Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikai témájú könyvek újságok
Lapozás: OK   14 / 69
(#) gerenk válasza valve hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Köszi a feltöltéseket, az első számot korábban letöltöttem, érdekesnek találtam
(#) valve válasza gerenk hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Az első szám csak teszt volt. Akkor probáltam tapasztalatokat gyűjteni, hogy hogyan érdemes scannelni, milyen felbontásban. Aztán a 300 DPI lett a számomra megfelelő választás mint azt mások is tanácsolták.
(#) gerenk válasza valve hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Szerintem is jó lesz a 300 dpi felbontás.
Egyébként a próbaszámod után rákerestem a neten de nem sok sikerrrel, szinte kisebb publikációkon kívül semmi,
úgyhogy nagyon jó hogy feltöltöd bővül a választék.
(#) valve válasza gerenk hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Hát igen. Sajnos ezek közül semmi nincs meg ebook formájában. De ami késik nem múlik...

(azon gondolkodom, hogy mire végzek mind a sacc.per.kb ~2700 oldallal azután a scannert is eladom)
(#) lidi válasza valve hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Ez milyen nyelven van, román ?
(#) valve válasza lidi hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Igen. Román nyelven van. De a kapcsolásokat meglehet érteni.

Ez volt Románia egyik legnagyobb elektronikai folyóirata. Csak sajnos már megszünt létezni...
(#) gerenk válasza valve hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

A nyelv nem olyan lényeges ha nem vagy kezdő, a folyóirat design-je fontos a kapcsolás magáért beszél.
Az ábrák a mértékegységek alkatrészek a műszaki kifejezések nyelvfüggetlenek.
Jók az AR, PE cseh, EDW,EP lengyel, Electronique et Loisirs, ELV francia, EPE, Elektor angol nyelvű lapok.
(#) lidi hozzászólása Nov 11, 2009 /

Érdekes látni, hogy pl a németről fordított elektor-ban már 90 -ben is kontrolleres fejlesztések voltak, nálunk hazai lapokban is volt már 90-es évek közepétől szerintem, ez meg ugye 2000-es évjárat és sehol semmi mikrokontrolleres téma.
(#) gerenk válasza lidi hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Szerintem a net az oka külföldön elősegitette mikrokontrollerek alkalmazását alkatrész is volt, a progit le lehetett tölteni.
Nálunk se alkatrész se a programhoz való hozzáférés, ezért hanyagolták a témát az újságok. Most már minden van, de egyre kevesebb igény a papiralapú információra . Neten minden elérhető, az újság is inkább csak a mellékelt cd-k tartalomjegyzékévé válik
(#) aderka hozzászólása Nov 11, 2009 /

Üdv!
Lehet, hogy későn szólok, de jobb később mint soha, a honlapomon is tölthettek le könyveket/ujságokat. Igaz még nincs fenn sok, de még teszek fel..

üdv: Dávid
(#) lidi válasza aderka hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Access denied.
(#) kadarist válasza lidi hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Szia!

Egy index.php-t még biggyessz a cím után.
(#) aderka válasza lidi hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Frissíts, vagy ird be te a linket!
(#) kadarist válasza aderka hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Frissítéssel nem megy, csak ha az index.php-t utánaírom, vagy ha a www-t elé.
(#) lidi válasza aderka hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Rosszul van beállítva az oldalad alapértelmezett lapja a szolgáltatónál. Nem talál index.html-t ezért a hiba. Természetesen rájöttem hogyan tudom megnézni, de talán mégsem ez a megoldás.
(#) herzsolt hozzászólása Nov 20, 2009 /

Nincs meg valakinek az alábbi újság:Elektronika Praktyczna 2007.08-as szám?
(#) Kerberosz1 hozzászólása Nov 24, 2009 /

Üdv!

Az szeretném kérdezni/kérni, hogy tudnátok-e írni pár olyan könyvcímet, ami sokat segített nektek megérteni az elektronika alapjait, és azon túl. A véleményetekre vagyok kíváncsi, tudnátok nekem ajánlani valam jó könyvet? Kéttannylevűbe járok, ami annyit tesz, hogy a fizikát idén kezdtük el tanulni 9.-es szinten (én 11.-es vagyok). Szoval semilyen tanított előismeretem nincs. Persze van fogalmam, hogy mit is szeretnék megtanulni, az összes cikket, leírást elolvastam az oldalon, de én úgyérzem ígyse tudok eleget az alapokról. Engem nagyon érdekel ez a tudományág, és szeretném megtanulni, az alapoktól kezdve odáig, ahol ti álltok tudásban. Ha kell egyedül könyvekből.

Bocsánat a monológért és ha már volt ilyen kérdés, lehet átsiklottam felette. Remélem tudtok ajánlani valamit, előre is köszönöm!
(#) gg630504 válasza Kerberosz1 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Én a Műszaki ismeretek oldalon gyűjtöttem össze. Rádióamatőr irányba megy magasabb szintre.
(#) Kerberosz1 válasza gg630504 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Köszönöm!
Hasznos oldal, a rádiótechnika is érdekel, főleg az alapelve, hogy hogyan működik. Amúgy egy érdekes kérdésem lenne, amit mégis csak illene tudnom itt a kezdők sorában. Mi is ennek a NYÁKos, PIC-elős, áramkörös dolognak a pontos szakmai megnevezése? Mert eddig mindennek hívtam, csak szerintem annak nem aminek tényleg hívják.

És persze még továbbra is érdekelnének a könyv ajánlásaitok!
(#) pucuka válasza Kerberosz1 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Üdv!
Szép dolog a rádiótechnika, de mint látod, eléggé a sor végén van. Ahhoz hogy eljuss odáig, bizony hangyaszorgalommal rágd át magad a listán levő írásokon, szépen sorban, kezdve az "egy kis matematika" című dologtól, még ha úgy is tűnik, hogy már ilyesmit már tanultál. Nem árt megtanulni alkalmazni is.
Ha átsiklasz az alapok felett, mert jobban érdekel a rádiótechnika, sok kudarcban lessz részed.
Jó tanulást, akkor is hasznodra lessz, ha nem akarsz amatőr lenni.
Amúgy ahogyan az oldal nevében is van Hobbielektronika.
(#) Mírr-Múrr hozzászólása Nov 24, 2009 /

Sziasztok! Szeretném megtudni, hogy az "ELEKTOR" magyar kiadása mikortól, meddig történt? Üdv:MM
(#) Kerberosz1 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Köszönöm, ami a tanulást illeti úgylesz! Kitartó vagyok és szorgalmas!
(#) Doncso válasza pucuka hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Idézet:
„Ha átsiklasz az alapok felett, mert jobban érdekel a rádiótechnika, sok kudarcban lessz részed.”

Na ezzel akkora igazságot mondtál! Én ezt régebben a saját bőrömön tapasztaltam. Viszont ha az ember szorgalmas, és jók az alapok, tudatosan épít rá, akkor az azért is jobb, mert érti mi történik szinte bármilyen áramkörben, és saját maga rá tud jönni a hibára, mert akkor azt is tudja hogy kellene működnie. Az alapok épp olyan fontosak mint az adott témához tartozó dolgok.
(#) Szárnyas válasza Kerberosz1 hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Esetleg nézd át ezt a topic-ot, ebben találhatsz számodra megfelelő könyveket, például mindjárt az utolsó hozzászólásban ajánlott három könyvet.
(#) Kerberosz1 hozzászólása Nov 25, 2009 /

Nagyon köszönöm, ez kell nekem! Azért a kereső nem dobta volna ki nekem.
(#) gkari válasza Kerberosz1 hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Rengeteg könyv letölthető innen,valamint sok ismeretanyag található az RT régi számaiban(...tanulókör)itt.A fájlokat(mappákat)egyenként tölts le!
Üdv!
(#) Lacika hozzászólása Dec 18, 2009 /

Megjelent a Everyday Practical Electronics 2010 januári száma.
Letöltheted innen.
:nyes: Ezek szerint az interneten előre lehet menni az időben....
(#) Medve válasza Lacika hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Ez is már csak reklámújság!
(#) valve válasza Lacika hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Köszi!
(#) Medve hozzászólása Dec 19, 2009 / 1

Üdv, ime az RT-HE txt-tartalomjegyzékének ujabb kiadása. Ahogy kedvem, időm engedi visszafelé az időben tovább bővítem. Kinek kell, használja egészséggel.
Következő: »»   14 / 69
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem