Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vezeték nélküli gyertya
Semmi gond. Előfordul. Remélem, nem kell közelebbi ismeretséget kötnöd vele.
Helló!
Az lenne a kérdésem Skori kapcsolásával kapcsolatban, hogy egy adó elektronikára rá lehet-e rakni több tekercset? Kb. úgy, hogy van 1 adó elektronika, és rá csatlakozik 3-4 adótekercs...
Nem : Mégpedig azért mert a tekercsek akár soros akár párhuzamos összekötésekor megváltozik az oszcillátor frekvenciája ,és nem tudod megtalálni a frkit a vevővel (legfeljebb sok kísérlet árán ) és akkor is
változó lesz a hatásfoka attól függően hogy hány vevőt teszel a tekercsk közelébe !
Annak viszont nincs semmi akadálya, hogy több adót építs
Sziasztok. Egy hete édesapám meghalt 53 évesen, és ma temettük. Megfogott a dolog nagyon, és szeretnék egy örök mécsest neki. Alap konstrukcio lenne egy szokásos napelemes lámpa, szétszedve átalakítva, ne loják el, csak én ugy szeretném ha a led benne össze vissza villogna, mint egy láng, kis szélre gyengülne stb. Elsőnek a cd4017 jutott eszembe, 1-2-3 kimenete összekötve, 4 kihagy 5-6-7-8 összeköt led világít, majd 8-9 kihagy megen. Olyan fél Hz-el meghajtva néha elaludna a led, vagy a kimaradt kimenetekra nagyobb soros ellenállást, és így változna a led fényereje. Vezetéknélküli gyertyánál is lehet valakinek praktikus lenne.
Őszinte részvétem. Az ötletet szép dolognak tartom, édesapád biztosan büszke volt rád.
Részvétem! Remélem sikerül megcsinálni, jó ötletnek tűnik!
Fogadd szívből jövő, őszinte részvétem!
Az ötlet remek, édesapád minden bizonnyal nagyon büszke volna Rád, ha láthatná.
Köszönöm srácok, nehéz de az éle megy tovább. Ne offoljatok kérlek, agyaljatok, máshogy hogyan lehetne köszi! Mint egy glimm ahogy vibrál.
Részvétem
Ha nagyon élethűre szeretnéd, akkor egy PIC/AVR-t használj és programból valamilyen véletlenszerű algoritmussal változtasd a fényerőt. Használhatsz PWM-et is, vagy a chip egy portjára építesz egy ellenálláslétrát (R-2R) és a port értékét variálod a programmal.
Részvétem!
Úgy emlékszem, egy régi hobbyelektronika újságban volt valami olyasmi kapcsolás, hogy "lobogó tűz". Sajnos nem tudom melyik számban, de hátha valakinek beugrik. Megpróbálom előkeresni, de nem tudom megvan-e még.
Igaz nem hobbyelektronika újságban, és lehet hogy van egyszerübb kapcsolás is rá de neten találtam még anno, nem próbáltam még, csak emlékeztem rá hogy van valahol egy ilyenem, szóval csatoltam...
Én ezt megépítettem 12f509 el.
Mármint saját fejlesztéssel.....
sziasztook! valaki nemtudná megirni ennek a dśztárgynak a elkeszitését..h is mükődik ez valojaban stb.. nagyon szepen megkoszonem!! Bővebben: Link
Sziasztok!
Az alábbi vezetéknélküli led kapcsolást szeretném megépíteni. Ebben a témában még kezdő vagyok, de remélem nem kérdezek hülyeséget. Mi a véleményetek az alábbi kapcs. rajzról? Lehet esetleg a hatótávolságát bővíteni? Használhatom ezeket a kerámia/elektrolit kondikat? :470 pF / 50V 4,7 nF / 40V 100 nF / 50V Segítségeteket előre is köszönöm.
Látom Te is megtaláltad .Skory oldalát. Én is megépítettem a kapcsolást,tökéletesen működik.Az oldal alján le van írva minden fontos tudnivaló a kapcsolásról.
Ha új vagy itt,olvasd el alaposan a szabályzatot,mert ezért új topicot nyitni... Ajánlom a ,,Kezdő kérdések'' rovatot. Minden jót!
Kérdeztem, de ahogy látom, nem válaszolt senki...
Lehet, hogy a kérdés tömörsége miatt Én azt szeretném elérni, hogy nagyobb távolságról is tudjam járatni a led(ek)et. Erre megoldás lehet az, hogy az adó-, és a vevő modul több menetből álljon, valamint a "hurkot" 4,5 cm-nél nagyobbra készítem? A válaszokat köszi!!
Milyen távolságra gondolsz? Mert 15cm bőven kihozható belőle.
A második "gyertyába" lévő ellenálás is meghalt ? Ilyenből kéne nekem jó sok, ha van
Gratulálok, egy több mint 1 évvel ezelőtti hozzászólásra reagáltál! Speciel én ezért szeretem ha időben csökkenő sorrendben látom a hozzászólásokat
Egyetértek! Ezért zavart - eleinte, mikor még nem lehetett választani - hogy fordítva voltak a hozzászólások, mint ahogy (nekem) logikus...
Korábban feltettem ide egy kérdést, a skory féle vezetéknélküli leddel kapcsolatban.
Azt szeretném megkérdezni hogy ezt a kapcsolást lehetne-e más kondenzátorokkal megoldani, ugyanis a hesore-ban lévő kerámia kondenzátorok nagyon kicsik. Nem tudom értitek-e. Válaszaitokat várom.
Fizikai méretre gondolsz?
Mert tehetsz bele ilyet is, Bővebben: Link nekem is ilyen van az 5 gyertyámban és mind viszi a 10-12cm-t
Talán próbáld inkább fóliakondikkal..... (ne kerámiával)
Várjatok csak!
A 4.7nf ok. De a 400v az nem sok egy kicsit?
A feszültsége most lényegtelen, az csak a méret miatt fontos most nekünk, mivel a 400V-os sokkal nagyobb mint az 40V-os.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |