Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   125 / 443
(#) slogan válasza niedziela hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

nem "*.lbr" ?
(#) niedziela válasza slogan hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

De az !
(#) brezinajanika válasza slogan hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Hanyas verziót használsz?
(#) slogan válasza niedziela hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Esetleg ,ha még azt meg tudnátok mondani ,hogy ilyet (sárga kőrrel jelölt) hogy tudok.....

hogy.JPG

(#) slogan válasza brezinajanika hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

5.0.0
(#) Moderátor hozzászólása slogan hozzászólására (») Máj 9, 2009

ITT írta le Attila ( minimum 5-ödjére ebben a topikban!!! ), hogy miként kell létrehozni ilyet!

Miért nem használod azokat a bizonyos pótolhatatlan sejteket?!?

Lehet, hogy próbálkoznod kellene többet a programmal EGYEDÜL?!?

Lehet, hogy ILLENE többet olvasnod az EAGLE-s topikokat és nem mindig csak várni a sültgalambot?!?

Lehet...

Mindenesetre még 1-2 ilyen húzás után némítva leszel egy hétig, és akkor lesz időd olvasni rengeteget.
(#) slogan válasza (») Máj 9, 2009 /

Szerintem tedd meg most !
(#) gulasoft válasza slogan hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Használd a keresőt!
(#) IMi válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Hello!
Az angol nyelvű doksiban van róla leírás, a honlapjukról letöltheted : (4.16)
(#) Attila86 válasza IMi hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Köszönöm!
(#) niedziela válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Eagle 5.6 -ban ki tudja a follow me hogyan működik ?
Milyen használható újdonságok vannak ?
(#) Attila86 válasza niedziela hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Hűűű, már 5.6 is van? És mit takar az a "follow me"?

Hogy mit takar a follow me azt én szeretném tudni
Routoláshoz tartozik, de lehet mire kitalálom hogy működik, lesz már 5.7 is
(#) Norberto válasza niedziela hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Van egy tippem, hol lehetne információt találni erről a dologról:

Idézet:
„What's new in version 5?
Version 5.6
Bugfixes

* See the UPDATE file that comes with the installation archive for a list of fixes.”
(#) niedziela válasza Norberto hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Nyilvánvaló, nem is azért írtam ide mert nem találtam a manualt, hanem mert arra lettem volna kíváncsi, hogy ki próbálta már, és ki tud mondani valamit magyar nyelven a használatáról. Tudod ki mit tapasztalt próbált...stb

Na kipróbáltam. Nem is tudom...
Nagyon nem úgy akar huzalozni ahogy én szeretném. Én esztétikai okokból szinte soha nem török meg vezetéket 90 fokban, csak 45-ben. De ő ahogy észrevettem imádja a derékszöget. Biztos be lehet valahol állítani hogy ezt felejtse el, de nekem kb két per alatt (ennyi időt szántam a kipróbálására) nem sikerült rájönnöm hogy hogyan lehet.

Minden esetre az bizonyos, hogy az IC-k PAD-jei továbbra is le vannak kerekítve, illetve a kapcsolási rajz ebben is ki van fakulva. Úgyhogy még mindig marad a jól bevált 4.15.
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Ja és eléggé "akad" tőle az Eagle. Engem legalábbis ez eléggé zavar, túl lassú nekem. Kézzel sokkal gyorsabban huzalozok. Egyébként ennek az egésznek a gyakorlatban csupán annyi haszna van hogy kevesebbet kell kattintgatni ahhoz hogy két PAD-et összekössek. De helyette viszont a létrejött fóliát kell kiigazítgatni (mivel tuti nem úgy huzaloz ahogy én akarom), szóval így is úgy is szerintem kb ugyan annyi a kattintgatás. Amúgy néha ok nélkül berak két VIA-t és közte átmegy a túloldalra, pedig ezt semmi nem indokolná mert semmi sincs a két VIA közt.

Ja és érdekes, hogy eddig nem használtam soha demó Eagle-t kivéve most ezt. Emiatt eddig a méretkorlátozással sem találkoztam, nem is tudom hogy ez pontosan hogyan nyilvánul meg. De ez hiába demó, nem úgy néz ki mintha lenne benne méretkorlátozás! Miért?
Akármekkora nyákot tudok benne készíteni. Próbaképp össze-vissza rakosgattam mindent, jó messzire egymástól. Illetve megnyitottam régebbi, jó nagy nyákterveimet és egy szót sem szólt hogy túl nagy lenne.

Idézet:
„Ja és eléggé "akad" tőle az Eagle. Engem legalábbis ez eléggé zavar”

Az autoroute setup-ban ott van a "follow me" de mit kell elindítani hozzá? Ha nyomok egy autoroute-ot nekem semmi változás az előző verziókhoz képest, ugyan azt látom, ugyan úgy routol.

Neeem, ez nem ott van! Simán amikor huzalozol a "Route" gombbal, akkor ki tudod választani ugyebár hogy milyen módon törje meg a vezetősávot. Na itt a konzol felett a törési módokat jelölő kis ikonoknál van most már plusz két ikon, ezeket kell kiválasztani és úgy huzalozni.

Meg van. Ezért nem értrettem ezt az egészet.

Kicsit tényleg késik, és valóban kézzel gyorsabb.
Nem baj ezt is megnéztük
(#) Attila86 hozzászólása Máj 10, 2009 /

Ha visszaszögletesítenék a hosszúkás PAD-eket és újra kiszíneznék a kapcsolási rajzot, azonnal váltanék az új verzióra. De semmi értelmes dolgot nem tudnak kitalálni, pedig szinte minden hónapban új verziót adnak ki és ráadásul még egy ilyet is kaptak: "Product of the year 2009"
Valami értelmeset alkothatnának már végre. Például nagyon jó lenne ha PAD-eket a top és bottom oldalon külön objektumként kezelné a program. És adjanak ki egy két rétegre korlátozott nonprofit verziót 10000Ft-ért és még talán meg is venném.

4.16 - 5.6 közt annyi a különbség, hogy 5.0 felett van jobb egér funkció.

Még szerencse, hogy lehet kapni
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Idézet:
„kapcsolási rajz ebben is ki van fakulva”

Emlékszem, hogy egyszer már írtad ezt, de nem találtam meg az összehasonlító képet. Meg tudod mutatni a fakó különbséget?
(#) Attila86 válasza MolnarG hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Itt van:
Bővebben: KÉP
A nyákterv más színeivel még ki is békülnék, de a kapcsrajz nagyon fakó.
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Valóban szembetűnő a különbség, én is használtam 4.16r2 -t, bár nem sokáig, így hamar átszoktam az v5 feletti verziókra. Igaz én csak ezek miatt nem ragadnék le a régi verzió mellett, bár az is igaz, hogy sok érdemi változás nincs az újakba, talán csak kényelmesebb használni.
(#) brezinajanika válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Én nem akarok rosszat mondani,de szerintem te is tudod,hogy lehet állítani a színeken...
(#) Norberto válasza brezinajanika hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Őszintén megvallom, most néztem meg ezt a lehetőséget szinte először, de ahogy látom, elég kevés a lehetőség a választható színek tekintetében, pedig jóval több hely van "előkészítve?!"

Vagy te tudsz valamit, amit mi még nem?
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Igen, a színeken. De nem a színtelítettségen.
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Egyébként a szín RGB értéke ugyan az a 4-es és az 5-ös verziókban is. Ja és ha esetleg valaki azt írná hogy ez az 5-ös verzióban már meglévő "alpha blending" cucc miatt van, akkor arra a válaszom az hogy ez csak a nyákterven működik.
Próbáltam én már mindent.
(#) Norberto válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

És azt tudtad, hogy az 5.4-es verzióban ki-be kapcsolható ez az alpha blending? :crazya:
Következő: »»   125 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem