Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HESTORE.hu

Témaindító: Topi, idő: Máj 8, 2009
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek

Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő.

Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Lapozás: OK   10 / 172
(#) KTobi válasza potyo hozzászólására (») Júl 26, 2009 /

Hogy említed. Utoljára, mikor rendeltem, a pákahegyek körül volt egy kis kavarodás.
A forrasztóhegy 058re legjobban erre hasonlító hegyet kaptam. Szerintem valami kavarodás lehetett a raktárban, félrepakolták a bejövő termékeket. Személyesen kellene valamelyik e-mail, fórumfelelősnek ellenőriznie.
Csak jelenteni akarom, ne forduljon még egyszer elő ilyen hiba, mással. Már régebben történt, remélhetőleg már azóta helyreállt a rend. Más itt a fórumon már rendelte ezt a hegyet?
(#) potyo válasza KTobi hozzászólására (») Júl 26, 2009 /

Az SR624-ből rendeltem, én azt is kaptam. Olvassák az illetékesek a fórumot, ha tényleg valami hibás volt, akkor ki lesz javítva.
(#) radocziandras válasza potyo hozzászólására (») Júl 26, 2009 /

Kösszönöm, majd megírom nekik az e-mailt.
(#) mammut hozzászólása Júl 26, 2009 /

Nekem is volna problémám, még tavaly rendeltem egy nagyobb csomagot és az ellenállások értékei nem gyengén nagyobbak az általam rendeltekénél és még a csomagolásokon is az általam rendelt érték van!
PL.: 300ohm helyett 300Kohm, 300->300K, 470->470K, szerintem kicsit ciki, hogy a normál helyett ezerszerest kaptam, ráadásul ma építettem be 16DB-ot!
(#) MolnarG hozzászólása Júl 26, 2009 /

Ha már lúd, legyen kettő...
Én legutóbb ilyen helyett ilyet kaptam 40db-ot . Nem is az a baj, hogy anyagilag nagyon megterhelt, de ezt soha nem fogom elhasználni, ami kellett volna amiatt meg nem tudtam továbbhaladni... . Csak gondoltam szólok, hogy hátha itt is keveredés van a cikkszámmal... Bár a hölgy a helyszínen mondta, hogy nyugodtan nézzem meg megvan e minden... de hát 30 tételnél ki tartja már fejbe, hogy minek és mennyinek kéne lennie, fő a bizalom alapon gondoltam fölösleges belenéznem a pakkba... vagy mégsem?
(#) mammut válasza MolnarG hozzászólására (») Júl 26, 2009 /

HÁt igen kérem, így vagyok ezzel én is :
+ vagy 100db 400k-s + 100db 300k-s + 50db 330K-s ellenállással ezredrésze helyett feleslegesen, szerintem az általam kinevezett satus-zúzda lesz a végzetük, mivel sehova sem tudom felhasználni őket!
(#) szamóca válasza MolnarG hozzászólására (») Júl 26, 2009 /

Itt a gond az lehet hogy a csúszósaru hüvely és a csúszósaru, egy néven szigeteletlen kábelsaru fut . Ez vezethet tévedéshez.
(#) KTobi válasza MolnarG hozzászólására (») Júl 26, 2009 /

Még ha csak harminc tétel lett volna. Mikor már hozzám került, futár vitte rokonhoz, akkor a kocsiban átszaladva a majd 90 tételt rögtön észrevettem. Jeleztem, erre leküldték elnézéskérések közepette még egyszer. Tényleg szívélyesek, ha gond van javítják, volt rosszat adtam véletlenül hozzá írtam nekik, kicserélték gond nélkül. Megesett, hogy kétszer is bepakolták. Törekszenek a jó viszony kialakítására.
Akkor nem akartam még egyszer írni nekik, elég két hegy amivel nem tudok mit kezdeni és ez a topic sem élt még. De szerettem volna jelenteni, ne forduljon elő mással, aki esetleg csalódik bennük. És nem anyagilag még jobban megterhelni az áruházat.
MolnarG: Ha nem régi az eset írj nekik, leküldik a jót remélhetőleg, de ellenőrizd mit rendeltél, mert tényleg egy betű különbség.
(#) MolnarG válasza KTobi hozzászólására (») Júl 26, 2009 /

Három hete volt a rendelés, biztosan jó a megrendelés. Mivel sürgős volt ezért beszereztem máshonnan és hagytam a levelezést, kicserélést, satöbbit.
(#) Attila86 hozzászólása Júl 29, 2009 /

Lehet már kapni olyan KIT-et amit valaki beküldött? Anno azt mondta Topi hogy rengeteg KIT beküldés érkezett. Lett ezekből valami?
(#) mate_x válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

Én is ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Még május elején küldtem be egy kitet, de még semmijen válasz nem érkezett rá. Nem tudom, most én csináltam valamit rosszul, vagy tényleg ilyen sok kit érkezett...
(#) hadnagyakos válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

Én sem látok még mások által beküldött kiteteket, csak a régiek vannak. Pedig szerintem ez egy nagyon jó ötlet. Ezzel mindenki jól jár.
(#) Attila86 hozzászólása Júl 31, 2009 /

Én az első nap küldtem be áramkört, de akkor azt a választ kaptam hogy majd értesítenek hogyha a HESore-ban lesz az a két alkatrész ami az áramkörömhöz kell de még nincs nekik. A napokban került fel az egyik eddig hiányzó alkatrész (ICL7107), ezért került nálam újra szóba a dolog.
(#) radocziandras hozzászólása Júl 31, 2009 /

Sziasztok!

Szólni szeretnék, hogy az AVR-ISP KIT ben a 10 uf 63v helyett 1uf 100 voltos elkó van.Nem tudom, hogy a működést zavarja-e, de az biztos, hogy nem olyan volt benne.Köszönöm.
(#) vicsys válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

Nos, erre én is kíváncsi lennék, hogy kb. mennyi az átfutási ideje egy beküldött kit-nek...
(#) Norberto hozzászólása Aug 2, 2009 /

Sziasztok!

Csak egy felvetés. Olyat lehetne kérni, hogy a FET-eknél legyen egy újabb szűrő, ami jelenleg nincs beépítve a rendszerbe? Nevezetesen arra gondolok, hogy ki lehessen választani külön-külön, hogy csak az N-csatornások vagy pl. csak a P-csatornások jelenjenek meg.

Illetve, ha már a FET-eknél tartunk, akkor lehetne még egy átmeneti ellenállás alapján működő szűrő is

Pl. betesztek egy gombot, hogy további szűrési lehetőségek (és ez akár vonatkozhat a többi fajta alkatrészre is, ahol ugyanígy már nem férne ki felül többfajta szűrési lehetőség egymás mellett), és oda az általam fentebb említett szűrőket be lehetne építeni.
(#) lidi hozzászólása Aug 3, 2009 /

Pár észrevétel: Trafóknál az áram szűrő box mintha picit hiányos lenne: Bővebben: Link

És az RF moduloknál is jó lenne még egy szűrés RX, TX, Transciever kategóriákra. Esetleg még frekvenciákra is. Bővebben: Link
(#) leonart válasza Norberto hozzászólására (») Aug 3, 2009 / 6

az N csatornások a pozitív nyitó feszültséggel rendelkező tranyó.
P csatornás meg a negatív nyitó fesz.-es.
Ez alapján lehet szűrni.

Ha valaki felvállalja h kicsűjti a katalógusból az ellenállás adatokat, akkor szívesen felteszem. (De most per pill nincs időnk arra hogy még adatlapot is böngészgessünk )
(#) leonart válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 3, 2009 / 6

KITekkel kapcsolatban volt egy kis kavarodás. A hét végéig mindenki kap választ email-ben aki eddig kitet küldött be.
(#) slave557 hozzászólása Aug 4, 2009 /

Ez a KIT jó lenne nekem, mert én a hangjelzés helyet egy 12V-os ventilátort kötnék rá. Azt lehet?
Bővebben: Link
És ezt összeszerelve árulják?
És a ventilátor teljesítményét befolyásolná?
És, hogy mikor kapcsoljon be, azt az érzékenységet lehet állítani?

Ne én használjam helyetted a LINK gombot, mert abból baj lesz.
-- kobold
(#) leonart válasza slave557 hozzászólására (») Aug 4, 2009 / 6

-mivel relé van a kitben, azzal azt kapcsolsz amit szeretnél. Mindegy hogy mit kötsz rá. Max annyi a megkötés hogy ha jól emlékszem a relé max 220V/ 1A-t bír.
-neked kell összeszerelni azért kit
-elvileg nagyon kicsi a beiktatott ellenállása a relének tehát nem kellene hogy a ventillátor teljesítményét befolyásolja. (hacsak nem olyan nagy teljesítményű ventillátorról van szó, hogy a már említett értékek valamelyikét átlépi)
-a kitben eredetileg nincs állítási lehetőség de ha kicserélsz egy ellenállást potméterre akkor állítható lesz az érzékenység. Viszont mivel ez nem része a kitnek ezért neked kell kikísérletezni, hogy mit érdemes beletenni. (De szerintem hajrá érdemes próbálkozni mert abból tanul az ember.)

Melyik ellenállást kell kicserélni, és milyen potméterre?
Ha KIT-et veszek akkor én rakom össze, de van valami rajz, hogy ide ezt forraszd, ide meg ezt?

Van leírás és abból egyértelmű hogy mit érdemes kicserélni. Most hiába mondom hogy R1-es ellenállás úgysem érted amíg nincs előtted a rajz.

Amúgy egy ilyen ventilátorra gondoltam, gondolom, hogy ezt elbírja..
(#) mate_x válasza slave557 hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Én kitet még nem rendeltem, de gondolom úgy van, hogy megkapod a nyákot és a szükséges alkatrészeket, a beültetési rajzot, szerintem a kapcsolási rajzot is és valami leírást. A kapcsolásirajz alapján majd megnézheted melyik ellenállást kell kicserélni, de ha nem küldenek kapcsolásirajzot, akkor a nyák alapján te is ki tudod találni...
(#) slave557 válasza leonart hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

aha, értem

Szerintem simán elbírja

Én 20percre lakok a Hestore-tól és az a kérdésem, hogy milyen potit vegyek?
Én trimmerre gondoltam, mert olcsó, az jó?
És ha igen akkor melyiket válasszam innen.
(#) hadnagyakos válasza slave557 hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Ennek így semmi értelme nincsen, amíg nincs előtted és előttünk a kapcsolás, addig mi sem tudjuk megmondani, hogy mekkora potit vegyél. Ahhoz tudni kéne az ellenállás értékét. Nameg előttem is írták, hogy ezt ki kell kísérletezni, ezt számolgatás nélkül nem lehetne megoldani.
(#) mammut hozzászólása Aug 4, 2009 /

Nekem egy olyan kérdésem volna a Tisztelt HeStore felé, hogy a jövőben véletlenül nem tervezik-e olyan forrasztó paszta forgalmazásának/eladásának bevezetését, amit hösugárzóval lehet kémiailag ónná bírni.
Nem kellene forrasztópákával, meg ónszívószallaggal bohóckodni egy 80-nál több kivezetésű objektum környékén. Csak körberaknám evvel a pasztával, utána hősugárzóval körbeszaladnám és kész is volna a beültetés.
Paszta felvitele...
Következő: »»   10 / 172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem