(#) |
7805 hozzászólása |
Júl 3, 2009 |
|
/ |
|
|
Sziasztok!
Azt szeretném meg érdeklődni hogy létezik-e egy cucc amit láttam egy újságban valahol (régi hobbielektronikában)-egy kapcsolást amin volt valami izzó egy 12-voltos trafó meg egy 4-elemes elemtartó és ezen a néven volt hogy "elem regeneráló"???
Egy ilyen dolgot szeretnék csinálni alkáli elem számára és az mivel 4-vagy 5-dologból volt ennek is körülbelül ennyiben kéne lenni csak kéne egy kapcsolás. A bemeneti V-és A- is mindegy csak azt szeretném kipróbálni hogy jó e-
Vagyis azt szeretném csinálni hogy legyen egy dolog ami a rossz (lemerült) elemeket újratölti??
Előre is köszi!
7805
Szia! Azért arra vigyázz, hogy a szárazelem regerenálása nem ugyanaz a töltéssel, vagy az akkumulátor töltéssel. Annak idején egy sima tápegység feszültségét kötöttem két sorba kötött elemre. Úgy állítottam be a feszültséget, hogy ne melegedjenek túl az elemek. Nyilván ez nem volt ideális megoldás, de bizonyos mértékig működött. Csak egyszer durrant szét egy elem. Yoe
(#) |
7805 hozzászólása |
Júl 4, 2009 |
|
/ |
|
|
Köszi a válaszokat!
ÉS egyszer anya csinált olyat hogy elemet rakott az akumlátorra tervezett gyorsöltöbe de fel töltötte és ki is kapcsolt a töltő amikor elérte az 1.5-voltot
:eek2:
(#) |
JOJO hozzászólása |
Okt 20, 2013 |
|
/ |
|
|
Tiszteletem
szeretnék száraz elemet regenerálni tudna valaki segíteni egy rajzzal?
Csak hat hozzászólásnyit kell visszaolvasnod.
Simpi már betette.
Az egész topic egy oldal igazán elolvashattad volna.