Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Bővebben: Link
Csak nekem "értetlen" kicsit ez a cikk?
Nem tennéd közkinccsé azt a listát valami módon? Esetleg megegyezik ezzel?
A videóról: Az említettek közül csak Jedlik Ányos, Rubik Ernő, Petzvál József, Irinyi János és Dobos József élt folyamatosan Magyarországon. Szent-Györgyi Albert ugyan itthon találta fel a C-vitamint, '47-től mégis külföldön élt. Asbóth Oszkár pont fordítva, kint lett sikeres, de '41-ben hazajött. Neumann, Pulitzer, Bíró László, Gábor Dénes, Galamb József kivándorlás után érte el sikereit, és aztán külföldön is maradt, Galamb kivételével nem találtam infót későbbi magyarországi tevékenységre. Anisits Ferenc nevét még nem hallottam, a neten fellelhető infók alapján nem tudom megállapítani, a külföldön elért sikerek óta milyen kapcsolata van hazánkkal. Tehát a videóban említettek közül csak az általam leírt első 6 név találmányaiból tudott volna profitálni ez az ország, de nekem nem tűnik úgy, hogy ez sikerült volna. És ha megnézzük, a második világháború utánra ezen találmányok közül már csak a Rubik kocka esett... Szóval az elmúlt 65 évből tud valaki olyan jelentős magyar találmányt, ami itthon született meg? Egyébként ha már autóipar, a Bánki-Csonka féle porlasztót hiányolom a videóból. Ti kiket említettetek volna még? (Elsősorban nyilván olyan nevek jöhetnek szóba, akik az átlag külföldi számára is felfogható, a köznapi életben ma is jelen levő dolgot találtak fel.)
Hali mindenkinek. Van egy Samsung U600as telefonom, most jött vissza a szervízből, és lövésem sincs hol lehet kikapcsolni a GPRS/EDGE-t de a pénzt azt veszi le, most szólt a szolgáltató, hogy egyenlegem 200ft alatt van. Valaki tud segíteni?
Ma kezdtem el a nagy gépem hadrendbeállítását "asszony gépeként", az övé már mindig fagy és hibás a mem is. 8 óta csak másolok rendezkedek. Nem látom még a végét talán pár óra és kész lesz de lehet csak holnap...
Ez g600as . Még nyomkodom kicsit a gombokat, hátha megatlálom. Eddig csak akkor kapcsolt be ha felléptem a WAP-ra.
Középiskolások, leendő főiskolások - egyetemisták!
Ez azoknak szól akik anyagi forrás és idő hiányában nem tudtak idáig szert tenni komolyabb Audiofil vagy HI-FI rendszerre ill. hangfalra és várhatóan jövőre kollégisták lesznek. És nem tudják otthoni hangcuccukat felvinni a vonaton, buszon. Egy dolgot állíthatok: 99% hogy sosem lesz olyan szerencséje az illetőnek, hogy egy normális cuccal megáldott szobatársakat kapjon. Én 3 másik sráccal lakok együtt és képzeljük el a következőt: 5000W P.M.P.O feliratú 2.1-es zuhogó-sercegő zörejkibocsájtó elektronikus médiaapparátot aminek mélyládája asztal alatt figyel; pont olyan akusztikai körülményt produkálva ezzel, hogy a szobában az én ágyam és székem körül interferálódik a hangja, jó durva morajlást előállítva. Közép és magas hangok szinte egyáltalán nem jutnak el hozzám csak ha felállok és közelmegyek. A további részleteket fantáziátokra bízom, mindössze annyit mondanék, ezekután minden héten hazaérve bekapcsolom a Videoton-Aida rádióserősítőmet ami két 70-es évekbeli Tesla hangfalat hajt meg és úgy érzem magam mintha a legjobb stúdióban ülnék. Szóval ha gyenge a hangcuccod és kolis leszel, örülni ha azokután bekapcsolod miután hazaérsz.
Ez pontosan mit jelenthet?
kb.: Érvénytelen blokkcím magyarul, de miért? Előző rendszerrel kezdte ezt a hibát dobni az író, most szereztem egy CD olvasót amiről új rendszert húztam, remélve, hogy az a hibás, és azért nem ír a Nero, és az DVD íróm, de nem, ezzel a szűz, új rendszerrel is ugyanazt a hibát dobja. 1% írásnál megáll, a lemezt elkezdi, és azt is kidobhatom, már vagy 10db-bal eljátszottam ezt. Kukába való lett az író?
Nekem hasonlókat produkált az íróm, kb. 5-10 rontott cd után kihajítottam (Bontásra jó lessz), ezután vettem újraírható cd/dvd-ket ,és ha valamiben nem vagyok biztos vagy hibára gyanakszom először újraírhatón próbálom ki..(már jó néhány cd-t megspóroltam így!)
Valahogy a Ki mit épített témán érződik a válság hatása, elég kevés az építés mostanság.
Éppen most ment tönkre egy LG DVD író is, annyira, hogy még CD-t sem olvas, és semmit nem csinál, beveszi a lemezt, majd azzal a lendülettel kis gondolkodás után kiadja. És pár napra rá a Pioneer is tönkre ment, legalábbis nem ír. De most vettem egy másikat, éppen most fogom kipróbálni, ez LG, most éppen 5%-nál tart.
Az LG-t odaadom, mert azt már nem tudom használni semmire. A Pioneer még olvas és arra jó lesz, hogy gyilkoljam a jó író helyett.
Én építek folyamatosan, csak nem közlöm, mert túl sok a végfok már...
Akkor fogd rá, hogy: Kettős gerjesztésű részecskerezonátor. Azaz, villanykályha.
Hali mindenkinek!
Ez a mai nap, nagyon hamar elment pedig 6 órám volt Egész nap vidámság, minden. Pl.: osztály társam azt olvasta hogy "az állványzatot úgy kell összeszerelni, karbantartani, hogy dőljön össze" Mondhatom, hatalmas röhögés. Mivel kifelejtette a "ne" szót De voltak még effajta nagy beszólások Üdv!
Sziasztok!
Valamelyik nap ajánlottátok itt nekem a HTTrack Website Copier nevezetű programot... Hát eléggé meggyűlik vele a bajom... Miért van az, ha van egy weblap több ezer html file-okkal, akkor mindet megtalálja "lementi" de nem tudom megnyitni, mert nem rendesen menti le, hanem ez lesz pl a kiterjesztése: xy.html.tmp Miért tmp? És miért ment le egyes html-eket rendesen és a többséget miért csak tmp-nek? A html neve mindnek megvan mégis csak html.tmp-nek menti el ami használhatatlan számomra...
A tmp kiterjesztés átmeneti file-t jelent temp file. Egy tipp: talán nem fejezte be a letöltést.
Igen gondoltam, hogy temp file lesz, és ez a baj, hogy befejezte... Megvártam teljesen amíg nem végez, kiírta, hogy elkészült. Úgy hagyta tmp-knek...
Pár kisebb oldalt gond nélkül letudtam menteni vele... Nem tudom, hogy most miért csinálta ezt...
Ismét számítógépes történet... Most megvettem ugye az LG DVD írót, és így már tudok új rendszert húzni. Ahogy írtam is régebben, csak saját magam megerősítése végett írom, hogy most ismét felhúztam a "régebbi" rendszert a Vistat a gépemre, és van összehasonlítási alapom, mert pont előtte XP volt pár napig, és repül a gép vele. Érdekes, de így van. Az XP-vel mint a tetű, ezzel meg ugyanannyi feltelepített programmal, jóval gyorsabb.
Ma érdeklődtem gépek ára iránt, és a betervezett 50.000Ft-ra még rádobhatok vagy 30.000-et . Asus alaplap 19, Ati radeon 512-es videokártya 19, 3 magos AMD proci 20, 4Gb memória 27. Ezen lehetne spórolni kicsit, hogy csak 2Gb-os modult teszek be, meglátom még mennyi maszek gyűlik össze, és annak függvényében cserélem le ezt a gépet.
Zoli, és ha várnál mondjuk fél évet, és vennél magadnak egy hiper-szuper gépet? Addig meg ez csak kihúzza. Akkor minden rendben volna, és talán 4-5 évig megint nem kéne hozzá nyúlni.
Valószínű úgyis addig húzom halasztom, amíg ez húzza az igát. Vagy ha éppen valamire nagyon kéne és ez képtelen elvégezni azt. Így szoktam gépet venni, ahogy írtad, egyszer veszek, de akkor olyat, hogy jó pár évig ne kelljen hozzányúlni se.
Ez az árajánlat amolyan ha már ott vagyok akkor miért ne alapú kérdezősködés volt.
Kövezz(etek) meg, de az én véleményem az, hogy ha 2-3 évente nem fejlesztesz a gépeden (20-30E Ft. értékben), akkor nem lesz alkalmas komolyabb feladatok elvégzésére és csak vánszorog mint egy epilepsziás csiga...
Nem vitázni akarok veled, de ha van egy jó géped (nekem P4-es egy magos, utolsó sulinetes darab, plusz 512 Mb RAM, TV tuner, 21 bites hangkártya - a memória kivételével minden sulinetes; azaz már akkor kifutó volt.) 5 éve vettük. A mai napig tökéletes az én igényszintemhez. Amíg be nem krepál a BIOS, vagy nem viszi a wordot (Az előzőnek az volt a baja), valószínűleg marad is. Ha mindent összeadsz, drágábban jössz ki a toldozott-foldozott berendezéssel, mint egy 4 évenkénti újjal.
Én lassan lelécelek Ugyanis házibuliba (vagy hogy szokás ezt mondani) megyek
Szép estét mindenkinek! Üdv!
Köszönöm szépen
Más egyéb, hát Ivászatot nem szeretnék, más meg, hát kitudja Most még a taxira várok (oszttársam jön értem) Üdv!
Én is azon a véleményen vagyok, hogy ritkán veszek egy jót, és az olyan amilyen, nem költök rá semmit, és ne is kelljen költeni rá semmit. Olyat veszek amire ne kelljen költeni. Ez a gépem 4 vagy 5 éves és maximálisan kiszolgálja az igényeimet, de elkezdett jobban vacakolni mint azt tudnám tolerálni. És pénzt költeni meg szeretek, na meg nem vetném meg ha gyorsabb lenne, és nem kellene problémákkal vesződni amiket a gép okoz, stb...
Most sem az egészet cserélném ki, mert anno olyat vettem, hogy jó legen esetleg később is. Ház, táp perifériák maradnak, hangkártya is de meglátom melyik lesz a jobb ez is 24bit-es soundblaster, videókártyát sajna slot problémák pontosabban AGP slot hiány miatt cserélnem kell, pedig ez is egy tök jó kártya. Na jó majdnem az egészet, de ez a majdnem ez kb az összeg 1/3-át fogja csak kitenni. Monitort nem kell vennem, vinyókat, beviteli eszközöket, DVD-t (ugye azt most vettem). Tápot sem kell vennem, és tizenezres házat sem. Egyéb, nyomtató, scanner természetesen marad. |
Bejelentkezés
Hirdetés |