Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   418 / 2208
(#) nadatila-ze válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 19, 2009
Nagyon hasonló de nem ez az. Azon a rajzon (hiba) nincs berajzolva a C7 vagy 8, biztos mert én is kihagytam a nyákról és izzott a PL.Ott 75W-ot írtak rá és meg van adva a trafó pontos rajza is.
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 19, 2009
Ez a téma már meg van oldva? Tudom, hogy meglesz az 1000 oldal.
cua: Köszi!
(#) mark.budai válasza cua hozzászólására (») Feb 19, 2009
Kimenő milyen kell? Ami a könyvből van fényképezve az szerintem a PP-jé.
(#) Imi65 válasza nadatila-ze hozzászólására (») Feb 19, 2009
No, ezt találtam, tényleg hiányzik egy csatoló. Meg egy rácslevezető ellenállás is.
Akkor még biztos kezdő ehettél, hogy egy ilyen egyértelműen szarvashiba felett átsiklottál.

PL509 80W.JPG

(#) CHZ válasza nadatila-ze hozzászólására (») Feb 19, 2009
Ha ezt építetted meg , akkor semmi nem igaz abból amit fentebb állítottál ("Valóban high end 2X100W 20Hz_200kHz lineáris" )
(#) cua válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 19, 2009

Nem tudom milyen kimenő kell hozzá, még sosem építettem PL500/504 SE-et, sőt még csak nem is láttam
Csak abban tudtam segíteni hogyan keress rá.

(#) cua válasza CHZ hozzászólására (») Feb 19, 2009
Ejh, rosszmájú vagy :-> Csak annyit hibázott, hogy elfelejtette áttanulmányozni a topic-ot, orvosolható hiba. Szerintem.

(#) Imi65 válasza nadatila-ze hozzászólására (») Feb 19, 2009
Attila, ez a bemutatkozás nem sikeredett valami fényesre. De ne add fel. Hosszabb távon még kiköszörülheted a csorbát.
(#) mark.budai válasza cua hozzászólására (») Feb 19, 2009
Azért köszi!
(#) Imi65 válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 19, 2009
Mi PP-t építettünk, ahhoz jó (az áttétele) a Junoszty TV hálózati trafója, csatornánként 2 db.
Nekem egy Videoton (vagy Orion?) tv van szétkapva. A szobában. Annak esetleg a hálótrafója megnézem. 115V, 12V hány ohm-os?
A hazai gyártású TV-knek nem igazán volt hálótrafója. Volt kép-hang- és sorkimenő. A PL500-hoz viszont egyik sem jó. A sorkimenő a PL500-hoz volt méretezve, de azzal 15625Hz-en, kapcsolóüzemben "muzsikált".
Valahol láttam, hogy 2 115V-os primer, meg 2 12V-os szekunder kell hozzá.
Aha, a Müszi szokott ilyen megoldásokhoz nyúlni (én beszélek a Junoszty trafó után).
Milyen megoldások? 2x115V, 2x12V?
Igen, Müszi szokott ex hálózati trafókat átlemezelni. A tekercsek osztása ezzel ugyan nincs megoldva, de legalább légrést "gyárt" rá. Az egyik legfontosabb kimenő paraméter az áttétel, enélkül nem lesz illesztve a teljesítmény. PL500 esetén az Ra=3-5k körül lehet.Ez az áttételi arány hangfaltól függően akár jó is lehet.
(#) Danaman hozzászólása Feb 19, 2009
Napot mindenkinek.
Valakinek nincs meg a Sprint Layouthoz a novál foglalat ha valakinek megvan és berakná akkor megköszönném.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 19, 2009
De a junoszt trafós módszerrel mind a primer, mind a szekunder 4 részre volt oszva. Azért az nem ugyanaz.
(#) Danaman válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 19, 2009
Hmm ez jól hangzik első pp erölködőmnek főleg hogy junosty trafót meg pl500-at is tudok szerezni. Esetleg egy rajzot mellékelnél vagy ha ben van a fórumban azt elég ha megmondod viszakeresem.
(#) CIROKL válasza Danaman hozzászólására (») Feb 19, 2009
De ebből egy sztereóhoz 4 darab kell !
Idézet:
„főleg hogy junosty trafót”
(#) Danaman válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 19, 2009
megoldjuk 700Ft/10db-ért beszerválok egy adagot
Nem 1 darab 700 ?
(#) CHZ válasza cua hozzászólására (») Feb 19, 2009
Szerinted a bemutatott erősítő paraméterei teljesítik azt amit írt róla ?
High end 2X100W ?
Ha igen , akkor elnézést kérek mindenkitől .
(#) Danaman válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 19, 2009
10db bár teszteletlenek de csak van közte 4db jó (azaz hogy 5 mert 1 kéne az EcoPityu féle tápegységbe is, tényleg azzal mivan? ugye nem felejtetted el és visza fogod nekem rajzolni EcoPityu?)
(#) djhans válasza Danaman hozzászólására (») Feb 19, 2009
Imi azt monta, hogy szervíztapasztalata szerint nem nagyon találkozott rosszakkal.
Van a lomok közt ithon 4 darab csak nehogy még erősítő legyen a vége ?
(#) Danaman válasza djhans hozzászólására (») Feb 19, 2009
Még az lenne a királyság ha lenne köztük hasonló hogy könyű legyen beállítani az anódáramukat kedden a suliban majd a szakörtanártól elkunyerálok két jutoszty trafaut aztán majd meglátom hogy mikor de el fogom készíteni. A PCL-em meg holnap ösze fog állni teljesen.
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 19, 2009
[OFF]Köszi ...
Nem mérgelődöm , csak kicsit csodálkozom .
Te sem szoktál felizgatni , szerencsére
....
Már én is jelzem hogy off .[/OFF]
(#) cua válasza CHZ hozzászólására (») Feb 19, 2009
Nem, fel sem merült. De azok az erősítők egyike sem éri el a jól hallgatható szintet. Nevezzük Hifi-nek, audiofil-nek akárminek. (mondjuk bulierősítőnek elmennek)
Szerintem téged is inkább a belépő piszkált fel, ami érthető. Jól szórakoztam rajta, ezért utólag elnézést kérek nadatila-ze-től.

(#) Imi65 válasza Danaman hozzászólására (») Feb 19, 2009
A vicces az, hogy egy barátomtól kapta a szakkör (Bóday Tanárúr), miután én lemondtam róla. Kicsi a világ.
Nem szabad elfelejtenünk, hogy ki(k)től tanultuk annak idején a szakmát. Bóday Ferenc Tanárúr egy a "klasszikus" tanárok közül, akik egész eddigi életüket arra áldozták, hogy átadják a fiataloknak mindazt, amit Ők is megszereztek.
Következő: »»   418 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem