Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   141 / 1274
(#) tvszerelő hozzászólása Okt 4, 2009 /

Sziasztok!

Kezdő vagyok ebben a témában, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Van egy sík képcsőves Samsung Plano tévém. A típusa CZ-21K22TSXXEH, KS1A21K2 sasszéval. A hibajelenség: nincs kép, csak a képernyő tetején 3 fehér csík látszik. A nagyfesz szerintem megvan. Mi lehet a probléma? Ha valakinek van kapcsolási rajza, kérem küldje el, vagy adjon tippet mit cseréljek, illetve mit és hol mérjek. Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) zoly15 válasza tvszerelő hozzászólására (») Okt 4, 2009 /

Hali!
Ha van fehér csík, akkor a képcső fűtés és a nagy fesz oké.
Valami eltérítési bibi lesz.
Nem látsz valahol szétnyílt kondenzátort?
(henger alakú általában kék vagy fekete, alumíniumból van, be van metszve a teteje)
Bocs ha ezt tudod, csak írtad hogy kezdő vagy.

Üdv!
(#) nagyimre10 válasza tvszerelő hozzászólására (») Okt 4, 2009 /

Elküldöm a rajzot privibe,mert a mérete miatt ide nem tudom felrakni.
(#) hinar83 hozzászólása Okt 4, 2009 /

Sziasztok volna egy kérdésem felétek.
Adott egy kb15éves samsung tv, aminek a tunerjából kivolt törve az antenna csatlakotó. A tulaj azt mondta hogy hátul a antenna dugót mozgatni kellett ahhoz hogy a hép élvezhető legyen. Megforrasztottam, de csak úgy tudtam hogy a tunert kiforrasztottam a helyéről. Visszaforrasztva minden pontot átnéztem hogy nincs-e valami kontakt hiba de mindent rendbentaláltam. A tv-t összerakva kb.30-ig néztem mikor ismét elkezte azokat a hibákat produkálni. A hiba a következő volna: A kép elcsúszik, torz és mákos lesz a hangis elmegy, olyan ez a jelenség mint mikor a tv-t nem az adott hullámhosszra állítjuk ahol az adás jönne hanem mellé. Mi lehet a gond? Tunerhiba? (A tulaj aztmondja biztos érintkezési meg íccé baja van , néha falramászok ettől a dumától.)
(#) 590227 hozzászólása Okt 5, 2009 /

Thomson 52RW65ES projektoros tv egyik lámpa rossz,hiányzik egy szin.Segitséget kérnék,hogy mi a megoldás?Köszönettel várom a megoldást.
(#) 2herceg hozzászólása Okt 5, 2009 /

Sziasztok nagy kérésem volna, egy PHILIPS 27CE4599/30r TV kaptam ajándékba . A táp része müködik de a többi része nem, kapcsolási rajzra volna szükségem. Elöre is Kösz a segitséget
(#) kadarist válasza 2herceg hozzászólására (») Okt 5, 2009 / 1

Szia!

Innen le bírod tölteni a rajzot, a 2b chassis a Te tévéd. Mindegyik többrészes RAR fájlt le kell töltened

Bővebben: Link
(#) 2herceg hozzászólása Okt 5, 2009 /

Szia Kadarist Köszi a segitséget igy már tán boldogulok
(#) kadarist válasza 590227 hozzászólására (») Okt 5, 2009 /

Szia!

Cserélni kell a lámpát!
(#) bihari laci hozzászólása Okt 5, 2009 /

sziasztok szeretnem ha valaki segitene a javitasban mert meg uj vagyok az oldalon es nagyon orulok hogy meg talaltalak titeket de enek tobb oka is volt.az lenne akeresem feled hogy egy philips-tv 10eves jo a kep tisztan megy de a kozepen be huzodik es fut csereltem vert.ic-et condikatde semmi valtozas asegitcsget elore is koszonom ha ir valaki sziasztok.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 5, 2009 /

Szia!

Antennáról és AV-ról is egyformán rossz?
(#) bihari laci hozzászólása Okt 5, 2009 /

szia a valaszom igen amugy muhold anternarol szokta javitani mert tsztabb jel bocs de meg lassabbanrok mind tik meg most szokom agepet
(#) 590227 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 5, 2009 /

Köszönöm,de egy lámpát irnak hozzá,de ennek szin gondja van. ??
(#) kadarist válasza 590227 hozzászólására (») Okt 5, 2009 /

Itt három lámpát írnak. Van kék, zöld, piros lámpa. Bővebben: Link
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 5, 2009 /

Még egy kérdés: Egy darab behúzódásos csík van egyszerre a képernyőn, vagy több (sok).
(#) 590227 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Amit én kérdezek az DLP-s készülék,egy lámpával,mivel 1 lencse van.Szin 3 van,de hogy müködik? DLP
(#) bihari laci hozzászólása Okt 6, 2009 /

hello 1 darab behuzodas van benne kb 10cm es meg fut is kozben
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Ez olyan, mintha kívülről menne be valamilyen hálózati búgófeszültség a rákapcsolt berendezésből. Több féle készülékkel is kipróbáltad?
(#) bihari laci hozzászólása Okt 6, 2009 /

nem csak azannternárol te mire gondoltál, van őtleted.

Nézd meg mondjuk DVD-ről vagy videóról, de úgy, hogy csak az adott készülék legyen a tévére kötve.
(#) ferzoo válasza kentaur4 hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Honnan veszed hogy a táp rossz?Szerintem +nem rossz,mert akkor nem indulna rendesen.Elko zárlat nemigen szokott lenni,inkább sorvég vagy függ.eltérítés környékén keresgélj.Már ha értesz a Tv-hez.

Lehet, hogy erősítős antennád van? Mert akkor az antenna hálózati adapterében rossz a szűrőkondenzátor.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

köszi a segitcséget holnap ki probálom mert mar késővan és reggel melo és majd este beszélűnk hogymire jutottam .szia
(#) Gázos Feco hozzászólása Okt 6, 2009 /

Üdvözletem mindenkinek!
Javítanám Philips 21PT1967/58 TV-t de nem találok hozzá szerviz doksit,ebben kérném a segítséget ha esetleg tudnátok segíteni doksi nélkül azt is meg köszönném. A hiba a következő: bekapcsolás útán pár pillanatig üzemel aztán kikapcsol készenléti állapotba,párszor bekapcsolom útána hosszabb ideig üzemel,de a kép sem jó a menű betüi nem olvashatóak elmosodott a kép,a piros szint elhuzza jobra mi lehet a hiba?
(#) kadarist válasza Gázos Feco hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Szia!

Gyanúm szerint a képcső gyengélkedik. A védelem kapcsolja le a készüléket, mert nem képes beállítani a kellő sugáráramot a képcső katódokon. Javasolnám a segédrács feszültség megemelését a sorkimenő trafó potenciométerével (alsó).

Rajz: L01.2E chassis Bővebben: Link A többrészes RAR fájlokat töltsd le, majd csomagold ki.
(#) Csabeboy hozzászólása Okt 7, 2009 /

Üdvözlet Mindenkinek!
1 kis segítség kellene a Daewoo DMQ 2195 txt típusú tv készülékhez . Annyi lenne a probléma vele,hogy a hálózati kapcsoló bekapcsolásakor nem indul a tv csak a készenlét jelző villog. én átnéztem mindent és nem találtam hibásnak semmit! mellékeltem 1 kapcsolási rajzot is .A Sorkimenő s1-es tekercsénél a 12-es kivezetésnél a d809-es számú dióda után (a dióda jó,mértem) van 1 darab c 822 számú kondenzátor (160v 100mikro)ha ezt kiveszem a probléma megszűnik.és működik tökéletesen.és el is indul a tv.ha teszek bele 1 másik ugyan ilyen kapacitásút a probléma újra jelentkezik.raktam bele nagyobb feszültségűt is.feszültséget nem tudok mérni a 2 pontja között mert a műszerem 600v-os méréshatárnál is kiakad. Minden segítséget elfogadok mert teljesen tanácstalan lettem.
kicseréltem a tápban az összes kondit,a probléma ugyan az.fogalmam sincs mi lehet a gondja.feszültségeket is megmértem és 1-2 volt eltérés van a rajz értékeihez képest
(#) supak.jozsef hozzászólása Okt 7, 2009 /

Sziasztok.Segítséget kérnék.Van egy LG tipusu TV készülékem.Jelenség az volt se kép se hang a készenlét sem üzemelt.Sorvég tranyó totál zárlatos volt,kicserélve bekapcsolás után készenlét megjött,de a sorkimenő égtelen ciripelésbe kezdett,a sorvég tranyó pár másodperc múlva tűzforró.A kollektorát kiforrasztva készenlét megvan a sorkimenő nem ciripel,de persze így nem indul a készülék.Zárlatos lenne a sorkimenő de nem vagyok benne biztos.Előre is köszönöm.
(#) supak.jozsef válasza Csabeboy hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Hali.A tápban nézz szét,valszeg megszaladt vhol.Föleg a kondikat vizsgáld,vagy cseréld öket.
(#) kadarist válasza supak.jozsef hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Szia!

A sorvégtranzisztor véletlenül nem darlington típusú volt? Lehet, hogy simát tettél be. Egyébként a sortranyó elégtelen vezérlése miatt szokott ilyen hiba előfordulni.
Vezérlés oldalon (bázis) kell csatolóelkót keresni
(#) bihari laci hozzászólása Okt 7, 2009 /

szia, kiprobáltam a tv-t a ,philips- et de csak anvi a változás hogy kb5-mét fut és behuzodik talán hibás a vertikál, cseréljem ki vagy a video proc-t
Következő: »»   141 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem