Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv.a képeltérítő e régi típusnál nem szakad meg,és nem ég le.Az viszont lehetséges hogy fűgg.eltérítő fok.PCL 85 nem kap +hajtást,esetleg kontakt hibás foglalata van.Gondolom anód fsz.t meg mérted +210-230V.kell neki.
A Sony Tv.-k úgymond elnyűhetetlenek,ami a Trininitron képcsőt illeti min.15-18évet kibírnak.A táp is ritkán döglik meg,impulzus számlálós rövidzárvédett.Szerintem egy 14-15éves Sony-nak a képminősége,vetekszik a mai 100Hz-es és olcsóbb LCD.Tv-kel.Fényerőben kontrasztban pedig simán felülmúlja az Lcd-ket.Pedig ez csak 80-as évek elején gyártott technológia,már ami a Trinitront illeti.
Hát a mostani Sony -król nem ezt hallani. 2~4 év alatt képcsöves lesz, és az elektronika sem bírja sokkal tovább. A 10 évvel ezelőttiekről még elhiszem.
Sziasztok!
A trinitron tecnológia bizony lassan 40 éves lesz. Ez alapozta meg a Sony sikerét annak idején. A Sony TV-k valóban jó minőségűek (voltak), de a bonyultságukból adódott a nehezebb javíthatóságuk, például táphibáknál.
Igen az anód fsz.t megmértem azthiszem valami 223V volt Tényleg ezt már valaki javasolta is hogy hajítsam ki a foglalatot... hátha,csak már dühítő hogy ennyi próbálkozás és semmi... mikor megtaláltam a tv-t működött a függ. eltérítés,majd pár perc üzem után megfeleződött a kép és további próbálkozások után (úgy egy hét múlva) teljesen elment a függ. Közben volt egy PCF200-as csere.. ja azt szeretném még kérdezni hogy mit csinál ez a cső?
hello van egy tv valami olasz féle vagyis onnan behozott és szép a képp a hangis meg minden ok csak néha a képben lefele elkezd futni 1 csik halványan de idövel elmulik szerintetek???
Szia!
A PCF200 szinkronleválasztó és soroszcillátor trióda-pentóda. Amúgy nézd meg a függőleges képméret beállító hátoldali potenciométert és környzetét, nincs-e kontakthiba.
Üdvözletem mindenkinek!
Javítanám Philips 21PT1967/58 TV-t de nem találok hozzá szerviz doksit,ebben kérném a segítséget ha esetleg tudnátok segíteni doksi nélkül azt is meg köszönném. A hiba a következő: bekapcsolás útán pár pillanatig üzemel aztán kikapcsol készenléti állapotba,párszor bekapcsolom útána hosszabb ideig üzemel,de a kép sem jó a menű betüi nem olvashatóak elmosodott a kép,a piros szint elhuzza jobra mi lehet a hiba?
Szevasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Van egy SAMSUNG CW-25K84V -tip tv-m aminek az av csatlakozói nem működnek. Mind a kettő számítógép rákötése miatt ment tönkre (nem egyszerre) .Ha valaki tudna tanácsot adni , hogy milyen alkatrész mehetett tönkre benne azt megköszönném.
Mechanikusan vizsgáltad a csatakozókat? A konkrét típus ismerete nélkül először azzal kezdeném. Ha panelbe ültetett fajta nézd át nagyítóval a forrasztásokat is.
Én inkább védővezető nélküli aljzatból üzemeltett PC-re gyanakodnék...
Köszi de csak az egyik van panelba építve a másik a tv káva oldalán van 3db RCA.
Hello
Mi lehet a baj a távkapcsolomnak egymás utá 3 szor meg nyomo 1 gombot utána egy ideig várni kell hogy tudjam használni element cseréltem ugy se jó elöre köszi a választ
Nézd meg mobiltelefon-kamerával, hogy ad-e infravörös impulzusokat minden gombnyomásra, vagy csak a várakozás után ad újból. Lehet, hogy a tévé beteges.
Tisztelt amatőr társak!
Azzal a kéréssel fordulok hozzátok,hogy van egy Samsung CK -5379T tipusu Tv készülékem amely nem működik. Előző jelenség hogy kép nem volt csak hang,megnéztem a katód ellenállásokat kicseréltem hang az van továbbra is képernyő kivilágosodott de kép továbbra sincsen. Sajnos rajzom nincsen! Kérem aki tud segíteni hol keressem a hibát. Segítséget előre is Köszönöm Tisztelettel 8fz/
Szia!
Első körben nézd meg a 200V jelenlétét a képcsőpanelon. Akkor szokott kivilágosodni a képernyő, ha a katódok nem zárnak le, mivel ilyenkor testpotenciál körül vannak.
Mostmár van rajzod is
Sziasztok !
Egy tv javításban szeretnék segítséget kérni .Philips L9.2E AA Chassis hidakód : 11 12 600. A jelenség -kb. 3-4 mp után kikapcsol készenlétre ,de ha váltogatom a csatornát akkor nem ,és folyamatos hangolásnál sem ,csak ha abbahagyom . Előre is köszönöm .
Szia ez a jelenség nálam is fenn áll sajna én nem tudok segíteni,ebben a hibában már én is kértem segítséget de sajna még nincs meg a gyógyszer
Tisztelt Segítő Barátaim,Barátom!
Nagyon köszönöm a gyors segítséget és főleg a rajzot,ha van mód és lehetőségem természetesen revanzsálom a segítséget. A Tv t most félretettem mert Hála a JÓ Istennek még jó idő van és a kinti kerti munkák tüzelő vágás stb a fontos. Tisztelettel és köszönettel ha8fz
Sziasztok.
Lenne egy kis gondom. Volna egy Samsung WS-28M204D televizióm. A hibajelenség, eleinte csak második harmadikra kapcsolt be, most már elég sokat kell vele bíbelődni, hogy beinduljon. Készenléti üzemmódban van, bekapcsoláskor úgy csinál, mintha bekapcsolna, de visszalép készenlétbe. Mi lehet a gondja, és kb. mennyi lenne a javítása? Esetleg rajzot keresnék hozzá. Köszönöm válaszaitokat előre is. Üdv.
Szia!
Először cseréld ki a tápegység primer körében (ott, ahol a nagy elkó is van) az elektrolitkondenzátorokat (a nagyot nem kell). Ha ez nem segít, akkor a szekunder oldalon a tápegység trafó körül cseréld ki az elkókat. Általában ez segíteni szokott.
Sziasztok!
Problémám van egy Grundig T70-340/9a típusú TV-vel: semmilyen csatornát sem lehet vele behangolni (kivétel AV mert azon tökéletes a kép és a hang). A TV-ből nem hallani semmilyen problémára utaló jelet sem. Ha van valakinek ötlete akkor szívesen meghallgatnám ill. alkalmaznám köszönöm előre is üdv: McDeath U.I.: már csak a képernyő mérete miatt nem akarom kidobni, ami kb. 70 cm
Vagy a tuner nem kapja meg a stabil fesz mi kell vagy rossz a tuner!
köszi a gyors választ
mingyárt megnézem de mennyinek kéne lennie a fesznek kb?
Hello!
Ha valaki tudna segíteni Micromax MM42388 tévé kódgondokban az írjon. Szóval levan zárva a gyerekzárral és nem ismerjük a kódszámot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |