Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezeték nélküli gyertya

Témaindító: vicsys, idő: Okt 28, 2008
Lapozás: OK   38 / 59
(#) Szebence válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Rendben, köszi a választ!
(#) Frankye válasza Vandor76 hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Semmi gond. Előfordul. Remélem, nem kell közelebbi ismeretséget kötnöd vele.
(#) kaqkk válasza cafatka hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Tegyél rá hűtőbordát
(#) peet0428 hozzászólása Aug 7, 2009 /

Helló!

Az lenne a kérdésem Skori kapcsolásával kapcsolatban, hogy egy adó elektronikára rá lehet-e rakni több tekercset? Kb. úgy, hogy van 1 adó elektronika, és rá csatlakozik 3-4 adótekercs...
(#) kaqkk válasza peet0428 hozzászólására (») Aug 7, 2009 /

Nem : Mégpedig azért mert a tekercsek akár soros akár párhuzamos összekötésekor megváltozik az oszcillátor frekvenciája ,és nem tudod megtalálni a frkit a vevővel (legfeljebb sok kísérlet árán ) és akkor is
változó lesz a hatásfoka attól függően hogy hány vevőt teszel a tekercsk közelébe !
(#) Vandor76 válasza peet0428 hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Annak viszont nincs semmi akadálya, hogy több adót építs
(#) dbase hozzászólása Aug 28, 2009 /

Sziasztok. Egy hete édesapám meghalt 53 évesen, és ma temettük. Megfogott a dolog nagyon, és szeretnék egy örök mécsest neki. Alap konstrukcio lenne egy szokásos napelemes lámpa, szétszedve átalakítva, ne loják el, csak én ugy szeretném ha a led benne össze vissza villogna, mint egy láng, kis szélre gyengülne stb. Elsőnek a cd4017 jutott eszembe, 1-2-3 kimenete összekötve, 4 kihagy 5-6-7-8 összeköt led világít, majd 8-9 kihagy megen. Olyan fél Hz-el meghajtva néha elaludna a led, vagy a kimaradt kimenetekra nagyobb soros ellenállást, és így változna a led fényereje. Vezetéknélküli gyertyánál is lehet valakinek praktikus lenne.
(#) vicsys válasza dbase hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Őszinte részvétem. Az ötletet szép dolognak tartom, édesapád biztosan büszke volt rád.
(#) Szebence válasza dbase hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Részvétem! Remélem sikerül megcsinálni, jó ötletnek tűnik!
(#) Frankye válasza dbase hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Fogadd szívből jövő, őszinte részvétem!
Az ötlet remek, édesapád minden bizonnyal nagyon büszke volna Rád, ha láthatná.
(#) dbase válasza Frankye hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Köszönöm srácok, nehéz de az éle megy tovább. Ne offoljatok kérlek, agyaljatok, máshogy hogyan lehetne köszi! Mint egy glimm ahogy vibrál.
(#) Vandor76 válasza dbase hozzászólására (») Aug 31, 2009 /

Részvétem

Ha nagyon élethűre szeretnéd, akkor egy PIC/AVR-t használj és programból valamilyen véletlenszerű algoritmussal változtasd a fényerőt.
Használhatsz PWM-et is, vagy a chip egy portjára építesz egy ellenálláslétrát (R-2R) és a port értékét variálod a programmal.
(#) titi válasza dbase hozzászólására (») Aug 31, 2009 /

Részvétem!
Úgy emlékszem, egy régi hobbyelektronika újságban volt valami olyasmi kapcsolás, hogy "lobogó tűz".
Sajnos nem tudom melyik számban, de hátha valakinek beugrik. Megpróbálom előkeresni, de nem tudom megvan-e még.
(#) csdog válasza titi hozzászólására (») Szept 12, 2009 /

Igaz nem hobbyelektronika újságban, és lehet hogy van egyszerübb kapcsolás is rá de neten találtam még anno, nem próbáltam még, csak emlékeztem rá hogy van valahol egy ilyenem, szóval csatoltam...
(#) slogan válasza csdog hozzászólására (») Szept 12, 2009 /

Én ezt megépítettem 12f509 el.
Mármint saját fejlesztéssel.....
(#) Csikos hozzászólása Okt 25, 2009 /

sziasztook! valaki nemtudná megirni ennek a dśztárgynak a elkeszitését..h is mükődik ez valojaban stb.. nagyon szepen megkoszonem!! Bővebben: Link
(#) huarachi hozzászólása Okt 28, 2009 /

Sziasztok!

Az alábbi vezetéknélküli led kapcsolást szeretném megépíteni. Ebben a témában még kezdő vagyok, de remélem nem kérdezek hülyeséget.
Mi a véleményetek az alábbi kapcs. rajzról?
Lehet esetleg a hatótávolságát bővíteni?
Használhatom ezeket a kerámia/elektrolit kondikat?
:470 pF / 50V
4,7 nF / 40V
100 nF / 50V

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Babó22 hozzászólása Okt 28, 2009 /

Ebből áthelyezés lesz.
(#) Dani494 válasza huarachi hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Látom Te is megtaláltad .Skory oldalát. Én is megépítettem a kapcsolást,tökéletesen működik.Az oldal alján le van írva minden fontos tudnivaló a kapcsolásról.
Ha új vagy itt,olvasd el alaposan a szabályzatot,mert ezért új topicot nyitni...
Ajánlom a ,,Kezdő kérdések'' rovatot.
Minden jót!
(#) kiskacsa2009 hozzászólása Nov 18, 2009 /

Kérdeztem, de ahogy látom, nem válaszolt senki...
Lehet, hogy a kérdés tömörsége miatt
Én azt szeretném elérni, hogy nagyobb távolságról is tudjam járatni a led(ek)et. Erre megoldás lehet az, hogy az adó-, és a vevő modul több menetből álljon, valamint a "hurkot" 4,5 cm-nél nagyobbra készítem?
A válaszokat köszi!!
(#) sprofan válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Milyen távolságra gondolsz? Mert 15cm bőven kihozható belőle.
(#) hangszoros válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

A második "gyertyába" lévő ellenálás is meghalt ? Ilyenből kéne nekem jó sok, ha van
(#) ekkold válasza hangszoros hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Gratulálok, egy több mint 1 évvel ezelőtti hozzászólásra reagáltál! Speciel én ezért szeretem ha időben csökkenő sorrendben látom a hozzászólásokat
(#) Frankye válasza ekkold hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Egyetértek! Ezért zavart - eleinte, mikor még nem lehetett választani - hogy fordítva voltak a hozzászólások, mint ahogy (nekem) logikus...
(#) huarachi hozzászólása Nov 25, 2009 /

Korábban feltettem ide egy kérdést, a skory féle vezetéknélküli leddel kapcsolatban.
Azt szeretném megkérdezni hogy ezt a kapcsolást
lehetne-e más kondenzátorokkal megoldani, ugyanis a hesore-ban lévő kerámia kondenzátorok nagyon kicsik. Nem tudom értitek-e.
Válaszaitokat várom.
(#) sprofan válasza huarachi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Fizikai méretre gondolsz?
Mert tehetsz bele ilyet is, Bővebben: Link nekem is ilyen van az 5 gyertyámban és mind viszi a 10-12cm-t
(#) ekkold válasza huarachi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Talán próbáld inkább fóliakondikkal..... (ne kerámiával)

Köszönöm szépen!!!

Várjatok csak!
A 4.7nf ok. De a 400v az nem sok egy kicsit?
(#) sprofan válasza huarachi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

A feszültsége most lényegtelen, az csak a méret miatt fontos most nekünk, mivel a 400V-os sokkal nagyobb mint az 40V-os.
Következő: »»   38 / 59
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem