Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezeték nélküli gyertya

Témaindító: vicsys, idő: Okt 28, 2008
Lapozás: OK   36 / 59
(#) kaqkk válasza zenetom hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

És én úgy csináltam (télen ) hogy a kandallóra tettem a poharas gyertyát és amikor felovadt beleejtettem a
panelt . Van kép róla előrébb .
(#) zenetom válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Gondolm ERRE gondolsz... De ezt már készen vetted?

Igen ahogy a képen van úgy volt 800ft
És felolvasztás után az összes bubi eltűnt belőle

Visszahűlés után már nem voltak ott a buborékok?
De én már vettem egy szép poharat... Esetleg át lehet önteni..?

nyugodtan öntsd át a bubik felszállnak ha elég meleg a zselé (és kihülés után ) kb egy héttel újra előtünnek
"sok pici bubi" ha túl forró volt ! tehát el kell találni a hőfokot , én kb 3x olvasztottam vissza mire teljesen
bubimentes lett .

Nembaj, nekem tetszenek a bubik
Mondjuk nem magamnak csinálom...
(#) slogan hozzászólása Máj 28, 2009 /

Sziasztok !
Mint írtam ,megépítettem én is ,tök jól megy ,de most máshova kéne alkalmaznom !

Szarintetek 20mm átmérőben működne e a légmagos dolog ,ill. nem nagyon értek a "kiszámoláshoz" ,mekkora keresztmetszetű vezeték,milyen menetszám kéne vajn ?

Köszi , üdv : István
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Máj 29, 2009 /

Elvileg semmi számítás nem kell , csak a két tekercs mértete és a kondik értéke legyen egyforma .
(#) Vandor76 válasza slogan hozzászólására (») Jún 2, 2009 /

Hali!

A kiszámoláshoz én sem értek, de én már csináltam 5 centi és 3,5 centi átmérőjű tekercsekkel is. A tapasztalat azt mutatja, hogy a 3,5 centis sokkal gyengébb, tippem szerint a 2 centis nagyon/túl gyenge lenne.

Az átmérő csökkentésével csökken a légmag keresztmetszete is, ami nyilván befolyásolja az átvihető teljesítményt. Vasmag esetén talán még ki is tudnám számolni hogy hogyan, de a légmagos tekercseket csak távolról ugatom
Igen tudom, nézzem meg Gugli-ban ;-P
(#) Szebence válasza Vandor76 hozzászólására (») Jún 2, 2009 / 1

Nekem az 5,5 - 6cm átmérőjű tekercsekkel a legnagyobb a hatótávolság.
(#) bigbazsi válasza Szebence hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Nekem is az 5- 5,5cm-es átmérőnél a legnagyobb a hatótáv
(#) slogan válasza bigbazsi hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Nem próbált valaki 18mm körüli átmérőt ?
Ezen átmérővel kéne 10-15mm távolság !
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Miért kérded ? nincs elég vezetéked a próbához ?
(#) slogan válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Mert hátha próbálta valaki ,melyik részét nem érted ?
Ha nem próbálta senki ,akkor kipróbálom ,ha meg igen ,akkor nem kísérletezek vele....

Én azt nem értem , miért vársz arra hogy valaki megmondja hogy próbálta e . kb 10 perc alatt csinálsz két tekercset és te magad kipróbálod
Amióta feltetted a kérdést én már 5x kipróbáltam volna Egyébként nálam a hobbi arról szól hogy kitalálok valamit és megépítem
(#) zenetom válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Idézet:
„kb 10 perc alatt csinálsz két tekercset”

vagy 4-et
Nagyjábból én is elkészítettem már a dobozolást is, T*sco-s 50db-os teamécsesből 26db-ot elhasználva (jó nagy poharat vettem...). Nagyon szép lett maga a pohár. Csak az adó oldali rész nincs teljesen még bedobozolva ( nem találok itthon kapcsolót, pedig tudom hogy vettem ).

Így harmadszor elolvasva a soraidat , rájöttem mit
takar a kérdésed . Te nem szeretsz kisérletezni
csak utánépítés szintjén űzöd ezt a hobbit ! Bocsánat
az előző két hozzászólásom miatt .
Ha vársz holnapig veszek alkatrészeket és kipróbálom
helyetted hogyan működik és mekkora a hatótávja a 18mm átmárőjű tekercsekkel . Jó lesz így ?
Bírsz várni holnapig ?
(#) Electro hozzászólása Jún 4, 2009 /

Én majd vizsgaidőszak után akarok nekilátni a dolgoknak, de a NYÁK megtervezésével nem tudtam várni.

Ha valakinek kellene, felraktam az EAGLE nyákterveket. EAGLE 5.5.0-ás verzióval készültek. A csatolt képek 10%-ra lettek lekicsinyítve.
(#) zenetom hozzászólása Jún 4, 2009 /

Hali!
Van egy kis probléma a viasszal. Ilyen furcsa lett egy részénél, szerintem azért, mert kihűlés közben kicsit összezsugorodott és eltávolodott a pohár szélétől. Meg tölcsérszerű mélyedés keletkezett benne, de ezeket MSN-en említette Szebence kolléga.
A poharat belerakom forró vízbe, hogy szépen feloldódjon a viasz, de csak egy kicsit, de visszahűlés után nem fog megint eltávolodni a pohár szélétől?
A "tölcsér"-be pedig (kihűlt állapotban) öntök megolvasztott viaszt...
(#) bigbazsi hozzászólása Jún 4, 2009 /

Szia!
Én is csináltam egy viaszosat és nekem is kráteres lett
(#) zenetom válasza bigbazsi hozzászólására (») Jún 4, 2009 /

Öntöttél bele viaszt?
(#) kaqkk válasza Electro hozzászólására (») Jún 4, 2009 /

Jó a nyákod De a vékony "keretet kívül és belül szüntesd meg ,mert egy egy rövidrezárt menetet képeznek és nagyon lerontják a hatásfokot ! Sőt az is lehet hogy egyáltalán nem fog működni az "átvitel!"
(#) slogan válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 4, 2009 /

Nem

Viccet félre téve ,mindig este jut eszembe ,amikor is már nincs kedvem szétpakolni ,de ki fogom próbálni 7 végén ....

Azért köszi a türelmeteket !
(#) Electro válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 4, 2009 /

Azokat a kereteket csak azért csináltam meg, hogy majd legyen valami irányzék a lombfűrésznek. Azok mentén akarom majd szépen körbevágni.
(#) bigbazsi válasza zenetom hozzászólására (») Jún 4, 2009 /

Persze hogy öntöttem!
(#) Szebence válasza bigbazsi hozzászólására (») Jún 4, 2009 /

Én csináltam szivárvány leddel viaszosat és zseléset is. A viaszosnál természetes, hogy amikor kihűl, akkor kicsit összeesik, de én is kipótoltam még egy kis viasszal. Mindkettő nagyon tetszik, nem tudom eldönteni melyik a szebb. Szerintem azért mert mindkettő más kategória.
A zselés annyiból más, hogy azt teljesen egyedivé lehet varázsolni. Bővebben: Link
(#) bigbazsi válasza Szebence hozzászólására (») Jún 4, 2009 /

Szia!
Nekem a zselés jobban tetszik! Abban igazad van hogy jobban fellehet díszíteni!
(#) nagy_david1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Hello köbzoli és mindenki más!
Ezelőt kb egy hónappal nemtudom emlékszel-e de fejembe vettem hogy megvalósítok egy MHz generátort, mert azt mondtad hogy 3,5 Mhz-el rezonál ez a tekercs. Mint tudod sokat próbálkoztam 555 ic-vel és astabil tranzisztoros kapcsolásokkal ezt a frekvenciát elérni, de mindhiába. Végül sikerült elérnem ezt a frekvencia tartományt nagy örömömre, de örömöm hamar lankadt mikor a tekercseket rákötöttem és nem gyult ki a led a másik tekercsen. Tisztázok pár dolgot hogy ezeket ne említsétek: a tekercsek ugyanazok melyek már működtek a "skori" féle kapcsolással, az áramfelvételem úgy 60 mA volt, próbáltam egész 1MHz-től 7MHz-ig de semmi nem változott, nemtduom mennyire számít az hogy lüktető egyenáramot kapott a tekercs és nem váltakozót. Mellékeltem egy képet is. Remélem valaki tud segíteni, a frekvencia már elméletben stimmel a "skori"-eval.

MHz.JPG

(#) nagy_david1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Akkor ez így teljesen döglött ötlet? Tudom tul akarom bonyolítani. Amúgy nagyon sok tekercsmérettel kipróbáltam, sok méter rézdrótót már eltekergettem, de semmi Sokkal szimpatikusabb nekem ez a kényszerített megoldás mint az önrezgős, mert abban még annyira nem vagyok jártas és nem szeretek olyan dolgot csinálni mi működik de nem 100%-ban értem hogy hogyan. Egyszerű nagyon tudom az én tulbonyolított megoldásomhoz képest, főleg hogy még a megfelelő frekvenciát előállítsam mivel soka próbáloztam de legalább értem és nekem egyszerűbb ez a túlbonyolított megoldás, bár nemtduom van-e értelme folytatni és leheté belőle gálickő. Minden esetre ezzel még egy ideig elszórakozok hátha ilyen kényszerített megoldással működésre bírható. Tekercsek terén a lehető legkezdőbb vagyok, talán ez az egyik alkatrész mihez a legkevesebbet konyítok, és most nem arról van szó hogy elmélet hanem alkalmazás. Ezért óckodok egyelőre az ilyen megközelítéstől míg még itt is le nem fog esni a tantusz a tekercseknél és megértem az egészet. Tényleng nagyon nemszeretek olyan dolgokat csinálni mit más megtervezett de nem értek benne dolgokat, és megcsinálom csak mert menni kell, s ha nem megy akkor emg azt se tudom hol keressem a hibát. Mondjuk ez valóban egy olyan egyszerű dolog hogy csak. Na mindegy köszi a segítséget, értem miket te írtál s mgyaráztál. Addig nem adom fel míg valaki egy vödör hideg vízzel nyakon nem önt s felvilágosít hogy a tekercset nem lehet "passzív résztvevőként" használni ilyen célra.
(#) moltam válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

Mivel sikerült elérned?Astabil multival?És ha tennél a tekercs elé egy ilyet ? Vagy FET helyett NPN meg PNP tranyópárral.Láttam sok inverter kapcsrajzot és ott legtöbbször ilyet használnak váltóáram előállitásához.
Következő: »»   36 / 59
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem