Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: Semmit, de a Puskást messzire kerüld „Húúú, mit fogok kapni ezért én este” Idézet: Nem, a kor jár velünk. :lama: „ez nem korral jár”
Nekem az jött be, hogy a telefonomba írok fel mindent. Mivel telefont mindig viszek magammal, papírt meg csak néha kellene, nagyobb eséllyel nem maradok a fontos infók nélkül. Pedig én még csak most leszek 30.
Üdv mindenkinek. :kalap:
Köszönöm a megértésetek, tegnap tényleg nagyon elvoltam kenődve, mert midnen összejött, aminek nem kelett volna. Az interjú nem egyből kezdődött, de úgy képzeljétek el mint a kiaszavazó show -ot, csak itt japánok is vannak. Előszőr egy teszttel kezdődőtt procedura. Egyből hárommal, és mindegyikre volt félóra idő. Ha bármelyiken megbuktál, akkor mehetsz a világ minden hírével. Eléggé könnyű megbukni rajta. Első teszt egy hibaelhárítási operátori teszt volt. Egységek vannak egymáshoz kapcsolva, jobboldalon az input, baloldalon az output. Ha ez az egység megkukul, akkor melyik végberendezésen nem lessz output. Vagy ha ennél a végberendezésnél nincsen output akkor melyik egység lehet meghibásodva, és nem ad tovább inputot. Elsőnél 15, masodiknál 20, harmadiknál és negyediknél 35 egység volt sorbakötve, de különböző módon összemátrixolva. Hát az "Instruction Cache" -em már izzásig hevült, az utolsó két résznél. Amúgy, úgy kell elképzeni őket, mint valami NAND, AND, VAGY kapukat. Az elsőket még viszonylag egyszerű megoldani, de a vége felé nem elég az agy alapjáraton való pörgése. Az elsők között mindig készen voltam. A második teszt Fizika volt, különféle illusztrációkban. Én arra következtettem, hogy nagyon soknak a termelés eleméhez, annak megértéséhez is közve van, illetve magához az autó futómüvének, de ez mind be volt "csomagolva", úgy hogy egy hétköznepi eseményt illusztrált, és akkor mi lessz ezzel a valamivel, ha ezt csináljuk vele. A, vagy B, vagy C, semmi nemtörténik. A harmadik matematika volt. Egy épület komlett blokkvázlata került a tesztíró alany szeme elé, és akkor különféle helyiségek méretekkel, metszéspontokkal megvolt adva, persze méretaránytalanul, és hiányosan. Feladat az volt, hogy az ismeretlen méreteket meg kellett határozni. Ami nem volt nehéz, eleinte. Különböző méretek összeadásával, majd az épület tejes hosszának értékéből kivonva, meg lehett kapni az értéket. Igen ám, csak következő feladatnál, a többi számítás végeredményét is fel kelett használni. Mi ebbe a szivacs? Ha az elején elrontod, akkor nagyon nincsen szerencséd. Ha a vége felé rontod el, akkor az más, mert akkor esélyed van, nem bukni egy hatalmasat. Ebben, és minden tesztben voltak feladatok, amiket -hogy úgy mondjam- mátrixoltak. Aztán a következő egy munkadarab volt, rengeteg tizedpontos értékkel, szintén ugyan ez volt a feladat, csak bonyolultabb. Ja és az egész procedúra alatt tilos volt használni bármi olyan elektronikus berendezéseket, ami ALU -t és FPU -t tartalamazott. ( Számológépre céloztam. ) Összesen 21 -en voltunk ( még péntken lessz teszírás, akit nem hivtak be akkor amikor én voltam, szóval maximum 50 kürüli embert rostálnak át a többszáz jeletkezőből.) és a teszt után már csak pont a fele maradt. A tesztek megírása nekem is sok agymunkát jeletett. Semmi segédszerszám, csak egy ceruza, és ráadásul gyorsnak is kell lenned. Az első két tesztnél, mindig az első kettőben benne voltam, akik elkészültek, viszont a matematikai tudásom sanyarú sorsársa, az utolsó tesztnél, az utolsó másodpercben böktem be az utolsó feleladataot. Ekkor a csapat egyik fele lemorzsolódott. Szerencsére mindhárom akdályt vettem, de ez még semmi. Ezután igérték az állásinterjút, ahol "bemutatkozhatsz" hogy mi tudsz. Annyit mondok, hogy a végbélen át lévő prosztata vizsgálat ehhez képest semmi. Aztán modta a "főmufti" hogy déltől kezdődik az állásinterjú, és erre mindenki 10 percet kap. Kapásból félóra késéssel kezdődőtt a dolog, volt aki 20 percet, volt aki 4 percet töltött el. Félháromkor kerültem én is a boncasztalra. Addig aki nem került sorra, az egy kis helyiségben várakozott. Egy ilyen körbeasztal volt a helyiségben, és pont annyi hely volt, ahol mindeki elfért. Igen csak egy kicsit furi volt a helyzet, mert ugye senki nem ismeri a másikat, és mindenki nézte a másikat hogy mit csinált. Ekkor hogy mindenki elüsse az időt elkezdte csattogtatni, nem hangosan, a belépőkártya csattját. Eszméletlenül lassan telt az idő. Tisztára mint egy kivizsgálásra várni, végül is az is volt, csak ilyen kivallató szoba filing adodótt hozzá. Ráadásul annyi embernek az kicsi is volt. Az állás interú is hasonló volt csak szóban. Nállam sokmindenbe nemtudtak belekötni, mert én írtam le a leghosszabban az önéletreajzom. El is felejtettem a teszt végén, egy önéletrajzot is kelett írni, amire 5 percet kapott a "lelkes" teszíró. Le kellett irni hova jártál, hol dolgoztál miért ide akarsz jönni, mi a célod. Mindeki csak három - öt sort kapirgált, én meg megtöltöttem az egész lapot. Le is irtam, hogy hol dolgoztam, és mekkora ge.... volt a fönököm, és hogy nem fiezett ki a mai napig sem, illetve hogy ne érje szó a ház elejét, azt irtam hogy a gazdasági válság miatt. Ehhez hozzátettem, hogy erősen anyagi válságban vagyok, és hogy otthon besegédkezek, mert a lakás hitel van terhelve, és számlák vannak tetemesen lemaradva. Irtam még tovább, ha hogy maszekolásból, vill. szerelés, számítógép javítás, pucol stb. -ből tartom fenn magam jelenleg. Irtam mi a célom, egyértelműen az anyagi satbilitás, és önnálóság megteremtése. Irtam hová jártam iskolába, és miért ebben a szakmámban dolgozok. Úgy érzem ez miatt nem volt olyan sok kérdése hozzám a csávókámnak, kérdezte is miylen munkakör lenne megfelelő nekem, és elmagyarázta, hogy miylen gépegységgekkel kéne "összeháziasítanaom" magam. Modtam, hogy eltudom képzelni gyárat má lattam stb. Engem úgy nem vesézett ki, de másokat keményen, és folyott rólluk a víz. Megkérzte hogy milyen munkát vállnék nálluk, mert egy olyan 15 munkakör lenne, egészen könnyű, agymunkamnetes, és rendkívül stresszes munka között. Szándékosan nem mondtam ,se könnyűt, se nehezet. Ha nagyon könnyű felé, amsiroztam volna, lehet em hívnának vissza, hameg nagyon stresszeset, akkor meg a saját végitéletem irnám alá. Ezután azt mondták ,hogy mindenkit végig rostálnak, mármint a pénteki tesztirókra gondolt, és a jövőhétten lesz "eredményhirdetés". Szerencsére ez már 21 század formájában, egy telekommunikációs eszközön át fog történni. Eddig ugyan is bármi volt, Komáromból - Tatbányára átbicigliztem. Na igen tudom az nem kevés, főleg annak, aki a közértbe megy bevásárolni, vagy aki egyáltalán nem használja ezt az "ingyen energiával" megáldott eszközt. Huhh... Szóval ennyi lenne röviden. Ha már a zenénél is tartotok: éppen EDDA -t, és Iron Maden -t, hallgatok, ami így hirtelen eltereli a figyelmem, a valós problémáimról. Ez már a második leghosszabb hsz. -em, félek a végén, még el leszek némítva. :hide:
Egyenlőre sikersen vettem minden akadályt, szerencsére a képességim sem hagytak cserben.
Amint visszahívnak, hogy mehetek, megyek is dolgozóba, persze előképzés mindenképpen lessz. Csak úgy nem fognak odaengedni a gépekhez. Amúgy mindent géppel kell végezni. Majd viszek magammal, egy egy 3G modemroutert, és az egyik munkaállomásba beledukdosom, és feljövök ide a he -re, ha lessz időm.
Háttértörténet: Már régóta foglalkozom winchesterek megbontásmentes mechanikai vizsgálatával. A módszer eddig az volt, hogy a készülék saját retail dobozát használtam védőburoknak, és úgy vizsgáltam a szabadesést követő betonba csapódás hatásait. Sajnos a módszernek volt egy komoly hátránya: a műanyag doboz nem nyújtott kellő védelmet, és a merevlemez sarka bizony megsérülhetett, ha nem sikerült lapjára ejteni. Ennek elkerülése érdekében kísérleteket folytattam keretezett fenyőlambériára ejtéssel, ám ez a módszer nem hozta meg a kívánt sikert: a merevlemezes meghajtó az alább leírt teszt végrehajtása után is hibátlan maradt, legalábbis rövidtávon. Bár ebben szerepet játszhatott az is, hogy a lambériás keret a gyepen volt elhelyezve. Egy szó, mint száz: még mindig nem állt rendelkezésemre egy gyors és hatékony vizsgálati módszer, így aztán...
Az elmúlt évek tudományos kutatómunkájának gyümölcseként megszületett a HDD-MT nevű winchester mechanikai tűrőképesség vizsgáló eszköz prototípusa. (Lásd csatolt képek) Az eszköz segítségével a bele helyezett tesztalany mechanikai tűrőképessége roncsolásmentesen vizsgálható különböző magasságokból történő ejtéssel. Mivel ez a prototípus, az eszköz és a tesztalany viselkedését egyaránt meg kellett figyelnem. A gyors eredmény elérése érdekében csak egy tesztet hajtottam végre: szabdesés normál légkörben, 5 alkalommal, derékmagasságból betonra. Teszteredmények: A tesztelő eszköz sarkain kopásból eredő nyomok. A sérülés mértéke nem jelentős. Továbbá az egyik csavar vége elgörbült, mivel nem vágtam méretre. Problémát jelent annak megoldása, hogy az eszköz lapjával érjen földet. Ennek biztosítására már vannak ötleteim, habár ezáltal nagyban megnő a mechanika bonyolultsága. A winchesteren (Samsung, bővebb adatokat bizonyos okok miatt nem írok) a csavarmenetek okozta pici festékkopáson kívül mechanikai elváltozás nem látható. (E jelenség kiküszöbölése triviális, a következő prototípus már mindenképp tartalmazni fogja a szükséges módosítást.) A tesztalanyt számítógépbe helyezve megállapítottam, hogy abból már a felpörgést követően kattogó-zörgő hangok szűrődnek ki, tehát a meghajtó tönkrement. Béke poraira. A Kedves Moderátor Uraknak meg kívánom jegyezni, hogy bár valószínűleg lesz, aki a fentiek elolvasását nem fogja kibírni röhögés nélkül, ez egy véresen komoly dologról szóló beszámoló. Ennek ellenére nem haragszom meg, ha és amennyiben úgy gondolja valamelyikőtök, hogy e hozzászólásnak mégis inkább a vicc totyikban van a helye, és áthelyezi oda.
Nekem egy Qantum Fireball 640MB -os merevlemezem volt. Az egy kicsit magasabbról zuhant mint deréktájt, de túlélte. Járólapra esett. Igaz újra kelett particionálni, mert 13 szektor megbánta a szabadesést. A Windoz particionálása során egy ideig elment, majd úgy 70% körül megállt, és csak szenvedett. Ezután a Win98 CD -ről chkdsk -el, kijavíttattam a hibás szektorokat, utána már windoz alol is megtudtam particionálni rendesen. Ez már jórégen volt, és a merevlemez a mai napig is működik.
Egy kérdésem azért lenne: Miért végzed ezt a tesztet? Dolgozol egy merevlemez fejlesztő cégnek? Esetleg dolgozol egy olyan eszközön, ami a merevlemezt hivatott védeni, ami meelőzi a mechanikai károsodást? Szerintem nem vices. Engem érdekel a dolog.
Ampi, mi történt, teljesen összeszedett a hozzászólásod, nincs benne kapkodás és csak kevés elgépelés... Biztos jól vagy?
Az interjúhoz nem lehet sokat hozzátenni. Örülök, hogy sikerült ez a forduló. Amúgy meg gondolj arra, hogy az összes hasonló nagy, induló gyárnál így nézhet ki a felvételi. És valamit kezdeni kell a túljelentkezéssel, mindenkivel nem lehet leülni beszélgetni egy kávé mellett.
Nem. Jó rég már írtam, néha segíteni kell, hogy gördülékenyen intézzék nekem a garanciális cseréket.
Értelek, értelek. Tudom.
Az történt, hogy tegnap kivégeztem a billentyűzetem végleg. Ez is atomjaira hullott. Azóta már egy kölcsön billentyűzeten írogatok. Ez egy fuj$Labtec. Sajnos ez sem a legjobb, mert ennek nem olyan lágyak a gombjai, és egy kicsit határozattabban kell leütni a billentyűket. Ezért van az, hogy néha elütök, vagy nem ütök le egy billentyűt. Amikor lessz pénzem, egy ultra slim billentyűzezet vezsek, mert azt sokkal jobban tudom kezelni, mint ezt. (#526155) Így már értem.
Idézet: „Elképzelem a következő szituációt” Ahogy ezt a szituációt leirtad, elképzeltem én is. Nagyon fájt.
Amit elsőnek linkeltél, ott azért nem volt nehéz dolguk: klasszikus zenébe "integrálni" egy hegedűszólót nem nagy durranás (mondom ezt úgy, hogy bár én meg tudnám csinálni!). Az elején kissé monoton Vanessa szólója, kár volt úgy lehalkítani az orgonát. Kicsit el is kezdtem töprengeni, hogy a zenekar vajon csak díszlet-e a háttérben. Ugyanezt a klasszikust az Ulytau is feldolgozta. Nekik azért kicsit nehezebb dolguk volt: a saját pengetős népi hangszerük mellett a metál elemeket is bele kellett dolgozni a zenébe, méghozzá úgy, hogy az eredmény emészthető maradjon.
A Scorpions-szám meg kb. úgy hangzik, mintha Vanessának félénk kislányként rögtönöznie kellene az ismert slágerre egy meghallgatáson. Igazából megmondom őszintén, még rosszabb az eredmény, mint a Vanessa neve alatt futó számoknál, fordított okból. Különben ahogy remélhetőleg már eddig is kiviláglott, sokféle zenei stílust szeretek. Kb. az Enigmától a Dimmu Borgir-ig hallgatok sokmindent, hangulattól, alkalomtól függően. A rádiókban rongyosra játszott úgymond slágerek közül viszont inkább csak a régebbiek és kevésbé kommerszek jönnek be ('80-as, '90-es évek javarészt).
Idézet: „rádiókban rongyosra játszott úgymond slágerek közül viszont inkább csak a régebbiek és kevésbé kommerszek jönnek be ('80-as, '90-es évek javarészt).” Ezt eltudom én is mondani magaról, annak ellenére, hogy még fitalal vagyok. ( novemberben leszek 21 ) Másrészt egy kérdés a rádióval kapcsolatban: Régebben Pesten volt az a "história" hogy a Rise$FM kalózrádiónak minősült, és elnémították. Most tart ez az esemény valahol? Azóta már visszakapcsolták, és ismét egymásra sugároz a két adó? Nem vagyok a Pesti, ezért nemtudom. Amúgy nem zavarna mert én house ( vagy minek modjátok) sílusú zenéket nem szeretem. Csak egy kicsit érdekes, hogy egyik másodpercebn rock, a másik másodpercben, vagy egyszerre house zene szólal meg. Amikor volt a nagy HE találkozó, akkor rokersrác fülesében egyszerre szólalt meg a két adó. Egyik füleben a Pont$FM a másikban meg Rise$FM.
Pedig az EDDA erősen rock. És nem is rossz.
Én a rock -ot szeretem, ha eddig nem mondtam volna. ...illetve az annál "lágyabb" zenéket is.
Viszont a disco, és annak "változatos" formáit, már nem hallgatom.
Számomra az nem világos,hogy egy szalagmunka-állásinterjúnak minek ekkora feneket keríteni. Mintha vezérigazgatót keresnének...
Köszönöm az infót.
Valószínűleg azért, mert nem csak egy egyszerű szalagmunkás lennék ott. Effektív gépekre fegyügyelnék, és azok folymatait figyelni kell, illetve ha baj van akkor minimalizálni a károkat, vagy a hiba minnél rövidebb kijavításáról gondoskodni kell.
Megj.: semmit nem kell kézzel összeszerelni, vagy pakolni. Minden esetben gépegységeket kell kezelni, ami szintén egy kinetikai lácot képez. Szóval az egész termelés leállhat, egy nemhozzáértő cselekvése miatt. Azért az érhető, hogy az "ék" egyszerű emberek ne kerülhessenek ilyen gépek közelébe, másrészt, rostálni kell az 500, vagy 1000 jeletkezőt, mert valószínűleg csak 10 -15 embert akarnak felvenni. Az egész létesítmény 158 fő foglalkoztatását látja el, ahhozképest, hogy a létesítmény úgy 50.000m^2 körül lehet minimum. Teljesen egyedülálló cég ez az országban. Annyi biztos, hogy közel sem olyan mint pl a $NOKIA$.
Szerk.: Frász tudja. DE a végzettséghez képesti alulfoglalkoztatottság tendencia Magyarországon!
Legyen neked igazad! Ez a cég nem tarja be a magyar hatályos törvényeket. Nem fizeti ki a túlórákat, a nemzeti ünnepek utánjáró bérpótlékokat. Még mindig jobban megéri neki TÖRVÉNYT szegni, és befizetni a bevételhez képest nevetségesen alacsony bírságokat, mint betartani a törvényeket! A Sutyuki é az ő szakszervezeti históriája is feltételezem, hogy ismert. Ezek szerint minden Ázsiából jövő cég ezt csinálja. Egy multinak szabad törvényt szegnie, a kisvállalkozót - ha ő csinálná - akkora bírság sújtaná, hogy örökre belerokkanna, és csődbe menne? HA pénzed van, igazad van? Most már ennyire nyíltan és gusztustalanul? Ezek után meg egy többlépéses teszt/állásinterjú sorozatot csináltat,mintha bármiféle karriert jelentene egy operátori állás. Képmutatás az egész. A leggusztustalanabb szarkazmus megkérdezni, hogy miért jelentkezett ide, és mik a jövőbeli céljai. Mert ha őszinték lennénk, az lenne: "Jelenleg nincs jobb lehetőségem, és csak annyit kapok itt (illetve annyit sem), amennyiből máról holnapra meg tudok élni. Egyről a kettőre nem tudok jutni. Nem perspektíva nekem ez az állás, és amint lesz jobb, azon nyomban húzok +el a ...ba" Ehelyett azt feleli a delikvens: ez volt életem álma..." A kérdező és a kérdezett is tisztában van ennek a valóságtartalmával. Petinek a kvalitásai fényévekkel előrébb vannak ennél, és belekényszerült egy ilyen állásba. Hasonló példa: Baján egy érettségizett francia női-férfi szabó (néni) - bezárt a ruhagyár - takarító néniként dolgozik, mert nincs más lehetőség! Ezzel nem lenézni akartam, sokkal többre becsülöm a munkájukat mint valami léhűtő látszat igazgatónak (Mert ugye egyes pozíciók "álpozíciók", hogy apuci-anyuci mindenre alkalmatlan kisfiánakmeglegyen a merci a popsija alatt). Összességében véve mindenkit becsülök, aki keményen megdolgozik a pénzéért, és megvetem azokat a látszat "munkásokat", akik helyett mások dolgoznak. Az meg egyenesen vérlázító, hoyg egy szakember belekényszerüljön egy betanított munkakörbe! Eddig azt hallani, hogy nincs szakember,meg mi lesz az országgal szakmunkások nélkül. Voltaképp akkor mi az igazság? A mi "Amperhunter" szakemberünk - akire az életemet rábíznám, mert hozzáértését már többször bizonyította - ennyire nem kell? Tehát nyuszika, meg a sapkája eset, 21343585. alkalommal? Újfent?!
Akkor jóéjt mindenkinek, hogy a biológiai óram stabil maradjon, most elmegyek elfekvőbe. :kalap:
Ui.: ebben iagazad van, és köszönöm, amit így róllam írtál, jólesett.
Hali mindenkinek.Totál eggyet értek a zöld felirattal.Én egy ideje a ton-----ah cserép gyárba dolgozok mint gépmester és osztályozó ,ahoz képest 14 év erős áramú villipari tapasztalat ,év vizsga,villámvédelmi vizsga,tűzvédeli vizsga ,villlany mester levél,elektronikus vagyonés tűzjelző szer. és karbantartó+0,45deci muskotályos HÁZIbor momentán
bocsi meg volt a 8 óra munka idő+a maszek.most megy épp a relaxáció
Idézet: Ajjaj! Ezt én nagyon komálom. Felénk most van beérőben ennek az alapanyaga, úgyhogy nemsokára megint szüret. A piros félédes ütős már kiforrott, annak meg lassan jön az első lefejtés és szellőztetés.„0,45deci muskotályos HÁZIbor” Ja egyébként ez a túliskolázottság számunka is ismerős.
Az a rémes valóság,hogy ezek ellenére én és mésokan a hozzánk hasonlók, rá kényszerülnek elfogadni a multik adta lehetőséget.Elkeserítő.
sajna nem saját termés a 4-ik emeleten nehéz a szőlöt kaccsozni .egy kolléga privát pincéjéből való.
(ez nem csak egy szakadt szmájli, csak annak látszik)
Van erkély is, nem? Vagy a lapos tető nagyon ideális, sok nap éri és a talaj menti fagyok is messze elkerülik. Egyedül a szél nagyobb ott.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |