Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Beragadt, piszkos csatornaváltó nyomógomb esetleg? Zárlatos kerámiakondi is lehet a ludas, ami a csatornaváltó vonalra van kötve. Volt olyan is, hogy EEPROM törlődés okozott érdekes hibákat.
Szerintem inkább kontakt hiba . Mert sokszor van kis percegő hang mielőtt beindulna. Csak nem tudom hol kontaktos átforrasztás után jó volt elég sokáig de megint szarakodik. Majd teszek fel este képet.
A percegő hang jöhet a táptrafóból is. Szekunderen a tápfeszek hogy alakulnak? Az a baj, hogyha egy kontaktos forrasztást alaposan átforrasztunk egyszer, akkor azzal többet lesz újra kontaktos. A lényeg, hogy ne ólommentes ónnal forrassz.
Azaz NEM lesz többet kontaktos. Így akartam.
Hát még mindig nem jöttem rá hogy mi lehet a probléma!:S Amúgy ő lenne a tv
Ja, hát ez egy magyar Orion Nárcisz. Ennek van a hátulján, vagy az elején szín kikapcsoló gomb? Vagy a Vidiknél volt? Ha nincs gomb, akkor a szín dekóderben a kvarc lehet rossz, vagy a trimmerkondin kell állítani. A szín modul a bal oldani panelen egy nagy fémkeretes dugaszolható modul.
Nincs gomb elől van egy szín állító tekerő gomb! Az nem reagál semmit! Van egy pár benne jobb oldalt is meg bal oldalt is!:S Nagy fémkeretes dugaszolható modulban 2 trimmerkondi van ugye? Képet küldhetnél ha tudsz mert valahogy ez a tv nekem kínai. amúgy köszi hogy próbálsz segíteni! Ja és a kvarcból sok van benne
Van egy Grundig CUC 5303 / T4205 televiziom, de már több honapja szivat, az a baja, hogy nem lehet távkapcsoloval, és a tv-ről sem müködtetni semmit, egyetlen csatorna van rajta, ami nagyon szép, és ezzel mintha elvágták volna,ha valaki tudna valami tanácsot adni, nagyon megköszönném[
itt 1 nyákon van minden kacat
lehet elviszem szervízbe 5ezerig csak belefér, ha nem akkor kuka
Akkor ez már a monoprint alaplapos Grundig,érdemes lenne +csinálni főleg ha csak táphibás.A sorkimenőnél nincs megégve?esetleg égett szaga nem volt?mikor beadta a kulcsot.Grundigoknál ritkán megy tönkre sortrafó,azért ezt látni kellene,hozzáértő szakinak.
Sziasztok, ugylátom senki nem tud hozzászolni a kérdésemhez,Van egy Grundig CUC 5303 / T4205 televiziom, de már több honapja szivat, az a baja, hogy nem lehet távkapcsoloval, és a tv-ről sem müködtetni semmit, egyetlen csatorna van rajta, ami nagyon szép,cserélve lett rajta a távirányitó vezérlő ic és több kondi a jelenség ugyan azmajdnem, de kb. 10 percig rendesen müködik ha valaki tudna valami tanácsot adni, nagyon megköszönném[
Szia!
Hűtő sprével fújkáld meg az infravevő és a vezérlő kontroller környékét. Hátha elárulja magát a bűnös.
sziasztok!
Lenne nekem egy clatronik tv-m mely egyik naprol a másikra tönkrement. Hibajelenség a következő: bekapcsolom készenlét van- majd elindítom kétszer elindul a sor utána visszaáll készenlétre! Mi okozhatja a hibát?
Szia!
Valamelyik fokozat nem indul be. Például függőleges eltérítés rossz, van nem jön meg a kellő sugáráram. De akár lehet EEPROM-törlődés is a háttérben. Lehet, hogy egy közönséges forrasztáshiba van a háttérben.
Köszi gyors válaszod esetleg valami kapcsolási rajzod nincs hozzá vagy nem e tudod hogy honnan lehetne letölteni hozzá?
Típus-chassis-szám alapján keress rá. Ha megírod a típusszámát, próbálok küldeni rajzot.
szia. www.eserviceinfo.com
Hello! A tv tipusa clatronic ctv454 st/vt
Szia!
Itt a rajz!
Szia!
Ez egy JVC típusszám. Talán rajz kellene?
Sajnos nem találtam rajzot a géphez. Ilyen esetben mindkét konvergencia hibridet cserélni szokták.
köszi szépen holnap nekiugrok
ha vkinek kellenek uj tvhez ,alkatrészek(diodák,tranzisztor vagy akár hdmi szoljon
nem tudom milyen szaga volt nem nálam ment tönkre
esetleg ha rövidre zárom a biztosítékot tuti megég ami rossz.... vagy ez nagyon rossz ötlet? vihet magával más alkatrészeket is?
Szia!
Ki kell mérni műszerrel a rossz alkatrészt (alkatrészt). Az ilyen szikroszkópos hibakeresésnek nincs értelme. Több kárt csinál, mint esetleges hasznot.
Először a rossz zárlatos alkatrészt kell kicserélni,pl.ptc.Bu tranzisztor,majd az elkokat a tápban ezután a biztit.Kondikat újra kell cserélni,mert ami benne van kiszáradhat 6-8év után.
Haladok az orettával.. a sorfrekvencia állító poti elé.. tudom "kókány munka" ..de beraktam egy 200k ohm-os ellenállást és ez épp elég volt hogy ne kelljen állandóan állítani,szépen megjön a kép és ha a dobváltóval váltogatok akkor sem csusszan szét.. ill ha szét is esik azonnal visszaáll... Egyedül a PY 88-as "izzása" zavar egy kicsit.. lehet hogy csőbaj?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |