Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   527 / 3599
(#) burgdavid válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Nekem sem a benzintől lágyult ki, hanem a motortól jövő melegtől, de írtam az elején
(#) Ricsi89 válasza burgdavid hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Az elkerülte a figyelmemet. Azért ez érdekes jelenség. Nekem még kissé hozzá is ér a motor oldalához, de ilyen gond még nem volt. Mondjuk ilyen hosszú távon még nem mentem, így azt nem tudom ennyi idő alatt mi lenne a csővel. Az eredeti cső nekem valami szilikon cső volt. Jó vastag falú, fekete. Most van hasonló csövem, az autó tankjánál volt, kb 2 méter és nem ment sehová, csak lógott lefelé így egy métert levágtunk belőle, a többit meg felkötöttük.
(#) karesz01 hozzászólása Máj 11, 2009 /

Ez a rettenees házörző véreben! Régen és most.
Lefialt 2 kis pocot nem kell valakinek?
(#) Imi65 válasza burgdavid hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

A régi szép idők....
Még 350-es Jawám volt, és Szabadszállást elkerülve integetni kezdett egy Simsonos gyerek, hogy elfogyott a benzinje....Hogy a bánatba adjak neki, mikor a közelbe sincs edény? Erre lekapta a hátsó lámpabúráját, és avval hordta át a Simsonba az én lehúzott benzin csövemből merítve. A fene sem vette észre, hogy felhúzáskor megrepedt a cső. Solton tankoltam (fullra), és eléggé meglepett, hogy Bátaszék után már tartalékra kellett állítanom. Mikor a karbi alá néztem, ott tócsában állt a benzin, és továbbra is szorgalmasan csepegett. Gyorsan elzártam a benzint. A cső csak mintegy 8-10mm hosszan volt elrepedve, de elég hosszú volt. A szerszámok között semmit nem találtam, amivel le lehetett volna vágni belőle. 3 autós után kezdtem feladni, mikor "rájöttem", hogy le tudom harapni! A benzin nagy része elpárolgott, de a 2T nem, és még most is öklendezek, olyan rossz volt. Kicsit rágott lett a vége a csőnek, de legalább nem folyt. Mohácsig gond nélkül lejutottam, ahol a kútnál "európaizáltam" a benzincsövet (ja, ez vasárnap volt, még a "boldog békeidőkben", amikor még semmi nem volt nyitva, hipermarketeket pedig csak Amcsi filmekben láttunk), és elindultam Pécs felé. Szederkényben újra megállt a motor (~20km), hiába tettem takarékra. A benzinszint vizuális ellenőrzése más irányba terelte a figyelmemet. A motor akksija teljesen lemerült (akkor már égetni kellett a fényszórót), nem volt gyújtás. Gyorsan kikapcsoltam a világítást, és vártam 10 percet. Addigra az akksi "összeszedte" magát, és beindult a motor. Ha leárnyékoltam a visszajelzőt, lehetett halványan látni a töltésellenőrző lámpát. Szemrevételeztem a dinamót, a szénkefénél égésnyomok, és vezeték folytonossági hiányok mutatkoztak. Ezt próbáltam a kefe rugójának maradék szorítóerejével (kilágyult a hőtől) pótolni, de ez csak Hidasig biztosított elegendő áramot. Ott végképp feladta az addigra már bányászdrót mechanikai tulajdonságokkal bíró rugó. Stoppal jöttem haza. Másnap reggel beszereztem egy marék szénkefét (5 rugó társaságában), is indult a műszaki mentés.
Dávid, ne aggódjatok, nemcsak most árusítanak bóvlit, volt az régen is. Azzal a motorral az összes utam így zajlott.
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 12, 2009 /

Helló!
Valaki el tudná mondani, hogy a gsm hálózatban, amikor a telefon azt írja ki, hogy csak segélyhívás,akkor hogy választja ki a hálózatot? Mi alapján áll rá más toronyra? Térerőt figyeli? Van egy eladó telefonom, amiről csináltam képet, és most az egyik érdeklődő kiszúrta, hogy a telefon azt írja, hogy csak segélyhívás, közben meg a térerő a plafonon. Én mondtam neki, hogy azért van így, mert a honos átjátszó kb 10 km-re van a másik, amire ráállt, az meg 600méter. És ezen vitázott, hogy ez nem lehet. Most már én is kíváncsi lettem, hogy miként is van ez pontosan. Annyira felhúzott a marhaságával. És azt meri nekem mondani, hogy sz*r a telefon, mert ő ilyet még nem látott. Az egy dolog, hogy ő nem látott ilyet, pedig elmondása szerint nem ma kezdett telefonnal foglalkozni. Én meg mondtam neki, hogy akkor itt kell abbahagynia.
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Kártya volt benne? Mert akkor is kitudja ezt írni, ha nincs benne kártya.
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Igen, csak mivel a honos állomás messze van és bent a házban kevés a térerő ezért néha átvált így. Van, hogy nem tudnak néha elérni ezért. Azért lennék kíváncsi, hogy jól gondolom-e, hogy a legnagyobb térerejű toronyra vált ilyenkor? Trés vagyok, az a torony a szomszéd városban van, a panni tornya meg itt van 600méterre. A panni-s kártyával mindig max térerő van, bárhol, a torony közelsége miatt, de a másiknál meg eléggé elgyengül a térerő a házban. Kint még nincs is gond, csak bent. És ezt nem tudta felfogni a srác.
(#) zoly15 válasza burgdavid hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Szerintem ne ilyen csövet vegyél, ezek általában a benzintől megkeményednek mint az állat..
Honda kapára lehet kapni frankó gumi benzincsövet..(igaz majdnem egy 1000-res egy darabka, de elég a tank és a karbulátor közé)
Apámnak vettem a Simsonjára már ennek 1 éve de még ugyan olyan puha mint volt, nem is ereszt meg semmi..

Üdv!
(#) zoly15 válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Köszi, majd mondom apámnak...
(#) valve válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

"csak segélyhívás, akkor hogy választja ki a hálózatot"

Mindenik* szolgáltató látja a Te telefonodat!
Viszont elsőbbséget élvez a saját szolgáltatód, vagyis ha a nem érhető el akkor bármilyen hálózatra rácsatlakozik a telefonod amit kap, és az a szolgáltató köteles átengedni a segélyhívásodat...
(#) Ricsi89 válasza valve hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

És ilyenkor gondolom annak a hálózatnak a térerejét mutatja, amire ráállt, amíg nem tud visszalépni a saját hálózatra.

Az lenne normális...

Akkor jól gondoltam én is. Csak sajnos ezt nem tudtam megmagyarázni a srácnak és inkább ráhagytam. A saját hálózatom térereje házban kicsi, ezért néha elveszíti ilyenkor rááll a közeli pannon toronyra és ilyenkor full térerőt jelez és csak segélyhívás van. Majd ha nagy nehezen megtalálja a saját hálózatom amúgy is gyenge jelét, akkor visszalép rá. De magyarázhattam én ezt neki. Meg van győződve róla, hogy hibás a telefon. Akkor hogy használtam volna eddig.
Köszi a megerősítést. Csak jól gondoltam én.

Hagyd rá! Ne vitatkozz vele...

Így is tettem. Mindenbe belekötött. Nem tetszett neki semmi. Először, hogy nincs doboza a telefonnak, utána az ár, majd ez a térerős dolog. A végén már nem írtam semmit és letiltottam msn-ről. :yes:
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Akartam ajánlani, hogy pattanj bicajra, gurulj 1-2km-el közelebb a tornyodhoz, s csinálj úgy egy képet róla, hogy lássa, nem gázos. De ezek után amit írtál róla, képes még vásárlás után is mindenért ***gatni. Jól tetted, hogy "némítottad".
(#) sprofan hozzászólása Máj 12, 2009 /

Sziasztok!
Valaki megtudná mondani hogy hogyan tudnék ugyan ilyen típusú videót csinálni? Mert beállítom a konvertáló progiba hogy Select the output container: AVI Secelct te output video codec -- és itt mit kéne kiválasztanom? mert van egy csomó, H263, H263+,Mpeg4,FFV1,DivX, STB...
Már próbálgattam egy párat de mindre hibát írt ki az mp4 lejátszóm hogy hibás kiterjesztés Pedig beállítottam a videó méretétől kezdve az FPS számon át a teljes bitsebességig hogy egyezzen ezzel de semmi. Elvileg AVI és MP4 videó fájlokat is le tud játszani, de ezen a gyárin kívül még egyel sem indult. Ebben kéne segítség.
köszi

Video-2.avi

(#) Norberto válasza sprofan hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

XviD codec-et kell kiválasztanod a többi film tömörítésénél.
(#) sprofan válasza Norberto hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

File Format Error
Az alábbi beállításokat használva: (kép)

avkk.jpg

(#) Norberto válasza sprofan hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Pedig nekem ezt mutatta a GSpot codec-információs program...
(#) szakáll válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

zoly15; Aktív koromban kazánjavítós cégnél dolgoztam.Az öntöttvas-tagos kazánoknál összehúzatás előtt gondos illeszkedő felület csiszolás. A tömítéshez egyszerű "míniumos késtapasz" -t használtunk.Ma már ilyen nincs, helyette a "vasgittet ajánlom. A színe miatt gondolhatod, hogy rozsdás. A tagokat nem kell ragasztani, csak tömíteni. Ha most ragasztod, a következő szétszerelést nem úszod meg öntvénytörés nélkül. Az drága lesz.
(#) sound.man hozzászólása Máj 12, 2009 /

1111. oldal Ebbe a topikba telnek a leggyorsabban az oldalak.
(#) Müszi válasza sound.man hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Mi (azaz a Csővesek) már a 1225. oldalnál járunk. Ott pörögnek ám az oldalak
(#) Ricsi89 válasza Müszi hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Így van. A nagy OFF-osok le vannak maradva.
(#) Georgee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Csak azért is offolok! Ebben az évben a Tiszán nem volt árvíz, szerintetek, van köze a válsághoz?
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Lemaradva, lemaradva... Ha nincs nagy off hangulat akkor nincs! Ez nem megy erőszakkal. Különben is hiányzik jó pár "nagy öreg" offos!
(#) Action2K válasza Georgee hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Még jó hogy összefügg. Drága a víz mindenki spórol, csak minden ötödik alkalommal húzza le a wc-t.
(#) sprofan válasza Norberto hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Megkerestem és nagy nehezen megtaláltam a hozzá tartozó gyári cd-t a neten. Van rajta egy AVI Tool SPE nevű program, elsőre sikerült . Fontos volt hogy meg tudjam oldani mert nagyon gyönyörű képe van ennek a QVGA kijelzőnek, és így tudok filmeket nézni rajta ha utazok.
De azért köszönöm a segítségedet!
(#) Ricsi89 válasza Georgee hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Még lehet árvíz, bár ennyi esőtől, ami mostanság esik, inkább kiszáradnak a folyók a végén. Bár nem lehet tudni mit hoz a jövő.
Jé még az én előző hsz-emet is az újak közé rakta az oldal.
(#) Georgee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Ha igy haladunk, akkor nemcsak az árvíz, de a holnap is el fog maradni érdeklődés hiányában
Következő: »»   527 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem