Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fej fülhallgatók és erősítőfokozataik
Lapozás: OK   3 / 10
(#) Nagymoli válasza djyuri hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Nézd meg a HESTORE kínálatát. Akár 70 Ft-ért is vehetsz OPA-t, de van 700 ért is. Csomagküldenek is... Nem nehéz alkatrészt szerezni.. op07, op27 http://www.hestore.hu/kat_56.html <---- nézegess, válogass! A legprofibb áramkörökbe is ezeket rakják, mert nem nagyon létezik jobb. Nekem NE5534, és NE5532 volt itthon két marékkal. BD139, BD140 is rendkívül olcsó! Kattints az alkatrész nevére, és már mutatja is a hestore árat, fotót, adatlapot. Nem egyszerű? de tényleg mindegy, melyiket választod az újak közül. ua741 például felejtős. De amit arra terveztek, azok a rajzok is jók, lábkompatibilis a legtöbb műveleti erősítő. IC foglalatba szerelj, és tudod tesztelni őket egyszerű cserével.
(#) Rober_4 válasza Nagymoli hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Idézet:
NE5534 és NE5532 közt az a különbség, hogy az egyik duál, a másik szimpla”

Már ez is nagy különbség szerintem!
Mondjuk azt, hogy nagyon hasonlóak!

(#) zoly15 hozzászólása Szept 15, 2009 /
 
Szép estét mindenkinek!
Rátaláltam erre a topicra gondoltam megosztom veletek nekem mim van.
Én egy Philips SBC HP 150 est használok.
Nem mindennapi módon jutottam hozzá.
Egyik nap a temető melletti árokban találtam még 4 társával együtt persze vezeték nem volt rajta, de az a leg kisebb gond.
Mindennek már 3 vagy 4 éve.
Azóta szinte minden nap 2-3 órát kell neki muzsikálni.
A hangja első osztályú!
Szépen meg van az összes magas hang, de tud oylan mélyet is hogy szó szerint remeg a fejemen.
Nekem nagyon tetszik, kényelmes is.

Üdv!

(#) Nagymoli válasza djyuri hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Hangkari zajhoz: sajna belső hangkártyák többsége zajos, azt is hallod a fülesben, ha az egeret mozdítod, vagy leütsz egy billentyűt, vagy ciripel alapból. Zajtól külső kártyával tudsz megszabadulni. USB, vagy Firewire lehet a megoldás. Olcsó kártya zajos lesz, meg sisteregni fog. USB olcsó karin tudsz annyit segíteni, hogy a belső 5V os táp helyett külső szűrt 5V-ot kötsz, némi kábelmacerálással megoldható. vaterán vettem 12 ropiért külső usb 5.1 es karit. Játéknak jó, el lehet vele kezdeni DJ-skedni. Elfogadható minőség, nem olyan ratyi, mint az alaplapi. De csodát nem kell azoktól sem várni, profi kártyák 60 felett vannak, mondjuk szimmetrikus kimenettel. Átlagos disco hangosítás minőséghez így is jó az olcsó USB-s... MP3-hoz meg pláne...
(#) karpi hozzászólása Szept 15, 2009 /
 
Nekem van egy negyhangszoros ( ketto egyforma minden oldalon )AKG linearis profi studio .
Talaltam egy 6 hangszoros SWEEX HM 551 fejhalgatot ami 5+1 re lett gyartva ezt hasznalom 2 csatornas beallitason a sajat erositojevel , aranylag olcso Bővebben: Link
.A 6 hangszoro ket savora van osztva ,nagyon jol ( varatlanul jol) szol majdnem linearissan.Azt irja az adatlap hogy a basszus 50Hz-tol mukodik de sokkal lejebb is jol szol nem recseg nem birtam tulvezerelni meg EQ-vel felpumpalt basszussal sem. .
Meg nem szedtem szet az erositot de gyanitom hogy sztereora kompenzacio van a kulon hangszorokon .Megkozeliti az AKG-t es sokkal olcsobb csak 40 Euro a "szub" talan meg jobban duborog ha nem is hiszem gogy perfekt linearis.Ket nagymembranu melyt meg lehet engedni hogy remeg a fejed es a szivacs szele de a hang tiszta .
Az AKG-t nem tudom enyire megengedni basszuson igy a basszusgitarral ha felvetelt keszitek neha tulvezerelem a membranokat ezert sajnalom gyilkolni es orulok hogy ezt a SWEEX-et felfedeztem.Nem is mondva hogy vagy 8-szor olcsobb erositovel egyutt.

Egyetlen gyenge pontja a kabelen levo potmeterek es kapcsolo ami mar vacakol es majd le kell csereljem valami rendes potmeterre es kapcsolokra .
(#) burgdavid hozzászólása Szept 15, 2009 /
 
Nekem egy ősrégi Sony MDR-V3-mas fejhallgatóm van. Aranyozott dugó, gyári csavaros 3,5/6,3 mas átalakító, és egész nap a fejemen lehet, mert hangra is és kényelemre is kiváló :yes:
(#) Nagymoli válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Nem olyan nagy különbség. CD-ben, DVD -ben, keverőpultokban is van szimpla, dupla is. Áthallás, disszipáció tekintetében lehet különbség. SACD, DVD audonál lenne szerepe. Hagyományos CD, vagy veszteségmentes tömörítésnél is talán van jelentősége, de az agyontömörített mp3, wma, és hasonló zenéknél majdnemhogy akár az ős 741 vagy 709 et is Még azok is túl jók...
(#) karpi válasza Nagymoli hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
741 -es csak 10KHz-ig mukodik , belso kondenzator van ami vag ha nagy erositesre allitod .
De van 071,072,084 FET bemenetu m ezeknek meg eloerositoben sincs szamottevo zajuk , vegerositobe (line-out utan) megfelelnek .Hasznaltam egy ideig egy autoradioerosito "buffer"-t.Olyan amit a radio kimenetere kotsz es negy hangszorot lehet rakotni elore kettot sztereon es hatra kettot .Kiszedtem az ellenallast az osztobol a bemenetrol es kiprobaltam az EQ-jet a mixerem egyik bemeneten .Szornyu suhogas es sisterges ahogy allitottam a frekvenciakat .Aztan a line out-tra tettem es nem halatszott semmi meg filhalgatoban sem.
Aztan tettem 10 ellenallas 100 Ohm+100 Ohm osztot a" front" sztereo hengszorokimenetre igy 5-en tudtunk gyakorolni az egesz egyuttes othon panellakasba mindenki egy egy sztereo fejhalgatoval . Meg epitettem hozza az egy bemeneti "buffer"-t egyszeru feszultsegkovetot TL084 -el hogy a hangero potmeter ne valtoztassa a hangsavot illesztetlenseg miatt. Ahogy lecsavartam a hangerot "buffer" nelkul veszitett a magas hangokbol, most perfekt szol akarmilyen beallitason ,Nem hallatszik semmi zaj a fejhalgatoban pedig az EQ nagyon zajos ha mindjart a gitar utan vagy a torzito utan kapcsoltam es a kimenetet a mixer egy bemenetere.
(#) Milan90 válasza djyuri hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
A paneltervezésnél erre figyelj :
- a bemenet messze legyen a táptól, és a kimenettől
- ha műverősítőset használsz, a visszacsatolás test felé menő alkatrészei közel legyenek a bemeneten lévő lezáró ellenálláshoz, és a kimeneti R-C taghoz. Ha fázist fordít, akkor a kimeneti R-C messze legyen a bemenet lezárásától.
- na és a kisjelű vezetékek rövidek legyenek
- ha lehet használj kétoldalas panelt, aminek az egyik felét nem maratod le. Ezt használd testnek. (nekem ez vált be)

Az ígért kapcsiról annyit, hogy szar egy kicsit a net a koleszban, és mivel azt hittem ma már nem lesz jó, még nem fejeztem be.
(#) Nagymoli válasza karpi hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
így igaz, a 741 erősen vágja a magast, azért mondtam, hogy mp3hoz jó. Audio célra teljesen felejtős, mikor 20Ft-al drágábban meg kiválót lehet kapni helyette. Tisztelem hogy ilyen volt az elsők közt, mint műveleti erősítő, de már nem kellene sehol használni. Próbához fülest használni! Elismerésem, nagy ötlet! Mesteri Lehet kényelmetlen, meg van, aki megszólná, de akkor is nagyon jó ötlet! TL071, TL072, TL074 szintén jó IC-k. FET bemenetűek, és éppen ezért van egy érdekes torzításuk, amit a bemenő kapacitás feszültségffüggése okoz. Szubsztrát utánhúzással, vagy alacsony impedanciával, vagy invertáló erősítőként használva nincs ez a hiba. De FET bemenet előnye a nagy impedancia. Szokásos kapcsolásokban azért jól szól, de továbbra is OPA, vagy NE5534,32 -t ajánlom. Quad405 ben is volt CA301, ua741-el is kipróbálták.. borzalom ha jól emlékszem, aztán TL071 (ennél pont van a jellegzetes torzítása) azán NE5532. OPA-val is lehet azt is, de pl én nem próbáltam, mert az utolsó IC-re nem tudok az égvilágon semmi rosszat mondani. Lehet jobbat berakni, csak meg kell nézni, hányszor drágább. Mindenki ajánlja a csöves erősítőket, IC-seket köpködik audiofil körökben. Eléggé régi szokások ezek, sok marketinges meg is gazdagszik rajta. Keverőpultokban, masterelésnél, felvételkészítésnél IC-k vannak. Műveleti erősítők. Kb ilyenek, amiket mi is használunk. Van értelme ezek után az IC-ről rosszat mondani? Nem TDA2005-öt kell használni.. meg nem TDA2030-at. Új TDA-k jobbak sokkal, de STK-t nem éri még el minőségre.
(#) Nagymoli válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Mázli Leesett a teherautóról DD
(#) Nagymoli válasza Milan90 hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Tápegységhez.. Érdemes két szekunder tekercset csinálni, nem összeközösíteni a megcsapolást. Külön graetz a pozitív, külön graetz a negatív tápnak, külön pufferelni, és a közös pontot ott kialakítani, ahová az erősítő gnd-t, a bemenet, és a kimenet gnd-jeit is közösíted. Csomó zajtól, brummtól megkíméled magad. Esetleg, az RCA bemenet mellé tehetsz XLR csatlakozót, szimmetrikus bemenettel, ha van olyan cuccod, aminek szimmetrikus a kimenete. A szimmetrikus jelvezeték is segít a zajokat távol tartani. Persze ez mégegy plussz IC, meg néhány passzív alkatrész segítségével megy. Ha ügyes vagy, és jól csinálod az erősítőt, akkor, ha bekapcsolás után valaki fejére felteszed a fülest, jel nélkül nem fogja tudni, hogy be van kapcsolva, vagy sem. Lehet extrázni egy két dologgal. Aktív hangerőszabályzás, stb. Nem állt szándékomban, de most megígérem, hogy írok egy cikket egy általam elképzelt fejhallgatóerősítőről, talán NYÁK-tervet is csinálok hozzá, és megépítem. Kis türelem, mert holnaptól éjszakás leszek, de amikor pihenős leszek, megtervezem.
(#) Milan90 válasza Nagymoli hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Ja... de az erősítőt nem én építem, hanem djyuri, és csak a paneltervezésről kérdezett. A ttól még reméljük elolvassa.
(#) Milan90 válasza Milan90 hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Félig-meddig kész az erősítő az alapja a közismert Texas kapcsolás, csak zárlat ÉS túlterhelésvédelem is van benne. +/- 20V lesz a táp, 32 Ohmon 5W, 16 Ohm 10W, és ez alatt csökken.
Csatolom :m.nbbvnmyíg
(#) Nagymoli válasza Milan90 hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Elolvassa.. Csak a hozzászólásod folytatásának szántam a tápos ismertetőt.!
Jónak tűnik az a rajz is, amit a következő hozzászólásban írtál. De ez már inkább kisebb hangfal meghajtására való.
http://sound.westhost.com/project24.htm <----- Ez is nagyon jó rajz. Mondhatni fullextrás. Érdemes végignézni, tanulmányozni a rajzot, nagyon jó ötletek vannak benne, de egyszerűsítve is megépíthető. Stabilizálva az opa-tápok, a tranzisztorok nyers tápról járatva, jobban kivezérelhető, és nem rángatja meg a stabkockákat. Kimeneti rövidzárvédelemmel nem szokás külön foglalkozni, a soros 10 Ohm megvédi. OPA2604 helyett is lehet olcsóbbat használni, itt érdemes a hangerőszabályzás megoldásán eltöprengeni. Érdekes.. és úgynevezett aktív hangerőszabályzás... ez az erősítő talán a legkorrektebb, és utánépíthető. És nem a szokványos tankönyvpélda. Ettől már csak az akkumulátorról, vagy szárazelemről járatott lehet "betegebb" (jó értelemben) megoldás. Amiért a vájtfülűek vigyorogni szoktak.
(#) Milan90 válasza Nagymoli hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Én inkább az aktív rövidzárvédelmet tartom előnyösnek, mert így sokkal kisebb az erősítő kimeneti ellenállása. Ez nekünk azért jó, mert a fejhallgató impedanciája szinte minden frekin más, amitől ha soros ellenállást használunk változni fog a kimenőfesz. Ez egy jobb minőségű fülesnél már észrevehető torzítás lenne.
Ha a már bedugott füles mellé bekötünk egy következőt, nem fog egyik hangereje sem változni. (persze csak addig, amíg nem lép működésbe a védelem)
Na és persze szinte lehetetlen leégetni.
(#) Milan90 válasza Milan90 hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Végre megvan a kapcsolás.
Nem raktam össze, nem szimuláltam, így az adatok nem 100%- osan pontosak.
Teljesítmény (Ube 775mV): 5.2W 32Ohm ; 10W 16Ohm ; ez alatt már csöken, és rövidre is zárható.
20-22Khz
+/- 16-24V
Nyug. áram kb.: 10-15mA (potival beállítani)

Először valami visszahajló karakterisztikájú védelmet akartam, de tekintettel arra, hogy 3 óra van, úgy gondoltam hülyeség. Mondjuk jó lett volna, mert úgy nem is kéne hűtés a tranyóknak. (ha zenét, és nem folyamatos szinuszjelet hallgatunk) Így kell egy nagyon pici.
Az előző rajzon volt egy hiba, azt javítottam.
Remélem látszik minden.

Ha a paneltervet elkészíti valaki, és jó is, akkor t
(#) Bassmester válasza Nagymoli hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Egyetlen OPA-ra sem mondhatjuk hogy nem létezik jobb.Nagyon felhasználásfüggő dolog, hogy mikor-mivel érdemes próbálkozni.
Célszerű több fajtát beszerezni és tesztelni őket, hogy melyik szól "jobban". Nekem az NJM 2068D jött be legjobban a füleserősítőmben és az egyik előfokomban, több drágább tipussal szemben is. A próbák után ezek lettek beforrasztva (felületszereléssel).
(#) karpi válasza Nagymoli hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
A 741 -es kis erosites beallitason vigan mukodik 25KHz-ig, igy ha csak mint feszultsegkoevtot hasznalod OK lessz.Teoretikussan az adatlap szerint 1MHz a felso hatar kis erositesu beallitasnal.Ahogy a kondi vago karakterisztikaja esik ugy szelesebb a sav.

A 741 nem rossz de peldaul hadiparban hasznalt 741-es IC-ket,kerek femhazas ,hasznaltam ami teljesen mas mint az uzletben talalhato amatoroknek valo volt.

Ez ugyanolyan hogy egyes kapcsolasok(rengeteg) a BC108-asra voltak tervezve , csakhogy oda valogatott tranzisztorok kelettek es nem amit a botban talaltam.

Hogy ki mire eskuszik az divat, reklam ,szokas, esetleg a vegen hangzas dolga.
Van kulombseg de nem olyan ahogy egyesek leirjak, es ami van az valoszinuleg a szort kapacitasok hatasa a belso ellenalasstol is fuggoen.

Zenehalgatasnal nem szabad "overdrive"-ba jutni igy a csoves erositok "kerekito" hatasa nem erdekes, ez nekem gitartorzitashoz kituno.De aki zenet halgat ilyesmit nem turhet meg ,torzitott nagyzenekar ? vagy zongora koncert.

Ami zavarhat a hangkepbe az alattomos IMD el tud mindent rontani , osszemos mindent ha van valamint egy nyomaszto hatter "halhatatlan zugast" termeszt.

Csoves erositonel az IMD kicsi, de FET-es erositonel is ugyanolyan kicsi es a viselkedese a FET-eknek nagyon nagyon megkozeliti a csoveket es kis fogyasztas kis feszultseg melett ugyanazt nyujtja.

A tranzisztoros vegfokoknal az IMD kis erteken tartasahoz magas hatarfrekvenciaju trazisztorokat hasznalnak igy ezek audioba nem termelnek sok IMD-t.

AD es DA (digitalis/analog) cuccoknal a minatvetelezesi frekvencia , annak harmonikusai es a feldolgozott jel es anak harmpnikusai kozott letrejovo IMD a legzavarobb ha nem csak D&B-rol lenne szo ahopl allando a duborges es nincs arnyalat stb..se csebndes reszlet nincs mikor zavarjon az IMD.Talan mar hozza is tartozik a sztilus hangzasahoz.
(#) mex válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
A topic cimének változása nem zavarta a hozzászólókat ahogy elfigyeltem, de szerintem az erősitős rész megfér békében a fülesekkel, mondhatni szerves egységet képeznek.
(#) karpi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Fejhalgato az mindenkinek van amilyet tudott venni beszerezni, hogy lehetne mionnel tobbet kihozni es minnel jobban illeszteni a lejatszo berendezeshez egy fontos dolog.

Magan a kis "hangszorokon" nincs mit sokat tenni, regebben furtam klyukakat a Tesla fejhalgato kagylojaba hogy hangoljam es lejebb vigyem a melyeket.

Amint az AKG-t nezegettem mikor tisztitottam azt mutatja hogy aaz otklet jo volt.A hangszorok kozepen a magnesen lyuk van igy a membran "szabadabban" mozog, nagyon vekony anyag a membran.Ket ket kis hangszoro van mindegyik oldalon .De van egy "rezonator/bassreflex" nyillas is .A ket hangszoro sorba van kotve igy 64 Ohm egy oldal .
Ha talahatnek ilyen jo minosegu ( frekvenciaatvitelu) kis betet hangszorot epithetnek a tobb hasznalatlan fejhalgatomba ilyen felallitast.

Feherzajjal elektret mikrofonbol keszult meromikrofonnal a Spectra-soft analizatorral meg lehet merni az atviteli karakterisztikat tobfelekeppen es igy osszehasonlitani "faragni" mig linearis es jol szol.

Csak ido kell hozza de talan megeri tobbszaz Euro-s AKG helyett.
(#) Nagymoli válasza mex hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Na igen. Füles, és erősítője lett véletlen inkább a topic. Másik hozzászóláshoz: "Mindíg van jobb műveleti erősítő." Kompromisszum kérdése, mi az, ami már elfogadható. Mivel kérdés volt, hogy mivel lehet nagy hangerővel, jó minőségben meghajtani egy fülest, ezért vettem bele az erősítő kérdést is. Közben készülget egy erősítő terv, némi leírással, ha kész lesz, gyors teszt után közzéteszem. Várható jellemzői: 200mA kimeneti áram, nagyon alacsony kimenő impedancia, rövidzárvédett, alacsony fogyasztás, akár telepesen is táplálható lesz, kis torzítás, kis zaj, és nagy sávszélesség, 192kHz/24bites rendszerekhez is ajánlanám, RCA, és XLR bemenettel. És persze műveleti erősítővel, olcsó, de jó alkatrészekkel, és majd lehet benne csereberélni az IC-ket teszt célra. Ha sikerül.
(#) mex válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Na látod inkább az a sokk!
(#) Nagymoli válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Rengeteg van, ez tény. De azok többnyire a nagy, és iszonyat nagy teljesítmények tartományába mennek. Ez meg a másik véglet.
Más: Sony MDR P1 fülesem én is átfaragtam, zárt fülesből nyitottat csináltam, a hangszóró mögötti műanyag burkolat kifurkálásával. Javult a basszusátvitel, de jobban behallani a környezeti zajokat, meg kifelé is jobban csipog. Marketingesek ezt rá szokták írni a zárt fülesre, hogy nem zavarja a környezetet... Nyitott fülesek hangja nekem jobban tetszik. Erősítőkre vissza: ha jó az erősítő, nem nagyon számít, melyiket építed, de annál jobban számít, milyen fülest használsz. Azok közt sokkal nagyobb a szórás minden szempontból. Eddigi legjobbam Technics RP-F880, de már azt mondom, elhamarkodottan vettem meg. Volt a vaterán ugyanebben az árban használt Beyerdinamik, az nagyon jó vétel volt egy barátom számára. Na kicsit hanyagolom a fórumot, más is szóhoz jusson!
(#) lamalas válasza karpi hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Idézet:
„...meg lehet merni az atviteli karakterisztikat tobfelekeppen es igy osszehasonlitani "faragni" mig linearis es jol szol.”


A helyzet az, hogy ha egy fules frekiatvitelet kb. ott méred ahol a fuled is van (mashol nem is erdemes mérni) akkor nem szabad linearis atvitelt "faragni" hozza ugyanis akkor teljesen elrontod a hangzaskepet. Ennek az oka a kovetkezo: a hallasban rendkivul fontos szerepet jatszik a kulso ful, a fej es a vállak is! Ezek a fejhallgatos zenehallgatasnal mind kiesnek a hang utjabol. Epp ezert a fejhallgatok atvitelet megprobaljak ugy valtoztatni mestersegesen mintha a korabban emlitett kulso hatasok (ful, fej, vallak) is ott lennenek a ful es a hangszoro kozott, azaz nem egyenes atviteluek a jo fejhallgatok! ITT egy kis olvasnivalo kezdesnek.
(#) Nagymoli válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Javaslom a címet váltani "Fülesek és meghajtóik" ra! Ha már így alakult. De talán nem annyira off ebben az esetben a hozzávaló erőlködő... Legyen az hangkártya, vagy különálló egyedi építésű erősítő. Szerintem nem jár érte villamosszék! (két hét másfél volton). Különben is, amilyen most a BKV helyzete, nem kéne feleslegesen postázni azokat az ülőalkalmatosságokat. Itt csak fülest kapni amúgy is!
(#) (Felhasználó 47190) hozzászólása Szept 16, 2009 /
 
szerintetek milyen vétel lenne egy akg k450 otthoni klasszikus zenére?

köszi
(#) djyuri hozzászólása Szept 16, 2009 /
 
Sziasztok ismét
Nagyon kellemesen érintett,hogy ennyire foglalkozva van a témával és azt mondhatnám mindegyik hozzászólás aranyat ér. De mindenképp hasznos.

Igen kedves Milán Fokozott figyelemmel elolvastam és fogom is a jövőben is.

Megtisztelő volt a leveled kedves Nagymoli és mint a többiek,nagy érdeklődéssel várjuk a cikket
Azt nagyon pozitívnak látom,hogy akkor is töröd valamin a fejed,ha nincs is szükséged mondjuk efféle erősítőre és mégis megépíteni és tesztelni kívánsz és közzé tenni,hogy az egyszerű ember,mint én értelmet nyerjünk és saját magunknak is hasznosíthassuk az életbe. Szintúgy köszönöm Milán társunknak is a törekvéseit és hasznos információit!

Egyéb
Igen az integrált hangkarik körülbelül az MP3 és társai szint fölé soha sem tudnak menni. Ezért is vettem az SB Audigy karit. Ezt a karit,ha az aktív hangváltómba kötöm be és hallgatom a nagy hifin,akkor gyakorlatilag semmi zúgás nem hallatszik és rendesen erőteljes minden frekvencia. Talán a mélyközépen lehetne finomítani,de szerintem azt ezen célra épített ládákkal majd megoldom. De szerintem egy jobb minőségű fejhallgató erősítő meghajtására elegendő lesz. Természetesen,ha ez lesz az akadály,akkor én is beszerzek jobb vagy akár az említett Behringer FCA202 típusú eszközt a célra.

"sajnos" egyre hangosabb a hifim,így egyre kevesebbet hallgathatom. Jelenleg így a füles erősítés volna a legoptimálisabb az idegeim levezetésére. Tehát én mindenképpen építek valamit/ket

Köszönöm a részletes alkatrész infókat! Szerintem Milán és Nagymoli terve is be fog válni...sőt

Gondoltam arra is (mert én szeretek erre is ) ,hogy említve lett,hogy nem szükséges,de megépíti az illető Nos,ha nem szeretné,ha utána akár porosodna vagy eltűnne a süllyesztőben,vagy hogy a pénze álljon benne,akkor nekem talán optimális is lehetne,hogy felvásárlom a kész készüléket. Akár csak panelt,akár többet.
Remélem ezzel nem voltam tiszteletlen. Biztosan megépítem magam is természetesen ellenkező esetben. De több tapasztalatom is volt,hogy pozitívabban hathat mind a topikra,mint a tervezőkre,ha közvetve kerülhet mind bizonyításra mint tervkészre vagy legyártáskészre az aktuális áramkör/készülék,ha mindjárt biztosak lehetnek abban,hogy 100%-ra felhasználják az eredményt,amin oly sokáig fáradoztak és dolgoztak és nem utolsó sorban az elégedett tesztelő,végfelhasználó pozitív jelzőkkel visszaigazolja a fórum további tagjának,hogy igen ez kész és korrekt dolog és tökéletes megoldás.

Köszönöm azt hiszem minden infót megkaptam,amire kérdésem volt,sőt bőven 400% felett. Mint az idejárok,én is,lessük figyelemmel a további eseményeket
(#) Bassmester válasza djyuri hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Ha füleserősítőt építesz, akkor érdemes a tápjára is maximális gondot fordítani, mivel még a különféle puffer kondikkal is meghallatszik a különbség. Ha érdekel, akkor majd felteszem az enyémnek a nyáktervét, hátha megtetszik. Ez az a kapcsolás, egy kissé módosítva. Egy előfok is a panelra van integrálva és így érzékenyebb, egyúttal az OPA-ra is finnyásabb.
Korábban többször írtam a fejhallgató erősítős topikba is, de az soha nem volt olyan frekventált mint ez.
(#) steelbird válasza Bassmester hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Én megnéztem a belinkelt rajzot... Van egy kis gond a kapcsolással...
A keresztezési torzítása baromi nagy lehet, már csak abból kiindulva, hogy a tranzisztorok nincsenek előfeszítve, nincs nyugalmi árama a végfoknak.
A két dióda a báziskörben nem elég ahhoz, hogy kinyissa az ellenállásokkal megemelt E-B átmeneteket.
Ez így torzít. A végfok egyik tranzisztora nyitva lesz, mert valamelyik felé elbillenti az ic a kimenetét, mert csak úgy lesz meg a visszacsatolása. Aztán, mikor elekezdi másik irányba vezérelni a kört, csak a nyitófeszültség elérésekor indul meg a másik tranzisztor, ami elég érdekes tranzienseket produkál.
Ennél olyan mindegy, milyen pufferelkó van, nem azok miatt fog ügy szólni, ahogy....
Következő: »»   3 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem