Fórum témák
» Több friss téma |
Ezzel csak annyi a baj, hogy a poti tőből letört. Vagyis nincs nagyon mit mérni. Nem baj, majd szétszedem és kiderül az igazság (vagy nem). De szerintem az lesz, hogy úgy is el kel kérni a teljes panelt és akkor okosabb leszek. Azért köszi!
Hali mindenkinek!
Tegnap a lomtalanításon találtam egy valamit.. Fogalmam sincs hogy mi ez :no: Van egy miltac (gomb) rajta amit ha megnyomok sípol egyet mély hangon.. Ha tovább nyomva tartom akkor elkezd pullzálva sípolni és villog az izzó.. Mi lehet ez? Csatolok egy pár képet hogy hátha kiderül mi ez.. Előre is köszönöm! Üdv!
Hello!
Nem lenne egyszerűbb kirajzolni? mert akkor talán egyből kiderülne. De a dinamit rúdból ítélve, valami kémlelő dolog. Vagy feszültség, vagy vízszint... Mert a végén valami szigetelt nyáklemez van. üdv! proli007
Hali!
Köszönöm! Áhá, tehát azért van a nyelén egy nagyfeszültségű jel Terveztem hogy visszarajzolom,, de így már gondlom felesleges.. Hogyan hozza működésbe avval a koronggal az áramkört? De ehhez a válaszhoz szerintem vissza kéne rajzolnom a cuccot... (hangos gondolkodás) Üdv!
Kipróbáltam..
Valóban, ez nagyfeszültség érzékelő.. Ha Kompakt fénycsőhöz közelítem mikor már "be van gyulladva" akkor beindul a sziréna.. Kérdésem: Mire szokták ezt a műszert használni? Előre is köszönöm! Üdv!
Hello!
Na, mire használnak, egy feszültség kémlelőt? Szerintem rátámaszkodnak, ha fáj a lábuk.. üdv! proli007
Ezt egyből gondoltam
De 230V-ra még nem jelez.. Tehát valamit vagy módosítanom kell vagy nem használom semmire.. Bocsi a hülye kérdésért..
Ha dinamit rúd van benne, akkor szerintem időzített bumm, vagy olyan ammi a villámlásra (nagyfesz) bumm.
Komolyra fordítva, danamid rúd a szigetelő, és igen, a magasfeszültséget jelzi. Nem a 230/400 V-os, hanem a 20kV illetve az felettit. Az ÉDÁSZ-nál a kapcsolószekrények, oszlopkapcsolók, trafók magasfeszültségű "fázisceruzájaként" használtuk.
Köszönöm hogy megosztottad ezt velem!
Akkor át sem lehet alakítani? Vagy nem érdemes? Van egy ellenállás ami 240K-s és arról a korongról jön.. gondoltam kicserélem kisebbre és akkor érzékenyebb lesz.. jól gondolom ezt? Micsoda fázisceruzát kukáztam akkor
Nem lehetetlen érzékenyebbé tenni. Vannak olyanok, amik a falban menő, áram alatt lévő 230V-os vezetékeket is képesek jelezni.
Trafóházakban, fogadóállomásokon, generátorházban, kKözép, és nagyfeszültségű trafóknál ilyenekkel kell megnézni munka előtt hogy le lett-e kapcsolva, nehogy megrázó élményben legyen részed. Lényegében egy 1KV feletti fáziskereső, általában 20-50KV-ot is tud. A nyele nem véletnenül ilyen hosszú, nem kell vészesen megközelíteni a trafót, szakaszólót, távvezetéket, nagyfesz kábelt, stb. Ha leszeded az elektronikát hátvakarónak is jó.
Ha nincs a közelben lapátnyél, erre is lehet támaszkodni, focimeccsre ideális.
sziasztok
Ez a kijelző milyen elven működik? Azt gondolom, hogy nem LED-es, de bővebben? Amúgy zelektronyicska óra kijelzője
Szia!
Vákum-fluoreszcens kijelzőnek hívják. Gyakorlatilag egy elektroncső. A melegkatódból az elektronok egy fényporrétegbe csapódnak, amely ezért cserébe fényt bocsájt ki. Bővebben: Link
Szia
köszi!
Nagyon hasonló kijelzőm van nekem is, az órája már nem megy, így majd hasznosítani szeretném, csak még ki kell gondolni, hogy hogyan, mert szép nagy ez a kijelző.
Hello!
Kösz! De ha ezt tényleg nekem írtad, akkor kukkants bele a "Felhasználói adataim"-ba. üdv! proli007
en is erre gondoltam de mivelhogy tiszta uj es a muszer 4.3 pF-ot mutat ezert metem erdeklodni.Kosz!
A kézi multiméterek néha meglepően pontatlanok a kondenzátorok mérésénél.
Szia!
Ez egy szűk tűrésű (pontos)kondenzátor. 24nF 63V.
Nem képzik, hogy szükségem lett volna vaalha iylen kondira megtartsam?..
Semmilyen működő alkatrészt nem dobunk ki soha! (néha a nem működőket sem ), Sose tudni, mikor jön jól.
Én is ezt gondolom, bár kezd néha sok lenni, ha rám jön a kiforrasztás hatalma ( ez még régebbi kép, nem volt minden benne, ami nincs kategorizálva) Egyébként ki találja meg az 5W-os 470ohm-os ellenállást?
A bal felső sarokban, az IC foglalat és az induktivitások között leledzik! Nehéz észre venni, mert csak az egyik lába lóg ki...
Hello
Én olyan csatlakozót keresek, amit az autós erősítőkben használnak. Ami a tápot, meg a hangszórókat csatlakoztatja. A hangváltókon is ilyen szokott lenni. Tudtok helyet, ahol van ilyen? Múltkor rátaláltam a neten, de elkallódott a linkem. Dobok képet, hogy mire gondolok.
Igen és ezért már azt sem tudjuk milyen holmink van. Dereng , hogy van valahol olyan alkatrész ami éppen most kellene ,de természetesen nem találjuk. Megrendeled a keresett alkatrészt, miután megérkezik ez akad először a kezedbe . Nálam legalábbis ez van / még egy rossz ledet is sajnálok kidobni/ annak ellenére, hogy míg kukába nem kerül háromból kétszer biztosan ez kerül a próba panelra .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |