Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Hello! Van itt vki aki tudna segitteni hangfalkészítéssel kapcsolatban? Egy subwoofert szeretnek csinalni, 30-as hangszoroval. Esetleg vkinek tervek vannak? Elore is koszi!
Hello
milyen aza hangszóró... típus stb vmi infót róla, akkor lehet róla szó :yes: jah milyen dobozt? zárt v. reflex? a doboz méretét majd a winisd meg moonnya :yes: üdv :yes:
Én készítettem egy 20cm hangszóróval subot winISD nevű progival
Szívesen segítek ha megmondod hogy konkréten mit
Hello! De gyorsak vagytok. Na szoval az egy 30cm-es Alphard markaju hangszoro, 88db-es, 400/200W-os, 4ohmos, 23Hz-3000Hz, gumi fuggesztesu, polypropylén membrán. Ennyit tudok rola, remelem eleg. En nem tudok a progival dolgozni, szoval segitsegre szorulok.
Na ez az. Sajnos nem elég adat
A hangszóró többi adatát is meg kellene adnod. Esetleg a doboza vagy valami papírja nincs meg Ilyeneket meg kellene adnod: (Qts, Qms vas stb) mert a program ezek alapján számol.
Autóba lessz?
egyébként megkérdezhezem hogy hol veszed és menyiért?
Nem autoba, otthon szobaba lesz, amugy rendelem és kb. 13000Ft.
Valaki tud segitteni a WINISD hangfaltervezovel. Esetleg msn-en, cimem csonthulye@citromail.hu
Egyatalan nem ertek hozza ugyhogy ...
winisdhez nem kell szaktudás, csak paraméter(pontos és lehetőleg valós) és nem add meg semmi mást csak egy térfogatot(kat) esetleg refinél cső átmérőt és hosszat, ami alapján TE kiszámolod a doboz méretét..
de ilyen paraméterek mellet nem hiszem, hogy ki lehet számolni.. ill ki lehet, mert kidobja így is, CSAK nagyon el van barátkozva a hangszóród adatai..... a prgi a zártat és a 4th band pass-t ajánlota... zárt: 549,4 Liter doboz külső mérete: 132,8 cm magas 83 cm széles 49.8 cm mélysége nagyon rosszak a hangszóró adatok!!! no comment 4th band pass: első légtér: 124,3 Liter második légtér: 504,2 Liter .... nem is mondom tovább inkább ott a sal vagy mnc annak legalább normálissabbak az adatai és azok legalább hihetőek nagyábból... üdv ui: 6 ft = 1sk kb azaz 11400 ft ... én maradnék a salnál...
Na jo de milyen SAL hangszorot. Az oldalukat be se hozza a netem, meg se tom nezni hogy milyenek vannak, es azt se tudom hogy milyen aron. Esetleg vki vmi jot ha tudna ajanlani.
aham
mnc fórum -> keressed sjani -t neki van sok és olcsóbban mint a boltba
(ost nálam se jön be a sal honlap!)
Mer aSal Ugyanolyan szar mint az mnc es szerintem senki ne vegyen ilyen hangszorokat.Leteszteltük es amire ráirták h 160w mély 8ohm az tudott kb 60w ot tehet amenyibe kerül ahozképest szar inkább reflex.beyma,outline. stb
Hát nem tudom! Nekem eddig semmi problémám nem volt a SAL-al és remélem nem is lesz, most készülök venni 2 130mm-es kevlár mélyet és két dtf12es magasat!
Gondolom ebböl rájöttetek hogy egy pár 2 utas hangdobozt akarok csinálni!
Ha neked jooooo?????
nemtom en mar nemtom miota üzöm a disco szakmát es megfordult nálam mar 1 2 hangszorooo hogyha te ilyen kisebb othoniba gondolkodsz v autoba ott talán megfelel .......
Nem tok en mar semmit csak annyit hogy az alphard nem is rossz marka mert mar csinaltam egy alphardos hangfalat es tenyleg jol szol. csak ahhoz megvoltak a tervek es most nem tudok egyet elkesziteni allitolag rosszak az adatok a hangszorohoz es nem lehe megtervezni hozza a dobozt.
http://www.alphard.sk/html/table.html Itt vannak az adatai a tipus pontosan CW1202C es nem tudom megtervezni!
ha már mindenki márkákkal jön, akkor hadd ajánljak én is: én épp egy Wifa-val bajlódom. Nem olcsó, de nem is drága, de hi-fi (a régi értelemben). Ár-érték arány jó. :yes:
nem rossz az a hanszóró(cw1202c) csak free air....
Tehát a kicsi ládát elfelejthetjük...
Azaz mekkora fog kelleni kb?
"kommersz" hangszórók közt szerintem a MNC a legjobb,DE azozkól se venném + mindet!
Pár elterjedtebb hangszórómárka terméklistáját már átnéztem mindegyikbe találtam jót ,de az igazán jó paraméterekkel rendelkező hangszóró ára biz 20eHUF felett van..
AZ aszem engem most nem fog erinteni, nekem ehhez a hangszoroho kellene egy zárt doboz. Azt amugy honnan szedted hogy free air?
paramétereiből.... de írták is róla...
Küldtem mellékletet...speakarshoppal nyisd +!
Aha kinyitottam csak egy vmit nem tudok. MIt csinaljak vele?
1 zárt dobozba illő hangszóró paraméterei:
Qts:0,5-0,4 Vas:150 alat fs:35 alatt. Ebből a Qts értéke a legfontosabb!
Akkor ha jol ertelmezem ennek nyitott doboz kell, de a nyitott joval nagyobb mint a zart. Jol mondom? Es mekkora lenne a nyitott?
Van ilyen hogy Plot(mellete 1 szín)...erre ráklikk ,kirajzolja az átvitelét...+ sok mást...
ja a Vb a láda mérete literben!380liter b..nagy!
Akkor azthiszem nem ilyen hangszoroval fogom megcsinalni. De akkor milyennel? SAL-os lehet? Esetleg tipus?
nyitott hanfal alatt én NEM a reflex-et(vented) értem... Hanem a tölcsér és az t-line hangfalakat...
de ezeket a progi nem tudja méretezni...
Nekem viszont mindenkeppen zárt hangfal kellene. Szoval kell másik hangszoro. En mondjuk a SAL-at szeretem, szerintem jok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |