Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   460 / 2208
(#) sturbi válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 13, 2009
Te voltál, mennyi kell ?
(#) l48 válasza lpcollector hozzászólására (») Márc 13, 2009
Pedig Te naponta hallhatsz élő hegedűt amiért irigylésre méltó helyzetben vagy
(#) llaci56 válasza l48 hozzászólására (») Márc 13, 2009
Idézet:
„egy koncert legyen az pop vagy akár szimfonikus olyan szinten van hangtechnikailag trükközve, hogy nem igazán nevezhető annak”

Hogy pop koncerteket "trükköznek", az minden bizonnyal igaz, de amikor (pl) a Zeneművészeti Főiskola Nagytermében felcsendül egy Csajkovszkij, vagy a Bazilika karzatán megszólal egy kórus orgona kísérettel (pl. Bach), esteleg az Operettben egy Gershwin darabban a zenekari árokból megszólalnak a fúvósok, - garantálom neked, hogy abban nincs "trükközés"!
(#) lpcollector válasza l48 hozzászólására (») Márc 13, 2009
Azért az tulzás, hogy naponta. Bár megtehetném, csak aki játszani tud a hegedűn, annak nincs erre mindennap ideje ...
Én meg "Bartókkal mondva", zenei analfabéta vagyok, a kottát csak hírből ismerem ...
(#) mark.budai válasza sturbi hozzászólására (») Márc 13, 2009
Mi voltam én, mit csináltam? Mennyi kell? 8db, PPPP-t építeni . Adnál? Nem drága?
(#) l48 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 13, 2009
Igen, ez alkalmanként néhány száz ember kiváltsága. Gondolok itt a zeneakadémiára és a bazilikára a szinházakról már nem vagyunk azonos véleményen
(#) mark.budai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 13, 2009
Azt hittem, nekem írtad. Akkor aztán már kocsit rendelnétek nekem a börze miatt?
(#) l48 válasza lpcollector hozzászólására (») Márc 13, 2009
zenei analfabéta vagyok, a kottát csak hírből ismerem ...
Csak az igazán nagyok mondhatnak ilyet
(#) sturbi válasza l48 hozzászólására (») Márc 13, 2009
Igazi szimfónikus hangversenyen csak egyszer-kétszer voltam én is a 70-es évek végén, (akkor Pesten laktam albérletben), ott semmiféle trükközés nem volt, ez egészen biztos, viszont az első taktusnál majdnem leültem a hatástól (csak állóhelyünk volt ,Beethoven 5. szimfónián voltam életemben először, ott 100-nál biztos, hogy több zenész játszott). Nincs az a HI-End csoda, ami ahhoz hasonlót tudna produkálni szerintem, de egy jó zene jó erősítővel, azért bele tud marni az ember szívébe.
(#) sturbi válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 13, 2009
Azt hittem a kérdésemre reagáltál, akkor nem neked vannak QQE 40-eseid ?
(#) llaci56 válasza sturbi hozzászólására (») Márc 13, 2009
Idézet:
„Nincs az a HI-End csoda”

A lényeg, hogy neked sem kell elmagyarázni, hogy hogyan kell szólnia A JÓ erősítőnek.
Igen, néha lehet produkálni élethű (vagy annak tűnő) hangzást elektronikus úton, aztán amikor újra élőben hallod - pl. Beethoven 5.-et, vagy 9.-et!!! - és az első taktusnál tudod, hogy új erősítőt kell tervezned. :yes:
(#) l48 válasza sturbi hozzászólására (») Márc 13, 2009
Beethoven 5. szimfónián voltam életemben először, ott 100-nál biztos, hogy több zenész játszott). Nincs az a HI-End csoda, ami ahhoz hasonlót tudna produkálni
Nem várunk mi túl sokat attól a néhány hangsugárzótól ami álmaink rendszerében szól?
Hiszen csak azt a százegynéhány hangszert kellene hűen tolmácsolni. Ha csak a rezonáns felületeket vetjük össze, két nagyságrendnyi különbség
(#) Imi65 válasza sturbi hozzászólására (») Márc 13, 2009
Idézet:
„Nincs az a HI-End csoda, ami ahhoz hasonlót tudna produkálni szerintem”

Teljesen egyetértek.
[OFF]A véleményem azóta változott meg a kép, és hangvisszaadó berendezések lehetőségeiről, mióta láttam a napfogyatkozást, teljes pompájában. A legprofibb fotó, videó, újság gyakorlatilag szinte SEMMIT nem tudott az ott látottakból visszaadni. Minden, amit utána láttam, csak hitvány utánzat volt, a lényeg nem volt rajta. Nevezetesen az, hogy akkor sok ezren láttuk azt, amit csak a tankönyveinkben tanítanak, ti., hogy az égitestek iszonyatos méretű gömbök, amiket látszólag semmi sem tart. Szinte érzékeltem a hold rettenetes tömegét, mely előtte soha nem is gondolkodtatott el. Aki nem látta, nem tudja, miről beszélek. Ilyen hatása van az élő zenének is, csak - talán - sűrűbben átélhetjük. A Benkót hallottam több alkalommal játszani. A Trombitástól ajándékba kapott lemezeim nem tudják ugyanazt a hangulatot felidézni, mint amikor élőben ment. Sajnos, a trombitás azóta már az égi zenekarban fújja, de a több, mint 40 év alatt örökre beírta magát a zenetörténetbe.
(#) Merkel Géza válasza sturbi hozzászólására (») Márc 13, 2009
Szia Sturbi!
Ez az utolsó benyögésem ebben a témában. Én csak azt mondtam, hogy a VP minőség a legjobb de ezzel agyúttal nem állítottam azt, hogy minden katonai cuccban kízárólag csak ilyen minőségű komponensek szerepeltek. A rossz tapasztalataim pedig nem az OTK hanem az NGT (orosz betükkel) jelzésű dolgokkal voltak. Egyébként is maga a VP jelzés nagyon ritka volt és 1970-ben (amikor én végeztem) főleg a különlegesen nagy teljesítményű és kis zajú tranyóknál, valamint bivalyerős tirisztoroknál láttam ezt a jelzést. Ilyeneket loptak nekünk akkori barátnőink katonatiszt rokonai... A 70-es évek közepén cégünknél egy olyan R30-as típusú IBM klón számítógép volt, amelyet Kazányban gyártottak egy hadiüzemben. Nohát az tele volt ilyen csillagos komponensekkel. Megjegyzem, hogy a gép ennek ellenére tök kaka volt....
(#) Droot hozzászólása Márc 14, 2009
Sziasztok!
Mellekelek egy rajzot. Be van karikazva rajta egy kondi, az lenne a kerdesem, hogy annak a kondinak is 400V-osnak kell lennie?
(#) Imi65 válasza Droot hozzászólására (») Márc 14, 2009
Nem árt neki. Ha figyelmesen megnézed a rajzot, akkor a potiláncon keresztül az egyik fele földpotenciálon van. A másik fele a cső anódján. Itt ugyan üzemszerűen a feszültség meg sem közelíti a 400V-ot (ez alapján a 250V-os is elég lenne), de - ha nem késleltetővel kapcsoljuk a tápfeszt - akkor itt teljes tápfeszültség jelenik meg, ami lehet több, mint 250V. Ezért nem árt, ha az adott kondi 400V-os. Fizikai mérete a kis kapacitása miatt nem sokkal lesz nagyobb.
(#) Droot válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 14, 2009
ok koszi a valaszt. Csak az a gondom, hogy ilyen feszultsegu kondi nemnagyon van a boltokban penteken bementem, hogy majd bevasarlok, kellett volna kb 40 db kulonbozo erteku kondi es nam kaptam csak 6 db-ot azt mondta az elado h ne epitsek csoves erositot mer kihalt teknologia es nem szol jobban mint tranzisztoros
(#) llaci56 válasza Droot hozzászólására (») Márc 14, 2009
Na oda többet NE menj vásárolni!
Melyik ez a jó kis bolt???
(#) mark.budai válasza sturbi hozzászólására (») Márc 14, 2009
Jó lenne, ha lenne !
Az a csöves, amelyiket az eladó szakmai felkészültségével készítenek, az biztos nem szól jobban. Az a vicc, hogy az eladó hozzáállása kb. a '80-as években vált uralkodóvá. Aztán 20 év múlva a szakma is beismerte: Gyengébb mérési eredmények ide, gazdaságosabb üzem oda, a csöves technika ennek ellenére is sokkal kevesebb problémával terhelt, mint a félvezetős. Tény, hogy a félvezetősöknek is van számtalan előnye. Ahol ezek a főbb szempontok, ott nincs a csöves technikának mit keresni. De aki az átlag HiFinél jobbat akar, annak nem árt ezt a kitérőt megtennie.
(#) Droot válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 14, 2009
gyongyoson van ez a bolt, csak azert jarok oda mer olcsobb mint a hatvani. nalulnk hatvanba egy ellenallas 10 ft
Tudod, én a kísérleti EL84 SE-met kölcsönadtam tesztelésre egy turai srácnak. A kütyüt azóta sem láttam. Viszont, mikor meghallgatta jó alaposan, a Cambridge Audio tranzisztoros audiophil erősítőjének megkereste a dobozát, és feltette a Vaterára. Talán ez mindent elmond a csöves technika korszerűtlenségéről.
(#) rhesus23 válasza sturbi hozzászólására (») Márc 14, 2009
Van 6P3S-E csöved? Újak? Hány darab?
(#) Droot válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 14, 2009
Hat igen en is lestem egyet amikor mondta... Amugy meg vegre megtekertem a GU50-hez a kimanot meg a halot. Rengeteg idomet felemesztette de megeri. Mar csak nyakot kell csinalni es osszedobni.
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 14, 2009
Akár a boltos is, olyanokat úgy nem bírok, akik még valamilyen (jelen esetben) erősítőt leszólnak, úgy, hogy még nem is hallották a hangját.
Droot: Müszi rajzát csinálod? Én annak nem csinálnék NyÁK-ot.
(#) Imi65 válasza rhesus23 hozzászólására (») Márc 14, 2009
Strurbi, fordítva nem jó?
Tényleg, szerinted ezek mibe voltak?
(#) llaci56 válasza Droot hozzászólására (») Márc 14, 2009
Rengeteg bolt van, akik foglalkoznak csomagküldéssel. Itt van a HEStore, Lomex, Elektro_kontha stb. Ha összeszedsz több dolgot, akkor a postaköltség is jelentéktelenebb lesz.
(A problémádra megoldás lehet 2 db 250V-os 1nF-os kondi sorba kapcsolása is.)
(#) sturbi válasza rhesus23 hozzászólására (») Márc 14, 2009
Akad még pár darab (14-16).

Imi, mire gondolsz ?

Nyilván valamilyen katonai lokátorban, amúgy nagyon-nagyon jó cső, amint látható az adatlapból. (trióda, nagy meredekségdel, jelentős anódárammal).
(#) Droot válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 14, 2009
Igen Müszi rajzat csinalom, de gitarhoz kell es lesz elotte egy eloerosito, az meg bonyolult es annak csinalok nyakot. De ha mar annak csinalok akkor megcsinalom a vegerositonek is
(#) rhesus23 válasza sturbi hozzászólására (») Márc 14, 2009
Új csövek?
Következő: »»   460 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem