Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Valaki tudna adni kapcsolási rajzot fázisváltóról? Csak 1 fázis áll rendelkezésre, ebből kéne 3-at csinálni!
Hello, V63!
Mihez kéne? TELOC-hoz? Nos, van egy puritán ötletem. Veszel egy egyfázisú motort és egy háromfázisú generátort. Összekapcsolod a kettőt, és a háromfázisú generátorból (ami akár motor is lehet), leveszed a megfelelő három fázist, amit talán a kellp feszültésgre is tudsz transzformálni. Nem nagy meló, inkább a dolgok beszerzése nehézkes. Én inkább érdeklődöm a tanáraimtól (elektro suliba járok), hogy miylen kapcsolással lehet 3 fázist előállítani. Üdv: 002
Az itt található DF 51 2,2kW ig tuti
Én is ezt használlom ez a leolcsóbb megoldás. http://www.moeller.hu/binary/hajtasok.pdf
"Fázisváltó" alatt nyilván frekvenciaváltót kell érteni, sztem akkor is, ha nem akarod a frekivel a fordulatszámot változtatni. Ezeknek a készülékeknek (majdnem) mind1, hogy 1fázisból v. 3fázisból kell előállítani a kimenetet, mivel egyenirányítással kezdődik a művelet, utána elektronikusan állítják elő a DC-ből a 3fázist általában processzorral és teljesítménykapcsolókkal.
Azt nem írod, milyen teljesítményre volna szükség, pedig a válaszadáshoz/döntéshez igen lényeges volna.
Hello!
Ez engem is érdekelne.Sebi,nekem úgy 2KW-ig kellene. Esetleg ha valami rajzot tudnál??
Lehet, hogy a fiatal barátunk hallott már valamit vagy csak gondolja, de úgy rémlik, ilyen már volt a gyakorlatban...
Ha egy egyfázisú aszinkron motor túl van pörgetve a névleges fordulatszámon és kondi van rajta, mint a segédfázisnál, felgerjed és adja a 230-at - ha hiszed, ha nem... utána vissza kell állni a normálra. Régen Pannónia-motoros meghajtással pl. kiskertekben így csináltak "220-at", csak figyelni kellett a fordulatra. Mérget nem veszek rá, mert sok éve, de mintha ment volna ~3 csillag megoldással is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |