Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   61 / 143
(#) pamesz hozzászólása Feb 1, 2009 /

Üdv! Én mint megszokhattam megint belefutottam egy különleges lézerbe. Szétszedtem egy noname DVD írót és nagy meglepetésemre találtam benne két különböző fajtájú diódát. Az egyiknek a háta úgy néz ki mint a normál TO tokozású diódáké, míg a másik csak nem is hasonlít diódára. Nagynehezen kiszedtem a műanyag(ez is röhejes) házból majd ezeket láttam. A dióda nincs beburkolva. Teljesen bele lehet látni. Most megpróbálom világításra bírni, de nem várok nagy sikert.
(#) zenetom válasza pamesz hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Az még nem a dióda maga, ami a képen van, ha jól látom azt még ki kell szedni abból a szürke bigyóból.
(#) pamesz válasza zenetom hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Hiába szedném ki akkor is egy nyitott dióda lenne. Nézd meg a képet. Van olyan kép is ami hátulról van. Hátulról teljesen olyan mint egy rendes dióda. Azért nem olyan jó a kép mert telefonnal van.
(#) Collector válasza pamesz hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Ilyenről régen már raktam fel képet. Mindjárt előkeresem.
Szerk:
Itt van : Bővebben: Link
(#) pamesz válasza Collector hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Aha ilyen pont. Akkor ezzel nem lehet csinálni semmit sem?
(#) Collector válasza pamesz hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Miért ne lehetne?
(#) pamesz válasza Collector hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Jó gondolom, pont azt tudja mint a beburkoltak, de nagyon oda kellene figyelnem rá, mert könnyen tönkremehet, sőt. És a mondulba sem tudnám beletenni, úgy hogy ne sérüljön meg. Szóval ezt most inkább félreteszem. Meg rákötöttem áramgenerátorra de meg sem villant. Szóval lehet az volt a baja, vagy nem tudom.
(#) igor4122 hozzászólása Feb 2, 2009 /

Üdv.

Kerestem a neten BP-i PC bontókat de egyet sem találtam ami foglalkozna hibás dvd írókkal.
Vagy lehet hogy csak én vagyok a vak? :bummafejbe:
Segítsetek.
(#) pamesz válasza igor4122 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Hát nem is foglalkoznak, minek is foglalkozzanak. Megjavítani nem tudják, lézert meg szerintem 1000 ből 1 ember akar építeni, ezért kidobálják mert foglalja a helyet. Be kell menni egy számtech boltba és mondni nekik hogy ne dobálják ki mert te megvennéd, és ha tényleg megveszed akkor biztos hogy félreteszik neked.
(#) igor4122 válasza pamesz hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Köszönöm a választ.
Holnap első dolgom lesz felkersni egy PC boltot.
(#) pipi válasza igor4122 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

igértek nekem 2 db halott dvd írót, a napokban megkapom.
kispesten tudok neked adni, keress magánba ha eljössz érte
(#) igor4122 válasza pipi hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Üdv.

Meg tudnád adni az E-mail címed?
Majd Mail-ban érdeklődöm a részletekért.
(#) pipi válasza igor4122 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

a fejlécben kattintasz a nevemen és üzenet küldése
de elküldtem magánban
(#) igor4122 válasza pipi hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Kössz a címet, amit eddig néztem abban nem volt benne.
(#) zenetom hozzászólása Feb 3, 2009 /

Hali!
Szerintetek ez Bővebben: Link tud DVD-t írni? És ha igen, akkor hányszorosan?
Próbáltma a webfordítót, de nagyon semmi hasznos adatot nem szedtem ki, azt gyanítom hogy DVD-t csak olvasni tud
Amúgy Philips PBCO3210G
(#) pipi válasza zenetom hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

ott írjaVD ROM vagyis csak olvas
CD-ReWriter 12x/32x/10x/40x cdíró a jelzett sebeségekkel
(#) zenetom válasza pipi hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Ettől féltem
Nembaj azért kösz.
(#) buburobi válasza zenetom hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Helló!
DVD ROM & CD-ReWriter 12x/32x/10x/40x ez azt jelenti, hogy: DVD-olvas és CD-t ir és olvas is. Mégpedig:12X CD újraíró, 32X CD író, 10X DVD olvasó és 40X CD olvasó. Ha jól tudom. Ha nem akkor javítsatok ki.
(#) zenetom válasza buburobi hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Furcsállom a dolgot, mert az egyik diófa elég erősen világít már 30mA-en (nem merem feljebb tekerni ), a másik is világít, de az 200mA-en világít kb úgy, mint ez 30mA-en (igen, tudom sok szegénykének, de úgyse lehet seholse hasznosítani....
Na adok rá még egy kis kakaót, aztán majd kisül valami... (bár remélem nem)
(#) NeoCorteX hozzászólása Feb 5, 2009 /

Sziasztok.
Egy DVD-íróban hány diódának kellene lennie?
Ha kettő van, akkor egyik a CDnek másik a DVD-nek vagy egyik olvasó a másik írni is tud?
Hány volton nyit egy laser dióda?
Veszélyes lehet ránézve ha nem a névleges teljesítményen hajtom meg hanem jócskán alatta?

Köszi a válaszokat, G,
(#) matheus666 válasza NeoCorteX hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Szerintem még mielőtt más mondaná durván, azelőtt én csak halkan megsúgom, hogy szerintem jobban teszed, ha átbogarászod a topic-ot. Tudom, hogy hosszú, meg sok a hozzászólás, de ott a kereső és az összes kérdésedre is választ találsz!
Egyébként, HA jól tudom, akkor az egyik a CD-é, másik a DVD-é, ahogy mondod. A CD-ét hagyhatod is, mert nem mész vele sokra. Ezek a lézerdiódák (DVD), sacc per kb 2-3 voltos feszültségen működnek, de nem a feszültség a lényeg nekik, hanem a stabil áramerősség. Mégpedig ezeknek a lézereknek mA-s nagyságrendű. Lézere válogatja, illetve pontosabban, az író sebessége és hogy duplarétegű-e vagy sem, de az átlag olyan 180-200mA-en szuperál, persze megfelelő hűtés mellett.
És szerintem attól semmi baja nem lesz, ha jócskán a "névleges teljesítmény" alatt hajtod!
De ne vegyél mindenre mérget, amit mondtam. Ha valami baromságot írtam, akkor javítsatok ki.
(#) Collector válasza NeoCorteX hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Idézet:
„Veszélyes lehet ránézve”

'Ránézve' és 'rá nézve' nem ugyanaz jelen esetben. Szemmel ránézve nem szerencsés eset, a diódára nézve a kisebb teljesítményt szereti.
(#) NeoCorteX válasza Collector hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Valóban.
Akkor ne készítsek 350mW-os realtime kontakt lencse tisztítót? (vázlat a mellékelt rajzon)
Nyitófeszültségről tudsz mondani valamit?

G,
(#) NeoCorteX válasza matheus666 hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Értem.
A feszültség azért lenne érdekes hogy bekapcsolás pillanatában ne 14Vról induljon el az áramgenerátor hanem valamicskével a nyitófeszültség felett.
De azért megdícsérhetnétek hogy legalább nem nyitottam új topikot...
(#) Collector válasza NeoCorteX hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Nyitófesz elég alacsony, kis feszültség hatására is elkezd derengeni. Ha jó az áramgenerátor, akkor nem 14V-ról indul. De érdemes egy kis késleltetést hagyni, és akkor a bekapcsolási tranziensek nem okoznak bajt.
Ez a mellékelt kép elég érdekes, max annak ajánlom, akinek már műszeme van...
(#) NeoCorteX válasza Collector hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

vagy szeretne
(#) NeoCorteX válasza NeoCorteX hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

...és köszönöm a segítséget!
(#) pamesz hozzászólása Feb 7, 2009 /

A rák megeszi! Sony NEC dvd írót se szerezzetek. Abba is nyitott dióda van. Hót ideg vagyok hogy nem jön össze semmi!
(#) Collector válasza pamesz hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

Naés ha nyitott, akkor mivan?
(#) pamesz válasza Collector hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

Félek tőle ha feszegetem fogóval hogy kijöjjön akkor megsérül. meg ha belemegy valami piszok akkor is. De azért megpróbálom. Annyit megér. Lesz ami lesz. De akkor is mindenkinek mondom az LG a tuti.
Következő: »»   61 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem