Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 76
(#) Collector válasza DayWalker hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Szerintem neked kellett volna 2-őt rendelni, és itthon elpostázni Kovidivinek. Persze előre nem lehetett sejteni, hogy ilyesmi bekövetkezik, de kb. 3 csomagból 1-nél mindíg van valami
(#) Kovidivi válasza Collector hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Lehet, hogy valami cégen belüli probléma van. DayWalker jól csinált szerintem mindent. Majd csak megoldódik. A pénz már ott van, innentől el kell küldeniük a lézert... Csak egy kis türelem kell hozzá (ami nem sok van )
(#) ruby hozzászólása Feb 1, 2009 /

sziasztok ma regisztráltam a forumba ugyhogy bocsi a "hülye" kérdésekért. a problémám a következö vettem egy 50 mv-os zöld laser pointert,és beleépitettem egy Eurolite las7-es club laserbe. ez még nem is gáz, a fö probléma ott kezdödik, hogy még mindig csak 2 db 3a-s akkurol merem üzemeltetni a lasert,mert az eurolite laser gyári kivezetése ami a vörös 5 mv-os laser hez ment,az valamiért nem müködtette a zöld pointert.Nem is mertem kisérletezni nehogy "kinyirjam" az 50 mv-os pointert. Lenne egy elképzelésem milenne ha? Az adapter elméletileg 9 voltos illetve 300 miliamperos petáp részéröl "lelopnám" az áramot és esetleg valamien feszstab icével kihoznék belöle 3 voltot,ugyanis a pointer 2 db 3a-s elemröl üzemelt.És ha ez lehetséges akkor mien feszstab ic-t vegyek?És ha megveszem akkor garantált-e az hogy nem "öli"meg a lasert az esetleges 300miliamper? Tehát totál nem tudom mit tegyek. Ha valaki tud segitsen.Köszi
(#) Georgee válasza ruby hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Helló az áramnak kell stabilnak lennie, van itt egy kapcs rajz, amit elég sokan használnak.
(#) ruby válasza Georgee hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

szia George gondolom ez a probléma szinte mindennapos az amatöröknél. hol tudnám megtekinteni azt a bizonyos kapcsolási rajzot?

klikk Itt megtudod nézni, sok sikert

köszönöm megprobálom összerakatni egy cimbimmel,hátha bejön
(#) Kovidivi válasza ruby hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Annyit tegyél meg szerintem legelőször, hogy két feltöltött elemmel megméred , hány mA-t vesz fel a pointer. Az áramgenerátort pedig erre az áramra állítsd be, vagy inkább egy kicsit kisebbre, hogy biztonságosabb legyen a pointer üzemeltetése.
A sorrend nagyon fontos! Először a pointert rakd a generátorra, és csak utána adj neki feszültséget!
(#) ruby válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

hu ezt jo hogy irtad! Szerinteed körülbelül mennyibe fog kerülni az a pár dolog ami a kapcsolási rjzhoz szükséges?

filléres, szerintem egy 1000-sből megúszod

öké köszönöm remélem jolessz ha nem boldogulok akkor irok majd remélem nem baj szia
(#) nagy hoho válasza ruby hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Helló !
Vettem egy zöld lézer pointert egy" lézershowba ". Ugyan ez volt a problémám ,hogy nem AAA - elemről akartam járatni. Tehát abból indutam ki ,hogy a két telep feszültsége 3 volt és nyilván ehhez van egy áramgenerátor a pointerbe, tehát még egy nem kell.Vettem 2 db jó minőségű alkálit és meg mértem róla az áram felvételt majd csináltam egy szabályozható feszültségű tápot ,azt 2 voltra állítottam rákötöttem a pointert és fokozatosan állítottam a feszültséget amíg el nem értem az AAA elemekről mért áram felvételt.Most néhányan felfognak hördülni ,hogy nem a feszültséget kell állítani hanem az áramot kell beállítani. De amikor már van benne áram generátor akkor minek még egy ? A lényeg az ,hogy ne vegyen fel több áramot mint amit elemröl vett fel !
(#) Georgee válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

sokan (mint én is) a szupepés áramgennel hajtjuk a lézert, ugy hogy benne van a gyári is, igy dupla a biztonság, meg szerintem fölösleges szétszedni azért a lézert. Nem vesztessz semmit ha rákötöd egy külső generátorra.
(#) nagy hoho válasza Georgee hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

És honnan tudod ,hogy az adott lézernek mennyi áram kell, mert gondolom a generátor nem tudja. Mert sok féle lézer van különböző áram felvételel.
(#) Georgee válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Ismerni kell a diódát, jobb lézereken le van irva minden! De ha visszaolvasol akkor látod, hogy itt már ki van tárgyalva ez a téma! Jah belövésnél tekered a potit van egy pont ahol már láthatóan nem erősödik a lézer fénye na ott kell visszább tekerni egy kicsit és kész is. Ha ügyes vagy nem lövöd ki a lézert!
(#) nagy hoho válasza Georgee hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Értem, Köszönöm!
(#) logikus2 hozzászólása Feb 3, 2009 /

Tud valaki pointer vásárlást lebonyolítani ha megadom az oldalakat?
(#) keurus válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

sziasztok

Én is onnan rendeltem, jan 29. én
azóta :
Status:
(of current
shipment) On 1/29/2009:
Waiting for Supplier
várok ..
(#) Kovidivi válasza keurus hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Hát ez nagyon nem jó így... Nekem még nem is reagáltak a levelemre sem... Megkérdezhetem, hogy mit, és mekkora összegben rendeltél? Hátha van valami összefüggés a termékek között, pl. valamire sokat kell várni, vagy van egy minimális rendelési összeg, ami alatt nem postáznak... Bár ez nem valószínű (remélem...).
(#) keurus válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

1 db 50 es lézer, 2 db 5 ös lézer,20-20 led uv-ir, 3 piros modul,.. össz 64,91$
(#) NeoCorteX válasza keurus hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Hi! az 50mWs -lézer milyen színű? mit "muzsikál"?
Most újítottam egy <5mW class IIIb zöldet. 2AAA elemmel megy. De már ez is nagyot világít.
Ez vajon tényleg <5mW vagy ahogysikerül szabvány szerinti mint a kínai termékek általában?>>
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Sziasztok!
Kaptam választ a levelemre. Volt valami ünnep kínában, ezért minden gyár leállt jan.30ig, ezért nem küldték a lézert. De mostmár minden rendben. Azt is felajánlották, hogy visszafizetik az összes pénzt, úgyhogy eléggé megbízhatónak tűnik a cég.
(#) DayWalker válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Akkor megnyugodtam.
De azért majd írj, ha megkaptad.
(#) Kovidivi válasza DayWalker hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Rendben! És sajnálom, hogy így alakult... Önzetlenül segítesz, és mégis beütött a krah... Köszi szépen mégegyszer!
(#) NeoCorteX hozzászólása Feb 10, 2009 /

február négyig újévet ünnepelnek....
én is ráb@ßtam. mondjuk nem a lézerrel mert azt pont elküldték, mással de az is kínából jött.
sztem nem kell aggódni mert elküldik. volt már néhány ebayes tranzakcióm kínaiakkal, és tapasztalat az hogy full korrektek. az hogy némelyik termék gagyi, az egy dolog. azt már akkor is tudtam amikor megvettem.
ez a zöld lézer ez pont nem az ami gagyi. attól az egytől eltekintve hogy nincs feltüntetve hogy kell az elemet beletenni (2db aaa-s változat, szürke fémház díszpöttyökkel) és pont nem úgy kell ahogy az ember gondolná. szerencse hogy kibírta a próbát a dióda. az elem kalapja megy a pointer segge felé.
van hasonló tapasztalat?
miért csinálnak kínában minden fordított polárral... ??
(#) nagy hoho válasza NeoCorteX hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Helló !
Vettem a kinai nagybanin egy zöld lézert ami állítólag 10 mW-os. 2700.-Ft Megmértem az áram felvételét 2 db AAA-s telepről és 340 mA-t vett fel. Nem tudom ,hogy ez normális ? Viszont a fénye brutális. Az enyém fekete tokban van kellemes a fogása és az elemek úgy vannak ahogy a Tiedben. Tettem fel képet róla
(#) GTI válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Szia

Én is ilyen lézert vettem 2500Ft, de az 5mw-os.
Az áramfelvétele kicsit sok, de talán azért ennyi, mert van benne egy mikrokontroller (állítólag), a másik, meg hogy a lézerek hatásfoka eléggé változatos. Láttam már 240mW piros lézert 150mA üzemelni és 10mW is 100mA-ről. Majd megmérem az én 5mW mennyi az áram felvétele. (Csak nehogy azért legyen annyi mert "túl van hajtva" a lézer)
(#) NeoCorteX válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Szia
Teljesen ugyanilyenem van. Kinézetre. Mondjuk én 2200ért egyenesen kínából. (ebay)
Még nem mértem rajta áramot de szeretnék csak mindig elfelejtem.
Az enyém <5mW. és mint mondtam brutális.
Nézd meg légyszíves mi van a matricára írva. Csinálj egy makrót róla ha tudsz.
Van egy olyan érzésem hogy a hardware teljesen ugyanaz mindegyiknél, csak a matrica más rajta.
Be kéne egyet méretni mekkora teljesítményt adnak le.
Kérdés az okosoktól:
Ha a 3V-ot megszorzom az átfolyó árammal, akkor 5mWnak kell lennie ha tényleg 5mW-os a lézer?
Vagy van egy hatásfok és más a felvett teljesítmény mint a leadott?
Köszi, G,>
(#) Collector válasza NeoCorteX hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Az elektromos teljesítménynek csak a tört része a zöld. Az infra dióda 33% hatásfokú, a krisók meg 10% mondjuk. Tehát 300mW elektromos teljesítményből 100mW 808nm adódik kb. a krisók után pedig ennek tized része, azaz kb. 10mW. Ezeket a kínai pointereket ugyanazzal a diódával és krisókkal szállítják, csak más a matricázása, ahogy mondod. Az 5mW-ba pedig az infrát is nyugadtan bele lehet számolni. 5-200mW-ig mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül bevágják ugyanazt a kb. 1 mW-os zöld konstrukciót.
(#) nagy hoho válasza NeoCorteX hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Szia ! Collector meg válaszolta a kérdéseinkei. Köszönjük Neki ! Küldöm a makrókat talán látszik valami, több fény kellett volna.
Következő: »»   24 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem