Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Én mint megszokhattam megint belefutottam egy különleges lézerbe. Szétszedtem egy noname DVD írót és nagy meglepetésemre találtam benne két különböző fajtájú diódát. Az egyiknek a háta úgy néz ki mint a normál TO tokozású diódáké, míg a másik csak nem is hasonlít diódára. Nagynehezen kiszedtem a műanyag(ez is röhejes) házból majd ezeket láttam. A dióda nincs beburkolva. Teljesen bele lehet látni. Most megpróbálom világításra bírni, de nem várok nagy sikert.
Az még nem a dióda maga, ami a képen van, ha jól látom azt még ki kell szedni abból a szürke bigyóból.
Hiába szedném ki akkor is egy nyitott dióda lenne. Nézd meg a képet. Van olyan kép is ami hátulról van. Hátulról teljesen olyan mint egy rendes dióda. Azért nem olyan jó a kép mert telefonnal van.
Aha ilyen pont. Akkor ezzel nem lehet csinálni semmit sem?
Jó gondolom, pont azt tudja mint a beburkoltak, de nagyon oda kellene figyelnem rá, mert könnyen tönkremehet, sőt. És a mondulba sem tudnám beletenni, úgy hogy ne sérüljön meg. Szóval ezt most inkább félreteszem. Meg rákötöttem áramgenerátorra de meg sem villant. Szóval lehet az volt a baja, vagy nem tudom.
Üdv.
Kerestem a neten BP-i PC bontókat de egyet sem találtam ami foglalkozna hibás dvd írókkal. Vagy lehet hogy csak én vagyok a vak? :bummafejbe: Segítsetek.
Hát nem is foglalkoznak, minek is foglalkozzanak. Megjavítani nem tudják, lézert meg szerintem 1000 ből 1 ember akar építeni, ezért kidobálják mert foglalja a helyet. Be kell menni egy számtech boltba és mondni nekik hogy ne dobálják ki mert te megvennéd, és ha tényleg megveszed akkor biztos hogy félreteszik neked.
Köszönöm a választ.
Holnap első dolgom lesz felkersni egy PC boltot.
igértek nekem 2 db halott dvd írót, a napokban megkapom.
kispesten tudok neked adni, keress magánba ha eljössz érte
Üdv.
Meg tudnád adni az E-mail címed? Majd Mail-ban érdeklődöm a részletekért.
a fejlécben kattintasz a nevemen és üzenet küldése
de elküldtem magánban
Kössz a címet, amit eddig néztem abban nem volt benne.
Hali!
Szerintetek ez Bővebben: Link tud DVD-t írni? És ha igen, akkor hányszorosan? Próbáltma a webfordítót, de nagyon semmi hasznos adatot nem szedtem ki, azt gyanítom hogy DVD-t csak olvasni tud Amúgy Philips PBCO3210G
ott írjaVD ROM vagyis csak olvas
CD-ReWriter 12x/32x/10x/40x cdíró a jelzett sebeségekkel
Helló!
DVD ROM & CD-ReWriter 12x/32x/10x/40x ez azt jelenti, hogy: DVD-olvas és CD-t ir és olvas is. Mégpedig:12X CD újraíró, 32X CD író, 10X DVD olvasó és 40X CD olvasó. Ha jól tudom. Ha nem akkor javítsatok ki.
Furcsállom a dolgot, mert az egyik diófa elég erősen világít már 30mA-en (nem merem feljebb tekerni ), a másik is világít, de az 200mA-en világít kb úgy, mint ez 30mA-en (igen, tudom sok szegénykének, de úgyse lehet seholse hasznosítani....
Na adok rá még egy kis kakaót, aztán majd kisül valami... (bár remélem nem)
Sziasztok.
Egy DVD-íróban hány diódának kellene lennie? Ha kettő van, akkor egyik a CDnek másik a DVD-nek vagy egyik olvasó a másik írni is tud? Hány volton nyit egy laser dióda? Veszélyes lehet ránézve ha nem a névleges teljesítményen hajtom meg hanem jócskán alatta? Köszi a válaszokat, G,
Szerintem még mielőtt más mondaná durván, azelőtt én csak halkan megsúgom, hogy szerintem jobban teszed, ha átbogarászod a topic-ot. Tudom, hogy hosszú, meg sok a hozzászólás, de ott a kereső és az összes kérdésedre is választ találsz!
Egyébként, HA jól tudom, akkor az egyik a CD-é, másik a DVD-é, ahogy mondod. A CD-ét hagyhatod is, mert nem mész vele sokra. Ezek a lézerdiódák (DVD), sacc per kb 2-3 voltos feszültségen működnek, de nem a feszültség a lényeg nekik, hanem a stabil áramerősség. Mégpedig ezeknek a lézereknek mA-s nagyságrendű. Lézere válogatja, illetve pontosabban, az író sebessége és hogy duplarétegű-e vagy sem, de az átlag olyan 180-200mA-en szuperál, persze megfelelő hűtés mellett. És szerintem attól semmi baja nem lesz, ha jócskán a "névleges teljesítmény" alatt hajtod! De ne vegyél mindenre mérget, amit mondtam. Ha valami baromságot írtam, akkor javítsatok ki. Idézet: „Veszélyes lehet ránézve” 'Ránézve' és 'rá nézve' nem ugyanaz jelen esetben. Szemmel ránézve nem szerencsés eset, a diódára nézve a kisebb teljesítményt szereti.
Valóban.
Akkor ne készítsek 350mW-os realtime kontakt lencse tisztítót? (vázlat a mellékelt rajzon) Nyitófeszültségről tudsz mondani valamit? G,
Értem.
A feszültség azért lenne érdekes hogy bekapcsolás pillanatában ne 14Vról induljon el az áramgenerátor hanem valamicskével a nyitófeszültség felett. De azért megdícsérhetnétek hogy legalább nem nyitottam új topikot...
Nyitófesz elég alacsony, kis feszültség hatására is elkezd derengeni. Ha jó az áramgenerátor, akkor nem 14V-ról indul. De érdemes egy kis késleltetést hagyni, és akkor a bekapcsolási tranziensek nem okoznak bajt.
Ez a mellékelt kép elég érdekes, max annak ajánlom, akinek már műszeme van...
A rák megeszi! Sony NEC dvd írót se szerezzetek. Abba is nyitott dióda van. Hót ideg vagyok hogy nem jön össze semmi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |