Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Infra hang veszélyei

Témaindító: KeserűCukor, idő: Aug 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 4
(#) vicsys válasza KeserűCukor hozzászólására (») Aug 25, 2006 /

csatolok egy 5mp-eset...

17_5.mp3

(#) Antauri válasza Dancsi hozzászólására (») Aug 25, 2006 /

Ezt már próbáltad? Szoftveres megoldás ugyan, de jó.
(#) Báddzsó válasza Antauri hozzászólására (») Aug 25, 2006 /

itt van ilyen, 5mp 17kHz+5mp 17kHz 10Hz-el frekvenciamodulálva (5%)

17khz-ek.mp3

(#) Antauri válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 25, 2006 /

Érdekes! A korábbi (Vicsys féle) 17 kHz-t nem hallom, a Tiédet igen, a modulálatlant is. A progi amit ajánlottam freeware, egyszerű megoldás ha valaki csak ki akarja próbálni a hallását. Persze az ideális esetben kell még hozzá egy jó minőségű hangrendszer is.
(#) Router válasza vicsys hozzászólására (») Aug 28, 2006 /

(#) vicsys válasza Router hozzászólására (») Aug 28, 2006 /

mivel nekem címezted, így megnéztem és a következőt kaptam:
Idézet:
„Nokiaprogramok: Hozzáférés megtagadva

Nincsen jogosultságod ehhez a területhez.

Sajnáljuk, de ezt a területet csak Regisztrált felhasználók használhatják.

Regisztrálhatod magad ingyenesen itt, utána elérhető az összes szolgáltatás korlátozások nélkül.
Köszönjük megértésedet.

ehehehehhe
(#) KeserűCukor válasza vicsys hozzászólására (») Aug 28, 2006 /

Hi
Az a 17khz, teenbuzz.wav jó lenne, de a telora csak 100kbite alatti fájlméretet lehet tenni....
Nem tudja valaki átkonvertálni?
Mid és wav jó hozzá...
THX:
---ZoLee---
(#) isamisa válasza KeserűCukor hozzászólására (») Aug 29, 2006 /

Sajnos a Waw formátum lényege, hogy tömörités nélkül tárolja a hangot(vagy nem?) És igy jó nagy file méret lenne. És a 100Kbyte (nem pedig kbit!) ebben az esetben olyan rövid csengőhang lenne hogy arra figyelnél fel hogy mikor kapcsol be a hangszórója a telónak. De ha ott van a hang generátor akkor te is fel tudsz vennia win-el hangot. Vagy valami kis progival. Aztán elmenteni... és kész

Isa

mindjárt megnézem, hátha tudok neked csinálni egyet 100kbyte alatt...
(#) Norberto válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 29, 2006 /

A fenébe Báddzsó!!!

Miért kell hülyíteni a népet??? Először PRÓBÁLJ KI EGY PROFI FREKVENCIAGENERÁTOR-PROGRAMOT, állítsd át 17000 Hz-re, HALLGASD JÓ SOKÁIG, hogy mi az a 17 kHz...és csak utána NAGY KÖRÜLTEKINTÉSSEL csatolj olyat, amiről tudod is valóban, hogy hány Hz...az általad csatolt még a 10 kHz-et sem éri el!!!

Már másodszor lett totál hülyeség csatolva a topikba!!!
(#) Router válasza vicsys hozzászólására (») Aug 29, 2006 /

akkor csatolom! (én hallom)
(#) sziszi23 válasza Antauri hozzászólására (») Aug 30, 2006 /

Nekem ez a program 17000 KHZ-en is adott hangot... .Szerintem nem ér semmit...
(#) Báddzsó válasza Norberto hozzászólására (») Aug 30, 2006 /

Norberto nincs igazad!
egyébként amit vicsys rakott fel az semmi, üres egy katt az elején és egy a végén, közte semmi. 4 dologgal generálatam 17000HZ-et, ugyanolyan volt mind és mind hallható. Milyen az a
Idézet:
„PROFI FREKVENCIAGENERÁTOR-PROGRAM”
? én goldwavevel, ezzel a free progival, Virtins Sound card Instrumenttel, és 555-el csináltam ~17kHzet, és hallottam, sőt a 18-at is.
(#) Báddzsó válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 30, 2006 /

ja és amit felraktam 17khz-ek.mp3 az 17kHz-es.
sziszi23: nem a program rossz....
(#) bbatka válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 30, 2006 /

A hallási határ szinuszos jelre vonatkozik. Az teljesen természetes hogy a 17Khz-es négyszögjelet még lehet hallani. (555,Pic18)
(#) Báddzsó válasza bbatka hozzászólására (») Aug 30, 2006 /

555-el kondival simítva volt.. szinte tökéletes szinusz volt, a többi meg 100% szinusz volt.
(#) Norberto válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 30, 2006 /

Olyan marha gagyik jelgenerálásra ezek a programok, hogy csak na! Egyszerűen szanaszét zajongják a 17kHz-et...annyi modulált zajt visznek még bele, hogy így nem csoda, ha 8 kHz-esnek hallatszódik a 17 kHz...ezt a mentés funkció miatt mondom...mert hiába hallom "élőben" (programmal generálva) a 17 kHz-et, utána ezt a hangot lementem, és a mentett adatnak ALAPBÓL más az egész karakterisztikája, torzítása, frekvenciája, modulációja, stb...

Ajánlom mindenki figyelmébe...ha 17 kHz-es hangot szeretnétek hallani, akkor egyik MP3-at se töltsétek le, hanem telepítsétek föl a Frequency Generator nevű programot, állítsátok be a jobb felső sarokba, hogy 17000,0 Hz, és bal oldalon felül nyomjátok meg a lejátszás gombot..."élőben" hallható lesz a 17 kHz...

Amiket itt próbálgattunk csatolni, azok azért nem jók, mert amit a gép felvesz hangot, az nem ugyanaz, amit "élőben" hallunk...több programmal tapasztaltam ezt a dolgot, úgyhogy csak "élőben", azzal a programmal generálva lehet ténylegesen hallani a 17 kHz-et! Már aki hallja ugye...

És bocs Báddzsó, ha megsértettelek korábban, de az általam fentebb leírtak szerint nem hallgattad meg, hogy milyen a 17 kHz-ről felvett anyag? Ugyanis programmal "élőben" generálva tökéletesen hallatszódott a 17 kHz, ha viszont a lementett wav (nem tömörített!) fájlt hallgattam vissza, vmi iszonyat más hang jött ki! Ez alapján, szerintem te nem nézted meg/nem hasonlítottad össze a keletkezett fájlt a "valós, élő adattal".

leszedtem az FG-t, ugyanolyan, visszahallgattam amiket felraktam, ráküldtem a spektrum analizátorokat és 17kHz-et mutatott, mást nem.... egyébként biztos, hoyg nem tökéletes szinuszt kapsz hiszen a mintavételezés 44,1kHz (legtöbb esetben) amiben egy 17kHz szinusz 2-4 lépcsőből áll, és mivel nem passzol össze a mintavétel a hanggal ezért kialakulnak mindenféle hullámok. meg aztán vannak ezek a felharmonikusok is...

Próbáljátok ki egy 44100-as mintavételezésű hangba rakjatok 22049-es "szinuszt" az kb 2Hz-en modulálódik a mintavétel miatt. lüktetni fog.
Norberto milyen hangkártyád van?
(#) Báddzsó válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 30, 2006 /

ja az 555ös ict közvetlen hallgattam, és azt is hallottam, ugyanolyan volt mint amit a gép generált, úgyhogy nemtom...

Genius SoundMaker Live 5.1
(#) fortuna válasza KeserűCukor hozzászólására (») Aug 30, 2006 /

Szia!
Én azt mondom erre hogy van vmi alapja de sztem ez sokkal korábban(5 éves kor alatt)lehetséges...

üdv.:fortuna

hát akkor az sem egy extra hk, mire alapozod azt, hgy nem jó a 17kHz-es hangom? fül alapján vagy progi alapján?

Fül és progi alapján sem jók...de nem a te hibád...mikor lementek egy fájlt (amiben elvileg a hangkártya kimenetének kellene lennie...), az általam lementett fájlban található freki sem UGYANAZ, amit felvételkor hallottam. Ez a program hibája kizárólag...ettől függetlenül nem 17 kHz-esek a fájljaid, és az enyémek sem (ezért nem is tettem fel őket)...

És ezt az bizonyítja, hogy mindenki csodálkozva írta, hogy a te fájljaidban lévő hangot LAZÁN hallották, vicsys-ében lévőt meg már nem...NA, gyerekek, ITT VAN A KUTYA ELÁSVA! Merthogy vicsys fájljában található hang - 17 kHz - hallható! Páran írták, hogy nem hallható semmi, csak halk sistergés (alacsonyfrekis, amolyan halk fehérzaj). Na de kérem, ott van mellette a halk 17 kHz is! Én hallom legalábbis...
(#) Balázs válasza Norberto hozzászólására (») Aug 30, 2006 /

Na, már régóta próbálkozom, de mostmár megkérdezem. Akármilyen fájlt, akármilyen progit próbálok ki, 15 és 16kHz között félúton az alaphanghoz hozzákeveredik egy kb 10kHz körüli jel, ha hallásom nem csal, négyszög. Ez miért lehet?
(#) Stefan válasza Balázs hozzászólására (») Aug 30, 2006 /

esetleg a hangfalba megtalálod a hiba okát
(#) Balázs válasza Stefan hozzászólására (») Aug 30, 2006 /

Hát, a hangfal nem valami nagyonnagyteljesítményű cucc, de azért tud ez szólni. Egy 5.1-es Siemens rendszer. Ettől függetlenül lehet, hogy itt a gáz... Sőt valószínű, mert a spektrumanalizátorok azt mondják, hogy jó.

vannak ilyen hangok amiket nem szeretnek ezek a berendezések
amikor a régi pc hangfalammal szorakoztam volt egy freki aminél érezni lehetett hogy szakad a membrán az alacsonyabb es a magasabb hangot pedig vitte

Itt nekem most nem egy tartományról van szó, hanem 16kHz előtt kezdődik, és 26kHz-ig néztem (eddig tudok hangot generálni), végig szólt. Azt meg kétlem, hogy hallom a 26kHz-t.

De igazad lesz, szerintem is a hanfal a bűnös. Mindjárt kipróbálom egy másikkal, ha megtalálom...

Ha másik hangfal jó akkor sztem meghalt egy szűrőkondi vagy ilyesmi lehet a baj.
De sztem ne foglalkozz vele ugyse hallgatsz semmit 16khz fölött
Legalább is remélem

Ne reménykedj, valamivel 17 fölött is hallok! (Már próbáltam...) De képzeld, kipróbáltam még 2 aktív hangfalat, és ugyanaz az eredmény. Akkor hangkártya?

ugyértettem értelmes ember nem hallgat 16 khz körüli hangokat
akkor a hangkártya... azzal nemtudsz mit csinálni legalábbis nem érdemes vele szenvedni ha egyébként jó
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem