Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok segitségeteket szeretném kérni.Tegnap szereztem egy samsung projectoros tv-t.Olyan probléma van vele hogy a készenléti van de nem indul.Valami állandoan lelövi a tápot.Megnéztem a két konvergencia ic-t de nem ott van a hiba.Készenlétböl bekapcsolás után hallatszik a tápja cicereg. A sasszia:j54 a tipusa:sp43w6hf
A sorkimenő melletti tranzisztort nézd meg,veded ki és úgy indíts!
Lehet most butaságot kérdezek, de Projectoros TV-ben van sorkimenő?
Ebben speciel van sorkimenő.Bővebben: Link
Ha megkérlek elmagyaráznád nekem, hogy miért van rá szükség. Bocsánat, de ilyen téren 0szinten vagyok azért illene már ilyet is tudnom.
Szóval a sorkimenő mit is csinál pontosan? Nem a nagyfeszt állítja elő a CRTnek? (akkor eddig totál tévedésben voltam bár sosem foglalkoztam ezzel) A projektoros tv meg nem úgy működik, hogy konkrétan egy projektor vetíti a képet annak a vászonnak a hátára amit mi a TVn nézünk? Projektorba kell nagyfesz rész? Amúgy amit linkeltél ott mit kéne néznem? Vagy minek kéne kiderülnie?
most nézem létezik olyan, hogy CRT projektoros tv.
Az konkrétan mi és hogyan működik? Ő lenne az amiben van sorkimenő? (Most gyorsan gugliztam.) Azt a mindenit! Ez nekem teljesen új. Azt nem értem hogy nem találkoztam még ezzel a CRTs dologgal. Na de akkor végül. Ebbe kell a sorkimenő?
A régebbi projektoros tévéknél katódsugárcsövek(CRT)ernyőképeit vetítik a felfogóernyőre. Az újabbak LCD kivitelűek, oda nem kell nagyfeszültség.
Egy konkrét típus szervízmanuálja: Bővebben: Link
És valóban! Ezen elcsemegézgetek, köszönöm!
Ha kell még, ez van: Samsung SP43R1HL1X rear projection TV (üzenj, és feltöltöm)
Hello aflmor nagyon megköszönném.Még sehol nem kaptam érdemleges választ mit nézzek át benne.Nem értem miért nincs meg a 117v,miért csak 109v-van benne.A tápnak a fő része jó a voltok meg vannak de van egy segéd táp ami inditaná a sort de az a segéd táp nem akar müxeni ezáltal nem megy a sorkimenő se.Ha tudna valaki segiteni nagyon megköszönném.Üdvözlettel saca200
Felraktam a komplett szervíz manualt:Samsung SP43R1HL1X
Hello ez nem az én tv-m rajza az enyém nem igy néz ki.A sasszia:j54a
Sziasztok,
SAMSUNG SP43THE hiba Szinek el voltak tolodva, a forum olvasgatása után rendeltem 2 STK Ic-t. Megérkezett a két IC- tegnap lelkesen kicseréltem őket, az erdemény - a tv nem megy . Standby-ig OK,de utána ha bekapcsolom pár másodperc mulva ujra standby-ba kapcsol. Ekkor mondták meg hogy 2 napja nemtudják bekapcsolni a tv-t, addig nézték még rossz képpel is. Az egyik STK hideg, a másik pedig melegszik. Amíg "jó" volt a tv addig a most melegedő STK volt a hideg. Párszori bekpcsolás után a helyzet változott. Standby-ig ok. Bekapcsoláskor sípol pár másodpercet majd kikapcsol teljesen. Ilyenkor már standby sincs. Áramtalanítás után újra van standby Köszönöm a segítséget előre is
Szia!
Sorvégfok nem zárlatos? A tápegység leadja feszültségeket?
J6920 a sorvégfok? Az STK IC-knél 20V helyett mértem 21,4V-ot. A melegedő STK-nál a 3,9 ohmos ellenállások szakadtak. Holnap még majd mérek feszültségeket, de először szerzek bele ellenállásokat
Egy szép nagy tranzisztor a sorvégfok-tranyó. A sortrafó mellett van. Elszokott szállni...
Hát a J6920 a legnagyobb tranzisztor és a sortrafó mellett van.
Ez is a beszerzőlistámra kerül... Köszi a segítséget, majd jelentkezek..
Azért előbb mérd ki! Nehogy fölöslegesen vegyél egy ilyen drága tranyót.
Sziasztok.Cseréltem egy samsung projectoros tv-t.Hazaérve/mert ott nem tudtam,csak külső antennával szemcsés kép melett kipróbálni/ vettem észre,hogy be van égve egy teletex képe.Ha nincs antenna rádugva és sima kék a háttér akkor akkor is látszik.Ezzel lehet kezdeni valamit?.Valamint konvergencia ic-t keresek hozzá,mert a színek is el vannak csúszva.
Sziasztok!
Tud Valaki tanácsot adni,hogy a Samsung projectoros tévémnél az a hiba jelentség van, nem tudom bekapcsolni.de készenléti van. Néha sikerül néha nem.Nem akarom kínozni.Viszont nem értek hozzá.Otthon javítható, illetve létezik olyan szerviz akik kijönnek megcsinálni és nem kell becipelni a nem kis darabot Köszönök minden segítséget. Szép 7 végét Mindenkinek.
Sziasztok!
Van egy Samsung SP50L2HX típusú projektoros tv-m, amin csak hang van, kép nincs. A lámpa világít, azzal nincs gond, fényereje is van. Hol álljak neki keresni a hibát, illetve mi lehet a probléma? Előre is köszi a segítséget,
Sziasztok
samsung SP43T8HE tip.Sasszi:59a Hibajelenség:bekapcsolás után kb 2 prcre pattant egy nagyot és sekép-se hang.Készenlétre váltott.Majd kis idő múlva beindult újra...ezt eljátszotta egymás után párszor. Majd a szinek szétugrottak és most már be sem indul. Bekapcsolásnál hallani,hogy a nagyfesz beindul,de szinte azonnal le is áll.
Kellemes napot mindenkinek!
Nekem egy olyan problémám van , hogy vettem egy Samsung SP42Q2HD projectoros Tv-t. Bekapcsol, minden rendben van egy ideig. Késöbb,véletlenszerüen elmegy standby üzemmodba és akkor egy ideig nem tudom bekapcsolni. valamikor elmegy 5-6 órát is, valamikor bekapcsolás után pár perc mulva standby. Illetve, ha bekapcsolom a Self-focus-t , mielött befejezné a beállitásokat, ujra Standby...viszont,nem mindig. Szerintem kondi probléma,de nem vagyok benne biztos. Ha valakinek van ötlete,mi lehet,kérem segítsen. Elöre is köszönöm !
Sziasztok.Az lenne a kérdésem,hogy van egy samsung projectoros tv-ém.Volt egy áramkimaradás és azóta nem kapcsol be.A készenléti piros lámpa világit és mikor bekapcsiolnám elkezd sipolni a tv.Azt mondják zárlatos.Engem az érdekelni,hogy egy sima mezei tv-szerelő is megtudja javítani vagy muszály a márkaszervízt hívnom.Meg,hogy körülbelül mennyi egy ilyen javítás.Érdemes még foglalkozni vele.Pedig soha semmi baja nem volt.Előre is köszönöm.
Samsung típusú DLP televízióm van. Típusa SP 46L6HX . A készülékben BP96-01073A lámpa van.
A készülék jól működik, de egy idő múlva a képernyő bal oldalán megjelent egy szürke árnyalatos csík, olyan, mintha a képernyőre egy szürke átlátszó fólia volna ragasztva. A szürke árnyalatú csík alatt a műsor képe látszik, tehát megvan, csak látszik ez a szürke árnyalatú csík a képek fölött. (mellékelek képet). Mi okozhatja ezt a hibát, lehet -e javítani?
Szia bocs a zavavarásért de az én tv-émnek is ez a baja sikerült megtudnod mi okozza a hibát és meg lehet könnyen javítani .Üdvözlettel
Sziasztok. Samsung sp43t8 projektoros tvm van. A hibája hogy tévézés közben magától kikapcsol és nem tudom néha vissza kapcsolni. Erre szeretnék valami gyógymódot vagy egy jó tv szerelőt. köszönöm
|
Bejelentkezés
Hirdetés |