Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ááá!
Akkor lehet, hogy éjszaka tudni fogok fénykardozni a biciklilámpámmal?
Remélem, ebben az időben a bringásoknak nem jut eszükbe sötét ruhában, kivilágítás nélkül tekerni. Mert mikor befelé mentem a városba, három is jött így, és már akkor sem volt épp világos.
Tudod, erre is igaz a mondás:
Idézet: „Egyéne válogatja...”
Én nem is vagyok sose ilyen gonosz nézésű. :eplus2:
Hát egy idő után szépen kiválogatódnak, az biztos...
Csak nagyon utálnám a rendőrnek magyarázni, hogy valakit azért csaptam el, mert nem láttam.
A Tisza-tónál Poroszlón nincs nagy köd a hőmérséklet: 7,2 fok szélcsend,1017 hPa a légnyomás. Itt a szobán kimondottan jó idő van. Egyébként reggel 6,00-tól 17 óráig vízen voltam-horgásztam-így én elég edzett vagyok.
Én a zöld lézeremmel szoktam. Brutális.
Tudom, hogy csekélyértelmű vagyok, de ezt most tényleg nem értem...
Aha. Hát, Norberto mondása valószínűleg ide is passzol: "egyéne válogatja".
Ma nagyon savanyú volt, nem ettek a halak. Mind össze egy másfeles ponty jött. Igazából és inkább a süllőt díjazom
A pontyból finom a halászlé, és rántva is mennyei, pedig ki nem állhatom a halat.
A halászlé vegyes halválasztékból a legjobb, legtutibb ízű.
Természetesen, az alapízt a ponty adja meg igazán, szerintem abból kell, illetve érdemes bele a legtöbbet tenni. Idézet: Én csak a szálkáit utálom. Paprikás lisztben hempergetett kis keszegecskék izzó olajban kisütve... Nyam-nyam! „pedig ki nem állhatom a halat.”
Megint megy az a brutális étvágygerjesztés, mi?
Pedig ilyenkor már nem egészséges enni... :gumicsirke:
Nem egészséges, de jó
Szerintem én eddig (amíg le nem kerültem bajára) csak iszapízű halászlevet ettem. Itt volt alkalmam nővérem barátjánál vendégeskedni, és szülei olyan halászlevet főztek, hogy repetát is kértem. Semmi általam utált mellékíze nem volt. Más: érdekes álmom volt. Folyékony angolsággal útbaigazítottam pesten oxfordi túristákat, minden szavukat megértettem, és folyékonyan beszéltem, ami vicces, mert ébren nem tudnék oylan folyékonyan fogalmazni, mint akkor álmomban (Amire emlékszem mindent megértettem a saját álmomból!) . Vajnmegnyilt az út a passziv szókincsem előtt? Megtört a jég? Valaki jártas az álomfejtésben?
Idézet: „Megint megy az a brutális étvágygerjesztés, mi?” Ezt nem értem. Laci mindig a kajáról beszél, vagy a poénjait lődözi felénk, amin mi jókat derülünk. Mint tudjuk, az étkezés és a nevetés is hízlal. Aki látta, tudja miről beszélek: AkcióLaci vasággyal együtt 40 kiló, pedig bejegyzései tanulsága szerint mindig eszik. Vajon hogyan csinálja? Idézet: Bővebben: Link „Vajon hogyan csinálja?”
Naomi Campbell az elején milyen unott kéépel ült a zsűriben. A végére levetkőzte a fintorát...
Az előbb olvastam egy oldalon:
Idézet: „A minimális aktivitás órái 12 órával eltérnek a maximálistól, ilyenkor békén kell hagyni az adott szervet. Például, ha a gyomor reggel 7 és 9 óra között legaktívabb, este 19 és 21 óra között pihenni szeretne. Márpedig sajnos éppen ekkor érünk haza és fosztjuk ki a hűtőszekrényt. Pedig minden, táplálkozással foglalkozó szakember hangoztatja, hogy este 6 óra után ne együnk! Mert 19-től 21-ig az étel emésztetlenül nehezedik a hasunkban. Kedves bagoly életmódúak! Aki későn fekszik, az nem tud este 6 után nem enni, hiszen éjfélig még "6 óra van". Annak semmi akadálya nincs, hogy este féltízkor nyugodtan megvacsorázzon, lefekvésig a vacsora meg lesz emésztve.” Én a leírtakban nemigen hiszek, sőt, egyelőre azt állítom, hogy ez kamu szöveg. Egyszerűen nem bírom elképzelni, hogy a gyomor, miután kakukkolt este 7-kor az atomóra, akkor megszűnik kereken 2 órán át működni. Ez szerintem egyszerűen képtelenség és átvágás. Ti mit gondoltok erről?
Az idézettekkel kapcsolatban valószínűleg nem fogunk tudni igazságot tenni. Mikor még volt rendszer az életemben, megfigyeltem, hogy reggelire bármennyit ehetek, délre úgyis éhes leszek. Szóval azt el tudom képzelni, hogy reggel aktívabb a gyomor.
Azóta már átálltam a napi 2x étkezésre. "Reggeli", mikor felkelek (10-12h vagy még később, nagy ritkán előbb), aztán vacsi lehetőleg 17-19h magasságában, utána semmi. (Ebből következően a bagoly életmódúak is kibírják, ha nem esznek éjszaka.) Ha korán kell kelnem és későn is érek haza, akkor még bedobok valami ebédfélét napközben. Ilyenkor próbálok vigyázni, hogy vacsorára ne zabáljak sokat, inkább csak valami könnyűt és abból is keveset. Régebben előfordult, hogy este 7-kor jutottam el az ebédig, aztán hajnali 2-kor megvacsoráztam. Erről semmiképp ne vegyetek példát, marha egészségtelen! El is kezdtem hízni, gyors ütemben. No de ez a múlt, azóta azt a felesleget ledobtam, bár még így is maradt rajtam némi plusz.
Én naponta elég sűrűn eszek, szerintem min. 3 vagy 4. De kb. 5órányi nem kajálás után, ha ébren vagyok akkor éhes leszek. Mindegy mikor van ez az 5óra. (Reggel d.u. vagy éjszaka.) A Norberto által idézett cikkben lehet van valami kis igazság, de szerintem nem az egész az. Szerintem valahogy úgy működhet hogy kaja után 2 óráig pihen a gyomor, azután dolgozik
Nem egészen, az előbb lesz, hogy két órát hagyja a gyomorsavat dolgozni, és utána kerül át a belekbe, ami már elő van dolgozva, a többit, pedig akkor kezdi megdolgozni. Meg kellene kérdezni egy orvostan hallgatót, csak az mikor téved ide?
Az emberek miket ki nem találnak, az otthoni "tuningolása" érdekében. Lehet, hogy építek egy ilyet klikk
Szerintem ez megszokás kérdése. Én már csak napi 2x eszem.
Viszont régebben, mikor még volt rendszer az életemben, úgy vettem észre, reggel bármennyit ehetek, délre akkor is megéhezem.
Üdv!
Hidd el, nem jó módszer a napi 2× evés. Én is ezt az utat jártam, több, mint 20 éven keresztül, az eredmény 140. Amióta rendszer szerint napi 5×, már sikerült 120 alá menni. Ha ritkán eszel sokat, meghízol, mert a szervezet tartalékol. Persze ha sikerül 2× keveset (szinte semmit) akkor nem hízol el de ehhez igen erős kényszerítő körülmények kellenek |
Bejelentkezés
Hirdetés |