Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Inkább a lágy, "analóg" macikát hallgatom, mint az az agresszív, "digitális" tücsköt.
Nekem szerencsére nem laknak medvék a PCL-ben. Még kicsi macik sem !
Ezt is kipróbálom, de a kis, sapkás csövecskék jobban tetszenek. Szépen fognak sorakozni a hátsó sorban, az MM kondik társaságában.
Csodálkozol, hogy búgott az a szerencsétlen cső 380V-tal, mikor 250-280V az ideális feszültség neki?
Tudom, hogy annyi nem is csodálkozom! Még azon sem csodálkoztam volna, ha felrobban a 350V-os kondi !
A 350V-os kondi 385-ig nem hal meg csak az már nem tesz neki jót viszont a 380V-on az a PCL biztos hogy tönkre ment!
Nemigazán! Még most is jó ! Strapabíró cső ez, amit Zoli adott!
Ez nem így működik egy elektroncsőnél, ha nem húz át benne semmi, és a disszipációs adatok be vannak tartva, és a búrahőmérsékletet nem engeded elszaladni (jó szellőztetés), kutya baja sem lesz a túlfeszültségtől.
A djhans féle kapcsolásban 330V-ról úgy átütött a katód (mert semmi nem lett módosítva a rajzba szimplán valahogy elkerülte a figyelmünk az előtét hiánya) mint a pinty. Sercegett meg szagosodott. Amikor ezt csináltuk nem voltam a helyzet magaslatán.
Szerk: mármint a fűtés felé ütött át.
Érdekes, hogy a búrán belül is megérzed. Hol is volt az az átütés? Inkább a foglalaton, nem?
Na most se vagyok itt csak lélekben de agyban nem, a szagosodós részt ne olvassátok nem tudom miért írtam
hali tudnátok rajzot adni ecc85 csőhöz ez az 1 csövet szeretném erősítőbe
ezt az 1 csövet szeretném csak az erősítőbe max még egy em80 és ez80 ast
Milyen rajz kéne? Bekötés vagy kapcsolási, ez egy előfokba jó cső, mi elé tennéd be?
kapcs rajz és mp4hez szeretném
mi elé gondolod
Mehet akár 330 voltról is csak a katódellenállást meg kell növelni a 150ohm-ról. Be kell tartani a 9W anóddisszipációt. ( mérni kell az anódáramot és a csövön eső fesz ismeretében megállapítható az anóddisszipáció) A trióda munkaellenállását (anódnál) meg kell növelni 120-150K-ra. A katódellenállását is be kell lőni hogy az anódján kb beálljon a 2/3 anódfesz.
Egy ilyen cső az mp4 jelét több 10V-ra felerősítené. De mit tudnál csinálni ezzel a nagy, de kevéssé terhelhető jellel?
Nem versz át ezt én kérdeztem
Na jó az ezzel azt akartam kifejezni hogy ezzel a csővel egy előfokot tudsz építeni ez csak feszültség erősít tud és a végerősítést ami után bekötöd a hangszórót a végfok hozza létre de ehez kell valami végerősítőcső. Tudom nagyon nyers meg pontatlan megfogalmazás de azthiszem érthető
200v körüli feszre gondoltam,
és mijen cső lennejő
Már ezt is tudom de akkor még nem tudtam, meg hát ugye azt hittük hogy bent van az a frénya előtét ellenállat. Mit nem tesz a figyelmetlenség.
Az attól függ, mekkora kakaót akarsz.....
Létszives használd a vállasz gombot, ott van a hozzászólásom sarkában, végcsőnek pl: EL84 jó így kezdetnek de nem tűnsz elektronikának ebben a felében jártasnak remélem nem rázatod meg magad, bár ha jól látom nagyfesz hozzád is közel áll mint hozzám
na én elvesztetem a fonalat nekem csak kapcs rajz kellene ecc85 csőhöl el84 ne szerepejen bene
Nincs valami írásjeled? (Itt egy pár, tessék:.,,,-.,?! )
Nyugodtan tagold a mondataidat, ne szégyelld, hogy jártál iskolába!
ja hát iazság szerint én nem értem a csöveket
Az a baj, hogy adhatunk Neked rajzot ECC85-öshöz, de nem érsz vele semmit. Nem fog szólni, max egy fülhallgató, amit az mp4 alapból is tud.
Nade mit csinálsz ha erősited a 0.7V-os mp3-mas jeledet mondjuk 15V-ra onnan hova tova? KEll utánna egy végfok is.
mér? az el84 az az elő erősítő?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |