Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Márk, erre "rá kéne ugranod". Ott van közel.
A Proxima stereo rádió hangfalaiban voltak ilyen hangszórók. Szólt, úgy ahogy. 1982- körül vettem.
[OFF]A Proxima is igen gyenge hangú rádió volt. Más készlettel is.
Igy van, elég gyengén szólt, illett a hangfalhoz. Ez volt az első sztereó asztali rádióm. Az édesanyámnál még meg van, igaz évek óta nem volt bekapcsolva.[OFF]
Tudom, hogy közel van, csak egyelőre másra szánnám a pénzem.. Csak nem tudom, mibe használnám a kimenőket.. Mondjuk közel hiába van, nem tudok beülni az autóba, aztán menni...
[OFF]Mi csak javítottuk. Döbbenet volt látni az NDK elektronikai ipara (állítólag egy hajszálnyival jobb volt, mint a miénk) által előállított Si tranyók mellé be kellett építeni egy Ge Szovjet gyártmányú félvezetőt. A vicc az, hogy nem ez volt a gyenge pontja, igazából nem is nagyon romlott el. Pedig a négyzet alakú - ugyancsak Szovjet - kerámiakondenzátorok elég szép számban voltak benne, mint potenciális hibaforrás.
Üdv ! Ma volt egy kis időm, és átalakitottam a bemenetet, ahogy tanácsoltad. Kipróbáltam,szabadon hagyott RCA-val,semmi brumm (max.hangerőn egy minimális a hangszóróhoz közel hajolva) Ha összekötöm a próbának használt DVD-vel,rögtön brummos lesz. De csak akkor ha mindkét RCA be van dugva,bármelyiket kihúzom megszűnik.
Földhurkod van, és azon folyik némi kóbor áram. próbáld meg a bemeneti RCA-k-nál összeforrasztani a két oldal bemeneti testjét, mindkét hangerőszabályozó poti testje is ide jöjjön, és ezt egy vezetékkel csak az egyik oldali SRPP katódellenállásának testjére kötni, így elvileg az átjátszó zsinór harisnyáján nem folyik áram.... He ez nem jön be, akkor egyszerűen az egyik bemeneti RCA-t ne kösd rá a testre...
Pár kép a készülő GU50-ről. A doboz első lakkozás után, jön még a csiszolás és a végső lakk réteg.A hálózati trafó kicsit túlméretezett 300VA-es toroid, igaz nem is melegszik.Amúgy a cucc teljes teljesítmény felvétele 80VA.
Szia ! Szép lessz ! gratulálok hozzá A kutyus is szép , meg ha megnő akkor lessz csak igazán szép De van némi hasonlóság ezzel GU50se biztos összebeszéltünk ? Meg még a szin is majdnem ugyan olyan Piroska Amikor ez nekem elkészült az eggyik fórumtárs viccesen azt mondta hogy ez bassz Lada piros A trafó meg természetesen bőven elég hozzá ! Bár nálam 2 darab 120 v/a -es lett fölhasználva akkor az volt kéznél
Köszönöm mind kettőtöknek az elismerő szavakat.A kiskutyát kaptam, van még egy palotapincsink neki lesz a társa, igaz egyenlőre nem akarja elfogadni, menekül előle.
Van hasonlóság igen, szempont volt nálam is, hogy a GU-k látszanak a 6N8Sz-ek ne takarják el őket.A potméter viszont az előlapba kerül , fából lesz esztergálva. A vörösfenyő meg a mahagóni a kedvenc színeim lazúrban. Ez a szín vörösfenyő. Dicsértem az elkészült erősítőidet privát, de majd a hatodik nekem is jobban sikerül.
Szép lesz! Tetszik a GU meg a 6n8sz egymás mellett... Nekem is ez a csőkészlet lesz, csak rakok bele egy EM84-et is. A kimenő SM85B?
Idézet: Nem kötözködök, de nem először írod a 6Nxx csöveket 6P-nek ... A "P" - "kiszék" - az végtetroda, végpentoda a szovjet jelőlésben. AZ "N" - H - ,m eg trioda-kettőstrioda „és a 6P-k elől”
Sziasztok
Miért rezeghet egy hiperszil táptrafó, ha nincs rajta semmilyen terhelés? Összeszorítottam egy fémlappal, de mindig rezeg, összenyomtam oldalról, akkor is. A fémlap elég jól összeszorítja a vasakat. Az érintkező felületek 600-as csiszolópapírral meg vannak csiszolva, egyenesek, nagyobb karcolások nincsenek rajta. Valahol menetzárlat lehet esetleg? Már 10-20 órát üzemelt így minimum, eddig még nem égett le a trafó, de most fel akarom tenni a dobozra, így nem rezeghet sehogy sem.
Ha nem melegszik, csak rezeg, akkor az nem elektromos hiba ! nagy a légrés ! a 600-as papír túl durva, 1600-as jobb lenne, és teljesen sík lapon kellene csiszolni, víz helyett valami finom olajat használva. Bilincseket amennyire scak lehet meghúzni! Próbáld meg, pl kis nyákdarabokkal kiékelni a csévét, ha szűnik a rezgés, akkor vagy hagyod így, és majd mindig utána "ütsz" vagy glugy glugy glugy ... bele a lakkba !
Nem kell megsértődni ... én bezzeg meg lettem szólva, mert nem írok minden mondatot nagy kezdőbetűvel ...
Köszi. Nekem is volt tervezve bele 2db EM80, de a hálózati trafó túl nagy helyet foglal, így kimarad. Helyettük lesz a műszer az anódáram mérésére.
Igen a kimenők SM85B magra készültek. Ha már szóba került, sikerült vennem 3db SM85B magot, eredeti csomagolásában, /német, 0,3-as/ Postával együtt 4000Ft-ért. Idézet: Milyen osztással , elrendezéssel készült a kimenő . A kapcsolási rajzról lehet tudni valamit ? triódás , pentródás , mekkora tápfesz STB? „Igen a kimenők SM85B magra készültek”
Köszi, 1000-es papír a legfinomabb ami itthon van, megpróbálom azzal. Nem szokott melegedni a trafó pár óra járás után se. Lakkom nincs úgyhogy nem lesz impregnálva, meg így bármikor szét tudom szedni.
5 primer osztás,osztásonként 3sor,soronként 145 menet .
A szekunder 4 osztás, osztásonként 71 menet, párhuzamosan fogva. / Teljes sorok / 4 ohmos hangfalhoz.A kapcsolási rajz az elektroncső. hu -ról van,a kettes verziójú GU. Egyenlőre csak triódának kötve lett kipróbálva, 430 V anódfeszültséggel.
Akkor nagyon jó vásárt csináltál ennyiért 1db-ot sem lehet kapni, pláne nem abból a fajtából.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |