Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   530 / 2208
(#) MrBrown válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Az helipot poti tekerő. 999-ig megy majd átfordul 000-ra!
Az oldalán levő karral fixálható! Természetesen a börzén vettem
A bemeneti érzékenysébet lehet vele változtatni, egy 50Kohm-os sztereó potit forgat!
(#) Mate78 válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Persze elviszem ha kész lesz mindenképpen.
(#) CHZ válasza ferencferenc hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Itt nézelődj :
Bővebben: Link
Garantáltan működő , kipróbált A osztályú megoldást nem tudok mutatni .
Nem nehéz összehozni , csöves fesz. erősítő és félvezetős puffer , akár együtemű is lehet . Az hogy milyen hangja lesz az már nehezebb kérdés .
(#) mark.budai válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Nem vagy egyedül! EMM801 igen szép, meg a többi is.
Én is a vaterán láttam meg először olyan áron, ahogy írtad! Csak börzén tudtam azt hiszem olyan 300 forintért venni, és szükségem lenne egy tucatra! Így meg nem mindegy, hogy mennyiért szerzem be! Azért köszönöm a tippet!
(#) mark.budai hozzászólása Ápr 20, 2009
Mi van, ha nem pufferelem a feszt? Nem maradna úgy, de nem akarok robbantani, és ha jó az erősítő, akkor bekötöm.
(#) MrBrown válasza zolee1209 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Egy tucatra? Felhalmozol mint én, vagy csöves keverőpultot csinálsz és kell a 32 csatornához kivezmérőnek?
(#) Imi65 hozzászólása Ápr 20, 2009
Élesztem a PL500 PP mindkét csatornáját. Csak egy kölyök Pug nem hagy békésen dolgozni. Egyelőre nyitottan szól, a frekvenciamenet nem indokolja a bezárást, így is 20Hz-től már "él", és elmegy 30kHz-ig. Mindenképpen kipróbálom "bezárva" is, már csak a mértékén agyalok.
Kell az bele, anélkül iszonyat brummos lesz és a feszültséged is alacsonyabb lesz nélküle.Éleszd fel először a tápot körültekintően, és amikor már ezzel megvagy akkor kösd rá az erősítőt.Nem tudom mit értesz robbantani alatt ha félsz akkor köss be ideiglenesen a tápba sorosan egy védő ellenállást.

(#) mark.budai válasza Mate78 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
A kondival sorosan? Ha jó a táp, nincs gond, akkor jó lesz az erősítő is. Beteszem egy PC táp dobozába a kondit, aztán akkor robbanhat. De miért robbanna, próbáltam már ezt a kondit. Vagy kimegyek az udvarra , aztán ott élesztem. Vagy a PCL tápjáról kipróbálom, az lesz a legjobb.
Figyelj ha jó polaritással kötöd be és nem léped túl a megengedett feszültséget akkor nem lesz baj.De ezekre figyelj.Ne abból indulj ki hogy minden kondi felrobban, mert nem ha betartjuk a szabályokat.Figyelj oda.
(#) zolee1209 válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Mazoista vagyok egy picit, de kérlek pssszt! :hide: Amúgy van némi igazság abban, amit mondasz!
(#) Mate78 válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Milyen kimenőt használsz hozzá?
(#) EcoPityu válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Nekem van mindkettőből! És még körmös fogim is van hozzájuk!
(#) Imi65 válasza Mate78 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Már nem Junoszty trafót (Jani "eltűnt, nem viszi el már régóta próbálni), hanem trafósok által gyártottat. Korábban feltettem a képet róla.
(#) mark.budai válasza EcoPityu hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Te inkább azt mond, hogy milyen csöveid nincsenek !
Na, kétszer írok egymás után...
AZ41 elbír egy ECC85- felét, meg egy EL84-et? Kipróbálom először a PCL tápjáról. Ha nem bírja el, átkötöm 2 diódával.
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Már a nyákon hevernek a csövek .
Nagyon köszönöm !

BUFFER.JPG

(#) Ricsi89 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Jó lett. tetszik ez a fektetett elrendezés. A kondiknak nem fog ártani a meleg? Gondolom valamennyire melegszik a cső.
(#) Imi65 hozzászólása Ápr 20, 2009
Szomorú vagyok. A félvezetős erősítőm jobban szól, mint a PL500 PP. Szerdán kap más kapcsolástechnikájú meghajtást.
(#) CHZ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Pontosan ekkora méretű nyák kiváltására készült , az tranyókat tartalmazott , ez megy a helyére .
Melegszik a cső , de ez a kondi elviseli , nem elko .
(#) CHZ válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Imi ne add fel , tudom , hogy jó lesz .
Milyen meghajtást alkalmaztál ?
Mérve jó volt ?
(#) Ricsi89 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Nem is az alsó kondira gondoltam, hanem a felette lévő két kondira. De azt te látod, hogy mennyire van kitéve hőnek.
347V az anódfesz pufferelve, puffer nélkül meg 230V Nem tudom, hogy mit csináljak. Van egy 150µF / 358V-os kondim is, tegyem be azt a 220µF/350V helyett? Van mégegy, az 400V-os, meg kb. 20µF méretű, de nem biztos. Az egy monitorban van (bontani való), de azért most nem szedem szét, hogy megnézzem.
(#) CHZ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Igazad van , arra azért nem is gondoltam , mert ott nagyobb a távolság , csak a képen nem látszik .
(#) Robid hozzászólása Ápr 20, 2009
Üdvözletem minden fórumozónak ! Kérésem lenne azzal kapcsolatban,hogy szeretnék épiteni egy erősitőt konkrétan [u]ezt Korrekt ez a kapcsolás ? Vagy esetleg van jobb ezekkel a csövekkel?(Ez lenne az első csöves)
(#) fleta válasza Robid hozzászólására (») Ápr 20, 2009
üdv a fedélzeten!
Kezdésnek nem rossz ha megvan hozzá mindened.
(#) Robid válasza fleta hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Sajnos még nagyon az elején tartok, csak a kimenők vannak megtekerve. A többi alkatrész vásárlása még csak most jön.
(#) rhesus23 válasza Robid hozzászólására (») Ápr 20, 2009
A kimenőket kivel tekertetted? Egyenlőre nem kell, de hátha egyszer szükség lesz rá...
Azt hiszem jó "kezekben" leszel itt!
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Nem tűntem el Minden nap figyelemmel kísérem a hozzászólásokat mégha nem is írok. Sok dolgom van mostanság. Imi a trafókat nem hozom el úgy döntöttem, hiszen ugyan az lenne amit már kipróbáltunk. Majd egyszer rendes kimenővel csinálok egy 25-30w-ost PL500-al vagy EL34-el. Kíváncsi vagyok milyen a hangja a rendes kimenővel a PL500 PP-d-nek.
Következő: »»   530 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem