Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 72
(#) liderces válasza raw hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

hello! Na kicseréltem amit értem de ko még mindig. ötlet?? most a másik panelre gyanakszom ott nem lehet hiba?? mert semmi még a led sem világit
üdv
(#) orizon hozzászólása Dec 9, 2008 /

Nekem az a problémám az Lcd monitorommal, hogy zöld a szín van többletben, mire is gondolok , pl fekete háttérnél nem fekete a háttér, hanem zöldesfekete. Akármit csinálok a színbeállításokkal nem jutok vele semmire. A zöld az mindenhol ott van. Fotóknál is mintha az egész képet zöldesfátyol borítaná. Mit lehet ilyenkor tenni? Be lehet a színkorrekciót valahogy állítani?
(#) pipi válasza orizon hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

ki kellene próbálni másik géppel is, ill a gépet másik monitorral...
(#) orizon válasza pipi hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

Ki lett próbálva mert előtte 21" CRT ,ugyancsak Fujitsu monitor volt a gépre csatlakoztatva évekig. Azért cseréltem le a CRT-t, mert nem keveset fogyasztott. A CRT monitor képe tökélletes még most is. Szóval egyből feltünt ez a zöldfátyol jelenség az lcd monitornál.
(#) Zsoooooti hozzászólása Dec 10, 2008 /

Üdv! Nagyon új vagyok itt. Van nékem egy HP P1120-as CRT moncsi. Kép élességet szeretnék állítani rajta. Ehhez kellene a szerviz menü. Valaki nem tudja hol kell előhozni? A gyártás dátumát már sikerült! Olvastam, hogy valakinek fényerő gondja adódott ezzel! Én tudok adni egy linket ami orvosolja. Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
(#) tornadoplus hozzászólása Dec 19, 2008 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Fujitsu Siemens P-19 monitor elektronikája /digitális panel/ kompatibilis e a Fujitsu Siemens C17-2-vel. Sajnos service manualt nem találok a neten. A C17-2 paneljátol két szalag kábel megy a kijelzőhöz.
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Péter
(#) slimtomi hozzászólása Dec 26, 2008 /

Na heja!
Csekkold meg ezt az oldalt! Itt egy csomó LCD panel hivatalos manualja fent van. Talán segít!

csáó

http://www.phys.szote.u-szeged.hu/bbalazs/bb/lcd/
(#) slimtomi hozzászólása Dec 26, 2008 /

Van egy kisebb gondom!
Van én nekem egy HP laptop-om, és karácsony alkalmával megtakarítottam. Nos a kijelzőt egy erre való takaríró habbal tisztítottam meg, nah óvatlanságomból adódóan belefolyt a kijelző alján a burkolat mögé.
Ennek nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget, mivel arra gondoltam, nem vezeti az áramot.
De miután bekapcsoltam a gépet, a jobb alsó sarokban egy fura dolog jelent meg. Néhány pixel vastagságú csík indul pontosan 45 fokban átlósan az alsó széltől a jobb szélig, de a jobb szélnél márcsak folt alakú.
Nos a kép tökéletes (az lcd-t tekintve-) de ezen a folton világosabb. Arra gondoltam, mivel ebben a laptopban a kijléző alján helyezkedik el a megvilágítás, talán annak hőhatása folyamán valamilyen gőz került az lcd lap és a mögötte elhelyezkedő valamilyen fólia közé. Nos ez valahogy orvosolható vagy nem?
Pusztán esztétikai hiba, de engem zavar!

Egyébként azért írtam ebbe a topicba, mert ez volt az egyetlen aktívnak tünő, ilyen problémákkal foglalkozó téma. De ha gond, akkor elnézést!

Egy-két tanácsot szivesen elfogadnék, köszönöm!

Tamás
(#) molnarp hozzászólása Dec 30, 2008 /

Üdv!
Laptopomon a TFT-n (már kb fél éve) egyszercsak megjelent egy függőleges csík kb középen. Fekete háttérnél sárga, fehéren meg fehér. 1db pixelsor az egész, de már kezd idegesíteni. Kontakt hibára nem gyanakszom,mert egyszer már végigtapiztam minden kábelt, és ez csak úgy spontán jött ujraindítás után.
Szerintem valami "beragadt" a TFT vezérlőbe. Lehet valamit kezdeni ezzel? Próbáltam valami pixel újraélesztő programot, de az csak egy kis kocka, nekem pedig végig van a csík.
(#) bbalazs_ válasza molnarp hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Panelhiba. Sokat nem tudsz vele tenni, az uvegre gozolgetett fem es a foliakabel muanyag hordozojara felvitt fem kozotti kapcsolat lazult meg. Ha a tetejen nyomkodod befele, akkor ideig-oraig javulhat, de lehet, hogy romlik.
(#) molnarp válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

gondolod kontakt hiba? Hiába nyomkodtam végig, semmi változás. És nem nyitogatás után történt, hanem simán újraindítottam a gépet mert lefagyott és egyből ott figyelt.
Azóta is.
(#) torok21 hozzászólása Jan 8, 2009 /

Sziasztok!
VAn egy DLP rendszerű HP projektorom. A piros szín szép lassan leépült. Először vonalasak lettek az átmenetei. Egy ideig segített, hogy kidobozolva használtam, úgy sokkal jobban hűt. A folyamat azonban nem állt meg. Egyre inkább zöld minden. Sőt mostanában villogást is látok időnként a képben, ami azért korábban nem volt. (A színkerék látszatra simán forog.) Szóval fogalmam sincs, hogy mi lehet. Esetleg a fényforrás bocsát ki más összetételű fehér fényt?
(#) lali válasza cimopata hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

szevasz:elnézés hogy beleszólók a dolgaitokba de sajnos tegnap én is szétszedtem a xerox tipusú monitoromat ,csak sajnos a kijelzö alá tettem véletlenül egy kiscsavarhuzót és berepedt a kijelzöm, nem -e volna valakinek egy eladó,elfogadható áron kijelzöje, amelynek a tipusa PV170LCM tovább M170E5-PO3 , pedig csak a háttérvilágitásba fénycsövet akartam cserélni szevasztok lali
(#) bbalazs_ válasza molnarp hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Akkor meghajtohiba, ami a szalagkabelre van integralva. Az is javithatatlan, sajnos.
(#) mikulamotor válasza fgabi hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Helló! Nekem is volt ilyen hiba csak nekem vöröses lett. Annyi baja volt,hogy szakadt volt a adatkábel,ha megmozgattam de nem mindig akkor vöröses lett. Volt amikor mozgatásra megjavult de volt amikor félnap után hagyta abba magától.
(#) Ede1 hozzászólása Jan 16, 2009 /

Üdv mindenkinek! Kicsit komplikált a történetem de egyszerű kérdésem van. Volt egy rosz 19"-os samsung syncmaster 192V típusú monitorom aminek látványosan elszállt a táppanelja (a puffer kondik kiszáradtak felpüffedtek az egyik fénycső meghajtó smd alkatrész szétégett).Sajnáltam kidobni ezért vettem 4000ft-ért egy samsung syncmaster 931C típusú monitort aminek törött volt az lcd-je. Mindkét monitort teljesen szétszedtem és a régi 192V lcd-ét és vázát használtam viszont a háttér megvilágító panelt és a táp panelt már a 931C-ből áttettem. A rögzítéseket sziloplaszttal oldottam meg mert a patentok és a csavarhelyek nem stimmeltek. A belső fémburkolat és a külső burkolat már normálisan eredeti zögzítéssel vannak. Összerakás után elsőre működik egy apró hibával, max fényerővel is kicsit sötét. Mivel a képvezérlő elektronika a régi 192V típusé ezért valószínüleg alacsonyabb feszültségszinttel vezérli az új inverterpanelt. Ha valakinek bármi ötlete van, hogy hogyan tudnám világosítani a monitorom, nagyon megköszönném!
(#) raw válasza liderces hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Bocsi, csak most vettem eszre a valaszodat es ertesitest sem kaptam Ha meg nem keso:
Tap aramkort bemerted? 720(?) Vac meg 12 es 5 Vdc kell kijojjon belole. Sajnos nem emlekszem, hogy a led melyik aramkor resze, de nem hangzik tul jol na nem megy megfelelo fesz es aram mellett.
(#) raw válasza orizon hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Nekem akkor csinal ilyet az LCD amikor sRGB modban van, ha menubol nem tudod megcsinalni akkor sajnos 1000 masik oka lehet.
(#) raw válasza slimtomi hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Azt tippelem, hogy az LCD hatterfeny "vezeto" retegen az adhezio miatt indult el ilyen furcsan a befolyt tisztito. Nem hiszem, hogy gondot okozhat. Valozinuleg ki lehetne tisztitani, de az LCD retegek szetszedese eleg rizikos muvelet, es benne van a pakliban egy "nem kivant" eredmeny. (Szetszedni inkabb akkor kellene, ha a tisztito folyadek valamilyen karos oldoszert tartalmazna az LCD-re nezve.)
(#) tevion hozzászólása Jan 29, 2009 /

Sziasztok ! Van egy Fujitsu Siemens Scaleoview L17-3 LCD monitorom. Gondom hogy, egy újra indítás alkalmával a kütyü képe (színe) eltompult, halvány kékes árnyalata lett. PC nélkül a logo, és a menü tökéletes, a windows futtatásakor jelentkezik a hiba. Nincs pixel vagy más hiba, csak egyszerűen olyan ratyi a kép, mintha egy opálos kék plexit tettem volna a monitor elé. Természetesen a gari lejárt. csatlakoztattuk egy teljesen más rendszerre, másik kábellel, de a jóságos jelenség megmaradt, tehát videókari és kábelhiba kizárva. Az auto beállítás sem hoz semmi eredményt. No itten van a kérdésem felétek jóságos monitorguruk, hogy mi a megoldás erre a problémára? Ha megmenthető áldoznék rá! Vagy valami okosságot írjatok !!! Előre is köszi !!! ferro69@citromail.hu
(#) bbalazs_ válasza tevion hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

A belso memoriaban szoktak lenni pl. szinhomerseklet-beallitasok. Azt nem allitottatok el?
Talan lehet szinenkent korrigani az OSD-ben esetleg...
Nincs rajta veletlenul DVI bemenet?

(#) tevion hozzászólása Jan 30, 2009 /

Szia bbalazs !
Nem tom, hogy ez előző levelem, el-e ment. Szóval a belső mem.-et nem piszkáltuk /azt sem tudom hogy kell/. A jelenség olyan mint egy katódcsöves tv készüléknél, mint ha ki ment volna egy szín ágyú , minden képi megjelenítés megy, csak igen tompa színekben. DVI portja nincs a kütyünek, és az osd menüben is csak a "fátyol" színeken tudok változtatni, ugyan olyan *** csak más színekben..... néha zöld, néha kék. Egyébként köszönöm a segedelmedet, várom re-akciódat, és az oldal minden "sasolójónának" jó hétvégét kívánok, természetesen neked is!!!
Üdv!

Az oldalon ne használj vulgáris szavakat!
Norberto
(#) bbalazs_ válasza tevion hozzászólására (») Jan 30, 2009 /

Azt irtad, masik kabellel. Ez azt jelenti, hogy ott a kijelzonel kell bedugni egy PC-monitor kabelt?

Azt irod, a kijelzon az OSD rendben van a fatyol mogott?

Tehat ha a rossz kep jeleik meg, akkor az OSD szinten fatyolos RAJTA vagy az nem?

Legy szives egy rajzprogrambol csinalni szinskalat es azt megnezni.

Olyan-e a dolog, mintha elveszel egy alapszint, vagy inkabb mintha a keket feljebb huzod?

Egy RENDES monitoron ki tudsz keverni olyan szineket?

Valoszinuleg szet kellene szedned, meg tudod csinalni?
Multimetered van?
(#) tevion hozzászólása Feb 2, 2009 /

Szia bbalazs!
Az osd-t ráhívom a rossz képre,az osd színei tökéletesek, igen a monitoron is csatlakoztatni kell a vga kábelt /nem fix/ Multiméter megoldható csak nem tudom hogy mit és hol mérjek. Megpróbálok küldeni egy pár jpeg képet a jelenségről remélem át megy. Üdv.: Feri
Ui.: Úgy látom csak négyet engedett, a többit másik levélben!
(#) tevion hozzászólása Feb 2, 2009 /

Többi kép !!!
(#) bbalazs_ válasza tevion hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Mintha a piros szin hianyozna teljesen.
Nezd meg a csatlakozotol meno savot, hogy meddig jo.
Szoktak ott alkatreszek lenni (diodak), azok kozul a piros esetleg nem ugyanolyan erteket ad multimeterrel merve a labain, mint a tobbi. Az ne tevesszen meg, hogy gyakran smd tranzisztornak kinezo alkatresz. Aztan mehetsz tovabb, egeszen a videochip labaig, azt nyomkodd meg kicsit, hatha elengedett a forrasztas.

De jo lenne egy olyan kepet kirakni, amin a harom alapszin latszik.

(#) tevion hozzászólása Feb 3, 2009 /

Szia!
A multiméteres kutatás, szerkezet hiányába még várat magára. Annyira jutottam, hogy szétkaptam de semmi mechanikai sérülést nem tapasztaltam, minden alkatrész keményen áll a helyén, forrasztások tökéletesek. Küldök még képet hát ha valamire vezet. Üdv.: Feri
(#) molnarp válasza mikulamotor hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Na, csoda történt.
Ugyanúgy javult meg egyik pillanatról a másikra mint ahogy több mint fél éve tönkrement. Hibernálás közbe lefagyott és reggel látom hogy eltűnt a csík. Lehet hogy mégis vmi grafikus chip-be beragadhatott?
Számomra megmagyarázhatatlan, érdemes lenne egy X-akták nevű topicot létrehozni az ilyen esetekre.
(#) slimtomi válasza raw hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Bocsi h most írok, csak teljesen elfelejtettem, hogy ide is beírtam :S Szal akkor mindegy, a csík annyira nem feltűnő. csak gondolom ha elakarom adni biztosan belekötnek.
Köszi tényleg!

Tamás
(#) bbalazs_ válasza tevion hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Akkor addig a tanacsom:
Kicsit benyalazott ujjaddal tapogasd, nyomogasd, feszegesd a cuccokat, amik a VGA csatitol mennek a video chip fele. Kozben nezd elol a kepet, hogy megjavul-e.

Ha a monitorod kulso tapos, akkor csak a nagyfesz reszre kell vigyaznod (ami a fenycsoveket hajtja), azt keruld el vagy szigeteld le muanyaggal, nehogy veletlenul odaerjen az ujjad.
Ha belso tapos, akkor a 230-as resztol ovakodj.

Tehat mindenkeppen a kisfesz reszt tapogasd csak!
Következő: »»   18 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem