Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Hello!
Tegnap este Siófokon voltam és titokban a hangminőséget is hallgatttam, a különböző hangos helyszíneken. Az átlag rosszból teljesen kiemelkedik a Coca Cola B. hangosítása. A tüzijáták mellé olyan Vangelist játszottak, amit jól ismerek és meg kell mondjam meglepett. Nem tudod mi a cucc ott és hogyan van multiplikálva? Önmagában nem hiszem, hogy csak az lenne a lényeg, hogy multiplikált nagyrendszer, mert most nyár elején a T-com Budapesti rendezvényén 200 milcsiért volt egy banda és azok is nagyrendszerrel jöttek, de az ehhez képest katasztrófa volt. Szóval érdekelne ...
Hali! Nem zenéltünk még a beach-en, így nem ismerem a hangosítós csapatot, de biztos hogy élvonalbéliek csinálják. Gondolom line-array hegyekkel vannak felszerelve "szegények"
Azért ha fogtok ott zenélni, nyomj egy esemest, viszem az asszonyt csápolni,,,
Fúú, de rég jártam erre... Mutatok egy két képet mit is csináltam nyáron.
Most vagy én vagyok vak, vagy nem látok egy kontrol ládát se a színpadon
Rutse ládáim voltak nekem is de dög nehezek. Nagyon utáltam pakolni Ezek szerint nem unatkoztál a nyáron
Helló!
Érdeklődnék, permalloy vaslemez után, honnan tudnék beszerezni?
Az az igazság, hogy nem nagyon volt rá szükség. Pedig itthon pihent még két láda ami a keverőerősítőhöz volt.
nekem az lenne a kérdésem hogy hogy lehet rákötni a hifit a gépre?
(rá tudom kötni csak az a baj hogy csak az egyik hangfal szól. mit csináljak?)
Esetleg le kéne írnod, hogy mivel, hogyan kötöd össze, mert egyikünk se távolbalátó.
A gyanum pedig az, hogy hibás az összekötő kábeled.
van egy jack kábelem egyikfelét bedugom a gépbe másikat a hifibe az aux in beés ennyi
nem hiszem hogy rossz a kábel mert a képernyőm az egy tv és akkor azzal a kábellel van öszekötve hogy legyen hang(remélem érted)
igen, a tv-n rendesen működik és 2 hifim van mind a kettővel próbáltam de mindig csak az egyik szól
Mindkét aux aljzatba kell dugni kábelt hogy stereo legyen!
de csak egy aux van, vagyis két lyuk van és az egyikhez oda van írva hogy aux in
van egy másik kábelem aminek az egyik végén két csatlakozó van (piros és fehér), a másikvégén egy (kék) az nem jó?
Sziasztok! Sikerült megoldanom a magassugárzós problémámat, külön erősítő hajtja csak a magasokat, és a crossovernek a magas kimenetére van kötve szoval nem kap se mélyet se közepet. Már csak az a kérésem lenne hogy egy videoton erősítő hajtja a magasakat, és nem lesz az erősítőnek valami baja hogy nincsen eléggé leterhelve vagy valami? Nem fog ez így melegedni? Köszi előre is!
ÁÁÁÁ semmi baja nem lesz. Elég baj lenne ha tönkre menne mert nincs eléggé leterhelve. Vannak gyári aktív hangfalak amikben a mélyet és a magasat is külön végfok hajtja. Pl: Behringer B-300
Az erősítő annál jobban melegszik minél jobban terheled. Tehát már tudod is a megoldást
Szevasztok mesterek!
Egészen kezdő kérdés,ha egy db.hangsugárzó 100dB-t nyom, akkor két hangsugárzó mennyi dB-t nyom? Elnézést ha OFF.
Én úgy gondolom, ha két egyforma sugárzó két külön erősítőről, de azonos teljesítménnyel hajtva, ugyan azt a hangnyomást produkálja mint egy hsz. kétszer akkora teljesítményről. Mivel a teljesítmény duplázás 3dB hangnyomás növekedéssel jár, ezért 103dB a megoldás, szerintem...
Sziasztok! Használ valamelyiktek hangosításnál dinamika kompresszort?Ezzel kapcsolatban érdekelnének a tapasztalatok,optimális beállítás,használhatóság,tipus stb.
Szia!
Én nem használok, még Diszkóban sem, nincs értelme. Inkább egy jó limitert szerezz be, ha azért gondoltad, hogy ezzel védd a cuccod a hirtelen hangoktól. A dinamika kompresszor az FM rádióadóknál úgymond "kötelező", klasszikus zenénél meg "tilos". Amúgy milyen fajta hangosításra gondoltál?
A dkompresszort inkább csak mikrofonhoz szoktuk használni és ott nagyon jó szolgálatot tesz. Elég egy gerjedés és lehet hsz-t javítani.
Nekem erre van külön un. gerjedésgátló. Az énekesek, előadók nem szerették a "DC"-t. Arra hivatkozva, hagy döntse el már Ő el, hogy milyen hangerőn énekel. Az erős visszhang, vagy zengető sem a legszebb hangzást hozza ki. Nemrégiben volt egy rendezvény, ahol lehetett a technikát átszerelni, mert bejött a hely adottságaiból egy 150msec-es visszhang. Piszok zavaró volt. (A másik zavaró az volt, hogy egyre sűrűbben elment az áram. Kevés volt a 3*25A )
Hello mindenkinek! Nekem lenne egy olyan problemam hogy van 2 db pa 252 hangszorom amibe van 2 db 15'' hangszoro ami enyhen szolva kicsi erzekenyseggel rendelkezik kb.92-93 db/w ami eleg gyenge.Na most arra gondoltam hogy kicserelem valami jo hatasfoku hangszorokra(persze ha lesz ra keret)es akkor nem kell nagy telyesitmeny a nagy hangerohoz.Ezek a hangszorok
Es erre gondoltam mert piszok jo hatasfoka van(kb.10-15w-al leadja ami ez 200w-al)csak meg nincs meg penzem.Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |