Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Az olajkondikat nem lehet nagyfrekihez berakni, csak azért.
Olajat tőlem is vehetsz. Egyenirányításhoz nézz körül HQ videónál. BY xxx diófák alkalmasak rá.
Ok!
Amint szükségem lesz olajra,megkereslek. Jövőhéten érkeznek az ellenállataim. Rázoomolok arra a HQ-ra is. ![]()
Ricsi!Hogy haladsz a 24V-os tesláddal?
![]()
![]() Már lelakkoztam a csövet,úgyhogy a héten kezdem tekercselni.0,25-ös CuZ huzal lesz 25cm hosszon,így a frezonanciafreki 310kHz körül lesz.A nyák is megvan,csak ki kell furkálni,és... ![]() Ezzel a trafóval nem lehetne kis álló szikraközös teslát építeni?
Hali!
Ahogy elkészül a 24V-osod,tegyél fel képeket róla! ![]() Elvileg semmi akadálya,hogy a trafóddal csinálj egy szikraközöst. ![]()
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ezen a képen mi az a fekete hűtőbordának tűnő valami és mire való. Ja és hogy milyen kondi van ott+szürke doboz nyákkal mire való.És mivel van összekötve egy Teslán a szikracsúcs és a fémlap alatta. ![]()
Hali!
Bármilyen meglepő,az ott egy hűtőborda,ami pedig rajta van,az egy egyenirányító,melyet a borda hivatott hűteni.A kondi egy kis pufferkondi,az egyenfesz simítására.A szürke doboz nem doboz,csak egy hűtőborda fejjel lefelé,ami az áramkör izmosabb tagjait hivatott hűteni. Az utolsó kérdésedet nem értem...remélem tudtam segíteni. ![]()
Milyen típusú egyenirányító kell hozzá?Milyen típusú kondi kell hozzá?+Itt a kép hogy jobban megértsd mit kérdeztem.
Igen,ezzel a képpel már kezd értelmet nyerni a kérdésed..
Az első képen nem volt "fémlap". A fémlap neve tetőkapacitás.Az "összekötés" neve pedig mechanikai összeköttetés-magyarul egy csavar melyen két anya fog közre egy alu lapot(tetőkapacitás),de egy picit,ha jobban megnézed a második képedet,nagyszerűen kivehető minden. Egyenirányítónak olyan paraméterekkel kell rendelkeznie,amely elbírja az egyenírányítani kívánt váltófeszt.Erről lehetne több oldalt írni,de azért annyira nem bonyolult a dolog,úgyhogy nem írok. Puffer kondinak pedig elektrolit kondit szokás használni.A nagy töltést raktározó elektrolit kondit használják pufferelésre.Meg még sok minden másra is. ![]()
De a tetőkapacitás összeköttetésben van a tekerccsel?
és ha igen hogy. ![]()
Egy minimális önállóság, és már rég tudnád a választ!
Bővebben: Link Itt látni a rajzot, a szekunder oldal minden esetben ugyan olyan.
Hali!
Összeköttetésben van igen.A tetőkapacitással lehet picit manipulálni a szekunder tekercs frekijét.Az összeköttetést számos módon teheti a jóember.A saját módszeremet mondom el neked,remélem segítek vele. A szekunder tekercsnek van alsó,felső végpontja-lehet nem így hívják,de nevezzük most így.Ez a két végpont nem más,mint a csőre(csévetest) tekercselt rézhuzal két vége.A felső pont a függőlegesen tartott csévetestre tekercselt rézhuzal felső vége,az alsó pont az alsó vége. A felső végpontot (mivel rézhuzalról van szó) hozzá lehet forrasztani egy alátéthez,oly módon,hogy a forrasztás lapos,tökéletes minőségű legyen,sehol egy kis csúcs ne legyen,ez fontos,kis odafigyeléssel azonban pofon egyszerű,gyors művelet.Nem nagy kunszt.Ezt az alátétet már ráhúzhatod egy csavarra,a csavart rögzítheted a csévetestre,a csavarra pedig rögzítheted a tetőkapacitást-ez mind barkácsmunka,nincsen benne semmilyen ördöngősség.A második kép alapján,plusz az alapján amit most leírtam már össze kell tudnod dobni a cuccot,ha mégsem menne,nyugodtan írj! Azonban felhívnám figyelmedet Collector hozzászólására! A fórumon rengeteget olvashatsz,ráadásul nem csak ezen a fórumon.Google- a barátod,szóval csak bátran olvasgass,szerezz infót,így gyorsabban képben leszel a témában. ![]()
Szóljon,akinek van egy fölösleges MOT-ja
![]()
Mennyi?Én már egy darabtól is boldog lennék
![]()
Ú,most nézem,hogy kondik is akadnak a ládában.
Igazából az egész ládát elfogadnám
![]()
Mi ez, gyümölcskosár?
![]() ![]()
A trafókhoz van kondi és dióda, ezek mind működnek.
A tetején a két egyforma trafó vadonás új. Légipostai csomagban kapta valaki, aki utána bontatlanul kidobta a pakkot. Magnetronból kevesebb van. Azokat hogy tudom megnézni , a fűtőszál kimérésén kívűl? Desszertnek esetleg egy fincsi neontrafó?.
Meg kell jól markolni, és rázni. Ha valami nagyon zörög benne, az nem túl jó jel. Bár van amelyik jó, és kissé zörög..
Ez így pont jó is lenne.Nekem magnetron nem kell.MOT-esetleg kettő,meg kettő kondi kellene VTTC-mnek,diódából nem tudom,mennyi van,de abban is hiányt szenved idehaza kiccsaládom..
![]() Persze ha az összes MOT-tól meg konditól meg diódától meg akarsz szabadulni,annak sincs akadálya,legfeljebb összedobunk egy SGTC-t is ![]() ![]()
Ja, amúgy új kondikkal tudok én is szolgálni (akár folyamatosüzemhez is szűrésnek)
MOT-os bácsi(Zeller) merre jár?
Itt vagyok, nem vesztem el. Épp készülgetek, megyek ki gubizni. Majd este gyüvök.
Jó gubit!
Azért majd megdumálhatnánk azt a MOT-os gyümölcskosarat ![]() ![]() Esetleg tudtok róla valamit? A google is csak pár oldalt dobott ki.Szerencsére pár adatot azért találltam róla: -trióda -max 3000V anódfesz -650W -fűtés(közvetlen) 5V 14,1A Ugye lehet belőle jó kis VTTC-t csinálni?És az baj,hogy trióda,és nem pentóda? Ha jó VTTC-hez,akkor ![]() Csatoltam egy képet,jól néz ki... És akkor aki tudja,hogy jó-e VTTC-hez,írja meg, ![]()
Ha jók a csövek akkor szerencséd van. Lehet belőle VTTC-t csinálni, sőt az, hogy trióda még jobb is....!
Nem árt neki egy ventillátoros hűtés, és ha beizzik az anódja akkor nem árt visszavenni a kakakóból ![]()
Milyen vastelepre jársz te?Legközelebb megyek veled
![]() Gratula,elég izmosak!
Sorbakötött dinnye
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |