Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   42 / 244
(#) highand válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

Hello!

Tegnap este Siófokon voltam és titokban a hangminőséget is hallgatttam, a különböző hangos helyszíneken.

Az átlag rosszból teljesen kiemelkedik a Coca Cola B. hangosítása. A tüzijáták mellé olyan Vangelist játszottak, amit jól ismerek és meg kell mondjam meglepett.

Nem tudod mi a cucc ott és hogyan van multiplikálva? Önmagában nem hiszem, hogy csak az lenne a lényeg, hogy multiplikált nagyrendszer, mert most nyár elején a T-com Budapesti rendezvényén 200 milcsiért volt egy banda és azok is nagyrendszerrel jöttek, de az ehhez képest katasztrófa volt.

Szóval érdekelne ...
(#) Bassmester válasza highand hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

Hali! Nem zenéltünk még a beach-en, így nem ismerem a hangosítós csapatot, de biztos hogy élvonalbéliek csinálják. Gondolom line-array hegyekkel vannak felszerelve "szegények"
(#) highand válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

Azért ha fogtok ott zenélni, nyomj egy esemest, viszem az asszonyt csápolni,,,
(#) sound.man hozzászólása Aug 27, 2009 /

Fúú, de rég jártam erre... Mutatok egy két képet mit is csináltam nyáron.
(#) djgombi válasza sound.man hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Most vagy én vagyok vak, vagy nem látok egy kontrol ládát se a színpadon
Rutse ládáim voltak nekem is de dög nehezek. Nagyon utáltam pakolni
Ezek szerint nem unatkoztál a nyáron
(#) zolee99 hozzászólása Aug 27, 2009 /

Helló!

Érdeklődnék, permalloy vaslemez után, honnan tudnék beszerezni?
(#) sound.man válasza djgombi hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Az az igazság, hogy nem nagyon volt rá szükség. Pedig itthon pihent még két láda ami a keverőerősítőhöz volt.
(#) net105 hozzászólása Aug 27, 2009 /

nekem az lenne a kérdésem hogy hogy lehet rákötni a hifit a gépre?
(rá tudom kötni csak az a baj hogy csak az egyik hangfal szól. mit csináljak?)
(#) Action2K válasza net105 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Esetleg le kéne írnod, hogy mivel, hogyan kötöd össze, mert egyikünk se távolbalátó.
A gyanum pedig az, hogy hibás az összekötő kábeled.
(#) djgombi válasza net105 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Lehet, hogy rossz a kábel?

van egy jack kábelem egyikfelét bedugom a gépbe másikat a hifibe az aux in beés ennyi
(#) net105 válasza djgombi hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

nem hiszem hogy rossz a kábel mert a képernyőm az egy tv és akkor azzal a kábellel van öszekötve hogy legyen hang(remélem érted)

Sztereó a kábel?
(#) net105 válasza djgombi hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

igen, a tv-n rendesen működik és 2 hifim van mind a kettővel próbáltam de mindig csak az egyik szól

Mindkét aux aljzatba kell dugni kábelt hogy stereo legyen!

de csak egy aux van, vagyis két lyuk van és az egyikhez oda van írva hogy aux in

van egy másik kábelem aminek az egyik végén két csatlakozó van (piros és fehér), a másikvégén egy (kék) az nem jó?

kösz a segítséget
sikerült megcsinálnom
(#) hüblerattila hozzászólása Aug 28, 2009 /

Sziasztok! Sikerült megoldanom a magassugárzós problémámat, külön erősítő hajtja csak a magasokat, és a crossovernek a magas kimenetére van kötve szoval nem kap se mélyet se közepet. Már csak az a kérésem lenne hogy egy videoton erősítő hajtja a magasakat, és nem lesz az erősítőnek valami baja hogy nincsen eléggé leterhelve vagy valami? Nem fog ez így melegedni? Köszi előre is!
(#) djgombi válasza hüblerattila hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

ÁÁÁÁ semmi baja nem lesz. Elég baj lenne ha tönkre menne mert nincs eléggé leterhelve. Vannak gyári aktív hangfalak amikben a mélyet és a magasat is külön végfok hajtja. Pl: Behringer B-300
Az erősítő annál jobban melegszik minél jobban terheled. Tehát már tudod is a megoldást
(#) bajtaig hozzászólása Aug 30, 2009 /

Szevasztok mesterek!
Egészen kezdő kérdés,ha egy db.hangsugárzó 100dB-t nyom, akkor két hangsugárzó mennyi dB-t nyom?
Elnézést ha OFF.
(#) djgombi válasza bajtaig hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

103 vagy 106 ha jól emléxem.
(#) bajtaig válasza djgombi hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Kösz szépen, szerintem 103dB.
(#) Istike88 válasza bajtaig hozzászólására (») Aug 31, 2009 /

Én úgy gondolom, ha két egyforma sugárzó két külön erősítőről, de azonos teljesítménnyel hajtva, ugyan azt a hangnyomást produkálja mint egy hsz. kétszer akkora teljesítményről. Mivel a teljesítmény duplázás 3dB hangnyomás növekedéssel jár, ezért 103dB a megoldás, szerintem...
(#) Nagy Tamás hozzászólása Aug 31, 2009 /

Sziasztok! Használ valamelyiktek hangosításnál dinamika kompresszort?Ezzel kapcsolatban érdekelnének a tapasztalatok,optimális beállítás,használhatóság,tipus stb.
(#) Action2K válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Szept 4, 2009 /

Szia!
Én nem használok, még Diszkóban sem, nincs értelme. Inkább egy jó limitert szerezz be, ha azért gondoltad, hogy ezzel védd a cuccod a hirtelen hangoktól. A dinamika kompresszor az FM rádióadóknál úgymond "kötelező", klasszikus zenénél meg "tilos".
Amúgy milyen fajta hangosításra gondoltál?
(#) djgombi válasza Action2K hozzászólására (») Szept 4, 2009 /

A dkompresszort inkább csak mikrofonhoz szoktuk használni és ott nagyon jó szolgálatot tesz. Elég egy gerjedés és lehet hsz-t javítani.
(#) Action2K válasza djgombi hozzászólására (») Szept 4, 2009 /

Nekem erre van külön un. gerjedésgátló. Az énekesek, előadók nem szerették a "DC"-t. Arra hivatkozva, hagy döntse el már Ő el, hogy milyen hangerőn énekel. Az erős visszhang, vagy zengető sem a legszebb hangzást hozza ki. Nemrégiben volt egy rendezvény, ahol lehetett a technikát átszerelni, mert bejött a hely adottságaiból egy 150msec-es visszhang. Piszok zavaró volt. (A másik zavaró az volt, hogy egyre sűrűbben elment az áram. Kevés volt a 3*25A )
(#) ImiDj hozzászólása Szept 6, 2009 /

Hello mindenkinek! Nekem lenne egy olyan problemam hogy van 2 db pa 252 hangszorom amibe van 2 db 15'' hangszoro ami enyhen szolva kicsi erzekenyseggel rendelkezik kb.92-93 db/w ami eleg gyenge.Na most arra gondoltam hogy kicserelem valami jo hatasfoku hangszorokra(persze ha lesz ra keret)es akkor nem kell nagy telyesitmeny a nagy hangerohoz.Ezek a hangszorok
(#) ImiDj hozzászólása Szept 6, 2009 /

Es erre gondoltam mert piszok jo hatasfoka van(kb.10-15w-al leadja ami ez 200w-al)csak meg nincs meg penzem.Bővebben: Link

nps894.pdf

Következő: »»   42 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem