Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sziréna
Javítom magam! A kép amit feltettem lecserélném erre! Egy ilyen kapcsolási rajzát szeretném valakitől:
Szerintem ez valami PIC-es dolog, hiába lesz kapcs.rajzod, pic prg. is kell hozzá.
És ez mit jelent?Hiába van meg a rajz és hiába építem meg még fel kell programoznom?
Pontosan. Sőt: Ha nincs meg a programja, akkor nem is tudod, mit kell a PIC-be tölteni, így teljességgel használhatatlan lesz. Sajnos.
Watt mestertől szeretnék kérdezni a 100W-os kürt témában, ha van pár szabad perce:
-eljött az idő, hogy kihasználnám a kürt riasztó opcióját (lecseréltem a Ladát egy kisbuszra a 2x2 ikerlány miatt). A baj csak annyi, hogy a kürt nem áll le magától a riasztás után. Mivel rettentő hangos , ez nagyon kellemetlen tud lenni néhány perc elteltével! Melyik sort (sorokat) kellene módosítanom az eredeti, cikkben lévő programban, hogy a bemenő jellel egy időben leálljon? Köszönöm szépen a segítséget!
Gratulálok mind a lányokhoz, mind az új autóhoz!
Ha emlékezetem nem csal, erről volt szó korábban is jelen topic keretei között, de lehet, hogy az én emlékezetem sem a régi már... Miről is beszéltem?
Köszi Frankye!
Hú, nem rémlett, de olvasok vissza gyorsan! (Toyota Hiace Long a szerkezet amúgy )
Elnézést, hogy csak most reagálok...
A legegyszerűbb, ha a
sor után beteszel egy
utasítást. A jelzett sort az EFF_SKIP_1 címke utáni sorokban találod. Ha nem működne jelezd!
Nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg még nincsen az autóban, hétvégén kiszedem a régi riasztót és berakom az újat. A kis szirénát fogja helyettesíteni a GigaWatt-os . A hozzá adott szirénát meg beteszem az utastérbe, oda pont elég. Pager helyett is jó ez a kürt, hallani egy kilométerről és ráadásul az egyedileg beállítható hang miatt azonnal megismerni a saját autót! Azt hiszem teszek bele pár rövid hornt, (erre még odafigyel a nép) majd szirénahanggal fűszerezem.
Tiszteletem mindenkinek!
Abban kérném a segítségeteket hogy van e valaki aki letud gyártani 1 szirénát ami olyan hangot ad ki mint a rendőrautókról ismert "berregő", mert én sajnos nem értek az elektronikához és nem tudom magamnak megcsinálni. Előre is köszönöm!
Szia!
Ha nem kell ugyanakkora teljesítményű, mint a rendőrautókon (100W), akkor a Homasitában találsz ilyeneket. Ha viszont komoly kell, mélyen zsebbe kell nyúlni. A Watt féle sziréna anyagárban lesz majd 10eFt a trafó miatt és ehhez még kell egy 100W-os tölcsér is. Ennek ára legalább egy huszas megint
Javasolnám az amerikai stílusú szirénát,hogy ne hasonlítson (mert abból lehet gond). Egyszerű a kapcsolás,lehet hogy van is itthon összedobva egy készen ha kell.
Szerintem Ő a horn-ra gondolt, abból meg nem lehet baj elvileg, mert a kresz szerint teljesíti az autó kürt-nél(duda) leírtakat (egyenletes hangmagasságú folymatos hang). Mindenesetre meg lehet védeni, ha feljelentene egy rendőr. Persze ész nélkül használni nem érdemes, mert az idő és a bosszúság nem ér annyit!
Azért én nem szívesen lennék abban a helyzetben,amikor a hornt megszólaltatom egy autósra a városon belül,és utána meg észreveszem hogy mögöttem a járd. Valami olyan hang kell,ami nem összetéveszthető egyáltalán a szervek által használttal.
A rendőr abba fog belekötni, hogy nincsen "E" jelölés az adott kürtön, ezáltal nem építhető be az autóba. Még egy mezei, házilag készített ledes pótféklámpával is megbukik az autó a vizsgán emiatt. Esetleg még berendelheti vizsgára, ha túl erősnek találja a hangot (le van ugyanis írva a kreszben, mi a min-max. érték egy sima kürtnek)
Arra a hangra gondoltam amit akkor használnak mikor félre akar állítani. Tisztában vagyok vele hogy a rend éber őreinek nem tetszene de nem utcai autóba építeném be hanem egy versenyautóba ott meg csak nem foglalkoznának vele.
Nem kellene feltétlenül akkor teljesítményű de azért hallható legyen. Ha olyan 15-20e-ből megoldható lenne akkor érdekelne a dolog.
Ennek a hangnak a neve "Air Horn", olyan cuccot kell keresni a Homasitában, ami ezt (is) tudja. Esetleg vaterán. Sajnos ezek kínai cuccok, nem olyan strapabíróak, mint a profi cuccok.
Néztem már a Homasita-ban de sajnos nincs leírás arról hogy milyen hangot adnak. Ezért gondoltam arra,hogy hátha itt valakinek van hozzá egy kapcsolási rajza.
Van rajz, meg cikk is, páran meg is csináltuk régebben, frankón működik. Kicsit visszaolvasva meg is találod. Két dolog drágítja meg nagyon, a trafó és a tölcsér. Ez a lelke.
Ezzel csak az a baj, hogy az elektronikához csak nagyon minimális szinten értek és 99%-ban biztos vagyok abban hogy én nem tudnám magamnak megcsinálni. Sajnos. Ezért gondoltam arra hogy megcsináltatnám valakivel. Mennyiért csinálnád meg ismét?
Nagycsaládosként? Nincs az a pénz!
100 élet is kevés volna, annyi mindent kell csinálnom... Olcsóbb, ha megveszi az ember a vaterán... néha ki lehet fogni. A Watt-féle az egyedi programozhatósága miatt fogott meg és akkoriban még csak 2 iker volt idehaza, nem 2x2
Gratulálok a 2x2 ikerhez!
Nézegetem a vaterát is meg a teszveszt is de egyiken se találtam. Esetleg amit csináltál régebben azt nem adnád el?
Nem találtál?:O
Hol kerested? Itt a keresés, nem sok, nézd át Pédául ez egy nagyon szimpatikos termék, sokhangú, hornos, és még m... is Üdv.: a listán még vannak finomságok
A linkeken szereplő watt értékeket ne hidd el,"enyhén" túl vannak lőve, kb. a fele lehet a ráírtnak max. :yes:
Hiába, a kínaiak ne vacakolnak. A sajátot azért nem adom el, mert be szeretném szerelni az autóba a riasztó mögé. A 10W helyett 100W mégis csak más.
Sziasztok!
dsc832-es külső akkus és egy belső akku nélküli /ez utobbi a bell+ és bell- -ra van kötve, tamper kör nincs/ kifogástalanul müködik. Kaptam egy belső piezo szirénát /akku nélküli/ amin van tamper kör is.Ezt raknám fel a régi belső sziréna helyett. A tampert a többi tamperrel sorba kötöttem, de a piezo másik két bekötésén nem bell+ és bell- van irva hanem 12V+ és GND . Ezeket hova kössem a központban, hogy müködjön. Talán bell+=12V és GND= bell- ?
Szia!
Nem tudom, talán valami lakásriasztós topikban tudnak segíteni...
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem AMC iside sziréna bekötésében/beállításában. Kap tápfeszültséget, de a riasztóközpontból jövő bell+ és bell- kimenetekkel nem tudok mit kezdni. A leíráson nem tudok eligazodni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |