Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Kezdő vagyok ebben a témában, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Van egy sík képcsőves Samsung Plano tévém. A típusa CZ-21K22TSXXEH, KS1A21K2 sasszéval. A hibajelenség: nincs kép, csak a képernyő tetején 3 fehér csík látszik. A nagyfesz szerintem megvan. Mi lehet a probléma? Ha valakinek van kapcsolási rajza, kérem küldje el, vagy adjon tippet mit cseréljek, illetve mit és hol mérjek. Válaszotokat előre is köszönöm.
Hali!
Ha van fehér csík, akkor a képcső fűtés és a nagy fesz oké. Valami eltérítési bibi lesz. Nem látsz valahol szétnyílt kondenzátort? (henger alakú általában kék vagy fekete, alumíniumból van, be van metszve a teteje) Bocs ha ezt tudod, csak írtad hogy kezdő vagy. Üdv!
Elküldöm a rajzot privibe,mert a mérete miatt ide nem tudom felrakni.
Sziasztok volna egy kérdésem felétek.
Adott egy kb15éves samsung tv, aminek a tunerjából kivolt törve az antenna csatlakotó. A tulaj azt mondta hogy hátul a antenna dugót mozgatni kellett ahhoz hogy a hép élvezhető legyen. Megforrasztottam, de csak úgy tudtam hogy a tunert kiforrasztottam a helyéről. Visszaforrasztva minden pontot átnéztem hogy nincs-e valami kontakt hiba de mindent rendbentaláltam. A tv-t összerakva kb.30-ig néztem mikor ismét elkezte azokat a hibákat produkálni. A hiba a következő volna: A kép elcsúszik, torz és mákos lesz a hangis elmegy, olyan ez a jelenség mint mikor a tv-t nem az adott hullámhosszra állítjuk ahol az adás jönne hanem mellé. Mi lehet a gond? Tunerhiba? (A tulaj aztmondja biztos érintkezési meg íccé baja van , néha falramászok ettől a dumától.)
Thomson 52RW65ES projektoros tv egyik lámpa rossz,hiányzik egy szin.Segitséget kérnék,hogy mi a megoldás?Köszönettel várom a megoldást.
Sziasztok nagy kérésem volna, egy PHILIPS 27CE4599/30r TV kaptam ajándékba . A táp része müködik de a többi része nem, kapcsolási rajzra volna szükségem. Elöre is Kösz a segitséget
Szia!
Innen le bírod tölteni a rajzot, a 2b chassis a Te tévéd. Mindegyik többrészes RAR fájlt le kell töltened Bővebben: Link
sziasztok szeretnem ha valaki segitene a javitasban mert meg uj vagyok az oldalon es nagyon orulok hogy meg talaltalak titeket de enek tobb oka is volt.az lenne akeresem feled hogy egy philips-tv 10eves jo a kep tisztan megy de a kozepen be huzodik es fut csereltem vert.ic-et condikatde semmi valtozas asegitcsget elore is koszonom ha ir valaki sziasztok.
Szia!
Antennáról és AV-ról is egyformán rossz?
szia a valaszom igen amugy muhold anternarol szokta javitani mert tsztabb jel bocs de meg lassabbanrok mind tik meg most szokom agepet
Köszönöm,de egy lámpát irnak hozzá,de ennek szin gondja van. ??
Itt három lámpát írnak. Van kék, zöld, piros lámpa. Bővebben: Link
Még egy kérdés: Egy darab behúzódásos csík van egyszerre a képernyőn, vagy több (sok).
Amit én kérdezek az DLP-s készülék,egy lámpával,mivel 1 lencse van.Szin 3 van,de hogy müködik? DLP
hello 1 darab behuzodas van benne kb 10cm es meg fut is kozben
Ez olyan, mintha kívülről menne be valamilyen hálózati búgófeszültség a rákapcsolt berendezésből. Több féle készülékkel is kipróbáltad?
nem csak azannternárol te mire gondoltál, van őtleted.
Nézd meg mondjuk DVD-ről vagy videóról, de úgy, hogy csak az adott készülék legyen a tévére kötve.
Honnan veszed hogy a táp rossz?Szerintem +nem rossz,mert akkor nem indulna rendesen.Elko zárlat nemigen szokott lenni,inkább sorvég vagy függ.eltérítés környékén keresgélj.Már ha értesz a Tv-hez.
Lehet, hogy erősítős antennád van? Mert akkor az antenna hálózati adapterében rossz a szűrőkondenzátor.
köszi a segitcséget holnap ki probálom mert mar késővan és reggel melo és majd este beszélűnk hogymire jutottam .szia
Üdvözletem mindenkinek!
Javítanám Philips 21PT1967/58 TV-t de nem találok hozzá szerviz doksit,ebben kérném a segítséget ha esetleg tudnátok segíteni doksi nélkül azt is meg köszönném. A hiba a következő: bekapcsolás útán pár pillanatig üzemel aztán kikapcsol készenléti állapotba,párszor bekapcsolom útána hosszabb ideig üzemel,de a kép sem jó a menű betüi nem olvashatóak elmosodott a kép,a piros szint elhuzza jobra mi lehet a hiba?
Szia!
Gyanúm szerint a képcső gyengélkedik. A védelem kapcsolja le a készüléket, mert nem képes beállítani a kellő sugáráramot a képcső katódokon. Javasolnám a segédrács feszültség megemelését a sorkimenő trafó potenciométerével (alsó). Rajz: L01.2E chassis Bővebben: Link A többrészes RAR fájlokat töltsd le, majd csomagold ki.
Üdvözlet Mindenkinek!
1 kis segítség kellene a Daewoo DMQ 2195 txt típusú tv készülékhez . Annyi lenne a probléma vele,hogy a hálózati kapcsoló bekapcsolásakor nem indul a tv csak a készenlét jelző villog. én átnéztem mindent és nem találtam hibásnak semmit! mellékeltem 1 kapcsolási rajzot is .A Sorkimenő s1-es tekercsénél a 12-es kivezetésnél a d809-es számú dióda után (a dióda jó,mértem) van 1 darab c 822 számú kondenzátor (160v 100mikro)ha ezt kiveszem a probléma megszűnik.és működik tökéletesen.és el is indul a tv.ha teszek bele 1 másik ugyan ilyen kapacitásút a probléma újra jelentkezik.raktam bele nagyobb feszültségűt is.feszültséget nem tudok mérni a 2 pontja között mert a műszerem 600v-os méréshatárnál is kiakad. Minden segítséget elfogadok mert teljesen tanácstalan lettem. kicseréltem a tápban az összes kondit,a probléma ugyan az.fogalmam sincs mi lehet a gondja.feszültségeket is megmértem és 1-2 volt eltérés van a rajz értékeihez képest
Sziasztok.Segítséget kérnék.Van egy LG tipusu TV készülékem.Jelenség az volt se kép se hang a készenlét sem üzemelt.Sorvég tranyó totál zárlatos volt,kicserélve bekapcsolás után készenlét megjött,de a sorkimenő égtelen ciripelésbe kezdett,a sorvég tranyó pár másodperc múlva tűzforró.A kollektorát kiforrasztva készenlét megvan a sorkimenő nem ciripel,de persze így nem indul a készülék.Zárlatos lenne a sorkimenő de nem vagyok benne biztos.Előre is köszönöm.
Hali.A tápban nézz szét,valszeg megszaladt vhol.Föleg a kondikat vizsgáld,vagy cseréld öket.
Szia!
A sorvégtranzisztor véletlenül nem darlington típusú volt? Lehet, hogy simát tettél be. Egyébként a sortranyó elégtelen vezérlése miatt szokott ilyen hiba előfordulni. Vezérlés oldalon (bázis) kell csatolóelkót keresni
szia, kiprobáltam a tv-t a ,philips- et de csak anvi a változás hogy kb5-mét fut és behuzodik talán hibás a vertikál, cseréljem ki vagy a video proc-t
|
Bejelentkezés
Hirdetés |