Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   145 / 1274
(#) norbeat válasza kadarist hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Helo Kadarist!
A kis kerámia kondit kicserélve nincs változás most az elko csere következik. Kiforrasztva a PTK-t a két szélső azaz az 1-es és 3-as lábak helyén a panelon 18ohm az ellenállás (alatta égett a panel). Most így a biztosíték helyén 1V van jelen az izzó nem világít, viszont nem akarom így sokáig járatni mivel valahol még hiba van.
(#) supak.jozsef válasza kadarist hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Próbáltam az izzóval is,úgyanaz a jelenség a sorvégtranyó ismét elszált,annyi külömbséggel hogy akkor ment el hogy beindult a TV
(#) küzmös Gergely hozzászólása Okt 15, 2009 /

Megtudná valaki mondani nekem hogy az MTV1-et adják-e még VHF-en? Szerintem már nem,de azért megkérdezem..
(#) supak.jozsef válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Hello.
A tokaji adó adta a VHF 1-es sávon a 4-es csatornán,és miskolc a VHF 3-as sávon a 8-as csatornán.De már egyik sem sugározza.

(#) Vatti válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

A Komádi adó VHF3-ban adja az MTV1-et. Google a barátod
(#) Bonanza02 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Szentes O10
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Szia!

Kékes O8. Bővebben: Link
(#) kadarist válasza supak.jozsef hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Tehát még egyszer: A trafót kicserélted, a sortranzisztor kollektorában lévő kondikar cserélted, vagy legalább is jók. A tranzisztor azonnal tönkremegy. A trafó biztosan jó?
(#) kadarist válasza norbeat hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Vedd ki a PTK-t. A készülék működéséhez nem kell, csak a lemágnesezéshez. Kapargasd ki az égett nyákrészt. Így mérd át a diódákat, kapcsolótranzisztort (FET) stb.-t zárlatra. Ha van rossz, cseréld. Csináld úgy, hogy a kapcsolótranzisztor vagy FET ne kapjon tápfeszültséget (vágd el a fóliát). Most nézd meg izzóval a felvett áramot. Egy pillanatra fel kell villannia. Kösd vissza a tápot a tranyóra. A lámpának így valamennyire izzania kell, de semmiképpen sem teljes fénnyel. Mindenképpen ki kell szűrni azt, hogy egy egyszerű zárlatról van szó, vagy pedig a kapcsolótranzisztor vezérlése nem jó, éz okozza az extrém áramfelvételt.

Hajrá!
(#) supak.jozsef válasza kadarist hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Abban a körben csak egy kondi van,a rajzon igaz kettö szerepel de a C405 nincs benne.Trafot hogy tudom meg vizsgálni hogy jó vagy rossz.
(#) Blade26 hozzászólása Okt 16, 2009 /

sziasztok.

Tv-zés közben 1 csattanást halottam . és a tv -n se kép se hang be se lehet kapcsolni ! Nem tudom mi lehet a baja.
A márkája Daewoo 20a5t

Szétszedés után ezek a képek fogattak!

Nem tudom hogy meg lehet -e csinálni ?

D3.jpg

(#) Blade26 hozzászólása Okt 16, 2009 /

Jó lenne ha valaki tudná? Mert nagyon szerettem ezt a tv mert emlék fűz hozzá! S nem akarom kidobni. Válaszokat előre is Megköszönném .

D2.jpg

(#) supak.jozsef válasza Blade26 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Küldöm a képe,miket nézz meg elöször.

dsc11111.JPG

Nézd meg a D441 környékét is. Innen kapnak a képcső katódok tápfeszt. A C401-et is ellenőrizd.A trafót házilagosan nehéz kimérni. Van műszer, amellyel lehet tesztelni, lehet is készíteni ilyet, de ezt most hagyjuk.
Az eredeti trafóval is ugyanezt csinálta? Ha kondik jók, meg a többi alkatrész is, ami a tranzisztorral összefügg, akkor csak a trafó lehet a bűnös
(#) Bonanza02 válasza Blade26 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Én is aPTK-val kezdeném. Ki kellene forrasztani azt az alkatrészt, ami a főkapcsoló mögött van, két kábelcsatlakozó mellett és egy fekete kocka alakja van.
Na ő az. Forraszd ki, ha kilőtte a biztit,akkor pótold egy jó ugyanolyan értékű biztivel és kapcsold be.
Ha így működik, akkor venni kell egy új PTK-t az elektronika boltban és majd beletenni. Ha nincs benne,akkor a színek összezavarodnak,mert nincs képcső lemágnesezés bekapcsoáskor.De működni tud anélkül is,ha csak ennyi a hiba.

Esetleg még a főkapcsoló körül szokott lenni 1-2 db kék színű alkatrész, ami zárlatos szokott lenni. Ez túlfesz ellen védene. Ha gyanús fekete kormos pontot látsz ezen a kék színű alkatrészen,akkor azt is forraszd ki. Új bizti,bekapcs.

Szia!

Először takarítsd ki a portól-kosztól, utána cseréld ki a sorvégtranzisztort (a nagy fehér ellenállás mellett), vaószínű K.O. Így, hátlap nélkül kapcsold be. Ha szerencséd van, akkor a por okozta az áthúzást, ha nem, akkor úgyis meglátod. A sortrafó szokott átütni idővel, a kormos por nem használ neki (sem).
(#) kadarist válasza Blade26 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Bocs, az előző Neked szól, nem Supák Józsefnek.
(#) svebis.zoltan hozzászólása Okt 17, 2009 /

Üdv tisztelt fórumozók. Barátnőm tv -je ami egy hagyományos orion készülék kb 5 éves (típusát sajnos most nem tudom megmondani)a következő hibával működik.:Néha megbolondul ,és magától váltogatja a csatornákat,éjszaka standby üzemmódban bekapcsol,van hogy 3 hétig jól működik.Távirányito gond kizárva ,ha nincs benne elem akkor is csinálja.Segitségeteket előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza svebis.zoltan hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Szia!

Először alaposan portalanítsd ki a készüléket . A nyomógomboknál is!
Ha ez után is csinálja, akkor tápfeszültség ellenőrzést kell végezni, különös hangsúllyal a vezérlő processzor tápjára (+5V, vagy/és 3,3V). Lehet még infravevő hiba, memória, processzor.
(#) Blade26 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

szia!

Akkor most nem értem ! A képcsőnél ahogy a 2 képemen van , nem a sor ic ment ki mert ott van ilyen fekete körülötte?? Akkor annak semmi baja?
(#) kadarist válasza Blade26 hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

A D3.jpg képeden látható nagy fehér ellenállás melletti fekete tranzisztort nézd meg. A D2.jpg képeden a képcsőpanel látható a videó-végfokozat ic-kkel, ezt most hagyjuk. A nyák barnulását az ic-k melegedése okozta, ez nem gond.
(#) frissadam hozzászólása Okt 18, 2009 /

Van egy philips TV-m! Megy a tápja még sincs készenléti jel . Utána olvastam, átforrasztottam az eltérítő tekercset és 1 napig működött is a dolog. De most megint ugyan az a baj . Mit nézzek meg alaposabban?
(#) ini hozzászólása Okt 18, 2009 /

hali!

kaptam egy grundig t55-732-5 tv-t
mindig kimegy a biztosíték benne
hol keressem a hibát?
annyi képzettségem van a dologhoz hogy ki tudok ezt-azt cserélni de a működését nem tudom átlátni
köszi!
(#) ferzoo válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

M1-et Szentes 10es csatornán 10KW,Komádi 07csatornán 4KW sugározza 2010év végéig analóg sugárzással.
(#) ferzoo válasza Blade26 hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Az a tranzisztorhoz hasonló kinézetű a táp Ic.a képen látszik.Ha +van feketedve vagy zárlatot mérsz a tápelkon,akkor cseréld ki gyorsan.És ne feledkezz el a 10mikros/63V elkoról sem.Táp tr.nem szokott tönkremenni,elég jó minőségű dupla huzalból tekerik a távol keleten.
(#) ferzoo válasza ratbag hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

A tápegység pulzál majd leáll,zárlat miatt.Valószínűleg sorvégtranzisztor, vagy sorkimenő zárlatos rosszabb esetben.Kimérni őket, majd csere.
(#) ferzoo válasza ini hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Nálad is zárlat van,multiméterrel kell kimérni táp tranyó ptk.sorvégtranyó stb.
(#) ini válasza ferzoo hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

a trafó mellett van egy tranzisztor, ez már volt cserélve ahogy nézem a forrasztásokat
szóval ez viszonylag bonyolult

ha az általad felsoroltak rosszak kb mennyi lehet a javítása?

mert ha sok akkor kár javítgatni

köszi!
(#) elektromania92 hozzászólása Okt 18, 2009 /

Sziasztok...
Hagyományos tető antennával vesszük a TV adást.
Mindegyik csatornán a kép közepén vízszintesen egy 5-10cm széles fehér sáv van. Valamelyik csatornán jobban, valamelyiken kevésbé látni.
Valamelyik csatorna le fel szaladgál.Viszont valamelyik stabil, csak a fehér sáv van.

Nem tudom eldönteni, hogy ez most valami vételi hiba, vagy egyébb. Forgattuk az antennát, de nem sokat segitett.
Egy tv javitassal foglalkozó irodalomban olvastam, hogy okozhatja a kimeneti tranyó, IC meghibásodása.

Mivel ezekkel a dolgokkal nincs tapasztalatom, gondoltam felteszem a kérdést.Aztán vagy kapok választ vagy nem.

Köszönöm a válaszotokat.További szép vasárnap délutánt kivánok mindenkinek.
(#) koppenzics hozzászólása Okt 18, 2009 /

Sziasztok !

Egy ALIEN CTV 5559 txt tipusú televízió készülék a következő hibajelenséget csinálja: bekapcsolom, majd ezt követően kb. 5 másodperc múlva kikapcsol. Hol lehet a probléma ?
Nem régen volt benne cserélve a sorvég tranzisztor, meg néhány kondenzátor.
Segítséget előre is köszönöm !
Következő: »»   145 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem