Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem sem a benzintől lágyult ki, hanem a motortól jövő melegtől, de írtam az elején
Az elkerülte a figyelmemet. Azért ez érdekes jelenség. Nekem még kissé hozzá is ér a motor oldalához, de ilyen gond még nem volt. Mondjuk ilyen hosszú távon még nem mentem, így azt nem tudom ennyi idő alatt mi lenne a csővel. Az eredeti cső nekem valami szilikon cső volt. Jó vastag falú, fekete. Most van hasonló csövem, az autó tankjánál volt, kb 2 méter és nem ment sehová, csak lógott lefelé így egy métert levágtunk belőle, a többit meg felkötöttük.
Ez a rettenees házörző véreben! Régen és most.
Lefialt 2 kis pocot nem kell valakinek?
A régi szép idők....
Még 350-es Jawám volt, és Szabadszállást elkerülve integetni kezdett egy Simsonos gyerek, hogy elfogyott a benzinje....Hogy a bánatba adjak neki, mikor a közelbe sincs edény? Erre lekapta a hátsó lámpabúráját, és avval hordta át a Simsonba az én lehúzott benzin csövemből merítve. A fene sem vette észre, hogy felhúzáskor megrepedt a cső. Solton tankoltam (fullra), és eléggé meglepett, hogy Bátaszék után már tartalékra kellett állítanom. Mikor a karbi alá néztem, ott tócsában állt a benzin, és továbbra is szorgalmasan csepegett. Gyorsan elzártam a benzint. A cső csak mintegy 8-10mm hosszan volt elrepedve, de elég hosszú volt. A szerszámok között semmit nem találtam, amivel le lehetett volna vágni belőle. 3 autós után kezdtem feladni, mikor "rájöttem", hogy le tudom harapni! A benzin nagy része elpárolgott, de a 2T nem, és még most is öklendezek, olyan rossz volt. Kicsit rágott lett a vége a csőnek, de legalább nem folyt. Mohácsig gond nélkül lejutottam, ahol a kútnál "európaizáltam" a benzincsövet (ja, ez vasárnap volt, még a "boldog békeidőkben", amikor még semmi nem volt nyitva, hipermarketeket pedig csak Amcsi filmekben láttunk), és elindultam Pécs felé. Szederkényben újra megállt a motor (~20km), hiába tettem takarékra. A benzinszint vizuális ellenőrzése más irányba terelte a figyelmemet. A motor akksija teljesen lemerült (akkor már égetni kellett a fényszórót), nem volt gyújtás. Gyorsan kikapcsoltam a világítást, és vártam 10 percet. Addigra az akksi "összeszedte" magát, és beindult a motor. Ha leárnyékoltam a visszajelzőt, lehetett halványan látni a töltésellenőrző lámpát. Szemrevételeztem a dinamót, a szénkefénél égésnyomok, és vezeték folytonossági hiányok mutatkoztak. Ezt próbáltam a kefe rugójának maradék szorítóerejével (kilágyult a hőtől) pótolni, de ez csak Hidasig biztosított elegendő áramot. Ott végképp feladta az addigra már bányászdrót mechanikai tulajdonságokkal bíró rugó. Stoppal jöttem haza. Másnap reggel beszereztem egy marék szénkefét (5 rugó társaságában), is indult a műszaki mentés. Dávid, ne aggódjatok, nemcsak most árusítanak bóvlit, volt az régen is. Azzal a motorral az összes utam így zajlott.
Helló!
Valaki el tudná mondani, hogy a gsm hálózatban, amikor a telefon azt írja ki, hogy csak segélyhívás,akkor hogy választja ki a hálózatot? Mi alapján áll rá más toronyra? Térerőt figyeli? Van egy eladó telefonom, amiről csináltam képet, és most az egyik érdeklődő kiszúrta, hogy a telefon azt írja, hogy csak segélyhívás, közben meg a térerő a plafonon. Én mondtam neki, hogy azért van így, mert a honos átjátszó kb 10 km-re van a másik, amire ráállt, az meg 600méter. És ezen vitázott, hogy ez nem lehet. Most már én is kíváncsi lettem, hogy miként is van ez pontosan. Annyira felhúzott a marhaságával. És azt meri nekem mondani, hogy sz*r a telefon, mert ő ilyet még nem látott. Az egy dolog, hogy ő nem látott ilyet, pedig elmondása szerint nem ma kezdett telefonnal foglalkozni. Én meg mondtam neki, hogy akkor itt kell abbahagynia.
Kártya volt benne? Mert akkor is kitudja ezt írni, ha nincs benne kártya.
Igen, csak mivel a honos állomás messze van és bent a házban kevés a térerő ezért néha átvált így. Van, hogy nem tudnak néha elérni ezért. Azért lennék kíváncsi, hogy jól gondolom-e, hogy a legnagyobb térerejű toronyra vált ilyenkor? Trés vagyok, az a torony a szomszéd városban van, a panni tornya meg itt van 600méterre. A panni-s kártyával mindig max térerő van, bárhol, a torony közelsége miatt, de a másiknál meg eléggé elgyengül a térerő a házban. Kint még nincs is gond, csak bent. És ezt nem tudta felfogni a srác.
Szerintem ne ilyen csövet vegyél, ezek általában a benzintől megkeményednek mint az állat..
Honda kapára lehet kapni frankó gumi benzincsövet..(igaz majdnem egy 1000-res egy darabka, de elég a tank és a karbulátor közé) Apámnak vettem a Simsonjára már ennek 1 éve de még ugyan olyan puha mint volt, nem is ereszt meg semmi.. Üdv!
"csak segélyhívás, akkor hogy választja ki a hálózatot"
Mindenik* szolgáltató látja a Te telefonodat! Viszont elsőbbséget élvez a saját szolgáltatód, vagyis ha a nem érhető el akkor bármilyen hálózatra rácsatlakozik a telefonod amit kap, és az a szolgáltató köteles átengedni a segélyhívásodat...
És ilyenkor gondolom annak a hálózatnak a térerejét mutatja, amire ráállt, amíg nem tud visszalépni a saját hálózatra.
Akkor jól gondoltam én is. Csak sajnos ezt nem tudtam megmagyarázni a srácnak és inkább ráhagytam. A saját hálózatom térereje házban kicsi, ezért néha elveszíti ilyenkor rááll a közeli pannon toronyra és ilyenkor full térerőt jelez és csak segélyhívás van. Majd ha nagy nehezen megtalálja a saját hálózatom amúgy is gyenge jelét, akkor visszalép rá. De magyarázhattam én ezt neki. Meg van győződve róla, hogy hibás a telefon. Akkor hogy használtam volna eddig.
Köszi a megerősítést. Csak jól gondoltam én.
Így is tettem. Mindenbe belekötött. Nem tetszett neki semmi. Először, hogy nincs doboza a telefonnak, utána az ár, majd ez a térerős dolog. A végén már nem írtam semmit és letiltottam msn-ről. :yes:
Akartam ajánlani, hogy pattanj bicajra, gurulj 1-2km-el közelebb a tornyodhoz, s csinálj úgy egy képet róla, hogy lássa, nem gázos. De ezek után amit írtál róla, képes még vásárlás után is mindenért ***gatni. Jól tetted, hogy "némítottad".
Sziasztok!
Valaki megtudná mondani hogy hogyan tudnék ugyan ilyen típusú videót csinálni? Mert beállítom a konvertáló progiba hogy Select the output container: AVI Secelct te output video codec -- és itt mit kéne kiválasztanom? mert van egy csomó, H263, H263+,Mpeg4,FFV1,DivX, STB... Már próbálgattam egy párat de mindre hibát írt ki az mp4 lejátszóm hogy hibás kiterjesztés Pedig beállítottam a videó méretétől kezdve az FPS számon át a teljes bitsebességig hogy egyezzen ezzel de semmi. Elvileg AVI és MP4 videó fájlokat is le tud játszani, de ezen a gyárin kívül még egyel sem indult. Ebben kéne segítség. köszi
XviD codec-et kell kiválasztanod a többi film tömörítésénél.
File Format Error
Az alábbi beállításokat használva: (kép)
Pedig nekem ezt mutatta a GSpot codec-információs program...
zoly15; Aktív koromban kazánjavítós cégnél dolgoztam.Az öntöttvas-tagos kazánoknál összehúzatás előtt gondos illeszkedő felület csiszolás. A tömítéshez egyszerű "míniumos késtapasz" -t használtunk.Ma már ilyen nincs, helyette a "vasgittet ajánlom. A színe miatt gondolhatod, hogy rozsdás. A tagokat nem kell ragasztani, csak tömíteni. Ha most ragasztod, a következő szétszerelést nem úszod meg öntvénytörés nélkül. Az drága lesz.
1111. oldal Ebbe a topikba telnek a leggyorsabban az oldalak.
Mi (azaz a Csővesek) már a 1225. oldalnál járunk. Ott pörögnek ám az oldalak
Így van. A nagy OFF-osok le vannak maradva.
Csak azért is offolok! Ebben az évben a Tiszán nem volt árvíz, szerintetek, van köze a válsághoz?
Lemaradva, lemaradva... Ha nincs nagy off hangulat akkor nincs! Ez nem megy erőszakkal. Különben is hiányzik jó pár "nagy öreg" offos!
Még jó hogy összefügg. Drága a víz mindenki spórol, csak minden ötödik alkalommal húzza le a wc-t.
Megkerestem és nagy nehezen megtaláltam a hozzá tartozó gyári cd-t a neten. Van rajta egy AVI Tool SPE nevű program, elsőre sikerült . Fontos volt hogy meg tudjam oldani mert nagyon gyönyörű képe van ennek a QVGA kijelzőnek, és így tudok filmeket nézni rajta ha utazok.
De azért köszönöm a segítségedet!
Még lehet árvíz, bár ennyi esőtől, ami mostanság esik, inkább kiszáradnak a folyók a végén. Bár nem lehet tudni mit hoz a jövő.
Jé még az én előző hsz-emet is az újak közé rakta az oldal. |
Bejelentkezés
Hirdetés |