Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ezek a trafók ahhoz jók igazán, amihez tervezték. A osztályú SE-hez biztos, hogy így nem jók.
-Hát ezt csak próbával lehet eldönteni. A PP trafó eredeti állapotában nem jó SE erősítőbe (mert SE-nél a nyugalmi áram telítésbe viszi a légrés nélküli trafó vasát).
Ha át lehet lemezelni légrésesre, akkor jó lehet 300 B-s SE-hez, mert az áttétele és a huzalvastagsága jó lehet (attól is függ, hogy az a 6L6-os PP milyen Raa-val készült, mert lehet 3,5 K és 6,5 K is, a 3,5 K már jó). Ha az ellenütemű gyári trafó 6L6-hoz készült, akkor az gondolom nem 10-12 W-os, hanem legalább duplája.
Értem. Köszönöm a választ. Inkább nem változtatnék a trafón. A teljesítményben lehet neked van igazad, de nekem ennyit mondtak amikor megvettem. Egyébként én is úgy tudom, hogy ezekkel a csövekkel 20-25W "kijön".
Érdekelne a megoldás amit használsz.
Megosztanád velem a kapcsolási rajzát?
Már volt látható , PHONO tápja működik jelenleg ezzel.
Sziasztok!
Tegnap este álmosan feltettem egy kérdést a #366766 számú hsz-emben, a PY88 kontra EY88 terén. Ma reggel "kialudva" rátaláltam a válaszra (Imi65-től): "az E(D)Y88 számunkra használhatatlan" Marad a trafótekerés. Viszont, mivel a PY88 nem dupla dióda kettőt szeretnék belőle párban. Összeraktam egy kapcsolóst, légyszíves nézzétek át. Jól gondolom, hogy a katód megy a trafó felé, az anódon pedig leveszem a pozitív feszültséget? Köszi!
Nem. A trafó felé az anódok vannak, és a katódokról kell levenni a + feszt.
Én azt írhattam, hogy az E(d)y86 számunkra használhatatlan. Müszinél üzemel egy EY88. Ugyanaz, mint a PY-os társa, csak a fűtőfesze 6,3V. És használható.
Köszi, ezt az anód(sapkás) irányt megjegyzem. Amint még kérdés, hogy ugye ez esetben (csöves egyenirányítás) nem kell bajlódnom a késleltetett anódfeszültség kiadásával, mert a csövek egyszerre fűtenek fel?
Vigyázz, mert a P(E)Y88-asoknál az "anódsapkán" a katód van kivezetve. Tehát, a 9. lábra kell kötni az anódokra a trafó tekercseit, és a kupakokat összekötve, ott jelenik meg a + fesz.
Huhh, de jó, hogy odaírtam zárójelbe az a "sapkás" megjegyzést. Először is a sapkát gondoltam a pozitív kivezetésnek, csak nem gondoltam, hogy az a katód. De rafináltak A csövek rajzábrázolásán nem teljesen igazodom ki anód-katód szinten. A rács és a fűtés egyértelmű már. Remélem nincs más még Köszi!
Szia !
Jobb lenne szerezni eredetit . Szerintem gejedékeny lesz , ha sikerül is valamit kikisérletezned . Talán ez segíthet: Bővebben: Link Bővebben: Link
De baró!
És azok a fektetett csövek. Mint ha már láttam volna ilyet
Action2K-CHZ-strubi,
Nagyon köszönöm mindannyiotoknak a segítséget. A börzén még futok egy utolsó kört 50 / 100mA-t mérő pici deprez után, de ha nem járok sikerrel akkor a hármotok "agyalásából" rakok össze valami működőt!
Érdekes funkció egy telepes önrezgő keverőnek!
Szerintem ne döntsétek el előre, hogy g3-at a földre teszitek, inkább néhány plusz és esetleg pici minusz közé kivánkozik
Szívesen , lehet sokkal egyszerűbb is , az áramgenerátor 1db ellenllással is helyettesíthető , pár alkatrész elhagyható főleg ha nem előerősítő tápjának alkalmaznánk .
szevasz
a kimenotrafo csak arra szolgal hogy az a 400v ne menjen ki a hangszorora aminek meg ki kell rajta menni az a felerositett jel-mind valtoaram tehat a trafon az egyenaram nem indukalodik a sec. tekercsbe en mar csinaltam ilyen erolkodot egy kicsit es egy nagyot kb 10 eve es kifogastalanul jatszanak maig
Laci, Te is egy igen régi (több éves) kérdésre válaszoltál. A szándék mindenesetre jó, kicsit szabatosabban fogalmazz, ez a topik elég magas szakmai színvonalra fejlődött az évek folyamán. Alkalmazz írásjeleket, és a mondatszerkezeted nyelvtanilag is legyen helyes. A moderátorok nem szeretik - érthető okokból - az MSN-hez hasonlatos kommunikációt.
Látom, csak neked akadt meg rajta a szemed!!
Azért köszi!! IMI észre sem vette....
Már hogyne vettem volna észre. Csak megesz a sárga irigység, ha belegondolok, hogy a Pityu 6P45Sz "nagyhatalom". Nekem meg úgy kell a hálótrafót kiviteleznem, hogy legyen rajta 40V is a PL509-eseknek. Mit írjak erre már?
A versenymunkám, egyben az utolsó erősítőm, EBL21-es teljesen kész állapotban :yes:
Véleményezzétek. üdv
Szia: Cak csupán egy szembetűnő dolog , azok a foglalatok lehetnének egyformák? Meg a beléről is látni valami? Ha már vizsga munka . Miért ez az utolsó erősítőd ? Ezután mit építesz ,vagy netán nyugdíjba mész .
Sajnos nemvolt két egyforma foglalat, de így is jó lesz.
Nem építek több csöves végfokot, esetleg csak kérésre, de magamnak már nem kell több. Ez is már a 4. csöves , de a többin már túladtam. üdv
Hát akkor rosszul írtad ,akkor ezek szerint átmész üzlet emberbe. A 4 az még nem mennyiség ? Ha már 400.at is túlszárnyalod akkor mond hogy az utolsó , de azért én azt a foglalatot mindenképp kicserélném ! Küldjek eggyet .
Müszi, ne keseríts el. Még a PP-t ki sem próbáltad.
Na jó, ezt a kezdeti elkeseredést betudjuk a gazdasági vállság első jeleinek
Mégis mit fogsz csinálni eztán, megnyitod Müszi szörmekereskedését? Ne szórakozz, legalább egy utlolsó rendes sztereót amit meg is tartasz magadnak (az unokák kedvéért)! Egyébként már most olyan patinás az mono EBL. Tényleg minden csövi Tungsram benne?
A feliratból azt hittem a 21. Ha már felirat, nekem csak az nem tetszik, hogy az a szegény 8ohm árválkodik ott egyedül lecsúszva. Az (RMS) után simán elférhetett volna.
Kiegészíteném a legalsó sort azzal, hogy "Magyar termék, Magyar minőség!" Az egész összhatás ezzel a fekete festéssel és a hangerő potigombbal, egy bombabiztos katonai kivitelre emlékeztet. Gondolom a hangja is ehhez méltó! Ügyes munka! :kalap: Sztereóra nem vágysz?
A sztereóval is az a helyzet hogy nincs rá igényem. Sosincs már a nap végén annyi kedvem, hogy leülhetnék a fotelba és élvezhessem a sztereó hanghatást.
Inkább csak, mint háttérzene szól. 6P3S-E PP-t akartam a végén kipróbálni, de semmi kedvem ebbe a bolond időbe lemenni szerelgetni. Itt van a drága lemezjátszó. Vettünk bele egy drága hangszedőt, mert a régi tesla kiment, 2 hónapja be sem kapcsoltam. Egyszerűen nincs kedvem semmihez. Minden csövi Tungi, magyar cucc, és a súlya is megvan, cca. 6kiló. Egy régi hangfal újrahasznosításából nyertem az anyagot a dobozhoz, párban voltak a hangdobozok, az egyikbe a csües, a másikba pedig egy unitra csücsül (de tervezem jobbra cserélni). Már meg is van az áldozat hangszóró, csak egy kis munkakedv kéne még. üdv: Müszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |