Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   841 / 3607
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Reggelt?! Csakhogy felébredt a kedves fórumtárs...!
Szia! Megnézted már a csizmád?
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Igen és beleléptem a sza... -ba, szerencsém lessz!
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Reméljük több szerencséd lesz mint a Mikulásnak...!Bővebben: Link
Ha ezt gyorsan el tudod mondani-felébredtél:
Idézet:
„Egy icike picike pocakos pocok pocakon pöckölte az icike picike pocakos pockot. Erre az icike picike pocakon pöckölt pocakos pocok pocakon pöckölte az icike picike pocakot pöckölő pocakos pockot.”
(#) DuMatyi válasza sándor hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Lábgomba maximum

Bádszektoros lett Windozom, így elolvasni sem tudtam.
(#) sándor válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Ejnye, de rossz indulatú vagy...!
Te mit találtál a csizmádban reggel Kedves Matyás?

Nem volt az rosszindulatú. Értettem a viccet!
Nincsen itt semmi probléma.
Megharagudni az én Matyikémre?! SOHA!
(#) DuMatyi válasza sándor hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

25 évesen nem tudom mit kellett volna. Sarat?
(#) sándor válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Nekem például csak az jutott igaz csak kívülről... A télapus jövő hétre ígérkezett- csomagküldő formájában néhány alkatrésszel, és aztán beizzítom a pákát!
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Akkor katódfűtésben gazdag szép éjszakát mindenkinek!
(#) scooby_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Hozzátok nem mentem?!
Az gáz! Pedig a suliban én voltam a mikulás! Elég idétlenül néztem ki abban a hülye fehér vattaszakállban! Ráadásul a ruhát sem éppen rám tervezték! Minden osztály előtt feljebb kellett húznom a gatyót,mert féltem leesik amikor le akarnak ültetni.(Biztos elfáradt a télapó...abban az 5 méterben). Túl sok minden nem volt a puttonyomban! két zsák szaloncukor.
Ami Matyit illeti,25 évesen is jöhet hozzá a mikulás!
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Két helyen is olvashatsz róla:
Bővebben: Link1
Bővebben: Link2
No, meg persze a nyákkészítéses topicban is leírtam már pár dolgot. Kérdezz bátran, segítek.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Már elég régóta csak azt, mert azzal nincs rontott panel.
(#) Action2K hozzászólása Dec 7, 2009 /

Sziasztok! :wave: Nem vesztem el, meg élek is még, csak itt a Mikulás bácsi jó kis "ajándékot" hozott nekünk. :levele:

Szóval, az ház felújításánál eljutottunk odáig, hogy az étkező (ahol már kicserélve az ablak, leendő terasz felé kibontva a fal, bent az ajtó) - előszoba folyosó (ahol bent az új bejárati ajtó) belső munkálatai jönnek. Hét közben kivéstem az új villany betápnak a helyét, gégecsövek berakva, nagyjából visszavakolva.
No ezen munkálatok közben, a régi tapéta eltávolítása után előbukkantak elég csúnyácska repedések. A leváló félben lévő vakolat leverése alatt előkerült, hogy a főfal 8-10mm-ert kidőlt. A mennyezeti műplafon alatt is furán megvolt süllyedve a plafon. Mielőtt tovább bontottunk volna, statikus ismerősünket elhívtuk, hogy nézze meg. A plafonon kívül, az össze vissza repedéseket nem tartotta veszélyesnek, de mondta, hogy mindenhol verjük le a vakolatot, glettelést, ahol komolyabb repedés van.
A plafonnál, szerinte eltörött a betontálca, mert elszakadhatott egy acél merevítő. Azt javasolta, bontsuk ki a padlás felől is és verjük le az egész tálcát, s csináljuk helyette egy újat.

Megbontottam... A betonkoszorú nincs kötve a főfalak találkozásánál, koszorú eltörött, emiatt ment ki a fal, vagy 25 éve, csak a keletkező repedéseket mindenhol, beglettelték. Azóta is repedt tovább ezért most csak 2mm esnek tűnt. A betontálca helyett "Sándor" féle horcsik van, ami ráadásul két építési hibával is rendelkezik.

Szumma szummárum: Bármikor leszakadhat az egész csík, azonnal le kell bontani a teljes gerenda hosszon, ami 5 méter. No evvel, és a könnyűszerkezeti födém visszaépítésével telt a hétvége. Ami még nincs teljesen kész, csak már nem fütyül be a hideg szél a padlásról.

Amúgy jól telt a Mikulásolás, nincs semmi különös, nem is pákásztam (vajon miért? ).
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Eltudom képzelni! Csináltam jó pár képet az egész hadműveletről, majd teszek fel egy két hátborzongatót. Egyébként az egész ház födémszerkezete ilyen, csak ott ugye szerencsére nincs még repedés.
(#) Action2K válasza Action2K hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Ja egyébként a 80-as években volt egy korszerűsítés átépítés a házon. Na ezek is ilyen minőségűek, ha nem rosszabbak. Ezért is kezdtük el a felújítást a házon.

Nem tudom, van-e olyan topik, ahol azok a képek, leírások vannak, amik olyan szerelési, kivitelezési munkákat mutat be, ami tilos, szabványba ütköző, veszélyes. Ha nincs, nyitok egyet, mer volna mit bemutatni. És itt nem az építészeti, hanem az elektrósra gondolok. Ugyanis, szintén a mi házunkban (hát hol máshol? ), Olyan vezeték toldást találtam, hogy 3 sebből vérzik. Persze, mint kiderült, itt is alkoholos volt a szaki. El is lettek zavarva, de az új szaki már nem láthatta, hogy hol mit műveltek. Visszabontani meg...
(#) Action2K hozzászólása Dec 7, 2009 /

Most kaptam mélben. Lehet, hogy nem igaz, de jobb félni, mint megijedni:

Az elkövetkező napokban ha BÁRKITŐL, legyen az ismerős, rokon vagy barát
a HALLMARK-on keresztül képeslapot kaptok ne nyissátok ki! Megnyitáskor
a C merevlemezt "égeti" le. A CNN tette közzé a felhívást, maga a
vírus nagyon agresszív és a MICROSOFT is roppant veszélyesnek
nyilvánította. Tegnap fedezték fel és még nem találták meg a megfelelő
vírusírtót.

Most olvasom, s lehet, hogy nem kamu. Bővebben: Link
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Azért arra kiváncsi lennék, hogy tudja leégetni a merevlemezt ez a féreg. Túlpörgetéssel? Mert az egy pár merevlemez esetében, elképzelhető.

Szígéét, Maxtor$ -nál, erősen köztudott, hogy eléggé hajlamosak a túlmelegedésre, és nem éppen a legjobb minőség. Azoknál elhiszem, ha merevlemezvezérlő nagyobb PWM jellel bombázná a meghajtó áramkörét, és az szépen leégne.
(#) valve válasza Action2K hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Érdekes: "még nem találták meg a megfelelő vírusírtót" de az Eset Smart kiszúrta... Akkor most?!
(#) vicsys válasza Action2K hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Kamu és hoax. Vírusirtó meg dolgozik. Ha leégeti a vinyómat, majd írok. Amikor körlevél érkezik, hogy mit nyertem, meg mit csináljak/ne csináljak, olvasás nélkül kuka felé irányítom. Amúgy is tiltó listára teszem azokat, akik arra kérnek, hogy küldjek tovább (ilyen, olyan okból) levelet. Tehát ne aggódj, nem ég le a HDD-d. :sniffles:
(#) Szárnyas válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Szerintem inkább arra gondolt a körlevél írója, hogy leformattálja a C: meghajtót, csak kicsit laikus nyelvezeten fogalmazta meg a levelet.

Laci inkább arra gondolt szerintem, hogy mégis lehet valami alapja a levélnek, de csak úgy, hogy a féreg írója a z eredeti levél szövegét felhasználva csak az ötletet merítette a neten másfél éve terjedő HOAX-ból. Így érthető az is, hogy az Eset Smart miért tudta felismerni a férget.

(#) _ampervadasz_ válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Értem.
(#) bankimajki hozzászólása Dec 7, 2009 /

Nagyon ki van halva a fórum, mit olvassak a műszaki rajz közben?
(#) KTobi válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Inkább zenét hallgass közben és oda figyelj, ne a monitort bámuld, mert megint elrontod.
(#) bankimajki válasza KTobi hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Csak olyankor bámulom a monitort, amikor épp pihizek vagy kajálok
(#) gg630504 válasza Action2K hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

/dev/sda5-re vagy /dev/sda7-re is veszélyes?
(#) SALáta válasza gg630504 hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Csak a /dev/sda1- re. A /dev/dvd ??? pedig átlyukasztja a gépházat.
Milyen linux kellene hp laptopra? Boardcom a wlan kártya.
(#) bankimajki hozzászólása Dec 7, 2009 /

Valaki használ TINA tervezőprogramot? (Most szedtem le a demóját)
(#) Norberto válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Ez itt ez mi ez itt, kérem?
(#) Stadi válasza SALáta hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Bármelyik. Azért Linux.
Következő: »»   841 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem