Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   3 / 45
(#) Zoliwrc válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

Nézegettem, de az én laikus szememnek nincs rendellenesség. Bár valószínű az lehet a probléma csak lehet én nem látom hogy hol. De azt nem értem a gyári kártyát felismeri az adapterben levőt nem. Kipróbáltam egy másik gépben adapter nélkül a kártyát és azzal nem volt semmi gond, ezért vettem egy másik kártyát adapterrel együtt -mivel gondoltam az adapter lehet hibás- de sajna azt sem ismeri fel.
(#) gandris hozzászólása Ápr 10, 2009 /

Sziasztok!
Sony Alpha 200-asom van egy Sunpak pz 42x-es vakuval. Régóta próbálkozunk, hogy hogy lehetne kioldani a vakut úgy, hogy nincs a gépen. Optikai kioldóval is próbálkoztunk, sony>középpontos átalakítóval wireless triggerre tettük, de semmilyen megoldás nem működött. Próbáltuk a vaku alján lévő 4 érintkezőt sokféle kombinációban rövidre zárni, de nem volt sikeres!
Ha tudna valaki segiteni azt megköszönném!
(#) zsolti1 hozzászólása Ápr 23, 2009 /

sziasztok
2007.07 ben 1év nézelődés után vettem egy canon s3is-t ami kb 1évig jól is müködött, (mivel csak alkalomszerűen használom)kb1hónapja fedeztem fel,hogy nem oda fokuszál ahová (amiről)képet akarok készíteni ,többnyire a háttér éles ,ugyanez a jelenség makró módban még jobban észrevehető.vigyáztam rá ,nem ütöttem oda,kb 2000 képet készítettemvele.
a kollégám megnyugtatott ,hogyaz ő sony alfa 300 -a is ijen,hogy "elmászik " a fokúsz .
csak neki gar.os a gép még.
a camera kft nagyon szívesen elvégzi a jav.és meddig lessz jó? vagy gyenge 100e ért gagyit kaptam?
járt -e más is így ,vagy csak nekem sikerült belenyúlni megint.
(#) Norberto válasza zsolti1 hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

A fókuszálás méréséhez több beállítás is lehetséges.

A leggyakoribbak:

- átlagos-fókusztávolságot állapít meg a gép

- egyetlen tárgy alapján, tetszőlegesen fókuszál a gép

- több helyzetet megpróbál figyelembevenni, azaz több helyre próbál egyszerre fókuszálni

Valószínű, ez a beállítás mászhatott el; az a gép nagyon komoly és van is mit átállítgatni rajta
(#) didyman válasza zsolti1 hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Ez a 100e-ért gagyit kaptam költői. Egy (D)SLR gépre ennyiért középszerű optikát lehet kapni, az S3IS-nek meg ebben a büdzsében egy digic CPU+baromi nagy átfogású, relatív fényerős zúm is van. Nem kell tőle csodát várni, de ekkora kerettel van benne kompromisszum. Nekem egy Dimage 7i a digitális gépem (filmre fotózok), ennek az újkori ára 3,5x-ese volt a az S3IS-nek. Feleannyit tud, viszont hozzá képest össze van rakva, mint egy tank, de a filmes vázam mellett ez is csak műanyagkacat.

A konkrét dologra: Fókuszmező kiválasztását úgy tudom, támogatja a gép (felvétel módban a set gomb nyomva tartása+kurzor azt hiszem?), vagyis a kijelzőn vizuálisan beállítható, hogy a kép mely részére fókuszáljon. Az AF egypontos, tehát nincs több helyre fókuszálás, a fénymérésre vonatkozik ilyen súlyozhatóság. A fókuszálás pontosságát négyzetrácsos papíron tudod ellenőrizni, melyet fektetve nézel az optikával, majd fókuszálsz. A kijelzőn jelölt fókuszpontot bejelölöd a papíron, majd az elkészült fotón megnézed, mennyire tér el ettől a kapott eredmény. Az optika jellegzetességénél fogva a fókuszpont mögött 2/3, előtt 1/3 távolság lesz éles a fókuszált területből. Ha ettől látható eltérés van, akkor az szervizes téma lesz, de mondom ezt úgy, hogy nem néztem utána, hogy esetleg van-e erre korrigáció a gépben.
(#) zsolti1 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /

köszönöm a válaszokat ,a felvetett lehetősségeket meg fogom próbálni
üdv :Zsolti
(#) kovizoli81 hozzászólása Máj 11, 2009 /

Sziasztok!

Egy kérésem lenne, remélem valaki tud segíteni.
Egy Benq DC5330-as gépem van, ami igaz, hogy már nem annyira mai gyerek, de eddig nagyon meg voltam vele elégedve. Azonban pár hónapja, minden előzetes nélkül, nem lehet vele jó fotókat készíteni. Ha nappal fényképezek nagyon világos, esetenként szinte teljesen fehér képet ad, este pedig túl kontrasztosat (mintha szellemeket is fényképeznék a háttérben). Mit gondoltok ez valami szoftveres hiba lehet, javítható?
Ha tud valaki segíteni, kérem írjon. Köszönöm!
(#) joti900 hozzászólása Máj 19, 2009 /

Sziasztok!
Nemrég regisztráltam, és segítséget kérnék.
Van egy OLYMPUS STYLUS 410 es gépem. Sajnos eltörtem az objektív mechanikáját. Egy spektív (távcső) végében használom egy közdarab adapterrel, amibe passzosan megy bele, én meg kapkodtam éppen, és megszorult a kihúzásnál, és kattant egyet.Azóta nem megy az objektív motorja.
Gondolom valami fogaskerékpár, v. hasonló dolog lehet amit eltörtem.
Az új obi közel 30 ezer, ami a gép gyakorlati értékének a többszöröse.
Ha valakinek van esetleg alkatrésze, vagy meg tudja javítani, legyen olyan kedves, és jelezzen!
Előre is köszönöm!
u.i.: bár autójavító vagyok, és láttam már ezt azt szétszedve, ebbe inkább nem nyúlnék bele.
(#) Sallala hozzászólása Máj 24, 2009 /

Üdv!
Fujifilm S5500 akkutartó fedele eltört, nem zárható. Ha valakinek van hibás/törött/elektronikahalott Fuji S5500 váza, akkor átvenném párezer Ft-ért.
Üdv!
(#) bbb válasza joti900 hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

szia!

javítani ezt nemigen fogják neked sajnos, mert nem éri meg. próbálj elektronikahalott gépet keresni és kicserélni.
(#) karasz60 hozzászólása Jún 2, 2009 /

Sziasztok!

A gondom, aminek a megoldásához a segítségeteket kérem, a kovatkező: Van egy Konica Minolta Dimage A1 típusú, kb három és fél éves masinám és valahol a CCD-nél vagy a kábelezésénél (ha van ilyen) érinkezési problémák vannak.
Ezt azért gondolom, mert ez összes ikon és a régebben készült képek tökéletesen megjelennek mind két kijelzőn, viszont nincs élőkép és rázogatásra színes sávok jelennek meg, régebben ettől meg is "javult".
A kérdésem:szerintetek van e esélyem hogy szétszerelve stabilizálni tudom a kontaktot, esetleg tudtok e olyan javító műhelyt ahol van esélye hogy nem vesznek palira és nem svájci díjszabással dolgoznak, illetve van e valakinek tapasztalata arról milye anyagi következménye lehet egy ilyen javításnak.
A hozzászólásaitokat előre is köszönöm, ha ezekre késve reagálok, kérdésre késve válaszolok, ne tekinsétek udvariatlaságnak, mostanában csak a munkahalyemen tudok a hálóra akaszkodni..
Segítségetekben bízva:karasz60
(#) gbiro hozzászólása Jún 14, 2009 /

Sziasztok!

Van 1 Hp Photosmart M357-es gépem, amelyben a lencseszerkezet a kikapcsoláskor nem megy vissza alapállásba-valahol elakad és ezáltal nem tud zoom-olni sem. Szétszedtem a gépet de nem motorikus hibája van, hanem a lencseszerkezetben van valami gond, de azt nem tudom szétszedni. Tudja valaki a módját hogyan lehet szétcsavarni a szerkentyűt ill. kéne 1 összeszerelési rajz is a gépről? Mert szétszedés közben kiesett 1 10x8 mm-es üveglap és fogalmam sincs, hová való.

Köszönöm a segítségeteket!
(#) slave557 hozzászólása Jún 14, 2009 /

Üdv!
Van egy Olympus u 820 -s fényképezőm és a porvédő ami a lencsét védené az egyik nem megy teljesen vissza, ha kikapcsolom.
Hogy tudnám megcsinálni?
(#) ügyetlen hozzászólása Jún 15, 2009 /

sziasztok segítséget szertnék kérni van1 gépem ami kb 2 hetes és leesett és ne húzza vissza a fényképezőét meg lehet csinálni mit tegyek ?
(#) Norbert123 válasza ügyetlen hozzászólására (») Jún 15, 2009 /

Szia
Ha nem látszik rajta semmi sérülés, sehol az optikán, akkor vidd vissza a boltba, hogy nem működik.
Ha rendesek, akkor talán visszaküldik a szervízbe, és megcsinálják.
Amúgy otthon elég nehéz megjavítani, vagy elkel vinni valami másik szervizbe...
Ha nagyon megsérült az optika és kikel cserélni, akkor lehet jobb egy új fényképező gép, mert az optika nagyon drága.
szia
(#) ügyetlen válasza Norbert123 hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

NEM LÁTSZIK RAJTA SEMMI CSAS 1 KICSIT FERDE
(#) Norbert123 válasza ügyetlen hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Szia
Ajaj, ezt egyből kiszúrják a szervizben, igazából körbe kellene nézni ahol élsz/laksz hogy van-e valaki olyan aki csinál fényképező gépet.
Ha viszont tényleg annyira ferde,az optika, akkor azt csak cserélni lehet, nem tudom mi a fényképezőgép típusa, mennyibe került.
De az optikát olyan 15-20ezer forint körül cserélik..és valahogy így már lehet kapni új, és jó fényképezőgépet.
Egyáltalán be se kapcsol?
caps lock-ot kapcsold ki létszíves. A módik harapnak érte.
Írj ha van valami.
szia
(#) cimp hozzászólása Jún 26, 2009 /

Sziasztok.
Kérdésem az lenne van egy Canon A510-es gépem a kijelzője nem münködik ha fotózni akarok , képnézésnél,kamerázásnál működik remekül.
Mi lehet a hiba és esetleg javítható vagy nincs értelme vele foglalkozni és vegyek másikat?
Köszi előre is a válaszokat.
(#) cingi hozzászólása Jún 27, 2009 /

Sziasztok!

A következő kérdésem lenne! Van egy 2 éves kodak z612 fényképezőm, ami fényképezés közben előszeretettel vált programot. Például beállítom makróra, lenyomom az exponáló gombot és máris éjszakai módra kapcsol, és természetesen annak megfelelően akar működni. Az exponáló gomb elengedésekor az esetek többségében visszaáll az eredeti programra. Sokszor teljesen önálló életet él. Én szeretném visszanézni az elkészült képeket, de "ő" a második után visszaáll fényképező módba.
Találkozott már valaki hasonlóval? Esetleg egy jó tipp? Szerintetek érdemes költenem rá, vagy helyezzem diszkréten a kukába?
Előre is köszi a válaszokat!
(#) szala78 hozzászólása Júl 8, 2009 /

Sziasztok.Lenne egy hatalmas kérdésem.Van egy Samsung D70-s fényképezőgépem és a fókusz része meghibásodott nem akar vissza menni a helyére kikapcsolás után,mit tegyek?Vagy tudna valaki egy szervizt Komárom-Esztergom megyébe.Interneten néztem de nem találtam,csak Pesten van.Megköszönöm minden segítő embereknek.
(#) spotter hozzászólása Júl 26, 2009 /

Sziasztok! Van egy Panasonic DMC-Ls2 fényképezőgépem. A gép memóriakártya hibát jelez. Egyik napról a másikra romlott el. Próbáltam másik kártyát, az sem működött. Egyébként működik minden funkció rajta, csak ugyebár a saját memóriája kicsi. Bent hagytam a kocsiba egy fekete táskába, lehet, h ez ártott meg neki? Firmware frissítést nem találtam hozzá, de lehet az sem segítene. A forrasztások jók a kártya csatlakozónál. Esetleg ha valaki tud akkor segíthetne, hogy mi lehet a baja. Nem tudom érdemes-e szakszervízbe küldeni! Előre is köszi a választ!
(#) Sati91 hozzászólása Aug 7, 2009 /

Heló!
Azt szeretném kérdezni,hogy lehetne egy régi Trust digitális fényképezőgépet megjavítani de csak annyi hogy az elem tartó ajtónál törött le egy kis darab.
Még annyit hogy kéne hozzá illő USB kábel.
Valaki nem tudja hol lehetne ezt Budapesten belül vagy Pest környékénél leginkább megcsináltatni?

Előre is köszi.

Üdv.:Szilvi
(#) spotter válasza Sati91 hozzászólására (») Aug 7, 2009 /

Próbáld meg ezt: www.kameraszerviz.hu
Itt foglalkoznak ilyesmivel.
(#) Sati91 válasza spotter hozzászólására (») Aug 8, 2009 /

Köszönöm a segítséget!
(#) patrik hozzászólása Aug 17, 2009 /

Sziasztok! Pár éve vettünk egy Kodak C713-as gyártmányú fényképezőt. Nos az történt, hogy volt rajta egy nyakba akasztó, és beleakadt a kilincsbe, nekicsapódott az ajtónak, és azóta nem kapcsol be.
Szerintetek lehet e vele kezdeni valamit?
(#) bbb válasza patrik hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Szia!
Szedd szét, majd meglátod mégis mi miatt nem kapcsol be. Ha szerencséd van, akkor egyszerűen javítható, ha nincs, akkor nem érdemes vele foglalkozni.
(#) 3653 hozzászólása Aug 22, 2009 /

Hali.
Nekem hálisten nem javitani kell a gépem.
Van 1 Nikon L5 fényképezőm, csak nem kezeli az SDHC kártyákat. Meglehet e oldani valahogy vagy ne küszködjek vele?
(#) Lucifer válasza 3653 hozzászólására (») Aug 22, 2009 /

Tedd fel rá a legújabb firmwaret, és ha akkor sem megy akkor nem érdemes foglalkozni vele.
(#) 3653 hozzászólása Aug 22, 2009 /

Na épp ez a kérdés. Hogy lehet lementeni ami rajta van és hogy lehet feltölteni az újat.
Na meg honnan?
(#) Autotest hozzászólása Aug 22, 2009 /

sziasztok egy kérdés.Samsung Digimax S1000-be bele folyt a víz,annyira hogy mikor kivettem a tokból akkor csöpögött rendesen.Száradt kb 2 napig aztán most annyit csinál hogy sötét a kijelző.Rakapcsoltam a tv-re akkor a tv képernyőjén megtudom nézni a képeket.de amikor fényképeznék vele akkor homályos a kép.vaku müködik .Kijelzőt cserélni kell?ha igen mennyibe kerül,a lencsét cserélni kell?ha igen mennyi.Kössz
Következő: »»   3 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem