Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdv!
Nem tudom, hogy jóra gondolok-e, de Te most a Macromedia Fireworks -re gondolsz? (lehet, hogy én vagyok a hülye, szóval nyugodtan javítsatok ki ha tévedek)
Eagle kell neked vagy SprintLayout!
SprintL-be be lehez vinni képet háttérnek és arra át tudod rajzolni a vezető sávokat, Eagleb pedig háttérnek vezetősávnak bárminek, amilyen rétegre teszed és ott is ugyan az! Már ha annak a fireworks izének kép e kimenete! Bár igazából, ekkora feladatra bármilyen képszerkesztő megteszi kb.
Egy valamit nem szabad elfelejteni: A LED-ekhez előtét-ellenállás(ok) is kell(enek)!
Eagle-m sajnos nincsen. Nem lehet esetleg Ultiboard-al megcsinálni?
Bármelyik olyan program megfelel, amivel lehet NYÁK-ot tervezni.
A SprintL-ben nem lehet íves vonalat húzni. Vagy az egyenes vonallal gondoltad és azt sokszor lefixálni, így kijönne a ferdeség?
Az lenne a legjobb, hogyha tudnák csinálni egy olyat, hogy középen kettévágná egy vékony fehér vonallal az összes betűt és akkor nem kell nyáktervező progi sem, hanem mindjárt mehetne fotózásra a kép.
Csak körülbelül sejtem, hogy mit szeretnél, mert még egy vázlatos képet sem tettél fel arról, hogy mi a szándékod...
A LED-ek előtét-ellenállásáról se felejtkezz meg! Egy kis segítség ehhez.
A LED-ek előtét ellenállása valószínűleg a kép mögött lesz, ott elférnek a furatszerelt alkatrészek is. Teszek fel egy képet hogy hogyan is gondoltam ezt az egészet. És elnézést, ha idáig nem voltam érthető. A piros csíkok szimbolizálják a LED-eket, amelyek természetesen végig lennének rakva a feliraton, hogy milyen sűrűn azt még nem tudom.
A sűrűséget próbálgatással tudod meghatározni. Annyira vidd közel őket egymáshoz, hogy szinte "egybefüggő" fényként lásd, akkor lesz szép. (Ha pedig még egy tejopál lemezzel is lefeded, akkor végképp egészen jó lesz.)
Nos sikerült megoldani a problémát, fireworks-ben másoltam az egész feliratot, majd fehérre állítottam a színét és vékonyabbra a vastagságát. Az eredmény tökéletes fehér csík a betűk közepén Mostmár csak a felbontással lesznek gondok, mert a nyomtatott verzió nagyon pixeles Ez a tejopálos megoldás nem rossz ötlet. Majd kipróbálom, de úgy biztossan egybefüggőbbnek fog látszani
Egyszerű páraérzékelőt akarok csinálni, tehát ha pára van, akkor bekapcsol, amit rákötsz.. (valami egyszerűfajta legyen)
És hogyan lehet szabályozni?
Ez a KIT jó lenne nekem, mert én a hangjelzés helyet egy 12V-os ventilátort kötnék rá. Azt lehet?
Bővebben: Link És ezt összeszerelve árulják? És a ventilátor teljesítményét befolyásolná? És, hogy mikor kapcsoljon be, azt az érzékenységet lehet állítani?
Sziasztok.Adott egy 1 morzés 12v relé.Egykapcsolásnak folyamatosan kapcsolgatnia kellene.Tehát egyszer az egyik érintkezőn zárni de közben a másikon nyitnia kellene,és ezt a sebességet egy potival állítanám.Valami 555 IC-s dolgora gondoltam.Van erre kész kapcsolás vagy estleg tudna rajzolni nekem valaki??
Köszönöm
Sziasztok!
A kapcsolási rajzon bekarikáztam kettő alkatrészt.Azok mik lennének? Az egyik az ferrit lenne? Ha igen akkor 2,5mm vastagnak kell lennie? a12t az mit jelent?
Sziasztok
Szükségem lenne 1%-os kondikra de ezt Debrecenben lehetetlen beszerezni!! Kérdésem: Az úgy szerintetek jó lesz ha 10nF-os kondikat akarok, ezekből veszek egy marékkal, és leméregetem őket hogy, jó közelítéssel 10nF-osak legyenek. Ezt egy 20nF-200µF multival szeretném lemérni. Jó lesz ez így? (vagy ha tudtok boltot ebben a városban ahol árulnak ilyet akkor az mégjoibb)
Ezt a segédprogramot használhatod, hogy belődd a frekvenciát. Ha nem kell hajszálpontos időzítés, akkor az 555-ös elég jó. A 3. lábára egy előtét ellenállással egy tranzisztor, és egy védő dióda párhuzamosan a relével.
Kb úgy, mint ezen a képen.
A bal oldali egy légmagos tekercs, a jobb oldali egy ferritmagos.
(Feltételezem, hogy a 12t a 12 menetet jelöli, utána pedig a belső átmérő van mm-ben.)
Az nem lesz pontos. Inkább rendeld meg netes úton, vagy ha valakit megkérsz, megveszi, és elpostázza Neked.
(Boltot sajnos nem tudok ajánlani, Debrecen az ország másik csücske... )
Köszönöm szépen.
Gondoltam én is a netes rendelésre, végignéztem vagy 10 boltot biztos, de sehol nem találtam. Esetleg megrendeltetem a bolttal, és akkor beszállítói áron megkapm
nem fontosa annyira
Tudnál egy rajzot csinálni??12V lenne a tápfesz
A rajzon, amit linkeltem, a két LED helyére kell berakni csupán a relét, és elhagyható a 270 Ohm-os ellenállás. Helyette a relével kell párhuzamosan tenni egy védődiódát.
A tápfeszültségre szinte "érzéketlen" a kapcsolás.
Az a gond hogy,egy potival szeretném állítani a váltogatás sebességét...
A jobb oldali két, 15 k Ohm-os ellenállás helyére tehetsz mondjuk két, 25 k Ohm-os potit.
egy potival meg lehet oldani?
Igen, meg lehet oldani, de fejből nem tudom, melyik helyére kell tenni. A segédprogramot nézd meg, amit linkeltem, abból ki tudod silabizálni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |