Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   70 / 308
(#) SALáta válasza bölcsész hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
Nekem alkatrésztárolásra vált be a legjobban ez a doboz.
(#) bölcsész válasza Stadi hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
A Praktikerben egy Cseh gyártó(j)ét árulják majdnem dupla áron. Ráadásul levelemre válaszolva ők semmilyen "alkatrészt" nem forgalmaznak hozzá.
ez a magyar gyártó ígéretes, mert a méret ugyanaz.

Köszi a linket! Írok is nekik mindjárt...
(#) bölcsész válasza iamrob hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
Felhívtam őket.
15Ft+ÁFA/db a kis lapocskák ára, de 100db benyögése után
viszonteladóhoz iránytottak...
(#) bölcsész válasza bölcsész hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
Viszonteladó: 30Ft/db. Hm....
(#) Frankye válasza bölcsész hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
Rendeld meg a gyártótól 10 db-onként! A viszonteladó meg...
(#) bölcsész válasza Frankye hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
Sajna pont az a baj, hogy a 100db is kevés mennyiség a gyártónak...
(#) Frankye válasza bölcsész hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
Ja hogy kevesli! Értem. Akkor legyél Te is viszonteladó... :hehe: )
(#) tsanyesz hozzászólása Okt 8, 2009 /
 
Sziasztok!
Nincs-e valakinek Black&Decker KG725 flexe? Az OBIban egész jó áron láttam,csak keveslem a teljesítményét. Jó lenne róla valami vélemény.
(#) bankimajki válasza tsanyesz hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Helló, nekem ugyan nem B&D-m van, és nem is ilyen, de 125-ös koronghoz, ha sűrűn használod igencsak kevés az a 700W. Nekem a 125-ös Graphite csiszolóm 1010W, a fizikai mérete is majdnem akkora, mint egy nagynak, de már két éve nyűzöm. Nyáron napi szinten, és még bírja. Volt már Einhellem, az kb. 1 évet bírt. Utána volt egy piaci az csak egy pár elindítást. Volt egy 125-ös Ferm-em is, az se bírt 2 évnél többet. De tapasztalat hogy az összes 6-800W közötti csiszoló nem szereti a hajtást. Én javaslom a Graphite márkát, 8000-be került 2 éve, de 3 év garit kaptam rá, és nagyon megbízható kis szerszám.
(#) SALáta válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
A B§D nálunk iparszerű használat alatt bírt 11 évet. Anno "lengyelpiaci vásárlás volt 93 ban, de már akkor is 10 körül volt ha jól emlékszem.
(#) hapro válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Én használok egy 90-es évek elején Bécsben vásárolt einhellt, ami 650W, és tökéletes meg most beruháztam egy nem kevés pénzbe került AEG-re, na az igen, az einhell után könnyebb, és nem szakad le a csuklóm miután 5 percet dogoztam vele, nincs olyan rezgésnek kitéve a kezem azzal mint az einhellel. Teljesítményre még több is. Nem gyilkolom őket, de amit megkívánok tőlük azt elvárom, hogy elvégezzék. Az einhell párszor már leesett és a műanyag burka egy helyen letört.
(#) bankimajki válasza hapro hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Akkor lehet hogy én nem tudom használni őket? , mondjuk én 10-es 20-as kazánlemezeket is szoktam darabolni. Az igencsak eszi őket Meg mindenféle csöveket.
(#) hapro válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Attól a kazánlemeztől én is elfáradnék gyorsan. Arra van nekem nagyobb 2000W szenghungmatcsumitcsi márkájú. 7500Ft volt a tacskóban, vettem 2db-ot, egyiknek a fogaskerekes hajtóműve, ami az L hajtás adja a korongnak, elfáradt már, megette az egyik fogaskereket gyakorlatilag. Az indítások nem tetszettek neki, valószínű túl agresszívan indult a gép, de most már tudom a másiknál mire számítsak.
A kisgépnél a durvább vágás pl 10mm falvastagságú 80mm átmérőjű cső, ettől igyekszem kevésbé terhelni mindig.
Az AEG-nek fantasztikus hűtése van! Nem nagyon melegszik.
Még egy ilyen flex tapasztalatom van 580W-os Makita...9m hosszú 5mm falvastagságú csövet hosszában vágott ketté egy ismerős vele. kb 1m volt hátra, amikor a gép elkezdett füstölni. A fickó kb fél percet üresben járatta, teljesen kihült a gép, és folytatta vágást vele. Hogy azóta jó-e a gép nem tudom, mert ez 10-15 éve történt.
(#) SALáta hozzászólása Okt 12, 2009 /
 
Alakul a műhelyem. Bár most munka után van. Be kell újítanom csavarhúzótartóval mert ez így nem jó. Kaptam egy csővoltmérőt és egy analóg multimétert is. Az rf teljesítmény mérő a multé már.

DSC00340.JPG
    
(#) bankimajki hozzászólása Okt 12, 2009 /
 
Találtam egy képet a gépemen, ezt még az idén nyáron dobtam össze nem egész 2 éjszaka alatt , igaz még nincs teljesen befejezve, de működik így is. (A kicsi panelfúróról van szó) :yes:

P1000469.JPG
    
(#) nagy hoho válasza SALáta hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Szia!
Látom készen van a kettős tápod is.Én még görcsölök vele.
(#) szkrep hozzászólása Okt 18, 2009 /
 
Sziasztok!
ERRŐL van esetleg valakinek tapasztalata? Ha rendes golyóscsapágy lenne benne, azt megemlítenék, nem? Annyit írnak róla, hogy a csapágy nem igényel karbantartást, mert a tervezett élettartam során elég neki a benne lévő kenés. Ha optimista vagyok, azt mondom, hogy tömített mélyhornyú golyós, ha pesszimista vagyok, azt mondom, hogy zsírral összemajzolt réz siklócsapágy...
(#) elektrorudi válasza szkrep hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Szerintem bármelyik zárt csapágyban annyi és olyan kenőanyag van, ami elég az egészélettartamára.
Vagy Te már cseréltél (pótoltál) kenőanyagot zárt csapágyban? ... legyen az golyós, görgős, műanyag vagy fém porvédővel ellátva...
Azonkívül ez lehet egy hangzatos reklámszöveg is (ami ráadásul nem is feltétlen hazugság) a Conrad amatőr vásárlói számára...
Kérdésedre válaszolva:
sajnos nincs tapasztalatom a készülékkel kapcsolatban.
(#) mex válasza szkrep hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Az a tapasztalatom, hogy ha a készülékben golyóscsapágy van, akkor azt külön hangsúlyozzák, előnyként tüntetik fel (mint ahogy az is).
(#) szkrep válasza elektrorudi hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Igen, én is ezt mondom, hogy igazat állít akkor is, ha csak siklócsapágy van benne, azt sem sűrűn fogja kenegetni senki, az 1-2 éves élettartamra elég ami benne van
Azzal írta le magát az eszköz, hogy EZ ugyanaz, mint az előző hozzászólásomban linkelt minidrill, csak más színű, más márkajelzésű -és egy ezressel drágább... Tehát nagyon kínai, nagyon semmilyen
(#) deguss válasza szkrep hozzászólására (») Okt 24, 2009 /
 
Ebben mélyhornyú 2Z-s golyóscsapágy van. Talán épp 608 2Z.
Ezekkel nem a csapággyal szokott probléma lenni. Kézi használatra mindegyik megteszi. Viszont mikor egy gépre szereli fel az ember (CNC), akkor előjön a műa. burkolat hátránya, a tengely vékonysága, a tokmány pontatlansága, és bizony egy idő után a csapágy kopása is.

Ilyen magas fordulatú gépbe nem lehet siklócsapágyat tenni, ha csak nincs kiépített kenési rendszer.
(#) elektrorudi válasza szkrep hozzászólására (») Okt 24, 2009 /
 
Azért a szín is nagyon fontos lehet...

Gondolj bele, mennyivel drágább egy gyöngyházfényű metál Merci, mint egy mezei piros... ? :peace:
(#) szkrep válasza Massawa hozzászólására (») Okt 24, 2009 /
 
A Dremelre én is ráakadtam, most éppen afelé hajlok, hogy egyszer rászánom, és így hobbi szinten elvileg sokáig fog menni. Ha a csapágy gyorsan kikopna, és lógni kezdene, pont a lényege veszik el: a pontosság. Egyébként panelfúrás, és apró dolgok vágása, csiszolása lenne a munkaköre. A sima 12-18V 40W panelfúró nem hinném, hogy nagyon tud vagdosni.
Esetleg van >ez< a Skil. Kicsit olcsóbb, mint a Dremel, és van hozzá flexibilis tengely; az nagyon praktikusnak tűnik. Csak a Skilről hallottam egy ismerőstől, hogy műanyagperselyben volt a fémtengely egy sarokcsiszolóban. Az azért bátor, nem? Megolvadt, és feltekerte a motor...
(#) tiggersoft válasza szkrep hozzászólására (») Okt 24, 2009 /
 
Dremelt ki kell fogni!
Több mint három éve vettem a Tesóban egy Mans-Friends-et 3900-ért és a mai napig megy! Pedig elég meredek dolgokat látott már.Tény, hogy rendes golyós csapágyak vannak benne...135W 10-30000rpm.
(#) scooby_ válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Szia!
Nekem is van olyan motorom,meg tokmányom is. Márcsak rá kell ütni a tokmányt a motoromra
12V-on iszonyat gyorsan pörög,úgyhogy 5V-ról fogok fúrni vele,még avval is fél perc mire leáll,mert még lendületből forog.(ezt onnan tudom,hogy befogtam a tokmányba a motort és úgy kapcsoltam be!
(#) bankimajki válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Amikor ráteszed a tokmányt a motorra, akkor lehetőleg nagyon pontosan tedd azt. (ne legyen ütés, mert szétveri a motor csapágyazását, és rezonálni is fog.) Én összerakás után a motort befogtam satuba, és leteszteltem. (Elsőre volt kb. egy 0,1 mm-es ütése.) És ezen a fórumon tudtok valakit aki képben van az esztergálással kapcsolatban. Lenne pár kérdésem.
(#) mex válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
Nem teljesen ismeretlen az esztergályos szakma számomra sem. Ha tudok segitek.
(#) Kicsa hozzászólása Okt 27, 2009 /
 
Sziasztok!
A Dremmelt CNC-re kijelentést én meg tudnám cáfolni saját tapasztalat alapján.
Igazából az enyém nem is dremmel,utánzat...sárga műanyag házú...A rögzítést könnyen meg lehet oldani stabilra,nem ez a hátrány. Hanem sajnos a futáspontosság egy idő után. Ahogy írtátok is...egyébként ebben is frankó golyós csapágy van,csodálkoztam is hogy még mindig bírja...
Üdv Kicsa
(#) SALáta válasza Massawa hozzászólására (») Okt 29, 2009 /
 
Egy Makita kézi marót kaptam, igaz leégett, csapágyas. Meg tudom menteni, még lényegében működik persze a pontossága és a műszaki állapota CNC marónak most nem alkalmas. Kérdésem hogy alkalmas lehet-e ez a gép cnc marószerszámnak, sajnos csak annyit tudok róla hogy makita, adattábla nincs.
(#) SALáta válasza Massawa hozzászólására (») Okt 29, 2009 /
 
Igazság szerint még semilyen. Eddig ami van ez és két 12mm átmérőjű lineális vezeték 300 az hosszal és még a 3 darab 5 fázisú léptető, arra gondoltam egy 486 segítségével hajtanám meg dos alól, nekem még 5 év xp után is jobban fekszik a dos mint az xp.
Következő: »»   70 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem