto hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Én például most jövök rá, hogy van ilyen szó, hogy egyelőre Ez komoly?
(#) Action2K válasza killbill hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Szia!

Én is a 80-as évektől számítógépezek. Az ékezeteket, érdekes, de már akkor használtam, mikor még híre hamva sem volt az ékezetekkel ellátott billentyűzeteknek. Sőt, még a karakterkészletet is nekem kellett "legyártani" hozzá.

Idézet:
„A progitól meg...”

Én nem tartom olyan nagy vétkes rövidítésnek. Anno PRG-nek rövidítettük (az eredeti szakirodalom is ezt használta), de aztán lassan átvettem. Nem tudom, hogy a mai fiatalok értenék e a prg-t.
Mondjuk: A midi in-röl a jel bemegy az opton keresztül a gameport 15-ös lábán, majd a prg feldolgozza, s a gameport 12-es lábán kiküldi a jelet a midi outra.
Erre mit kérdeznek: Milyen IC az a PRG?
(#) kaszarobert válasza Action2K hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Nézd meg milyen csodajó "nyáktervet" találtam a midi usb-be!
(#) killbill válasza Action2K hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Idézet:
„Szia! Én is a 80-as évektől számítógépezek. Az ékezeteket, érdekes, de már akkor használtam, mikor még híre hamva sem volt az ékezetekkel ellátott billentyűzeteknek. Sőt, még a karakterkészletet is nekem kellett "legyártani" hozzá.”

Hát ez szép! Komolyan. Engem akkoriban ez nem érdekelt, programokat írtam, nem könyvet meg levelet. Ha megis magyar szoveget kellett irni, akkor siman irtam igy, es akinek szolt, az megertette.

A progival az a bajom, ami a "ne harizzal má hogy lecsöpiztem a koviubimmal a farinaciad, de oan depi vok h majnem öngyi lettem..." Ettől a pláza stílustól egyenesen megbolondulok. Úgy érzem, hogy ez nem méltó ehhez a szakmához. Nem tagadom, mi is röviditettünk pár dolgot, talán az idősebbeket zavarta is.

Idézet:
„A midi in-röl a jel bemegy az opton keresztül a gameport 15-ös lábán, majd a prg feldolgozza, s a gameport 12-es lábán kiküldi a jelet a midi outra. Erre mit kérdeznek: Milyen IC az a PRG?”

Nem hiszem, hogy ezt kérdezik. Vagy ez komoly? Tőlem tegnap megkérdezték, hogy mi az HW. Én is megkérdeztem az orvostól, hogy mi az az TUR, mert nem értek hozzá... Aki meg nem ért hozzá, annak mindegy, hogy program, progi, prg, sw, soft, vagy lágyárú

A seregben meg az volt a kérdés, hogy mi az a HBR? A válasz: hárombetűs rövidítés.
(#) Gafly válasza killbill hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Idézet:
„Azért 26 évnyi megszokástól szabadulni nem egyszerű.”

Nagysagrendileg mint egy kutyat arrol hogy megugassa a postast

Nos ebben a temaban meg egy utolso post (tobbet talan nem is er meg):
- Amikor anno elkezdtem a "szocializalodast" csak SUN volt.
Aztan kesobb alkotott az egyik srac egy gombot amivel lehetett
valtani EN/HU (le a kalappal elotte, en nem tudnam megcsinalni most
sem ennyi ido alatt). Annyira sokan azert nem is hasznaltak akkor sem,
de most aztan szerintem gyakorlatilag senki...
- Mind a mai napig is altalanosan bevett es nem tiltott kommunikacios
forma nalunk. Legalabbis a levelezes nem elhanyagolhato resze ekezetek
nelkul tortenik, de SOHA senki nem emelt kifogast miatta tudtommal.
- Jelentos ideig az otthoni gepen sem volt ekezetes karakterkeszlet
(jogtiszta szoftvereket elonyben reszesitjuk ha lehet). Akkor ha valaki
segitseget kert akkor segitsunk neki ekezet nelkul, vagy hagyjuk szenvedni?
En inkabb segitek...

Egyebkent igazatok van nyelv vedelmeben, ha az ekezetek hianyat tekintve barmilyen szabalysertest kovetek el szoljatok. Tenyleg romlik idovel a helyesiras es nem veszem sertesnek...
(#) googa hozzászólása Jan 6, 2009 /

googa biztosítéka, ebben a pillanatba kiégett:
Most akkor mindenki kompletten fogja idézni a másik szövegét ilyen szerencsétlen relációs jelek kíséretében és bármikor megnyitom ezt a topikot, majd ezt fogom nézegteni?! Menjetek át a Magyar Helyesírási Szabályzat fórumába
(#) wg_kezdo hozzászólása Jan 6, 2009 /

C64-es géphez nem tudjátok milyen video kábel kell? Csak csinálni lehet vagy van valami amivel ki lehet váltani esetleg az eredetit?
(Még van a C16-osokból:
C16-osok eladók (kis iskola támogatása)
)

Már alig várom, hogy legyen kép is és ismét játszhassak kedvenc játékaimmal
(#) Moderátor hozzászólása googa hozzászólására (») Jan 6, 2009

Ez igaz. Kérek mindenkit, hogy egyrészt fölöslegesen ne idézzen be egy komplett hozzászólást, másrészt, ha már idéz, azt tegye normálisan, ott a gomb hozzá.
Aki nem tudja, hol, az Tranyóka után megkeresheti.
Végül, az sem lenne rossz, ha a hozzászólások szövege amolyan folyóírás-jellegű lenne; nem kell három szavanként tördelni.
Köszönöm.

U.i. wg_kezdo-nek: az elsőért nem szóltam, végül is, a cél nemes; de ne linkeld majd kétoldalanként, ha nagyon nem kelendő, inkább adj fel hirdetést.
(#) Norberto válasza googa hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

A relációs jeles dologgal egyetértek, viszont azt elárulom, hogy ez az OFF-topik, itt mindenki mindenről annyit írkálhat, amennyit csak tud (kivéve elektronikai jellegű témák). Itt ilyesmiért senki nem volt még leoltva még a fórumon, mert valamiről túl sokat írt... vagy ha legközelebb te vetsz fel egy problémát/kérdést itt az OFF-ban, és egy pár hosszabb válasz érkezik rá, akkor én is ugassak le minden "grafománt"? Szerintem ez nem egészen korrekt, én azt mondom... sőt.

Nálam meg emiatt csapódott ki az öngyógyuló biztosíték: milyen jogon küldesz el bárkit is (akármilyen szándékkal) egy offolós topikból?

És akkor azt még fel sem merem vetni, hogy akkor ezek után, ha nem a szájízednek megfelelő témáról esik néhány szó, akkor el leszünk/lesznek küldve a delikvensek? Szomorú :sir:
(#) killbill válasza googa hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Idézet:
„Most akkor mindenki kompletten fogja idézni a másik szövegét ilyen szerencsétlen relációs jelek kíséretében és bármikor megnyitom ezt a topikot, majd ezt fogom nézegteni?!”

Bocs. Eddig nem láttam egységes idézési formát ezen a fórumon, és az Idézet gombot meg nem vettem észre, ezért használtam az e-mail-ekben megszokott idézési formát.

Idézet:
„Menjetek át a Magyar Helyesírási Szabályzat fórumába”

Ez szerencsére direkt offolós topic, itt lehet beszélgetni arról, hogy pillanatba vagy pillanatban...
(#) killbill válasza (») Jan 6, 2009 /

Vettem, értem. A tördelés a > miatt kellett, de mostmár használom az idézet gombot.
(#) llaci56 válasza googa hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Nem hiszem, hogy a Magyar Helyesírási Szabályzat fórumában meg kellene győzni bárkit is arról, hogy a magyarnyelvhez hozzátartozik az ékezet. De azért, mert téged zavar az off topikban az off, - még nem kellene elküldened innen senkit. (talán…)
(#) wg_kezdo válasza (») Jan 6, 2009 /

Ígérem nem fogom, illetve hirdetést is feladok, mondjuk azt, hogy nem kelendő nem mondanám, viszont úgy gondoltam az itteniek többet tudnak vele kezdeni és hát ide "ajánlom" fel először.
De természetesen nem fogom oldalanként belinkelni.

Én most raktam össze a C64-est és hát megdöbbentő, hogy 5 perc alatt visszaállt a billentyűzetére a kezem és fejből megy szinte az összes poke meg sys....
(#) googa válasza Norberto hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Nem tudtam máshogy megfogalmazni, remélem senkit nem bántottam meg! A lényeg, hogy annyi sok-sok oldal szól már a helyesírásról, meg ékezetekről, tájszólásról, hogy az OFF topikunk valóságos nyelvművelő topikká szellemül át. Azért szeretek ide jönni és beleolvasni, beledumálni a dolgokba, mert itt általában pörgős és vicces témák folynak. Csak úgy szaladgálnak a különböző lelkivilágú hozzászólások... De ilyenkor, amikor ennyi ideig bizonygatjuk az igazunkat, meg másokat nevelgetünk oldalakon át, akkor máris elveszti azt a varázslatos hangulatát az egész OFFantás.

ui.: Szóval, bocs Srácok! (már, akit érintett)

Idézet:
„meg másokat nevelgetünk oldalakon át”

Pl. eotvospm is sok-sok oldalakon át nevelgető jellegű hozzászólásokat írt, és ezt a jellegű tevékenységét nem is titkolta. Mégsem lett "rászólva". Akit az adott téma nem érdekel, nem érint, az arra nem reagál, kitalál, felvet újat, újabbakat/hozzászól valami másikhoz (persze OFF-topikon belül értve mindezt).

Jó-jó. Elszaladt velem a ló. Lehet zsoké leszek?!

Nem biztos. De magyar vándor még lehetsz Vagy lovashuszár Kép: Hivatkozás

Vagy hullámlovas? Szeretnék ajándékba kérni egy Windsurf-ös Smile-t!
(#) Action2K válasza googa hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Ami még egyszerűbb: Lemezlovas! DJ Darth Vader
(#) Action2K válasza googa hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Na nekem ekkor égett ki a biztosítékom, amikor megláttam ezeket!
(#) zolika59 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Szerintem ez szuper! Nem semmi, hogy mit tud az ember fából.
(#) zolika59 válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Ha még jól emlékszem DIN videó csatlakozó volt rajta és a saját monitorához RCA. Volt rajta TV kimenet is. A modulátornál RCA a tévén 75ohmos koaxdugó.
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Múltkor a TV-ben volt egy magyar ács, aki Leonardo gépeit készíti el fából, az olaszoknak. De másolatokat is csinál a falusi fészerében, hogy a hazai közönség is megcsodálhassa. Na az nem semmi amit tud!
Következő: »»   336 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem