Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   147 / 1274
(#) kadarist válasza dragon0 hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Szia!

Beragadt, piszkos csatornaváltó nyomógomb esetleg? Zárlatos kerámiakondi is lehet a ludas, ami a csatornaváltó vonalra van kötve. Volt olyan is, hogy EEPROM törlődés okozott érdekes hibákat.
(#) frissadam válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Szerintem inkább kontakt hiba . Mert sokszor van kis percegő hang mielőtt beindulna. Csak nem tudom hol kontaktos átforrasztás után jó volt elég sokáig de megint szarakodik. Majd teszek fel este képet.
(#) kadarist válasza frissadam hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

A percegő hang jöhet a táptrafóból is. Szekunderen a tápfeszek hogy alakulnak? Az a baj, hogyha egy kontaktos forrasztást alaposan átforrasztunk egyszer, akkor azzal többet lesz újra kontaktos. A lényeg, hogy ne ólommentes ónnal forrassz.
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Azaz NEM lesz többet kontaktos. Így akartam.
(#) tibee66 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Hát még mindig nem jöttem rá hogy mi lehet a probléma!:S Amúgy ő lenne a tv
(#) kadarist válasza tibee66 hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Ja, hát ez egy magyar Orion Nárcisz. Ennek van a hátulján, vagy az elején szín kikapcsoló gomb? Vagy a Vidiknél volt? Ha nincs gomb, akkor a szín dekóderben a kvarc lehet rossz, vagy a trimmerkondin kell állítani. A szín modul a bal oldani panelen egy nagy fémkeretes dugaszolható modul.
(#) tibee66 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Nincs gomb elől van egy szín állító tekerő gomb! Az nem reagál semmit! Van egy pár benne jobb oldalt is meg bal oldalt is!:S Nagy fémkeretes dugaszolható modulban 2 trimmerkondi van ugye? Képet küldhetnél ha tudsz mert valahogy ez a tv nekem kínai. amúgy köszi hogy próbálsz segíteni! Ja és a kvarcból sok van benne
(#) frissadam válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Ólmozottal meg wellerrel nyomom!
(#) ivcsike hozzászólása Okt 20, 2009 /

Van egy Grundig CUC 5303 / T4205 televiziom, de már több honapja szivat, az a baja, hogy nem lehet távkapcsoloval, és a tv-ről sem müködtetni semmit, egyetlen csatorna van rajta, ami nagyon szép, és ezzel mintha elvágták volna,ha valaki tudna valami tanácsot adni, nagyon megköszönném[
(#) ini válasza Juhász Pál hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

itt 1 nyákon van minden kacat
lehet elviszem szervízbe 5ezerig csak belefér, ha nem akkor kuka
(#) ferzoo válasza ini hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Akkor ez már a monoprint alaplapos Grundig,érdemes lenne +csinálni főleg ha csak táphibás.A sorkimenőnél nincs megégve?esetleg égett szaga nem volt?mikor beadta a kulcsot.Grundigoknál ritkán megy tönkre sortrafó,azért ezt látni kellene,hozzáértő szakinak.
(#) ivcsike hozzászólása Okt 21, 2009 /

Sziasztok, ugylátom senki nem tud hozzászolni a kérdésemhez,Van egy Grundig CUC 5303 / T4205 televiziom, de már több honapja szivat, az a baja, hogy nem lehet távkapcsoloval, és a tv-ről sem müködtetni semmit, egyetlen csatorna van rajta, ami nagyon szép,cserélve lett rajta a távirányitó vezérlő ic és több kondi a jelenség ugyan azmajdnem, de kb. 10 percig rendesen müködik ha valaki tudna valami tanácsot adni, nagyon megköszönném[
(#) kadarist válasza ivcsike hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Szia!

Hűtő sprével fújkáld meg az infravevő és a vezérlő kontroller környékét. Hátha elárulja magát a bűnös.
(#) ivcsike válasza kadarist hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Szia
Köszönöm, megprobálom
(#) garamszegiroland hozzászólása Okt 22, 2009 /

sziasztok!
Lenne nekem egy clatronik tv-m mely egyik naprol a másikra tönkrement. Hibajelenség a következő: bekapcsolom készenlét van- majd elindítom kétszer elindul a sor utána visszaáll készenlétre! Mi okozhatja a hibát?
(#) kadarist válasza garamszegiroland hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Szia!

Valamelyik fokozat nem indul be. Például függőleges eltérítés rossz, van nem jön meg a kellő sugáráram. De akár lehet EEPROM-törlődés is a háttérben.
Lehet, hogy egy közönséges forrasztáshiba van a háttérben.
(#) garamszegiroland válasza kadarist hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Köszi gyors válaszod esetleg valami kapcsolási rajzod nincs hozzá vagy nem e tudod hogy honnan lehetne letölteni hozzá?

Típus-chassis-szám alapján keress rá. Ha megírod a típusszámát, próbálok küldeni rajzot.
(#) molnarzozo válasza garamszegiroland hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

szia. www.eserviceinfo.com
(#) öregszem válasza kadarist hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

AV28BT7EES

Hello! A tv tipusa clatronic ctv454 st/vt

Szia!

Itt a rajz!

PT92-SM.pdf

(#) kadarist válasza öregszem hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Szia!

Ez egy JVC típusszám. Talán rajz kellene?
(#) kadarist válasza jandark hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Sajnos nem találtam rajzot a géphez. Ilyen esetben mindkét konvergencia hibridet cserélni szokták.

köszi szépen holnap nekiugrok
(#) tonyesz hozzászólása Okt 22, 2009 /

ha vkinek kellenek uj tvhez ,alkatrészek(diodák,tranzisztor vagy akár hdmi szoljon
(#) ini válasza ferzoo hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

nem tudom milyen szaga volt nem nálam ment tönkre

esetleg ha rövidre zárom a biztosítékot tuti megég ami rossz....
vagy ez nagyon rossz ötlet? vihet magával más alkatrészeket is?
(#) kadarist válasza ini hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Szia!

Ki kell mérni műszerrel a rossz alkatrészt (alkatrészt). Az ilyen szikroszkópos hibakeresésnek nincs értelme. Több kárt csinál, mint esetleges hasznot.
(#) ferzoo válasza ini hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Először a rossz zárlatos alkatrészt kell kicserélni,pl.ptc.Bu tranzisztor,majd az elkokat a tápban ezután a biztit.Kondikat újra kell cserélni,mert ami benne van kiszáradhat 6-8év után.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Okt 23, 2009 /

Haladok az orettával.. a sorfrekvencia állító poti elé.. tudom "kókány munka" ..de beraktam egy 200k ohm-os ellenállást és ez épp elég volt hogy ne kelljen állandóan állítani,szépen megjön a kép és ha a dobváltóval váltogatok akkor sem csusszan szét.. ill ha szét is esik azonnal visszaáll... Egyedül a PY 88-as "izzása" zavar egy kicsit.. lehet hogy csőbaj?
Következő: »»   147 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem