Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   566 / 3611
(#) Georgee hozzászólása Jún 13, 2009 /

Végig olvastam a van kiút témát, tiszta
Idézet:
„szájönszfiksön”
. De legalább egy jót nevettem Utoljára az oldalon a daniroboton röhögtem ekkorát.
(#) klemo86 hozzászólása Jún 13, 2009 /

Újra itt, diplomával, jó kedvvel
Ma szétbontottam a Disk Drive Exerciseremet, és egy halom szép kapcsolóm lett...
Ötleteket várok a felhasználásra, nekem nem volt fantáziám - a lényeg, hogy értelmes cucc legyen belőle, és hogy a készlet nagy részét felhasználjam EGY készülékben, az tök szexi lenne
Előre is köszi minden értelmes gondolatot!

Pic0055.jpg

(#) bankimajki válasza klemo86 hozzászólására (») Jún 13, 2009 /

Építs valami digitális teszt kütyüt, vagy dobj meg engem egy párral, és majd felhasználom értelmesen
(#) vtsoftware hozzászólása Jún 14, 2009 /

Sziasztok

Végső elkeseredésben vagyok...
Keresnék valakit aki Hódmezővásárhelyen tud AVR-t égetni. Az én Doperem sajna bekrepált, összeraktam próbapanelen egy STK200-at, de nem bízok benne, meg mintha nem tenné rá a programot, vagy az hogy nem tudom PonyProg-al hogy állítsam a Fuse-biteket, Tiny13-at pedig ahogy néztem a PonyProg oldalán, ne támogatja az STK200.

Nos a lényeg, ha valakihez el tudnék-e ugrani 2 AVR-el és felprogramozná őket nekem? Egy ATTiny13 és egy ATMega8-as IC-re kéne rátenni a két HEX-et.

Ha valaki tud segíteni kérem szóljon itt vagy privátban...

Előre is köszönöm
(#) omikron válasza klemo86 hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Szerencsés vagy. Tegnap feltúrtam a dobozaimat, kellett volna 4 db egyforma, de nem találtam. Van sok kapcsolóm nekem is, de két ugyanolyan nincs köztük...

Más: Nagyon megörültem ennek a jó időnek, az embernek még a közérzete is más, ha nem lát felhőt az égen. Főleg, hogy vége a félévnek, a vizsgáknak, most még nagyobb erővel és kedvvel foghatok neki a nyári terveimnek.
Üdv.
(#) bankimajki hozzászólása Jún 14, 2009 /

Valaki meg épp hogy befejezi a vizsgákat és mehet dolgozni , de legalább sok szép csajszival találkozom meló közben. , csak nagyon meleg van. Na kitaláljátok mit dolgozom?
(#) bankimajki válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Keddig van időtök találgatni, mert csak akkor leszek ismét sziasztok
(#) klemo86 válasza omikron hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Kösz
A baj az, hogy nekem egy rakáson kéne belőle egy csomó, mert az úgy tök szép
Csak nem tudom, mit kéne belőle építeni...
Nekem is jó kedvem lenne, sikerültek a vizsgák, meg minden, szép az idő, csak a modemem hülyült kicsit meg olyat csinál, hogy az ADSL RX/TX LED elalszik, aztán a Power LED, aztán újra világít az RX/TX, és újra elalszik, utána megint világít a Power, és kezdi elölről, reset meg semmi nem segít, és akkor is ezt csinálja, ha nincs bedugva semmi adatkábel, csak a táp... Úgyhogy a szolgáltatótól kéne másikat kérni, mert az övék (persze már belenyúltam, mert a tápban annyi puffer nem volt, hogy ha a szünetmentes átkapcsolt inverterre, újraindult az egész, de kondival mindjárt jobb lett a helyzet) - egyszer már beszóltam, akkor azt mondták, hogy a központban volt valami, de akkor egy hétig jó is volt utána. Amúgy ezt a hülyeséget a nap bármelyik szakában eljátsza véletlenszerűen, általában délelőtt... Nem tudni előre, mikor kezdi, és mikor fejezi be (amíg ez megy, nincs net természetesen)
(#) Georgee válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Idézet:
„de legalább sok szép csajszival találkozom meló közben.”
Csak tippem van
(#) zoly15 válasza Georgee hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Ha Miskolcon dolgozna azt mondanám hogy
Idézet:
„Hosszú utca”
(#) Norberto válasza omikron hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Idézet:
„Nagyon megörültem ennek a jó időnek, az embernek még a közérzete is más, ha nem lát felhőt az égen. Főleg, hogy vége a félévnek, a vizsgáknak, most még nagyobb erővel és kedvvel foghatok neki a nyári terveimnek.”

Ezt én sem tudtam volna jobban és szebben leírni
(#) Norberto válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Te vagy a fagyiárus

Én amúgy az elmúlt 8-9 évben minden nyáron szanaszét dolgoztam magam, ez lesz az első nyaram, amikor csak 1-2 hetet tervezek dolgozgatni...
(#) omikron válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Strand, lángos sütés?

Tavaly én egy nagyon jó helyen dolgoztam, egy antennagyárban töltöttem 6 hetet. Sajnos idén már nem tudtak nyári munkást foglalkoztatni, amiért nagyon kár. Rengeteget tanultam azalatt az idő alatt, noha különösebben nem vonzódtam az antennák és a mikrohullám után.
Ezen a nyáron most pihenő lesz (előre láthatólag), bár valami fűnyírásféle talán láthatáron van, de az is csak két hétre.

Klemo86: Nekem az nem szokott tetszeni, amikor csak úgy megszűnik az internetkapcsolat. Egy időben gyakori volt, hogy egy nap hosszú órákon át nem volt net. Persze még sosem reklamáltam, ilyenekre elég magas az ingerküszöböm, lehet, hogy rossz a hozzáállásom?.
Mostanában egy érdekes dologra lettem figyelmes. A modemen régebben gyorsan villogott a "Data" led, most meg meg sem mukkan, csak ha adatforgalom van. "Változtathattak" a szolgáltatás közvetítésében?
(#) gtk hozzászólása Jún 14, 2009 /

gr89:

En a napokban raktam fel 7.10 ala. A videoknal van egy link a flash playerre. Onnan letoltod Linuxhoz a csomagolt verziot (tar.gz, vagy micsoda..)
Kicsomagolod es futtatod a telepito scriptet (cd install_flash_player_10_linux/ sudo flashplayer-installer) Ker egy konyvtarat, oda meg beirod: /usr/lib/firefox. Firefox legyen bezarva. Ujraindit es mukodik, talan.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 14, 2009 /

Szevasztok, hobbisták!

Lenne egy kérésem felétek, nem annyira sürgős, de megköszönném a segytséget.

Elkéne készítenem egy weblapot, és szeretném megudni, hogy melyik a legalkamasabb erre a feladatra. Főbb követlemény a bönkészőkkel való nagy, vagy teljes kompatibilitás.

Ti mit ajánlotok? A segítégeteket köszönöm.

Szerk.: Egy jó Flasch banner készítő programból milyt tudnátok ajánlani?
(#) mark.budai válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

HTML-re én Xara Webstyle 4-et használok, PHP-bel még nem foglalkoztam.
(#) klemo86 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Dreamweaver, szerintem alap
Rengeteg CSS áll rendelkezésedre a neten (freecsstemplate) Egyszerű is viszonylag... Jó munkát hozzá!
(#) szabi83 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Notepad
Esetleg Putra Writer .

Sok sikert
(#) KTobi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Pillanatnyi őszinte véleménye, hogy szövegszerkesztő (Notpad2, Notpad++, vagy hasonló, melyik már értelmezi a kódot, és így színezi).
Mondom mindezt azután, hogy már dolgoztam Dreamweaver-ben, más nagyon egyszerű weblapkészítőben (NetObjects Fusion). Most tanultuk az iskolában a HTMLt szövegesen, majd áttértünk a Dreamweaverre. Hát hogy mennyire elkomplikálja a kódot. Eddig nem tudtam kód alapon a weblapkészítést. Maradok a Notpadnál.
Ha nem tudsz kód alapján, akkor a NetObjects Fusion 10es változatát ajánlom, nagyon egyszerű. Egy két óra alatt meg lehet tanulni. (kompatibilitási problémám nem volt még vele; nagyon nem lett tesztelve). Vagy kihívásnak használhatod a Dreamweavert, de sokkal összetettebb.
(#) Ricsi89 válasza gtk hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

helló!
Megnéztem, elindítottam, de nekem nem kér mappát, hogy hová rakja. Egy meghatározott mappába rakja bele. De így sem megy. Nem értem mi lehet, mert minden más oldalon lejátszik mindent, csak itt nem a videókat.
(#) vicsys válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

A legegyszerűbben könnyen összekalapálható, magyar nyelvű, szerkesztő progi, sok beépített szolgáltatással:
Idézet:
„Incomedia Website Evolution X5”
Persze fizetős, de nagyon jó kezdőknek is. Ezzel dobáltam össze a honlapomat is...
(#) karesz01 hozzászólása Jún 14, 2009 /

Sziasztok a linknél található gépeket érdemes lenne-e megvennem mert szándékozok venni.
Csakis MAKITA! Véleményeket kérek!
üdv.
Bővebben: Link
(#) KTobi válasza karesz01 hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Nekem nem teszik az ilyen kialakítású fúró-vésőkalapács, jobb ha az rendes kialakítású, jobb úgy a fogása. Ilyen kialakításban legyen normál feje(gyors-szorítás, vagy kulcsos).Kicsit sokallom az árát.
(#) karesz01 válasza KTobi hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

De miért ez nem hobbi ipari , a tokmányban meg nem fordul meg a hegy az tuti.
(#) Georgee válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Az ami a tiszai felé van?
(#) KTobi válasza karesz01 hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Még nem találkoztam ilyen tokmányba illő, fa illetve vasfúróval. Az árából ítélve gondoltam, hogy nem hobbi. Attól, hogy ipari, még a kialakításról a véleményem változatlan. Ha fúró, akkor ilyen legyen, de normál fejjel, ha pedig betonfúrónak kell, akkor pedig állómotoros. DE ez csak az én véleményem. Nem ez a mindennapi munkám, nem vagyok hozzáértő. Véleményeket kértél, tőlem kaptál.

Csavarozónk egy drágább darab volt, napi használattal jobb volna, mivel NICD, de így sem rossz (50€). Fúrókalapácsunk, pedig egyike a legolcsóbbaknak, mást a kialakítása (állómotoros), ritkán használjuk, de egyszer, majd egy hétig bőven túl volt hajtva a hobbi kategórián, szinte egész nap dolgozta a követ (nem beton, mint amire tervezve van), és jól bírta.
(#) _ampervadasz_ válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Elnézést, hogy csak most válaszolok, és köszönöm a segítséget mindannyiótoktól!
(#) _ampervadasz_ válasza vicsys hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

A honlapodnak meg külön gartulálok, nagyon pöpec lett! Nagyon eltalált lett!

A képgalériába is elnéztem, és nagyon tettszett, az összes munkád amit ott összehoztál, az a jó nagy, kettő LCD kijelzős labortápod egyenesen szenzációs. Gondolom a kapcolási rajz nem publikus hozzá?
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 14, 2009 /

Jóéjt, mindenkinek. Mára már kivette belöllem a takarítási kedv az energiát, na meg még egy macsom lett, és azóta intercytiset játszanak rajtam éjjelnte!
(#) gtk válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 15, 2009 /

Nem tudom van-e hozza readme, ha van olvasd el. Youtube nekem is ment korabban enelkul is, meg mas is.
Azt javaslom szedd le ezeket az ujonnan telepitetteket es probald ujra az utobbi modszerrel.
Következő: »»   566 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem