Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   843 / 3594
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 8, 2009 /

Egy gyors kérdés. Valaki meg tudná mondani, hogy excelben egy függvényben, ha az egyik cellát konstansnak akarom venni, vagyis, amikor több cellára "lehúzom" a függvényt, akkor mindig arra a cella tartalmára hivatkozzon. Remélem értitek mire gondolok. Valami $ jelre emlékeztem, hogy azt kell beírni a függvényben a cella elé, amit konstanssá akarok tenni ,de nem megy, lépteti azt a cellát is mindig lefelé.
(#) KTobi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Attól függ, a sort, vagy az oszlopot akarod konstansnak, ha mind kettőt, akkor így kell: $D$9
(#) sándor válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Szia! Ha pl a B9-es cellára hivatkozol -akkor a$B$9 et írd be
KTobi megelőztél...pontosan így van ha csak az oszlop akkor csak a pl. B elé kell a $
ha sor akkor a szám elé
ha egy cellára hivatkozol a függvényben akkor mindkettő elé
(#) Ricsi89 válasza sándor hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Köszi mindkettőtöknek. Így már haladok, csak elég érdekes eredmények jöttek ki. Lehet nem is jót számolok. Esetleg valaki az aluláteresztő szűrő kiszámítását nem tudja? Van egy képletem, ami úgy kezdődik ,hogy Ube/Uki=.... De lehet nem is ez kell. ÁÁÁÁ magas ez nekem.
(#) Norberto válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Nem egy egyszerű dolog aluláteresztőt hivatalosan méretezni.

De hát nem is az OFF-ba való.
(#) adamik hozzászólása Dec 8, 2009 /

üdv! van egy sony ericsson w800i telefonom és sajnos a kijelzővel volna egy kis problémám. azért irok ide mert remélem vaki tud nekem minél hamarabb segíteni.
leírom mi lenne a probléma:
hozzám került a telefon igen rossz állapotban, fagyott a fényképező és ház cserére szorult, de amúgy rendesen működött. másnap vettem házat hozzá és amikor szétszedtük akkor derült ki hogy a kamera csatlakozó kiszakadt ezért fagy a kamera. és a lényeg most következik mikor összeraktuk fehér volt az lcd bekapcsoláskor. megtisztítottuk a csatlakozókat nagy nehezen be is jött a kép. most sajnos az lcd színe megváltozik és pár perc után meg is fordul rajta a kép hol fejjel lefele hol mintha a tükörképét látnám és ilyenkor az elméletileg narancssárga betűk és jelek kék színűek. az elszineződést el lehet tüntetni róla kis időre ha picit megszoritom a telefont ezért gondoltam hogy érintkezési hibája van de nem látok az lcd-n semmiyen sérülést és a szalagkábel is épnek tünik. most itt hever szétszedve az asztalon és sajnos tanácstalan vagyok. segitségeteket előre is köszönöm
(#) Moderátor hozzászólása adamik hozzászólására (») Dec 8, 2009

1. Nem tudom, feltűnt-e, hogy ez az úgynevezett OFF-topik?!?

2. Nem tudom, rákerestél-e, de létezik Sony Ericsson telefonoknak is topik...

3.
Idézet:
„azért irok ide mert remélem vaki tud nekem minél hamarabb segíteni”

Nem kéne sürgetni senkit, csak mert neked sietős kedved van...
(#) Ricsi89 válasza Norberto hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Ez egy "házi feladat" lenne, meg van adva az RC tagból az R és kb 1000 frekvencia és feszültség adat. Bemenő feszültség állandó és a kimenő fesz a hozzá tartozó frekvenciával adott. Ezekből kellene kiszámolnom minden frekvenciához a hozzá tartozó C tagot, majd a közel 1000 kapott értéknek az átlagát. Ez lenne a szűrő C tagja. De a képletet sem tudom. Nagyon nagy számok jönnek ki. 0,3 0,4 közeliek jönnek ki. Ezek hatalmas kondik lennének. Na és itt a gond, mert ilyenek nem jöhetnének ki. Plusz pár helyen rinyál zéróosztó miatt, ami megint érdekes dolog.
(#) KTobi válasza (») Dec 8, 2009 /

Volt már eset, mikor felvetődött mennem is, az ötlet, esetleg megkérdezem az offban is. Egy egyszerű helyeslésre volt szükségem, hogy jól gondolom-e. Nem tettem, közel volt már éjfélhez. Mentem aludni, reggelre lett is válasz, még több információt is kaptam, mint amire szükségem volt. Nem éri meg itt kérdezni, él a legtöbb topic, és olvassák a hozzáértők, felesleges türelmetlenkedni.
(#) Norberto válasza KTobi hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Így van, teljesen jól beszélsz. :yes:

Nem kell türelmetlenkedni és sietni. Az nem visz előre semmi érdemlegeset. Látszólag lehet, de valójában biztos nem.
(#) adamik hozzászólása Dec 8, 2009 /

üdv ismét! csak szeretném megvédeni magam mert nem érzem úgy hogy bárkit is sürgettem volna tettem már fel kérdést más témában már nem tudom melyik topikba akkor meg az volt a gond hogy nem ide írtam :eek2: akkor most miújság? nem vitatkozni szeretnék csak megint nem emberi hangnemben lettem moderálva! ismét köszönöm!
(#) Norberto válasza adamik hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Idézet:
„csak szeretném megvédeni magam mert nem érzem úgy hogy bárkit is sürgettem volna”

Márpedig jelenleg önmagaddal kerülsz szembe, hiszen a hamar szó szerepel az előbbi beírásban, amit én másképp nem tudok értelmezni, csak hogy minél előbb, lehetőleg nagyon gyorsan meg legyen oldva a gond (mert épp az OFF-topik "pörög"). Az egyetlen és legfőbb baj, hogy ez nem elég indok semmire.

És mielőtt reagálsz, abba gondolj bele, mi lenne itt, ha mindenki tetszés szerint össze-vissza írkálna mindent, ahova épp kedve van és amikor kedve van? A chat pont erre való, ott bárki bármit írhat, amikor épp kedve van, amiről épp kedve van társalogni. De ez az oldal nem chat.

A hangnem pedig tárgyilagos volt, nem küldtelek el sehová, nem írtam csúnyát sem, nem szidalmaztalak, nem adtam warn-t, nem lettél elnémítva, nem lettél kitiltva, stb...
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 8, 2009 /

Sikerült megoldani a problémát én voltam a béna, elrontottam az egyenletet. Már csak egy dolog van, amivel nem boldogulok. Felrakom a kész dolgot, az 5-ös feladatra fogalmam sincs milyen választ lehetne adni. Elvileg ennek a feladatnak semmi köze az elektróhoz, ezt informatika órán csináltuk és oda kell félévi beadandó feladatnak. és sajnos egy kukkot sem értek ehhez a részéhez, bár szerintem a csoportból mások is így vannak vele, mert csak néztünk, amikor a tanár mondta ezeket. Ennek a lényege az excel használatának a tudása.

beadando.doc

(#) vagnerjazon hozzászólása Dec 8, 2009 /

Miért lehet az, hogy a regisztrációnál azt látom, hogy: "Oldal megtekintése proxy szerveren keresztül nem lehetséges!"? Félreértés ne essék, nem akarok mégegyszer regisztrálni, vagy hasonlót, csak kérdezem.
(#) zoz11 hozzászólása Dec 8, 2009 /

Sziasztok
Valaki nem tudja hogy ki hirdetett itt a HE-n üzemanyag szivattyút nagyon kedvező áron?

Üdv: Zoltán
(#) nagy hoho hozzászólása Dec 8, 2009 /

Helló! Tegnap páka mentes nap volt mert horgászni voltam. Megfogtam a karácsonyi halakat.
(#) bankimajki válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Gratula, bár nem pecázom, de attól még szép fogások
(#) zoly15 válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Akkor nem véletlenül vagy te "nagy hoho"
Szép nagyok, bár nem értek én a halakhoz..
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

No azért Te is nagy vagy! Méghozzá háromszorosan.

A halacskák, meg nyami-nyami. Bővebben: Link
(#) Action2K válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Térképet, GPS-t adjak?
(#) nagy hoho válasza Action2K hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Szia Laci! A hal nagyon egészséges táplálék és finoman és rendkívül változatosan elkészíthető Főleg a képen látható süllő illetve a nagyobbik már a fogas kategóriába tartozik. Étteremben arany árban mérik dekáját!
Sokan azért nem esznek halat mert szálkás. Ezt Te is írtad korábban. Pedig nincs szálkás hal csak rosszul elkészített van. A halat nem felszeletelni kell hanem filézni. Ez azt jelenti, hogy oldalára fektetve éles késsel a hátán végig vágni majd lefejteni a húst a bordákról mind két oldalon. Így kapsz két nagy szeletet. Aztán meg fened a kést kereszt irányban bevagdalod 3-5 mm-en ként, úgy, hogy halld amikor a kés elvágja a szálkákat. Mivel a szálka csöves szerkezetű sütésnél teljesen meg semmisül, szétsül. Van aki a bőre felől vagdossa be de szerintem a hús felől jobb mert akkor a bőr össze tartja a szeletet ez után akkora darabokra vágod amekkorára akarod. Aztán sózás, kis ideig pihentetés, hogy a só dolgozzon. Aztán jön a panír vagy a paprikás liszt majd a nyami-nyami ahogy írtad. Egyszer próbáld ki és megszereted a halat.
Ha érdekel a filézés akkor Google-hal filézés-Fehértói Halászcsárda és Panzió Frankóságok címszó alatt egy videón minden rajta van + egy finom recept is. Bocs a linket nem tudtam betenni.
Mindenkinek köszönöm az elismerő szavakat.
nagy hoho

Hogy visszatalálj a NYÁK-os topikba. :hide:
(#) Action2K válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Idézet:
„Egyszer próbáld ki és megszereted a halat.”

Félreértetted, már rég óta szeretem, csak ahogy írtad,
Idézet:
„nincs szálkás hal csak rosszul elkészített”
.
Na ezeket nem szeretem. Amúgy meg szoktunk venni tengeri filéket, amiket megfelelően ízesítek, fűszerezek, aztán irány a sütő, mehet "napozni", azaz grilleződni.

No én meg megyek a tollas bálba! Jó éccakát mindenkinek!

Oksa, majd rácsilingelem a szöveget.
(#) kiskacsa2009 hozzászólása Dec 9, 2009 /

Sziasztok!
Valaki kóstolta a kakaót tej helyett vízzel?
Elfogyott a tej...
(#) Action2K válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Na? Milyen?
(#) Action2K válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Boldog 1000. hozzászólást!
(#) _ampervadasz_ válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Igen. Régen nem futotta mindig tejre, így vízzel lett csinálva.

Jó reggelt mindenkinek. :kalap:
(#) DuMatyi válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

A használati utasításban a zacskón az szerepel: Tejjel vagy vízzel kell kikeverni...
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Nincs is jobb egy friss tejnél, amit csak az egészséges tehén adhat.
Következő: »»   843 / 3594
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem